login |

Pilot-mustra: Black Summer – 1×01

2019. 04. 11. 19:30 - Írta: winnie

39 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A rész végén lehullt a lepel: “based on Z Nation” – de nem kell azonnal örülni vagy világgá szaladni! A Netflix ma (magyar felirattal!) bemutatott zombis sorozata egyáltalán nem azt az őrült, zizzent stílust hozza, mint a Syfy tavaly lelőtt szériája, de az első rész alapján nem is a mélységet, a karakterizálást vagy a filozofálgatást kell keresni benne, ahogy azt a The Walking Dead szeretné. De akkor kinek érdemes néznie?

Mondjuk nekem? The Asylum ide vagy oda, az első rész után ugyanis mindenképp folytatom a Black Summert, mert a pilot szerkezete, ahogy bemutatták a karaktereket, kifejezetten tetszetős volt, mint ahogy a stílus is a maga hosszú snittjeivel (a látszólag egysnittes nyitójelenetet majdnem 10 percig futtatták, engem az efféle mindig beszippant). Aztán persze simán lehet, hogy a 3. rész után, amikor komolyabban jönnek a zombik, búcsút intünk egymásnak.

BLACK SUMMER – 1×01 – 7/10

Míg a héten bejelentett harmadik The Walking Dead-sorozat rutinosan ki fogja kerülni a járvány kitörését követő időszakot és már a mélyebb apokalipszisben fog játszódni, a Black Summer a klasszikus formulát követi, nem sokkal vagyunk a járvány kitörése után, amikor is a hadsereg segítségével evakuálják a lakóhelyeket. (Hogy miért, azt jó ideig nem is látjuk, így aki nem tudja, milyen a sorozat, meg is lepődhet idővel.)

Az első jelenetben megismerünk egy három fős családot, és elég hamar a fő küldetésre is fény derül, a főhős Rosa-nak meg kell találnia a lányát, akit a hadsereg egy gyűjtőstadionba vitt. Látjuk, hogy készül erre, milyen akadályokba ütközik, azonban negyedóra után ahelyett, hogy elkezdenénk őt követni, egy újabb karakter bemutatását kapjuk meg. Majd egy újabbét. És egy újabbét, míg végül tudatosul bennünk, hogy a pilot egyesével bemutatja nekünk az első évad főszereplőit.

Most kéne felsorolnom, hogy kikről is van szó, de nem sok minden derül ki a többségről (ami meg igen, az maradjon a spoiler leple alatt), legyen elég annyi, hogy eléggé sokszínű a társaság verődik össze. És az ő összehozásuk kapcsán már az is tetszetős volt, ahogy mindenkit egy mini eredettörténettel alapoznak meg, ami viszont igazán bejött, az volt, ahogy ezek a sztorik egymásba fonódtak, ahogy a korábban már látott eseményeket más szemszögből is megnézhettük.

A kezdés elég intenzív és feszült volt, nem nagyon van még ilyenkor tisztában az ember a világ “szabályaival”, bármi megtörténhet, bárhol veszély leselkedhet, és még jó ideig azt sem tudjuk meg, hogy mi is az a bizonyos veszély. Szóval az indítás nagyjából átadta a világ hangulatát, és közben a kétségbeesett Jaime King arcába mászó kamera a főhőst sem nagyon hagyja menekülni, látjuk, hogy totális a bizonytalanság, halljuk, hogy a hadsereg jobbra-balra bombázik, nem lehet nem szimpatizálni vele.

Először is, szögezzük le, hogy a Black Summer zombijai nem olyanok, mint a TWD-sek. Lehet, hogy nem is érdemes zombiknak nevezni őket, hiszen inkább hasonlítanak megtébolyodott őrültekre, akik hörögnek, őrjöngenek, rohangálnak, csapkodnak és ölnek. Tudom, hogy a gyors zombiknak van egy kisebb ellentábora, de nem hiszem, hogy bármi gond lenne velük, nem zombiként kell tekinteni rájuk.

Nem fogok szabadkozni azzal, hogy a pilot a kategóriájában jött be, mert így is, úgy is lekötött, érdekelni kezdett a folytatás. Még úgy is, hogy nem sokat zombultak benne – vagy lehet, hogy épp ezért tetszett? Persze a 2. résztől nyílni fog a világ, irány az országút, ami stílusváltással is fog járni, de azért reménykedni lehet, hogy a pozitívumok megmaradnak, nem?

Az első szezon egyébként 8 részes, de míg a pilot 44 perc volt, az utolsó két epizód például 25, illetve 20, szóval egy nagyjából 4-5 órás filmként is lehet kezelni a Black Summert (persze lehet, hogy később ki fog domborodni valami epizodikus komponens), aminek most megkaptuk a felvezetését, és most csapunk bele a lecsóba, szerintem hamar el fog dőlni, hogy az élvezetes első 40 perc után mennyire lesz nézős a széria.

A folytatásról a véleményemet majd kommentben leírom, és ha jelentkezek évadkritikával, akkor a teljes szezonról is. (A Z Nation-ös kapocsra tényleg csak zárójelben térnék ki, mert igazából nem is nagyon lehet érteni, egyelőre maximum marketing értéke lehet (ha ugyan!), hiszen nem volt tudtommal semmi közös szövet a két sorozat között, már persze a készítő személyén, és talán a fertőzöttek jellemzőin kívül.)

39 hozzászólás Ne habozz!

libamaj - 2019. 04. 11. 17:56

5. resznel jarok, vannak kicsit laposabb jelenetek, de alapvetoen baromi feszult a sorozat. ( nem igazan jonnek be egyebkent a zombis sorozatok )

mildi - 2019. 04. 11. 19:59

gyors “zombi”? 28 nappal később…

ezt meglesem

matyiGo - 2019. 04. 11. 21:42

finoman szólva is gagyibb a gyagyinál. az első részt még végignéztem, a másodikat félig a harmadikba beletekertem és itt be is fejeztem. Olyan mintha egy alacsony költségvetésű kisérleti sorozat lenne, nagyon rossz rendezéssel amiben azért van sok szereplő mert egy nagyobb baráti társaságot be lehetett mozgatni. nem üti meg a netflix szintet. tök fura volt ebben a környezetben látni egy ilyen vacakot 10ből 3 pontot adnék rá. nem ajánlom. fantáziátlan, olcsó, durván logikai hibás …

Norbi - 2019. 04. 11. 22:48

Nem is lenne baj az alacsony költségvetéssel, de olyan dolgok vannak benne, hogy a 4.részben emberünk keze lesérül és vérben ázik, amit nem lehetett lekövetni, hogy miért, hogyan történt, de egy autót nem bír beindítani azzal a kezével. Fél perc múlva már a keze tiszta és semmi baja, mintha le sem sérült volna. Nem értem…
Az alacsony költségvetés egy dolog,attól még lehet nagyot alkotni, de nekem egy ilyen durva hibától elmegy a kedvem a sorozattól. Ez tényleg nem Netflix szint.

- 2019. 04. 12. 10:11

Kíváncsi leszek képesek-e lesznek valaha jobb vagy egyenlő “zombis” szintet megütni a Last of Us-nál, bár nem hiszem.

asd - 2019. 04. 12. 11:07

3 rész után elég gyenge. Gyenge a színészi játék, és nagyon látszik az alacsony költségvetés. Zombik is elég gagyin vannak megjelenítve.

Réka - 2019. 04. 12. 14:19

Nekem nagyon bejön 5 rész után, feszültség 5*, izgalmas.

cyberdog - 2019. 04. 13. 01:39

Egyben ledaráltam a teljes évadot. Nekem tetszett.
Nekem is ami először feltűnt, az a Z Nation-ra jellemző téboly hiányzik. Bár ezeket a fakó színeket megtartották, ami szerintem elég jó alapozást nyújt a sorozat komolyabb hangvétele alá.

***VIGYÁZAT, A HOZZÁSZÓLÁS NYOMOKBAN, SPOILERT TARTALMAZHAT***
A fő karakterek egész szimpatikusak. Az külön tetszett, hogy nem derül ki egyből ténylegesen, hogy ki kicsoda és mik a motivációik. A szereplők egymás iránti bizalmatlansága átragad a nézőre is. Olyan mintha egy kicsit engem is berángattak volna az eseményekbe.
SPOILERVESZÉLY VÉGE

Tomtaker - 2019. 04. 13. 09:41

Végignéztem az évadot egyben és azt kell mondanom, hogy megleptek vele, nem vártam el tőle sokat de pozitívan csalódtam. A karakterek kemények és brutálisak, teljesen más az atmoszférája mint a Z Nation-nek.
Viszont voltak benne kisebb blődségek szép számmal de ha eltekintünk ettől még akár élvezni is tudjuk ezt a menekülős, rohanós néha lepihenős sztorit. És nem az van hogy tucatjával tolják a zombikat az arcunkba mint a Walking Dead-ben hanem kemény karakterdrámákat kapunk és észre lehet venni hogy a rendező itt valami különlegeset akart véghez vinni ami nagyjából sikerült is neki.
Amit még ki tudok emelni azok a színészi játékok viszont a karaktereket nem a legjobban mozgatják a sztoriban szerintem. Egyszer végig lehet nézni, és Asylum szinthez képest egész jó.

ubul - 2019. 04. 13. 19:37

Dead Set a végeredmény kb? azt imádtam, de ott is voltak persze hülyeségek :)

lm - 2019. 04. 14. 00:59

semmit sem tudtam erről a sorozatról, csak bedobta a Netflix. na mondom, egy hatszázadik zombis cucc, nem unják még? de mégis kíváncsi voltam, ha az első rész gagyi, az mindent eldönt… ehhez képest meglepődtem, milyen erősen kezd a sorozat, az első rész szerintem nagyon jó alapozás és nagyon jó az egész sorozaton végigvitt szerkezet a címekkel, kis epizódokra vagdosva az egészet. tetszett a minimalista, szürkített, külvárosi képi világ, a morajló zenével a háttérben. a noname színészek pont annyira jók, amennyire kell, jó arcok. illetve megemlítendő, hogy sokszor percekig meg sem szólalnak, tisztán csak cselekmények mentén haladunk előre, a feszültségre ez is rátesz. érdekes, hogy szinte minden résznek más a hangulata, máson van a fókusz. a káoszt is remekül mutatja be, ahogy szét van esve minden és az emberek ész nélkül egymásnak esnek, sokszor rosszabbak, mint a zombik. plusz a véletlenek és a béna csetlés-botlások is elég jól ki vannak aknázva. előképként a 28 nappal később ugrik be rögtön, de van annyira saját hangja, hogy ne csak egy üres utánzatnak tűnjön. én remekül szórakoztam és különösen örülök, hogy a kifingó walking dead után még mindig van, aki frissességet tud hozni ebbe a zombis vonalba

winnie - 2019. 04. 14. 08:12

OFF, de

” na mondom, egy hatszázadik zombis cucc, nem unják még? ”

??? nagyon kevés zombis cucc van. moziban szinte nincs is, örülünk, ha évente egy, de tévésorozatok terén is kérdés, hogy van-e 6, nem hogy 600:)

Nok3dli - 2019. 04. 15. 15:50

“sose nyomjál full kretént…”

Sajnos ők (a készítők) nem hallották ezt a tanulságos idézetet.
Lehet szidni a TWD-t mert az sem tökéletes, de ott leglalább nem teszed le a parókád minden egyes (!) jelenetnél.
Ezek a karakterek borzasztó irritálóak, csak a balfaszkodás megy.

3 rész után kasza…

winnie - 2019. 04. 16. 07:35

Stephen King ajánlásával:)

“Just when you think there’s no more scare left in zombies, THIS comes along. Existential hell in the suburbs, stripped to the bone.

“BLACK SUMMER: No long, fraught discussions. No endless flashbacks, because there’s no back story. No grouchy teens. Dialogue is spare. Much shot with a single handheld camera, very fluid.”

Xtian - 2019. 04. 17. 13:50

Szerintem, erős a cucc! Főleg azok miatt a dolgok miatt amit egyesek a gyengeségének érzik!
Nincs locsifecsi dráma, mert az életben sem előre megírt dialógusok vannak!
Nem ismertek a színészek, de igazál a szomszédaim sem azok, ha eljönne a zombiapokalipszis! :)
Nincs bandukolás mint a TWD-ben, én is rohannék mindig ha üvöltő zombik portyáznának az utcákon!
És még sorolhatnám…
Azt hiszem nálam átjött amit a rendező láttatni akart! :)

Snoopyzit30 - 2019. 04. 17. 20:10

Két részt néztem meg eddig és nekem eddig bejön. Mondjuk nem is vártam sokat tőle, a TWD-t már rég elengedtem a Z-nation meg nem tetszett, kaszáltam 2 rész után, de én szeretem a zombis cuccokat, így belenéztem.
Kifejezetten bejött, hogy dinamikus, hogy folyton menni kell, menekülni, mert túl kell élni. Én a TWD-ben is imádtam amikor folyton mentek, amikor nem volt egy perc nyugtuk sem. Tetszik az is, hogy nincsenek úgymond védett szereplők bárkivel történhet bármi. Jók a közeli kamerás felvételek is, mintha együtt futnánk, menekülnénk a szereplőkkel.
Az első rész még azzal is meggyőzött, ahogy a kis mikrotörténeteket egybeolvasztották, szerintem ez remek ötlet volt, mert mégis csak hozzáfűzte a különböző sztorikat egymáshoz.
A zombik félelmetesek, sokkal inkább mint a TWD-ben, ahol gyakorlatilag csak biodíszletek és mindig az aktuális dramaturgiának vannak alárendelve.
Mindenképp folytatom, nem kell sokat agyalni rajta, ez most teljesen jó kikapcsolódás neki. Még az esetleges bakikat is megbocsájtom neki.
7/10

Snoopyzit30 - 2019. 04. 17. 22:33

Hú, ez a 4. rész kicsinált teljesen. Pattanásig feszültek az idegeim.
10/10 ez a rész. Amilyen egyszerű volt, olyan jól megvolt csinálva. A színész is hitelesen adta át azt a rettegést, amit érzett a karakter.

Snoopyzit30 - 2019. 04. 18. 19:44

Végignéztem. Nagyon rendben volt ez a sorozat. Azt hozta, amit a pilotba megígért, semmi többet és nem is kell ennél több. Ha a TWD-be is több ilyen cucc lett volna, lehet nem kaszálta volna már 10 millió ember.
Néztem volna még tovább. Remélem lesz 2.évad.

Egy erős 7/10-et bátran kiosztok neki.

Fany Algo - 2019. 04. 19. 18:12

Igen alacsonyra van állítva a mérce a sorozat esetében. Ha pontozni kellene, tőlem jóindulattal 3/10-et kapna, azt is csak azért, mert végig néztem, kíváncsi voltam, mit tudnak kihozni belőle. Az Asylumokra jellemző hülyéskedés, komolytalanság még nyomokban sincs benne, így még rosszabb, mert komolyan veszik magukat. A 25-30 perces részeket még fekete képernyővel, feliratokkal törik meg, ennyire nincs semmi történet, valamivel ki kell tölteni ezt a minimális időt. A rendezés és a szereplők amatőrnek tűnnek, igazán cselekménye sem nagyon van a sorozatnak. Talán, ha egy órába besűrítették volna az egészet?

mittu'om én - 2019. 04. 20. 01:33

Aki szerint “gyenge a színészi játék” és “gagyin megjelenítettek a zombik”, az ostobaságot beszél.
Ebben a sorozatban nincs monológ, karakterizáció vagy úgy általában dráma. A szereplőknek alig láttatják az arcát, akkor is többnyire hiperventillálnak, amelyet eljátszanni annyi, mint ténylegesen rohanni percekig fel-alá, amit itt meg is tesznek. 100%-ban autentikus, ami egyáltalán nem érdem, mert kifáradni mindenki tud.
A drámai esztétizálás hiánya ebben a sorozatban alapkoncepció, de ezt nem fogta fel az, aki színészi játékot méricskél. Értelmetlen felvetés; olyan mintha azt mondanánk egy természetfilmre, hogy nem volt elég jó az autós üldözés.

N!co - 2019. 04. 20. 18:09

Az utolsó rész simán 10/10 a kategóriájában.

szirial - 2019. 04. 23. 15:51

Nekem kifejezetten tetszett. Persze nem ez az év sorozata, de izgalmas volt, feszült és nagyon dinamikus. Én a zombifilmek nagymesterével, Romero-val értek egyet. Egy zombi akkor félelmetes, ha gyors, hörgős és őrült. Hát itt nem csak biodíszletnek sétálgattak a háttérben. Ezek elöl nem lehetett egy fa mögé elbújni.
További pozitívum, hogy az emberek viselkedését is így képzelem el egy katasztrófa helyzetben. Sokan tervszerűtlenül, sőt ostobán döntenek, egymás ellen fordulnak. Kertvárosi háziasszonyok nem osztogatnak headshot-okat sorozatban 200 méterről, középkorú tanáremberek nem vernek szét kalapáccsal egy tucat zombit. Hanem inkább eszetlenül futkároznak, lövöldöznek és kereszttűzbe kerülnek.
Persze voltak benne hibák – a hirtelen megtisztuló véres kéz nekem is szúrta a szememet, a sorozatra állított, mégis soha kinemfogyó automata fegyverek is zavartak.
Összességében jó szórakozásnak, sőt hiánypótlónak nevezném a Black Summert. Remélem lesz második évad, hiszen ott nem maradhatnak. Menniük kell tovább.

Serrin - 2019. 04. 24. 14:06

1 nap alatt végignéztem, annyira tetszett. Izgalmas, feszült és sokszor kiszámíthatatlan sorozat lett.

A Z nation féle fekete humor hiányzik belőle, de anélkül is jó.

Ami nagyon nem stimmelt, hogy az utolsó részre miként tanultak meg olyanok jól célozni és lőni, akik előtte ilyet nem tudtak.
Illetve előtte miért nem fogtak legalább egy lapátot, hogy azzal verjék fejbe a zombikat.

indeus - 2019. 04. 25. 22:25

Jó anyag. Sajnos a netflix valamiért az utolsó részt nézette meg velem először, így egy kicsit elspoilerezte a végét :) Viszont így meg berántott, hogy úristen mi ez. Alapvetően kedvelem a zombis cuccokat (tényleg alig van belőle, főleg sorozatból), így hiánypótló.

Tele van jó ötlettel, a low-budget eszembe sem jutott, látszik, hogy kreatív a készítő és nagy az összhang a rendező, vágó, showrunner között (nem ismerem a hátteret).

A legjobb rész egyértelműen a szakállas srác sztorija volt, aki egyedül bolyongott a városban. Ez a véres volt a keze, aztán nem csak azután tűnt fel, hogy olvastam itt a kommenteket.

Egyértelműen ajánlott sorozat, egy 7/10 jár rá, gyorsan végig lehet nézni, nekünk 2 lightos este volt és van parafaktor is, szóval minden adott a szórakozáshoz :)

cyberdog - 2019. 04. 30. 02:56

@mittu’om én – “…olyan mintha azt mondanánk egy természetfilmre, hogy nem volt elég jó az autós üldözés…”

Kééész. Összekarcoltam a gatyámat. :)))

karli - 2019. 04. 30. 14:38

Nekem bejött! A véres kéz egy picit zavart engem is, nem tudta beindítani a kocsit, utána meg semmi, de az a rész nekem nagyon tetszett, tökre szurkoltam, hogy fusson már! :) és pont azért amit fentebb is írtak, hogy bárki simán meghalhatott, volt feszült. Mondjuk én egybe toltam le az egészet, így olyan volt mint egy film.

Xtian - 2019. 05. 03. 14:29

Na, így a 8. rész után azt kell hogy mondjam: atomjó kis sorozat ez! :)

Szerencsére a Z Nation-höz egy picit sem hasonlít és olyan mintha a “világ” sem ugyanaz lenne!

Ha már valamihez hasonlítani kellene, akkor inkább olyan mint egy Left4Dead sorozat! :)

kriol - 2019. 05. 08. 12:29

Milyen furán megoszlanak a vélemények. Én például egy nagy fejetlenségnek éreztem az egészet. Persze, néhány akciójelenet izgalmasra sikerült, de ennyi. Ha el kellene mesélnem, hogy miről is szólt ez a 8 rész, nem tudnám. Általában hamar megjegyzem a szereplők neveit, de most egy-kettő kivételével nem tudnám felsorolni a neveket sem. Céltalan bolyongás, vagyis persze, a cél a stadion, de hogy ott miért jobb, mitől olyan fene biztonságos, és hogy onnan hogyan tovább, azt nem tudni.

A hallottakba egész tárakat engednek, mert valahogy senkinek nem világos, hogy bumm a fejbe és kész. Nem tudni azt sem, hogy az 1×06-ban mikor és hogyan eszelték ki a fegyverablást, csak annyit látunk, hogy mindenkinek megvan a saját kis feladata. Ja, és a zombi apokalipszis közepén van egy laza kis klub, ahol buliznak az emberek.

Sok volt az időhúzás is, mikor egy folyosón másfél percig csak mennek előre, vagy az utolsó részben mikor beérnek a stadionba, hosszú másodpercekig-percekig csak mennek. Azon kaptam magam, hogy bámulok ki az ablakon, nézem ahogy fújja a szél a faágat, mert még az is izgalmasabb volt. És azok a jelenetcímek… Áh, kicsi vagyok én ehhez.

Na, de mondjak pozitívat is. Volt azért feszültség is bőven, amit lehetett élvezni. Az autós üldözés, a 4. részben Lance szerencsétlenkedései, és a kis konfliktus a kajáldában. A 6. részben a jelenet a szellőzőben félelmetes volt, és kb ennyi.

bkriszta80 - 2019. 05. 12. 16:41

Nekem a TWD jobban bejött, azt is most kezdtem el az HBO-n, úgyhogy nekem mindkettő új. Jobban tetszenek a walkerek mint ezek a runnerek. :) Az tény hogy ez félelmetesebb mint amikor csak lődörögnek de nekem abban inkább van valami végtelenül depressziós világvége hangulat, ez inkább olyan mint a 28 days later féle dühkóros baromság. Az meg nekem nem jött be.
Az tetszett hogy az egyes emberek kis sztorijai amik kb egyidőben történtek így lettek bemutatva keretbe foglalva Spears és Rose sztorijával. De a pilot vége nekem olyan semmilyen lett, csak mentek az úton kellett volna valami ütős a végére. Talán a többi epizód alakul. Én végignézem. De a TWD közelébe nem ér nálam. A Z Nationt amire ez ugye épül meg hagyjuk, zombik és fekete humor? Na az már teljes képzavar.

Biohazard - 2019. 05. 13. 22:55

Minden pillanata a ZS-kategóriát idézi. TWD-t kaszáltam 4 évad után, de az ennél nagyságrendekkel jobb MINDEN tekintetben. Hogy az istenbe adta ehhez a Netflix a nevét?! Az, hogy ‘gagyi’, nem adja vissza az érzést eléggé.

winnie - 2019. 06. 01. 06:50

“Hogy az istenbe adta ehhez a Netflix a nevét?!”

ööö, csekk a fenti kommenteket vagy a kritikát?:) (ha valaki megnézi például az első részt, a világon semmi zsét nem fog látni benne. egy teljesen normális sorozatos epizód mind kinézetben, mind színészekkel, ami vagy jó, vagy nem, de az biztos, hogy a megoldásait tekintve (képi világ, szkript) még ambiciózus is. de persze az mindig jó, ha valaki ezt gondolja zsének, mert akkor nagyon sok rossz film és sorozat kerülte el, amit már nem tudna a saját mércéjén elhelyezni:)

Nini - 2019. 06. 30. 02:38

Sziasztok!
Tudja valaki esetleg lesz-e folytatása?
Kosziii

winnie - 2019. 06. 30. 06:52

a címkét mindig érdemes megnézni a sorozatról szóló hírek kapcsán: https://www.sorozatjunkie.hu/tag/black-summer/

itt, mivel nem szerepel más infó, az a helyzet, hogy nem tudni semmit a további sorsáról.

Logitor - 2019. 11. 27. 17:13

@kriol

Az események kb. pont annyira fejetlenek, mint ahogy az a valóságban történne.

Céltalan bolyongás – nem céltalan, cél a stadion, ahogy te is írtad.

Hogy ott miért jobb – mert az egyedüli működőképes szervezet, a katonaság oda gyűjtötte elvileg az egészségeseket akiket össze tudtak szedni, és onnan szállítják őket tovább biztonságosabb területre.

Valahogy senkinek nem világos, hogy bumm a fejbe és kész – ez egyrészt csak zombis filmeket nézőknek magától értetődő, másrészt még a fix pontról fix pontra, egész közelről tüzelő kivégzőosztagok is testre céloznak mert a fejet nem olyan egyszerű ám eltalálni. Itt is lőnek mindenfele.

Sok volt az időhúzás – néztél már valaha TWD-t?

***SPOILER***

Nem tudni azt sem, hogy az 1×06-ban mikor és hogyan eszelték ki a fegyverablást – Na ez engem is zavart. Ha szinte percről percre, sőt visszaugrálva több oldalról is mutatják az eseményeket végig, ezt igazán jó lett volna megmutani.

Ezen kívül persze valóban voltak más zavaró hibák is: ki nem ürülő tárak, illetve az utolsó részben a feka olyan szemből érkező zombikat lövöldözött a gyaloghídon ami mellett ezek szerint a többiek lazán elsétáltak :/

Best moment: ugyanezen a hídon a szöszi miután realizálja, hogy a sebesült lábbal vonszolt pali miatt itt fognak megdögleni, ráadásul ilyen közel a célhoz, a lányához, szinte zéro átgondolás – és más sorozatokban megszokott lelkizés – nélkül fejbe lövi.

***SPOILER VÉGE***

A TWD-t amúgy 7 évadig bírtam, Z nationból 1 rész is sok volt, 28 days later és a folytatása pedig szerintem zseniális. A gyors zombik félelmetesebbek mint a lassúak, kicsit reálisabb a kontroll teljes elvesztése.

Snoopyzit30 - 2019. 12. 20. 10:55

@bkriszta80: “De a TWD közelébe nem ér nálam”

Jó, de te csak most kezdted a TWD-t. A TWD első pár évada nagyon jó, de a többi 6+ az borzalom. Szóval valóban a TWD elejét nem lehet ehhez hasonlítani, de itt leginkább olyanok kommenteltek eddig szerintem, akik a TWD már látták/kaszálták.

Mate4182 - 2019. 12. 21. 13:22

egy baratom ajanlotta ezt a sorozoatot es egybe ledaraltunk 5 reszt tegnap.

vegyesek az erzeseim. a Z nation egy marhasag, persze alairom hogy nem mindig kell verkomolyan venni mindent, de az spec nem az en vilagom.

a black summer az elso 2 resz alapjan sokkal zordabb, sokkal veszeleyesebb vilagot mutat.

aztan a 4. reszben megismertuk Barmot (en hivom igy) es rajottem, ebben a sorozatban en a zombiknak drukkolok.

amit az az ember a 4. reszben lemuvelt, plane a gyilkossaggal az epizod vegen, egybol elerte nalam hogy az o halalat jobban varjam mint kb barmi mast a sorozattal kapcsolatban.

btw: ezek a zombik kb halhatatlanok? az 5. resz arrol szolt hogy 4en csepelik a fejet vkinek tuzoltokeszulekkel, serpenyokkel stb es nem kepesek kinyirni.

freestyle82 - 2020. 05. 17. 20:56

Csak a pilot használja az ún. Rashomon effectet, vagy a további részei is operálnak ezzel a multiple perspectives cuccal?
Az első rész pont emiatt marha jó lett, ezt a szerkezetet leszámítva nem igazán érdekelne a továbbiakban, viszont ha ez jellemző az egész évadra ,végignézném.

Ezért lenne hasznos egy válasz.

winnie - 2020. 05. 17. 21:30

csak a pilot. utána is szétszabdalják címekkel az epizódot (mint itt a karakternevekkel), de annak már nincs sok funkciója, olykor ugyanannak a szálnak a jeleneteit választják el, vagy a több külön futó szálat.

a folytatás, bár helyenként kifejezetten korrekt, de közel sem annyira jól sikerült, mint a pilot. mondjuk a hosszú snittek azok elő-elő fordulnak (például az egyik elég children of menes). meg valahol különlegesek az epizódok, ld. egy helyszínesek, de inkább volt unalmas és pörgős váltakozása, mint egyenletes.

freestyle82 - 2020. 05. 18. 21:49

Köszi, lehet, h akkor kihagyom a továbbiakat.Úgyis most sok sorozatot nézek egyszerre.(Köztük a dead to me 1. évadát ,amirőül váltottunk egy-egy mondatot pár hónapja a grinder egyik posztjának a kommentjei között.:D) (Applegate megöregedésével kapcsolatban.):P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz