login |

Pilot: Warrior

2019. 04. 08. 14:50 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

És akkor most mi lesz? A Cinemax-ra szombaton érkezett Warrior ügyesen felrúg pár elvárást, viszont így oda jutunk, hogy a pilot vége a főszereplő szempontjából igazából csak egy kezdet. De legalább bunyóztak addig is?

Valamennyire persze túlzok, de inkább a történetre térek: az 1800-as évek San Franciscójában járunk, ahova ezrével érkeznek hajón kínai bevándorlók. Ez több dolgot is von maga után: a rendőrségnél sokkal nagyobb ütemben nő a népesség, főleg a kínai negyedben, és a polgárháború után még mindig eléggé jelen vannak a faji feszültségek, ami nyilván a kínaiakat is érinti.

Ide érkezik meg Ah Sahm, aki ügyes bunyósnak bizonyul, ezért rögtön beveszik egy helyi bandába. De persze látszólag valami más célja van, nem az alvilágban való előretörés: keres valakit. És itt jön be, hogy az ember azt hinné, ez a keresés eltart majd egy darabig, de sok mindent már a pilot végére elárulnak a szálból, hogy aztán “Na és most?”-módon lógva hagyják a nézőt. Mármint ami rétestésztának nézett ki kezdésnél, azt rögtön ki is sütik. Az íze pedig majd kiderül.

A kidolgozás amúgy elég jó. Mondjuk a készítő Jonathan Tropper ezelőtt a Banshee-t tette az asztalra, és hiába más most a közeg, amiben még hihetőbb a fizikai erőszak, a jó kis közelharcokat már a kezdésnél megtolta. Rendben, még nem volt akkora erejük, mint amikor a Banshee-ban a sok felvezetés után végül kirobbant az állatiasság, de gondolom itt is lesznek majd ilyen lassan beérő megoldások.

Igazából azért emelem ki a verekedéseket, mert nagyjából ez lesz a sorozat ereje. Igen, ez is ponyva, de nem a szemérmesen elfordulós fajtából való. A történet nem túl bonyolult, bár már belengettek pár politikai meg anyagi játszmát, de a dráma közben nem szíven csapós. Viszont mindeközben a kidolgozás parádés is lehet. Nem csak a díszletek stimmelnek, bár elég klausztrofóbiásak a kis utcák, hanem a harcművészek is, amiknek több képviselőjét is megalapozták, hiszen a kínai mesterek mellett mondjuk az ír “bokszolók” is erősek lesznek.

Kicsit az Into The Badlands ugrott be amúgy, hiszen a főbb szerepekre olyanokat szerződtettek, akik mintha tudnák is hozni a verekedős részt. Legalábbis nincs ronggyá vágva minden, anélkül is működnek ezek a jelenetek, ami szintén a sorozat erejét jelentheti.

És amikor azt hiszed, hogy a PC-korszak miatt visszafogja magát a Banshee alkotója az erőszak melletti másik ősi vágy kapcsán, akkor ott is elszabadul a rész felétől. Nem a meztelenkedés miatt felüdülés, máshol is vannak villantások, hanem a lassan kimondatlan szabályok felrúgása miatt.

Mondjuk a “Bruce Lee írásai nyomán“-kitételt nem tudom, miért emlegették a reklámok közben – van aki ezért nézett bele? Mert nekem a Banshee volt a hívószó, pedig az ilyen kosztümös drámákat nem annyira bírom. Érdekes amúgy, mert a western nagyon bejön, de főleg a posztapokra való hasonlítása miatt, ez a városi harcolgatás sosem ugyanaz, erre mégis ott voltam a pilot végén, és várom a folytatást egy 7/10 után. Csak a sok szál alapozása miatt vontam le pontot.

14 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2019. 04. 08. 15:16

nagyon úgy néz ki, hogy a PC emlegetés a vesszőparipám, de nem igazán értem, hogy milyen relációra gondolsz (human) a “PC-korszak” és az erőszak + szexualitás ábrázolása között? Milyen kimondatlan szabályok? Ha egy grafikonon kellene ábrázolnom a PC társadalmi jelenlétét és a filmek/sorozatok (ál)szerénységét, akkor időben visszahaladva egyre kevesebb véres, durva és szexelős jelenetet találnék, főleg tévében.
Ha nekem kellene értelmeznem (=egyéni véleményem), akkor azt mondanám: a politikai korrektség támogatja, hogy mindenki olyan formában jelenítse meg az elképzeléseit, ahogyan szeretné, míg a sok vér és szex nem sérti semelyik társadalmi csoport nézőpontját sem. A történés, a csoportok ábrázolása igen, de ha jól tudom nem erről volt szó.
amire gondolhatsz az a sok, gyerekeknek is szóló tartalom, ami mostanában jellemző (jellemzően mozikban), de ez szerintem nem pc-s téma, és nem is (kábel)tévés

winnie - 2019. 04. 08. 15:30

szerintem human, mint sokan mások, minden neki nem tetsző trendre rácsapja, hogy PC, hadd szóljon:) a korhatáros tartalom tényleg más tészta, a hellboy, csak azért, mert patakvéres, még nem lesz a politikai inkorrektség élbajnoka. igazából mind a szex, mind a másfajta korhatáros tartalom szerintem is egyre erősebben jelen van. a korszakot lehet így nevezni, de akkor inkább az lenne a következtetés, hogy nem annak ellenére, hanem éppen annak köszönhetően vannak ilyen sorozatok. már, ha lenne köztük kapcsolat.

(a lényeg, hogy valahogy el kellene szeparálni egymástól a dolgokat, meg az efféle billogozást, mert így a kifejezés kezdi elveszteni jelentéstartalmát, és azzá silányul, hogy “ez rossz dolog, értem?”. vannak nagyon pozitív dolgok, mint például a “ne legyél bunkó”, amiket épp ezért sokan lenéznek, mert elintéznek azzal, hogy PC.)

Mate4182 - 2019. 04. 08. 15:38

par napja pont itt irtam hogy lassan aktualis less belenezni az into the badlandsbe (azota lassan vegzek a 2. evaddal :D) es ezek alapjan ez a sorozat a

Into the Banshee

szoval nalam mindnekepp nezos cask most nagyon el vagyok havazva neznivaloval …

human - 2019. 04. 08. 16:08

winnie, juhaszvik: nem rásütöm random, hanem itt máshogy használja a nőket, mint mondjuk a nem is tudom miben meztelenkedtek legutóbb, mert annyira nem jegyzetelek. A madam persze irányítja a sorsát, de ilyen hangulat shotokhoz is dobja a meztelenkedést a Warrior, ami nem jellemző a túl korrekt “nehogy megsértsük az XY jogait” jelenlegi film és sorozat készítési valóságban, ahol inkább öncenzúráznak, nehogy utána baj legyen.

És nem, sem a Hellboy sem a John Wick nem a politikai inkorrektség bajnoka, csak nem gyerekeknek szóló filmek, viszont itt tényleg másmilyennek érződik a dolog, mint az említettekben. Nem véletlenül így fogalmaztam.

Hallak65 - 2019. 04. 08. 19:35

Nekem bejött és sajnáltam, hogy vége a résznek, mert teljesen elmerültem benne, ami az Into the badlandsba nem sikerült, pedig nagy poszt ap fan vagyok.
Egyedül a főszereplő Bruce Lee imitálása nem tetszik: A kéz tartás, orrtörlés, arcmimika. De majd megszokom.

perelli - 2019. 04. 08. 20:51

Kifejezetten tetszett. Elrepült hamar, néztem volna tovább, és várom is. A karakterek is érdekesek. A történetet nyilván majd meglátjuk.

jenga - 2019. 04. 08. 22:00

Kiraly. Remelem a folytatas is hasonlo minoseg lesz!
Szerettem a Bansheet is, az ITB-t nezem, de nekem leginkabb a New York bandai cimu DiCaprios film ugrik be errol.

Neoprimitiv - 2019. 04. 09. 23:32

cinemax – skinemax, nem is igazán emlékszem olyan sorozatukra, amelyikben (legalább az indulásnál) ne lett volna pár random pucérság. Aztán általában lejjebb tekerik ezt a tartalmat.

A Warrior le sem tagadhatná a Banshee rokonságot: a főszereplő egy eltűnt nőt keres, aki amikor megtalálja, hallani sem akar róla. Közben két, de inkább három pólusú harc bontakozik ki, a település feletti uralomért. A bordélybeli iszogatásnál már meg sem lepődtem, hogy Hoon Lee is megjelent…

PC vagy nem PC: leszámítva azokat, akik szerint már egy poloskára sem lehet azt mondani, hogy büdös, mert neki is vannak jogai, én nem látok semmi “anti-PC” meglepetést a sorozatban. Ma is van rasszizmus, ma sem veszik emberszámba sokan a kurvákat. Miért kellene egy sorozatban a XIX. század második felének vadkapitalizmusát fehérebbre mosni még a mai állapotoknál is? Arról nem is beszélve, hogy ha valaki kiakad annak a kornak a bemutatásán, az éppen azoknak a harcát értékteleníti el, akik azért küzdöttek, hogy másképp legyen. (Ettől még persze bőven vannak bármilyen biciklit túltoló idióták.)

Nikki - 2019. 04. 20. 12:44

Már az első résznél tudtam, hogy ez az én sorozatom lesz. Az előzetesnél feljegyeztem magamnak és nagyon vártam. Mit sem változott 3 rész után, sajnálom, hogy nem egyben jött ki az egész évad; nézném. A főszereplő nem túl szimpatikus, pedig jó a szerepében akárcsak a többiek és a történet izgalmas, fordulatos, érdekes. A másik Young Jun, akinek nem szimpatikus az arcberendezése, viszont ott még jobban látom, miért jó választás a szerepére, illik az ijesztő feje ahhoz, ahogyan örömét leli a vérfürdőkben.

noinipo - 2019. 04. 25. 16:39

Még nem Banshee, de egész fogyasztható, meg is kapta a második évados berendelést gyorsan

Rob - 2019. 05. 05. 12:18

5. rész nagyon adta, kőkemény western hangulat.

numudal - 2019. 05. 05. 13:24

A kocsma neve nekem nagyon adja :D :D

Andaxin - 2019. 06. 07. 19:52

Rob. Érdekes nekem pont az 5. volt az eddigi leggyengébb

norbi040122 - 2019. 06. 30. 13:22

Hangulat, képi világ, bunyo mind remek. Sztoriban rém gyenge…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz