login |

Pilot: In The Dark

2019. 04. 11. 14:50 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

Vakarom a fejem, mert egyszerűen nem tudom, hol megfogni ezt a sorozatot. Nem jó, de bizonyos szempontból nem is rossz. Viszont egyik része sem az én világom. Mégsem akartam kihagyni a CW múlt heti pilotját. Megosztott érzések ezek, na!

A történet középpontjában egy vak nő áll, aki nem igazán törődik magával. “I don’t care, I love it” helyett I hate life a szlogenjének befejezése. Az élvezeteket hajszolja, iszik, mindenféle pasival lefekszik, ránézésre a konyhát sem találja meg, olyan sovány, senkit sem szeret igazán és a hasonlók. Ez alól kivétel egy utcakölyök, akivel összebarátkozott.

Az egyik nap, egy igazi mélypontján épp keresi a srácot, hogy kis megnyugvást nyerjen, erre csak a hullájára akad. Bejelenti a rendőrségen, de az ittassága miatt, na meg azért is, mert nem találják a tetemet, nem veszik túl komolyan. És akkor ez a két szál, az elcseszett élete és a nyomozás – az utóbbi részenként 3-4 percben? Legalábbis a pilot alapján.

Igazság szerint imádjuk az antihősöket, de nekem úgy tűnik, hogy azért valami kell beléjük, ami miatt odavagyunk értük. Egy House senkit nem érdekelt volna, ha nem zseniális orvos mindeközben. Egy “Say my name” sem működött volna az érthető motivációja nélkül, és még sorolhatnám. Viszont ez a csaj egy nagy semmi. Nem a vakság miatt, de igazából csak sajnáltatja magát. Semmi kapcsolódási pont az empátiának.

Iszik és szexel, oké, de ez unalmas egyelőre. A szülei szeretik, de eltaszítja őket? Hát, meglepő. Tényleg nem tettek bele semmit, ami feldobná a sima “jobb emberré kell válnia” dolgot. Vagyis hát odatették a nyomozást, ami még ha érdekes is lehetne, akkor sem heti 5 percben

Mondjuk a sorozaton a casting sem segít. Valahogy ellenszenves a főszereplő Perry Mattfeld. Persze a karaktert is úgy írták, szóval nehéz dönteni miért, de amit kapunk így tőle, az nem ránt vissza. Mindezek ellenére szerintem akiknek például a Grey’s Anatomy tetszik, azok tegyenek próbát vele. Részemről inkább csak 5/10.

12 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2019. 04. 05. 16:33

Egész korrekt kis sorozat a Pilot alapján. A főszereplő kedvelhető a kutyát nyilván mindenki imádni fogja. Viszont egyelőre nem derült ki számomra mitől is lesz ez krimi. Nagyon úgy fest hogy átívelő szál lesz és közben ugye a főszereplő is fejlődik majd emberileg. Ami szerintem a fő cél itt és nem a nyomozás.

Tyberius06 - 2019. 04. 05. 17:21

Nagyon fura sorozat, nem értem mit keres a CW-n. Meglátom, mit hoz a folytatás, ha tartják ezt a stílust, akkor a sorozattal tartok egy darabig.

jessm - 2019. 04. 10. 00:06

Valószinüleg 13 rész után kasza lesz a sorozat, sajnos pedig eddig számomra tök kedvelhető. Jó persze a dráma mindig bevonz, és téma is érdekes a szétcsúszott vak csaj. a nyomozás rész meg olyan, hogy sokáig feleslegesnek fog tünni, hogy aztán huzzon valami meglepőt, ami jó lenne a ha jól sikerülne.

winnie - 2019. 04. 11. 14:59

mivel megnéztem a 2-3. részt, majd jövök én is egy hosszabb írással, de egyébként nem tudom, hogy mi akar ez lenni. szappan, kapcsolati dráma, ha úgy tetszik, és ennyi? a főhős nekem bejön a leszarós stílusával, egy pillanatig sem utáltam, mert voltak esendő pillanatai, meg szívásai, ha pedig nem értem, mit miért tesz, akkor bízok benne, hogy rávilágítanak. viszont a krimi…, az #minekvan. akkor már legyen inkább 30 perces dramedy (mert vannak ám vicces részek) a nyomozgatás nélkül. és mattfeld nálam remek eddig, de a többiek annyira nem izgatnak, hogy vagy 6 párhuzamos magánéleti szál legyen.

nem tudom. semmiképp sem tipikus cucc, az esélyt megérdemli, a többit majd a kritikában.

Mom - 2019. 04. 11. 15:33

Tipikusnak nem tipikus, ezt én is osztom. És valószínűleg a tavalyi Life Sentence sorsán fog osztozni pont ezért. De a fura öszvérségeitől eltekintve, vagy pont azért, én még adok neki esélyt. Ha nem jutok tovább az első pár részen, akkor nem fogok felsírni éjszakánként. Ha megtetszik és a CW elkaszálja, hát akkor sem, mert eleve event-ként tekintek erre a próbálkozásra is. Szóval vesztenivalóm nincs :)

Silver - 2019. 04. 11. 15:40

Nem értem mit keres a CW-n. Igazából csak a nyomozós aspektus miatt kezdtem el, de sajna az csak kamu, és az unszimpatikus színész sem segít rajta… pedig az általa megtestesített karaktert bírtam volna, de ha nem akarok egy számomra ronda nőt szexelni nézni..:)

kplesz - 2019. 04. 11. 16:00

winnie te hogy láttad a 2-3.részt? ez is ki leakelődött? a 2. rész ma este jön ki a 3. pedig csak jövőhéten. torrenten nem láttam.

winnie - 2019. 04. 11. 17:03

a mai hírekben linkeltem a hétvégi leakről szóló infót. nem tudom, hol érhető el, de én szombat reggel azonnal egy rakás szivárgásba botlottam, és ahogy láttam a 100-as véleményekből, mások is.

kplesz - 2019. 04. 11. 17:40

köszi winnie. nem olvastam végig mik leakelődtek, mert nem akartam valami félig összevágott részt megnézni, meg nem akarom azt h látom az első 2 részt pl a the 100-ból aztán meg várhatom az április 30 permiert +2 hetet a 3. részig.

human - 2019. 04. 11. 20:09

“A főszereplő kedvelhető a kutyát nyilván mindenki imádni fogja.”

hát ebben nem értünk egyet :D a kutya meg eddig alig szerepelt.

winnie - 2019. 04. 11. 20:21

a főszereplő annyira kedvelhető, hogy még a kutyát is utálja:) de ne már, a kutya nagyon ász, ahogy a szexjeleneteknél lehangoltan bámul maga elé (a folytatásban is)

Tyberius06 - 2019. 04. 13. 01:12

1×02

Nekem továbbra is baromira bejövős. Sok mosolyogtató elemmel, a szereplőket meg eddig még bírom. Egyelőre a sorozattal maradok. Kellemes meglepetés ez a CW-től.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz