login |

9 hozzászólás Ne habozz!

Key - 2019. 04. 16. 15:30

Hát… Bryan Cogman írta a következő (8×02) részt, így számomra nagyjából behatárolható, hogy kb. semmi sem fog történni, de ne legyen igazam. Kisebbfajta szentségtörést követek most el, de részemről mindegyik évadban az ő által írt epizódok voltak a leggyengébbek (igen, még Tyrion tárgyalása is). Ha tippelnem kellene az érdemi cselekmény keveset halad majd előre, de lesznek szép monológok, meg egy újabb tárgyalás-féleség. A legboldogabbak között leszek, ha nem lesz igazam.:)

Platschu - 2019. 04. 16. 15:58

Ha emlékeztek, akkor Briennenek elmondta az igazat évadokkal ezelőtt a fürdőben, így a nő megvédheti. Brant megkérik, hogy ellenőrizze, hogy is halt meg Targaryen papa, s így Jaimet felmentik. Bran közben megbeszéli vele, hogy megbocsátott neki, mert blabla ez kellett a Hollóvá vállásához. A trailerben is elhangzott Jaimetől egy mondat, így gondolom Jon védelmet biztosít neki, amíg az oldalukon harcol.

leviness - 2019. 04. 16. 16:11

Platschu:
Én bírom Jaime-t, de végre egy jó kis fordulat lenne, ha mindenki előtt Dany kivégezné a csába.. Neki (vagy legalább Bronnak) amúgy a Battle of Goldroad-ban kellett volna epikus halált halnia.

De nem lesz döbbenet, szépen megvitatják és közösen bólogatva megkegyelmeznek neki, mert Brienne, meg Tyrion meg Locke csatt, meg jött szólni ide, meg minden. Brant fogja a legkevésbé érdekelni a dolog, sőt, Jaime indította el a háromszemű holló karrier felé.

Joffrey valíriai acél kardja kinél van? És Ghost merre van? Nem volt rá CGI budget?

winnie - 2019. 04. 16. 16:17

key: ugyanazt tudom ennek kapcsán írni, mint a fő topikban, hogy a történések nem a rész írójától függnek. az, hogy mi történik, sőt, minden egyes jelenetet a két készítő tervez meg az íróstábbal a legkisebb részletig abban a pár hónapban, amit az írószobában töltenek. utána meg kiadják a fix történések szkriptbe öntését az írónak (gondolom, szerződésbe van foglalva 1-1 hill és cogman epizód évadonként), ami nagyjából csak a cicomázást és a dialógokat jelenti, de azt is sorról sorra átírja utána a két készítő, ha kell. ezzel nem azt mondom, hogy nem rosszabb vagy jobb a rész, csak annyit, hogy a cselekmény nem az írótól függ, az övé a dialóg, de az is általában csak akkor az író “sara”, ha jobb a szokottnál, mert ha rossz lenne, akkor a két készítő átírja.

fordítva gondolkodva van, vagyis lehet igazad, hogy miképp a készítők általában megtartják maguknak a kulcsrészeket (tehát nem azért jó egy rész, mert a készítő írja, hanem azért írja a készítő, mert jó), úgy lehet, hogy az efféle semmi sem történik-részeket adják ki neki, mert például nagyon jó monológokat ír vagy pengeéles párbeszédeket. hiszen minden írónak tudják, hogy mi lehet az erőssége.

szóval csak az okot és okozatot fordítanám meg:)

zolij - 2019. 04. 16. 16:18

leviness: Joffrey kardja ott van Jaime-nél

leviness - 2019. 04. 16. 16:21

zolij: Tywin Ned kardjából két kardot kovácsoltatott, egyet Jaime-nek, egyett Joffnak. Gondolom a sajátja van nála és a Widow’s Wail másnál, nem?

leviness - 2019. 04. 16. 16:22

Ok, most olvasom hogy Jaime kardja Brienne-nél van. Köszi, Zolij

baggio - 2019. 04. 16. 16:53

ajánlom az Alt+shift+x csatornát youtube-on, a sok GoT-os videó között van egy olyan, ami csak a kardokkal foglalkozik

Key - 2019. 04. 16. 18:38

winnie: Ismét új dolgokat tudtam meg a sorozatkészítés fortélyairól, köszönöm. Azt hittem ennél szabadabbra van engedve az írók keze, persze bizonyos határokon belül. Így, hogy már tudom, utólag számomra is teljesen logikus az, amiket írtál, csak hát jobban bele kellett volna gondolni. :) Lényeg a lényeg, legyen jó az összes hátralévő rész!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz