login |

Pilot: Tacoma FD

2019. 04. 03. 18:30 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A truTV fogott pár Super Troopers-es (tudjátok, Baromi őrjáratos) arcot, és hozzájuk vágott valamennyi pénzt, hogy csináljanak egy komédia-sorozatot. A végeredmény nem annyira füves, nem annyira elszállt, és spoiler, nem is annyira jó.

A címben az FD a Fire Department, ami ugye a tűzoltókat jelenti. A probléma, hogy Amerika legtöbb esőt elszenvedő unalmas kisvárosában dolgoznak, ahol alig van mit csinálniuk. Persze akad pár eset, de többnyire inkább arról szól a sorozat, hogy miképp foglalják el magukat az őrsön. Az első részben például versengenek egy ajándékutalványért, ez pisiversenyt, jéghideg vízben való kéz tartást, és hasonlókat jelent munkaidőben.

Az alap bőven elég egy komédiához, az egész a karaktereken és a poénokon múlik, amivel az a baj, hogy ezen a téren kicsit mellélőttek. Néha csak néztem, hogy mennyire kitartják a viccet, és közben nem érzik a ritmust. De egy Abby’s-hez képes azért többször elmosolyodtam, szóval nem teljesen menthetetlen a helyzet.

Mivel egykamerás, filmszerű a sorozat, így a kidolgozással nincs baj, viszont egyelőre nem annyira meglepő módon túl vázlatos. Nem szerethetőek a karakterek, pedig a poénok egy részéhez már az lenne az elvárás. Ez leginkább a kicsit könnyen félrevezethető csávón érhető tetten, ha csak az ő jeleneteibe belegondolunk, akkor máris feltűnőbb a hiba.

Ami viszont kifejezetten tetszett, az a második eset, amihez kimentek a csávók. Kicsit olyan volt, mint a Superstore-ban, amikor a vevőket mutatják. A kissrác hatalmas dumákat kapott, és a lezárása is tetszett. Benne volt az a nyugis hangulat, amit jobban meg kéne tolniuk a folytatásban.

Érdekes helyzet, mert a rész végén levő “évadtrailer” pedig teljesen feldobott. Ez alapján arra is jutottam, hogy a konfliktus nem volt elég, túl egy oldalon vannak a tűzoltók, így egy újonc érkezése fel fogja rázni a helyzetet. Amúgy ez is pozitív, hiszen a szokásos “új fiún keresztül mutatjuk be a szereplőket” klisét is félredobták, de 6/10-nél így sem tudok többet adni erre az első részre.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 04. 04. 12:36

én már a super troopersen sem tudtam mosolyogni, nagyon nem az én stílusom, szóval ezt is csak fapofával néztem. nem is tudom, hogy tudnám osztályozni.

humorpalanta - 2019. 04. 04. 22:59

Ne hallgassatok rájuk!
Garantált vigyor az arcon az egész epizódon át. És csak jönnek és jönnek a Trooperek :)
Bőven jobb, mint a komédiák nagy része. A játékidő sem sok, úgyhogy No MORE SWEARING!

FrankLuck - 2019. 04. 05. 18:03

Nem dobtam el a hajam, de látok benne potenciált. A szereplők (reményeim szerint) szerethetőbbek lesznek idővel (nem utátam egyiket sem, de kell egy kis idő) és az évadpromó is jónak tűnt, így pár részre biztosan maradok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz