login |

The Fix – írta champion

2019. 04. 07. 15:50 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A Netflix ezennel kihúzhatja a komikus panelműsort is a listájáról, mert már ilyen is van neki.

A pár hete bemutatott szériát műsorvezető terén nem bízták a véletlenre, hiszen leszerződtették Jimmy Carrt, akinek hatalmas rutinja van már ebben a műfajban (8 Out of 10 Cats, Roast Battle, The Big Fat Quiz). A másik két állandó komikus pedig az inkább szigetországban ismert kanadai komikus, Katherine Ryan, illetve az amerikai D.L. Hughley.

A The Fix felépítése pofonegyszerű: Carr felvezet egy témát korunk legégetőbb közéleti problémái közül (dzsentrifikáció, nemek közti bérrés, elöregedő társadalom), amelyet a négy meghívott humorista megpróbál megoldani. Kezdetben csak általánosságban feszegetik azt, majd ezt megtöri Mona Chalabi szegmense, aki statisztikákkal és érdekességekkel készül a témából pár percben néhány jópofa infógrafikával megfűszerezve.

Ezután jöhet a megoldás, amelyet a két állandó csapatkapitány prezentál, majd a közönség szavaz, Jimmy Carr pedig visszaszámol a következő epizódig. Ami amúgy jópofa, de egyébként az ilyesmi tipikusan nem olyan műsor, amiből többet néznél egymás után.

Meg úgy egyébként se annyira kellemes azzal szembesülni, hogy mennyire a közösségi média rabjai vagyunk, vagy hogy mekkorák a vagyoni egyenlőtlenségek, bármennyire is viccesen van az tálalva. Érezték ezt a készítők is, hiszen egy pillanatig sem lehúzós a műsor, minden esetben inkább csak a felszínt kapargatják meg, közel sem ásnak olyan mélyre, mint mondjuk John Oliver.

Jimmy Carr kisujjból hozza a kötelezőt, és nagyon jól működött mellette Katherine Ryan is, akikkel egyébként már régóta ismerik egymást, sőt az angol Comedy Centralon futó Your Face or Mine-t közösen is vezették. Hugley nekem kicsit kilógott, mintha néha maga se értené, hogy mit keres a műsorban, és mi ez az egész, de néha-néha ő is villant azért valamit.

Akiken még rengeteg múlik, azok a közreműködő vendégek, akikkel többnyire nem lőttek mellé. Bevallom nekem a többségük teljesen ismeretlen volt, de talán félig-meddig a koncepció része, hogy főleg feltörekvő, fiatal tehetségeket hívjanak meg. Nekik inkább a műsor első felében van szerepük, de láthatóan több teret is hagynak nekik ilyenkor, hiszen a megoldásban már nem sok szerepük marad.

Az egyetlen problémám The Fix-szel, hogy kicsit olyan, mintha maguk se tudták volna, hogy milyen közönségnek készítik. A poénok, a témák, a statisztikák mind abba az irányba mutatnak, hogy leginkább az amerikai nézőket célozták meg, viszont mivel a világon mindenhova felkerült, próbáltak néha nekik is szólni.

Ez a fajta bizonytalanság pedig nem tett jót a műsornak, amit csak tetézett a két Angliából importált komikus. Hiába globálisak problémák, azokra amerikai szemüveggel kreált megoldások születtek. Ez a kettősség végig belengi az első évadot.

Ezt leszámítva viszont egyáltalán nincs miért szégyenkeznie a Netflixnek. Csont nélkül vették az akadályt, a legkevésbé sem lóg ki a lineáris csatornákon futó műsorok felhozatalából, úgyhogy akit érdekelnek a közéleti témák, és valami könnyedebb hangvételű megközelítésre vágyik, azoknak bátran ajánlom bepróbálásra.

1 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2019. 04. 07. 19:31

DE idegesítő, hogy több egy ilyen nevű sorozat is…

The Fix S01E01 -> ez a panel show
Drugs Inc The Fix S01E01 -> dokusorozat
The Fix 2019 S01E01 -> ABC midseason sorozata

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz