login |

Barry: kezdett a 2. évad

2019. 04. 05. 14:50 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Igen, a Barry-re kell mutogatni azért, mert idén nincs Silicon Valley, ugyanis az ottani showrunner, Alec Berg az elmúlt két évben inkább ezt a sorozatot bütykölgette. És MILYEN JÓL TETTE!

Általában a 2. évados kritikáknál fel szoktam vezetni az adott sorozatot első évados kritikák linkjeivel (pilot, teljes évad), meg az alapsztori átismétlésével (könyörtelen bérgyilkos színésznek áll, de a bűn világa nem ereszti), de az HBO komédiája szerintem nem szorul ilyesmire, hiszen már újoncként bejutott a JAws-on a döntőbe, szóval szerintetek is a legjobb 20/30 perces sorozatok közé tartozik.

A Barry-nek egy gyilkos a főhőse, elég sötét a témája, szóval a komédia sem tipikus, ahogy azt az HBO esetében oly sokszor megszokhattuk. És már a tavalyi finálé után is nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz a folytatásban, mivel úgy éreztem, hogy a főhős számára esélytelen a hepiend. Na de akkor ez azt is fogja jelenteni, hogy idén még sötétebb tónust kapunk, és a komédia átcsap valóban drámába?

Okay. Oh, my God. Everyone’s laughing at the hand-stabbing now.

Nos, nem, ettől egyelőre nem kell félni. A Barry továbbra is nagyon vicces maradt, és elnézve a premiert az jutott eszembe, hogy nem sok másik sorozatot ismerek, mely ennyire jól bánik a sunyiban elsütött, hirtelen, lesből lecsapó poénokkal. Általában ugyanis tudjuk, hogy mivel fognak viccelni (maximum azt nem, hogy mit), de itt olyan ügyesen sikerül nevetéseket, idiotizmusokat (ahogy Cousineau odadobja a kulcsot, vagy ahogy Hank elhajt, miközben az autójában megszólal a zene) csempészni a narratívába, hogy csak csettinteni tudok.

Most végig kéne/lehetne venni sorban, hogy kivel mi történt, miután magára maradt, de van egy olyan érzésem, hogy a többség a folytatásra össze fog jönni. Hank (egy ideig) élvezte a rekreációs röpit és új szövetségeseit, Barry a színházi életet, Cousineau összeomolva vegetált, Fuches pedig talált egy ÚjBarry-t, de nem hiszem, hogy bármelyik maradandó dolog lenne.

És, ha Barry-t visszahúzza az alvilág, akkor megint csak meg fog bonyolódni az élete. Főleg úgy, hogy a rendőrség sem fog lekopni róla, bár abban bízok, hogy ezen szál kapcsán nem szimplán az első szezont akarják majd másolni.

A remek részkezdő jelenet rögtön berántott, és utána nem is eresztett a premier, pedig nem életbiztosítás a sorozat sem a karaktereknek, sem a nézőnek, ugyanis minket is hullámvasutazásra küld azzal, hogy az egyik percben a parókás Hank-et látjuk, utána pedig Barry-t, amint a háborús emlékeit éli át. Nagyjából ekkor tudatosult bennem ismét, amit az elején is írtam, hogy számára nem nagyon lesz itt hepiend. De azért remélem, hogy mindez még messze van.

4 hozzászólás Ne habozz!

GZ - 2019. 04. 05. 15:38

A Silicon Valley-t sokkal jobban szeretem, így én most eléggé neheztelek a Barry-re, hogy idén nem lesz új évad az egyik kedvencemből :/
(A Barry S01 nem volt rossz, de engem nem rántott annyira magával, mint amire számítottam az első kritikák elolvasását követően.)

Alan - 2019. 04. 05. 23:39

Valaki nem tudja hogy mikortól lessz szinkronos változat a 2 évadhoz ? És hogy azt mikor adják le a HBO-n ?

winnie - 2019. 04. 06. 09:06

általában 13 nappal a feliratos után szokott jönni.

D - 2019. 04. 09. 22:01

Kill shirt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz