login |

Barry: kezdett a 2. évad

2019. 04. 05. 14:50 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Igen, a Barry-re kell mutogatni azért, mert idén nincs Silicon Valley, ugyanis az ottani showrunner, Alec Berg az elmúlt két évben inkább ezt a sorozatot bütykölgette. És MILYEN JÓL TETTE!

Általában a 2. évados kritikáknál fel szoktam vezetni az adott sorozatot első évados kritikák linkjeivel (pilot, teljes évad), meg az alapsztori átismétlésével (könyörtelen bérgyilkos színésznek áll, de a bűn világa nem ereszti), de az HBO komédiája szerintem nem szorul ilyesmire, hiszen már újoncként bejutott a JAws-on a döntőbe, szóval szerintetek is a legjobb 20/30 perces sorozatok közé tartozik.

A Barry-nek egy gyilkos a főhőse, elég sötét a témája, szóval a komédia sem tipikus, ahogy azt az HBO esetében oly sokszor megszokhattuk. És már a tavalyi finálé után is nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz a folytatásban, mivel úgy éreztem, hogy a főhős számára esélytelen a hepiend. Na de akkor ez azt is fogja jelenteni, hogy idén még sötétebb tónust kapunk, és a komédia átcsap valóban drámába?

Okay. Oh, my God. Everyone’s laughing at the hand-stabbing now.

Nos, nem, ettől egyelőre nem kell félni. A Barry továbbra is nagyon vicces maradt, és elnézve a premiert az jutott eszembe, hogy nem sok másik sorozatot ismerek, mely ennyire jól bánik a sunyiban elsütött, hirtelen, lesből lecsapó poénokkal. Általában ugyanis tudjuk, hogy mivel fognak viccelni (maximum azt nem, hogy mit), de itt olyan ügyesen sikerül nevetéseket, idiotizmusokat (ahogy Cousineau odadobja a kulcsot, vagy ahogy Hank elhajt, miközben az autójában megszólal a zene) csempészni a narratívába, hogy csak csettinteni tudok.

Most végig kéne/lehetne venni sorban, hogy kivel mi történt, miután magára maradt, de van egy olyan érzésem, hogy a többség a folytatásra össze fog jönni. Hank (egy ideig) élvezte a rekreációs röpit és új szövetségeseit, Barry a színházi életet, Cousineau összeomolva vegetált, Fuches pedig talált egy ÚjBarry-t, de nem hiszem, hogy bármelyik maradandó dolog lenne.

És, ha Barry-t visszahúzza az alvilág, akkor megint csak meg fog bonyolódni az élete. Főleg úgy, hogy a rendőrség sem fog lekopni róla, bár abban bízok, hogy ezen szál kapcsán nem szimplán az első szezont akarják majd másolni.

A remek részkezdő jelenet rögtön berántott, és utána nem is eresztett a premier, pedig nem életbiztosítás a sorozat sem a karaktereknek, sem a nézőnek, ugyanis minket is hullámvasutazásra küld azzal, hogy az egyik percben a parókás Hank-et látjuk, utána pedig Barry-t, amint a háborús emlékeit éli át. Nagyjából ekkor tudatosult bennem ismét, amit az elején is írtam, hogy számára nem nagyon lesz itt hepiend. De azért remélem, hogy mindez még messze van.

13 hozzászólás Ne habozz!

GZ - 2019. 04. 05. 15:38

A Silicon Valley-t sokkal jobban szeretem, így én most eléggé neheztelek a Barry-re, hogy idén nem lesz új évad az egyik kedvencemből :/
(A Barry S01 nem volt rossz, de engem nem rántott annyira magával, mint amire számítottam az első kritikák elolvasását követően.)

Alan - 2019. 04. 05. 23:39

Valaki nem tudja hogy mikortól lessz szinkronos változat a 2 évadhoz ? És hogy azt mikor adják le a HBO-n ?

winnie - 2019. 04. 06. 09:06

általában 13 nappal a feliratos után szokott jönni.

D - 2019. 04. 09. 22:01

Kill shirt

liberatore - 2019. 04. 23. 15:35

Most végeztem a 4. résszel is. Eszméletlen ez az évad is. Kicsit jobban ráhajtottak a drámára, de még mindig kiválóan vegyítik a humorral és nekem így még jobban bejön, mint az előző évad. Főleg a mostani rész vége ütött. :) Szerintem jelenleg a legjobb dramedy tv-ben. Furcsállom is, hogy miért ilyen kihalt a kibeszélő itt.

Claire8310 - 2019. 04. 29. 18:16

Az 5. rész talán az év legjobb sorozatos 30 perce volt. Zseniális.

hugi - 2019. 04. 30. 00:00

Mekkora volt már az 5. rész!!! :)
Nem térek magamhoz. :)

Edrick - 2019. 04. 30. 00:38

Mélyen egyetértek, 2×05 eddig az év epizódja nálam is (pedig a többit is szerettem, de ez most valami olyan volt, amit kb. tanítani kéne)

dzsolt7 - 2019. 05. 01. 11:14

Megnéztem az 5. részt, és egyből jöttem is ide, mert kíváncsi voltam, vajon más szerint is ennyire zseniális volt-e :D Kicsit elszomorodtam, hogy csak 8 hozzászólás van a poszt alatt, de az azért megnyugtató, hogy az utolsó 3 (az enyémmel együtt már az utolsó 4) a 2×05-öt dicsőíti.

Shannen - 2019. 05. 01. 16:04

Abszolút egyetértek a 2×05 nemcsak a sorozat de az idei évad (egyik) legjobb sorozatos epizódja volt.
Nem tudok rá mást mondani, mint hogy zseniális minden perce.

Hader ezt nagyon összerakta rendezésileg is, meg persze már az alapötlet is remek volt, de itt elsősorban a megvalósításért járnak az elismerések. A majdnem vágás nélküli verekedős rész is remek volt, meg az autós veszekedős, amikor a hátsó ülésről vették a szereplőket. Csupa-csupa érdekes megoldás.

Szerintem ezt a részt annak is érdemes lehet külön megnézni, aki nem követi a sorozatot. Nem azért mert filler lenne, hanem mert tényleg bravúros megoldások sorából állt az egész.

hadtoomany - 2019. 05. 01. 19:23

Fantasztikus rész volt. Vicces, jó verekedések, a kislány meg embertelen tényleg :) Egy kis kulisszák mögötti videó: https://youtu.be/3oNr6u2JoCI (“Barry: Behind the Scenes of Season 2 Episode 5 with Bill Hader & Alec Berg | HBO” youtubeon, ha kiszedné a linket)

Pip - 2019. 05. 15. 02:04

Te joooooo ég! 😂

Hát ez a 2/5 ez miiiiiii volt? 😵

Az utóbbi évek egyik legjobb 30 perce. Vegem van! 😁

RoyStampler - 2019. 06. 02. 11:00

Számomra az idei év felfedezettje a Barry, és örülök, hogy kis késéssel találtam rá, mert így megszakítás nélkül nézhettem végig az első két évadot. Nagyon bejön a humoros és a drámai oldala is, remekül vegyítik a kettőt. Bill Hadert korábban csak az SNL révén ismertem, és ott nem volt a kedvencem, de ebben a szerepben remek, illetve nagyszerűen összerakta magának ezt a sorozatot (hiszen készítője, írója, rendezője és producere is egyben). Színészileg szerintem Henry Winkler viszi a prímet (zseniális az öreg), de a többiek is nagyon jók. Jó másban is látni a Good Place Janet-jét (még ha nem is egy hangsúlyos visszatérő mellékszereplő), és a cameok is tetszenek. A történet fordulatos, felesleges üresjáratoktól mentes, és a komolyabb része néha a Dexter legszebb napjait idézi. Hosszasan tudnék írni róla, de a lényeg az, hogy csak ajánlani tudom, és tűkön ülve várom a már berendelt 3. évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz