login |

Broad City: vége az 5. évadnak. És a sorozatnak is

2019. 04. 04. 14:50 - Írta: superpityu

7 hozzászólás | kategória: kritika,

– I’ve never felt so cool.
– I’ve never felt so cool.
– Really, not, not as cool when I’m with you.
– Me neither.

Bár évad elején nem posztoltunk kritikát a Comedy Central egyik legjobb sorozatáról, de biztosan csak a szokásos dolgokat tudtam volna leírni, mert nem gondoltam, hogy ilyen lesz az utolsó évad. Bár Ilana Glazer és Abbi Jacobson is többször nyilatkozott arról, hogy keserédes lesz ez az utolsó szezon, de nem hittem nekik.

Erre az utolsó részt konkrétan egy csomag zsepivel tudtam megnézni, mert sikerült annyira kimaxolni a sorozatot. Annyira tudatosan építették a Broad City zárását, hogy a rengeteg fantasztikus és egyedi ötlet mellé sikerült mindig bevinni egy gyomrost és emlékeztették a nézőket, hogy lassan búcsút kell intenünk a lányoknak.

Úgy az 5×03 táján már kezdett körvonalazódni, hogy mire fog kimenni a játék, de nem számítottam arra, hogy ennyire jól fogják ezt képernyőre vinni. Az egy dolog, hogy Glazer és Jacobson is élete eddigi legjobb alakítását nyújtotta, azért mindenképpen el kell ismerni, hogy kreativitásuk nélkül könnyen kipukkadt volna ez a befejezés.

Viszont így mindenképpen bekerült a sorozat az örök kedvenceim közé. Voltak benne hullámvölgyek az évadok során, de ennyire hatalmasat ugrani szinte semmit sem láttam eddig. Oké, kimondom, de ez az utolsó 10 rész úgy tökéletes ahogy van.

Mindig is imádtam a Broad Cityben, hogy a sorozat 3. fontos szereplője a lányok mellett maga New York. Annyira kézzel foghatóvá tette a helyszínt. Tényleg olyan volt, mintha élne. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Az utolsó évad pedig leginkább arról, hogy szólt, hogy sosem késő felnőni, kipróbálni új dolgokat, esetleg beismerni, hogy amit eddig csináltunk az nem biztos, hogy jó. Ezt pedig megfejelték hétköznapi problémákkal, vagy éppen idiótaságokkal, de úgy, hogy közben teljesen emberi maradt a Broad City végig.

Szóval az évad során minden fontosabb szereplő kapott egy kis időt, amiben szépen felépítették, hogy mit is szeretne elérni az élettől. Tényleg fantasztikusan oldották meg, ahogy fokozatosan tüntették el a lányok életéből a többieket (Jamie, Lincoln, Elliot), hogy a végére belássák ők is, hogy mit is szeretnének a továbbiakban csinálni.

Ilana és Abbi barátsága egy követendő példa, minden baromság és gusztustalanság ellenére ez a kapcsolat remekül működött. Nem csak azért, mert beszélt olyan dolgokról amelyekről azért nők nem szoktak, de mindezt még teljesen természetesen is kezelte. Olyan kapcsolat volt kettejük között, amelyről lehet sokan csak álmodoznak.

Pont emiatt volt a végén nagyon nehéz elengedni a Broad City-t, mert egyszerűen megrágott és kiköpött az utolsó pár epizód. Igaz, amíg Jamie és a többiek álltak tovább, addig egy egyszerű vállrándítással el tudtam intézni a dolgot, addig a végére amikor a lányok egyike kap lehetőséget New York-on kívül, akkor már éreztem, hogy szem nem fog szárazon maradni a búcsúnál.

Összességében egyik legjobb sorozatos emlékemként fogom elkönyvelni a Broad City-t. Remélem idővel egyre többen fognak rátalálni, annyi biztos, hogy ismerőseim körében ezt a sorozatot ajánlottam legtöbbször és mindenki imádta, szóval mindenképpen érdemes vele próbát tenni. Közben pedig nagyon irigy vagyok azokra, akik csak most fognak belekezdeni, mert előttük áll 50 epizódnyi zsenialitás.

Tényleg csak annyit tudok mondani, hogy nézzetek bele, megéri és a Broad City is megérdemli, hogy minél többen szeressenek bele.

This isn’t the end!

7 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2019. 04. 04. 15:30

Egyetértek minden szóval. :)

Nagyon jó utolsó évadot kaptunk és pont ebből a sorozatból nem néztem ki, hogy megkönnyezem a végét.
Teljesen érződött a lányokon, hogy tényleg elbúcsúznak és nagyon szerették ezt az egészet. És tényleg sokra vitték főleg ha azt nézzük, hogy kis youtube epizódokkal kezdték.

Sajnálom, hogy vége szerintem még rengeteg marhaságot tudtak volna kitalálni. :D

Kedvenc csaj párosom marad a 2 Broke Girls-ös csajok mellett. :)

tulipán - 2019. 04. 04. 17:59

legjobb sorozat, tényleg. és nagyon jó az írás, köszi! :)

Malachi - 2019. 04. 04. 19:38

a sorozat, ami azzal tűnt ki, hogy két nő úgy viselkedett benne, mint két férfi a bunkóbb fajtából, de mivel az nem lett volna elég, rátettek az egészre még egy lapát mocskot. je.

winnie - 2019. 04. 04. 21:00

nem mondom azt, hogy aki félre akarja érteni, az félreérti, mert ez egyrészt szerintem ez senkinek sem a szándéka, másrészt mindenre igaz lehet. szerintem rezonálás kérdése a hozzáállás a sorozathoz, és ha nem kap el a stílus, utána minden egyes résszel csak lejjebb kerülsz a spirálban, az egész átcsap hate viewingba és nyűgbe, és akkor az ember hajlamos más szemüvegen át értelmezni, amit lát, és nem látja meg annyira az értékeit.

engem speciel lenyűgöz, hogy mennyi és milyen sokféle embertől származó pozitív véleményt olvasok a broad city-ről – nem csak kintieket, magyarokat is, akár az itteni kommenteket (és közben ofkoz látok közösségi oldalakon nyomdafestéket nem tűrőket is), és ez volt igazán a fő hozadéka a sorozatnak.

az okokat nem tudom, mert mi sosem klikkeltünk, egy idő után fel is adtam a próbálkozást, de az biztos, hogy a CC-nek ezzel most egy állócsillaga köszönt le. és ki tudja, lehet, hogy az other two-val megvan valamilyen szinten az utód is – az a sorozat már közel sem lesz annyira megosztó.

Kempesbaba - 2019. 04. 05. 17:38

Nem tudom hogy mi újat fog hozni az utolsó évad(megvárom szinkronnal),de az eddigiek számora lerombolták a női törékenység,légiesség és kecsesség nimbuszát. Ezek a lányok retkesek,büdösek,mocskos pofájúak. De tele vannak ÉLETTEL! hiányozni fognak…

Réka - 2019. 04. 21. 22:38

Szerettem a sorozatot, kreatív, szókimondó, valós. Meg persze magaménak is éreztem így ugyanolyan idősen, mint ők. És tényleg itt volt az ideje, hogy továbblépjenek az életben :) Sok sikert a készítőknek!

nyugtalan - 2020. 02. 22. 21:41

Szerintem ez volt a leggyengébb éved. Sajnos sok volt a dráma, kevés a poén. Most egy olyan jelenet sem volt az egész évadban, ami következtében az orromon jött volna ki a kaja. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz