login |

Survivor – 38×09: It’s on

2019. 04. 11. 21:30 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

You’re such a passenger.

Azt a nemjóját! Live as it gets

Ez a rész olyan volt, amit egy podcastben elég jól ki lehet majd beszélni, és ezúttal azok járnak jól, akik anélkül nézik meg az epizódot, hogy… Ehh, de ha leírom, akkor pont ellövöm a lényeget. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Julia esett ki. És ment is tovább szigetelni.

Ha nem írnom kéne, hanem beszélnem a részről, főleg, ha lenne partnerem, akkor egy órát simán ki lehetne tölteni az előzetes taktikázással (és jelentőségteljes hallgatásokkal), valamint azzal, ami a káoszba forduló tribal-ön történt. (Azok az arcok…! Mi lenne, ha az ilyesmit nem tartogatnák, hanem már a táborban lejátszanák?)

Frankón lehetne elemezni az emberi természetet, a taktikákat, a viselkedéseket, és elmerengeni azon, hogy ki milyen szavazási céllal ült be, hogy ki esett volna ki “eredetileg”, és ki hogy változtatott a voksán. Hogy ki szólta el magát, hogy kinek köszönhetően fordult meg a dolgok menete, hogy ki menekült meg és ki szívott nagyot, illetve, hogy mindennek lesz-e bármilyen hatása a folytatásra, vagy megint jön a voting block, és egy teljesen új felállással pöckölnek ki valakit.

Nagyon tetszett az elején ismét a Devins/David dinamika (my side a right side?), hogy egy résznyi egyet nem értés után ismét egymás mellé sodródtak, ahogy Julie teljesen “leépült”, hogy kimaradt a pixisből (és később érzelmesen borított is tribal-ön), ahogy nyíltan arról volt szó a szervezkedés közben, hogy kvázi kölcsönveszik Wardog-ot egy körre (szavazni), és szinte minden nonverbális jelenet.

Hi…, remember me?

És főleg az, hogy a két veterán, David és Kelley milyen jól olvasott a jelekből, illetve azok hiányából. Tény, hogy David nem mert kockáztatni és idolozott, de ettől még jó volt hallgatni a gondolatmenetét.

Ja, az elején arra utaltam, hogy aki látta, hogy nagyon korán került sor a tribal-re, de nem túl korán, az sejthette, hogy valami történni fog. Én elég sokáig azt hittem, hogy dupla kiszavazás lesz, amikor kiderült, hogy nincs jutalom játék – gondolom, csak kivágták az egészet.

Nem vagyok oda a “live” tribal-ökért, de ettől még szuper élmény volt a 38x0p, és ezek után a következő rész sem lehet sokkal rosszabb. Főleg, hogy David és Kelley még mindig bent van.

    

11 hozzászólás Ne habozz!

Petykóóó - 2019. 04. 12. 08:56

Csak en nem ertem Julia esett ki?

winnie - 2019. 04. 12. 09:02

a tribalön az látszott, hogy ha létrejön a Nagy Összefogás, akkor ő és aurora lehet opció, és ő tűnt veszélysebbnek, komolyabb stratégának.

Enzo - 2019. 04. 12. 12:04

38×09(08) (pótlás tegnapról)
Tyű, hát ezt a tribalt tényleg meg kellett volna nézni részletekre odafigyelve és kielemezve, kibeszélve valakivel… sokszor mondtam már, de erre most tényleg ráillett a kifejezés, hogy ennél őrültebb tribal nem volt még a műsor 37 és fél szezonja alatt. (Pedig még idol is alig került elő!)

Na de menjünk sorban:
1. Ronnál tényleg volt egy ilyen “szektavezető” érzésem, ahogy az ujjával kihívta Gavint beszélgetni a tűztől (amikor visszaértek az előző tanácsról).
2. A KamaSix fiatal fele a rész elején belengetett egy együttműködést a Kelley-Wardog-Lauren “háromfejű szörnnyel”, amit szanaszét adtam volna, mert végre igazán egy oldalon állhatott volna a két kedvencem (Vic és Wentworth) :)
3. EoE sidenote: Reem-nek azért respect, hogy már mióta ott dekkol, és ilyen sokáig bírja.
4. Immunity:
– David neve előkerült, mint folyton top4-be kerülő challenge beast. Na az nem semmi! :D
– Milyen sok a statikus challenge (konkrétan eddig mindhárom az volt), pedig nincs is Joe, aki miatt esetleg vissza kéne venni a dinamikusakból.
– Nagyon furcsa volt, visszatekerve is megnéztem: Julia konkrétan eldobta az íjat, úgy esett ki, nem a labda esett/gurult le. Persze nem tudjuk, milyen fájdalmat érzett, csak meglepődtem rajta kívülről nézve.
5. Tényleg számít a visszatérőség: Davidnél előkerült a “spidey sense”, Kelley meg a kis apró jelekből vette le, hogy valami nincs rendben. Ha nem lett volna a tribal, megszavaztam volna az epizód legjobb jelenetének, ahogy az elvileg vele szavazók furcsa viselkedését (Julia, Aurora, Vic, Gavin) felsorolta és közben be is mutatták, ahogy szép lassan beüt neki a paranoia.

Feltűnt, hogy 25 percnél mennek tribalre, na mondom itt valami nem stimmel, de én is meglepi dupla kiszavazásra tippeltem volna.
Ehelyett amit kaptunk… hát én ilyet még nem láttam, hogy konkrétan állva beszélgettek percekig, külön kis frakciókat alakítottak külön oldalakon, ki lett mondva emberek szemébe (többszörösen is), hogy a rájuk szavazás volt a terv, leolvadások minden értelemben, Jeff is csak hátradőlve nézte, hát még a zsűri… bakker, posztert lehetne csinálni a legjobb arckifejezésekből :D Aubry amilyen fejeket vágott, meg ahogy mindkét keze a szomszédai térdén a sokktól…epic :D
Emellé még ráadásul annyi remek idézet is belefért a tribalba, amennyi máskor egy egész évadban van. David kishalas-cápás analógiája is zseniális volt, pláne amikor hozzátette, hogy szarás közben figyelte meg, erre jött Rick, aki a “te a kicsi vagy a nagy hal vagy?” kérdésre benyögte, hogy “I might be the poop” :DDD Az előző tanácsra visszautalásképpen továbbvitték a pilótás-utasos metaforákat is, Julia beszólt egyet Ricknek (“you’re such a passenger”), de Joe-tól a “Where’s the popcorn?” dumán is szakadtam :D Meg persze a “-What was the plan? -You” se volt semmi :D
Elképesztő volt, 10 másodpercenként meg kellett állítanom, hogy “mi az isten történik itt?”. Ilyen szépen még senki se ásta meg a saját sírját, mint Julia, aki előbb egy béna elterelésképpen hangosan kimondja, hogy Kelleyvel szavaz, aztán addig keverte magukat Aurorával egyre mélyebbre, amíg Rick ötlete nyomán kvázi újraegyesült a Lesu, hozzájuk csapva a teljesen megőrülő Julie-t (az “I’m ready to jump ship” kiabálás-futkorászás is mi volt már?) és Ron-t, meg valahogy Gavinéket is…áh, szerintem újranézem a fél részt.
Ha belegondolunk, végülis igazán volt elég alkalmuk megbeszélni a szavazatot, szóval nem csoda, hogy majdnem egyhangúan Juliára voksolt mindenki. És így most megint egy olyan játékos megy EoE-re, aki az előtte odakerülő (Eric) kiszavazásában vastagon benne volt. Kínos lesz :D

pity - 2019. 04. 12. 12:19

Nekem csak az nem tiszta, hogy mi alapján lett résztvevő valaki ennek az összefogásnak? Nekem kicsit adhoknak tűnt.

winnie - 2019. 04. 12. 12:28

tippre a régi lesu fogott össze alapból a legutóbb kihagyottakkal – azok ellen, akik érvelgettek, vagy elszólták magukat? gavin és victoria legalábbis nem nagyon szólalt meg, így lehet, hogy őket is bevették, de szerintem vissza kéne néznem a tribalt a végeredmény tudatában, mert szerintem változtak itt a dolgok, voltak elterelések, de egy idő után azt mondták, hogy tudjátok mit, ha benne vagytok, akkor mi is benne vagyunk abban, hogy éljünk túl ezt a káoszt, és szavazzunk meg egy bűnbakot. david persze a jelek szerint nem akarta a véletlenre bízni.

haruka - 2019. 04. 12. 13:38

Hát ez káosz volt. Tudom, én mindig fanyalgok, de én nem bírom az ilyen tribal-öket valamiért. Jeff is teljesen el volt képedve, hogy mi folyik itt. :))
Viszont ha már van jury. Mi van azzal, aki megunja a szigetet és kiszáll? Marad a juryben, csak megy a hotelbe? És aki kiesik, és úgy dönt, hogy nem megy a szigetre, az is jury tag lesz, csak szintén mehet hamburgert enni meg hajat mosni?

Enzo - 2019. 04. 12. 16:50

@pity: hát nem ez volt a terv, az biztos, de sokminden borult a tribalon :D Ricknek volt vmi ilyen mondata, hogy “mi heten vagyunk, szóval mi vagyunk a többség, miért ne szavazhatnánk ki téged?” vagy vmi hasonló, és asszem ebből indult, de nekem is újra kéne néznem az eredmény tudatában :) @winnie jól leírtad :)

@haruka: aki EoE-ről kiszáll, az tippre nem lesz zsűri (különben Keith meg Wendy is ott ülne), lesznek így is elegen (jelenleg 10+6 játékos van még benn), aki viszont az útjelzőnél választ hazamenést, na az jó kérdés… el tudom képzelni, hogy ők se, és idén csak az EoE-sekből lesz zsűri.

Aurora - 2019. 04. 12. 17:01

Jó kis epizód volt, habár nekem a “live tribal” nem jött be annyira. Szerintem nem kéne engedélyezni a sutymorgást, mert akkor hol a határ? Másnap reggelig tanácskoznak?
Julia gyönyörűen ásta el magát. Arrogáns volt, el is szólta magát, meg is érdemelte.
Továbbra is Victoria a kedvenc, csendes de mindenre odafigyelő. És építgeti az önéletrajzát a háttérben, elvégre ő pottyantotta ki az első visszatérőt (Aubry).
Aubryt viszont ki nem állhatom!!! Ezek a mesterkélt, eltúlzott reakciók tőle az agyamra mennek. Meg szerintem akit kiszavaznak egy Idol ÉS egy Advantage-el a zsebében, az nem érdemli meg, hogy visszajöjjön…
David-ért nem vagyok oda, de tény, hogy marha jó megérzései vannak, jól olvas a részletekben.
Kelley és Lauren meg olyan magabiztosak, hogy csak na! :) én már rég kijátszottam volna az Idolt, de ezek ketten keményebb fából vannak, mint én :D

haruka - 2019. 04. 12. 19:59

@Enzo: mondjuk náluk pont az volt, hogy azután jelentették be, hogy az EoE-n lévők a jury, miután leléptek. :) Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy alakul.

Enzo - 2019. 04. 13. 00:07

@Aurora nickkel nem Aurorának szurkolni, cseles :P

Hogy legyen más vélemény is, én kifejezetten szeretem az ilyen kaotikus tribalöket, van is egy listám a legjobbakról :P meg Aubry pofavágásait is bírtam, kb én is így reagáltam a képernyő előtt :D

@haruka: hát ezt már sose tudjuk meg :D hacsak nem linkel be winnie vmelyik reggeli hírblokkba egy Jeff interjút, amelyből kiderül :)

Enzo - 2019. 04. 13. 12:29

Na, most visszanéztem, hogy is volt ez a tribal, szóval:
Julie kiborulása után Jeff megkérdezte Juliát, hogy min mosolygott, erre az elmondta, hogy Kelley “are we good” kérdésére reagált, ezzel kvázi nyíltan kimondva, hogy ők együtt dolgoznak. Utána Aurora mondta a volt Lesu-tagokról, hogy ők mintha még a nézeteltérésektől eltekintve is együtt dolgoznának, meg hogy bizalmatlanságot keltenek. Erre Rick felvetette, hogy hát végülis 5 Lesu plusz az “átvert” Ron+Julie az 7, ha Aurora annyira akarja, miért ne dolgoznának ők együtt :D
Julia innentől ebbe beleállt (“go for it”) meg beszólogatott, és ez csak egy megerősítette Rick tervét, közben a másik oldalon Ron+Julie is mondták, hogy nekik ez megfelel (teszem hozzá, a szimbolikus ültetés milyen fontos!).

A kaotikus járkálós részben pedig 4 dolog tűnt fel:
– Aurora gyakorlatilag nem csinált semmit azon kívül, hogy ki volt akadva.
– Kelley az elején Auroráékkal dumált (bízva még mindig a tervben?), és csak jóval később a Lauren-David-Rick trióval való beszélgetésnél tűnt úgy, hogy ő is Julia ellen fog menni.
– Ezzel szemben Victoria viszont, aki elvileg ugye Rick 7vs4 felosztása alapján Juliáékkal lenne egy oldalon, azonnal becsatlakozott a jobb oldalt ülőkhöz, mintha időben felismerte volna a lehetőséget.
– Gavint is be kellett húzni, ez a vágás alapján mintha akkor történt volna, amikor Julia Wardognak is odaszólt (“Shut up, Wardog!”), és erre Ron félrevonta őt (közvetlenül a “time to vote” előtt).
Tehát Julia és Aurora gyönyörűen ásták egyre mélyebbre a saját sírjukat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz