login |

The Code: minden, amit tudni kell a sorozatról

2019. 04. 09. 16:50 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2018/19, ajánló, kampány, video,

Engem személy szerint megdöbbentett, hogy azt olvastam a minap Harmon Rabb és Mac NCIS-univerzumba való visszatérése kapcsán, hogy egyesek visszasírják a JAG-et. Fals nosztalgia alert? Mármint nem azért, mert nem néztem volna vagy rossz lett volna, hanem mert mégiscsak egy epizodikus jogi/krimi drámáról van szó, ami ma, a junkie-k körében nem a legnépszerűbb műfaj. De legyen. Itt van a The Code, a CBS keddi premierje. Ami egy az egyben JAG. Konkrétan a Judge Advocate General központjában játszódik.

Míg a JAG-spinoff NCIS a tengerészet kötelekében tartozókkal kapcsolatos bűncselekmények ügyében nyomoz, addig a JAG a katonákkal kapcsolatos bűncselekményeket tárgyalásairól szólt, ahol a vádlott védője és a vádló is katona volt, és ugye az érdekes dinamikát az kölcsönözte a sorozatnak, hogy barátokként a tárgyalóteremben egymással kényszerülnek szembenézni a felek – mostanság a For The People viszi tovább ezt, csak katonás szál nélkül.

Lehet, hogy lesz valami csavar még a The Code-ban, de még a Luke Mitchell/Anna Wood-duó is David James Elliott-ot és Catherine Bell-t idézi meg, még az egyenruha is hasonló, Dana Delany személyében pedig saját Chegwidden-jük is van.

A plakát alatt, a tovább mögött további előzetesek, összesen négy, valamint két pilotrészlet.

11 hozzászólás Ne habozz!

lalakov - 2019. 04. 09. 17:06

Újra JAG. Szuper.
Még több tárgyalótermes sorozatot kérnék.

Necridus - 2019. 04. 09. 17:07

Nem a stílusom az epizodikus krimi, de Luke Mitchell miatt belenézek, ő a Blindspotot is kifejezetten erősre alakította (érződik is a hiánya).

Casey Novak - 2019. 04. 09. 17:23

Juhé, jogi sori! És Phillipa Soo! That would be enough.

winnie - 2019. 04. 09. 17:47

lalakov: műfajshaming, fúúú!:)

“Még több tárgyalótermes sorozatot kérnék.”

én mindenképp, mert a műfaj maga tök jó lenne, szerintem lenyűgöző lehet, hogy két oldal feszül egymás ellen és miközben mindkettő saját szemszögéből érvel, mi nézőként elgondolkodunk azon, hogy kinek van igaza. de azt vettem észre, hogy eltünedezik vagy átformálódik ez a zsáner, pedig anno egyszerre futott a jag, az ally mcbeal, a murder one, a practice, majd a boston legal és a judging amy, nem mintha utóbbit néztem volna. de utána is voltak alap jogi sorozatok.

a mostaniak közül a for the people és az olykor tárgyalótermes law and order: svu kábé a legjobb országos, a good fight (és a goliath) az egyik legjobb kábel (a suits már rég nem az) de a proven innocentet inkább nem minősítem, a the fixben pedig hiába van ügyész, az inkább krimi, még nem nagyon láttunk tárgyalótermet benne. mi van még? bull? kellenének a jó, hűtha egyszer david e. kelley megint megmártózik a műfajban, de a the code a pilot alapján nálam felejtős lesz.

CrashBoostZoom - 2019. 04. 09. 18:38

Én szarrá néztem a JAG-et annak idején. Kicsit hiányzik is. Szívesen néznék hasonlót de csak ilyen 10-12 részes évadokat. Nem 23-25 részeseket mint a JAG volt.

Necridus - 2019. 04. 09. 18:42

winnie: a How To Get Away With Murder első pár évada is még belefér, nem? Mondjuk mára már teljesen eltűnt a tárgyalóterem, örülünk, ha egy évadban egyszer bekerülnek és egy igazi tárgyalást látunk.

winnie - 2019. 04. 09. 18:55

CrashBoostZoom: ezt pont annyi lesz, de évente megnézel 10-12-t belőle, ha folytatódik, és akkor dupla olyan hosszú lesz, mint egyébként:)

winnie - 2019. 04. 09. 18:56

necridus: persze. az első 2 évad ügyeit, a tárgyalótermezést nagyon szerettem.

juhaszvik - 2019. 04. 09. 18:59

jogi (pontosabban tárgyalótermi) dráma jöhet, de nem igazán ad nekem semmi többet hozzá, ha katonai témájú. no persze anno ott volt a nagyszerű “egy becsületbeli ügy”, vagy ugye a már emlegetett jag, de utóbbiban pont a hadsereg miatt jutott kevesebb idő a jogászkodásra.
gondolom az adja ennek a felállásnak a pikantériáját, hogy haverok/munkatársak felszülnek egymásnak, míg egy sima büntetőperben elvileg random ügyész vs. ramdom ügyvéd esik egymásnak.

winnie - 2019. 04. 09. 19:17

van a témában valami fennkölt, ahogy a címben benne van, becsületbeli, egyenesek és patrióták a szereplők, és ez talán adhat valami pluszt.

Tyberius06 - 2019. 04. 12. 02:25

Valóban J.A.G. 2.0. Most néztem meg az első részt és vegyesek az érzéseim. Egyrészt nem tetszett az ügy, hogy közvetlenül érintett volt a főszereplő. Persze ez adta a motivációt, ami nem baj, de nem szeretem ha egy sorozat így kezdődik. Viszont a dinamikája nem volt rossz és a karakterekkel elsőre nem volt gondom. Egyébként a JAG nálam épp folyamatban van, amolyan mókaként nézősként, valahol a 3-dik évadnál járok. Szerintem jobban működne ez a sorozat, ha ugyanabban az univerzumban játszódna, mármint akkor lehetnének vicces crossoverek meg felbukkanó régi karakterek.
A vége a résznek nekem picit összecsapott volt, két részre bontani (dupla pilot) ezt kár lett volna, viszont így meg nagyon gyors lett a vége, plusz a tárgyalótermi rész eléggé le volt vágva összességében. Mondjuk a végén az a kirohanás picit idézte az Egy Becsületbeli Ügy hasonló kirohanását. Gondolom ez is volt a cél.

Egyébként ez után kiváncsi lennék az eredeti pilotra. Gondolom ha eddig nem szivárgott ki, akkor már nem is fog.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz