login |

One Punch Man: kezdett a 2. évad – írta Scat

2019. 04. 16. 17:50 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: anime, kritika

Nos, három és fél év után folytatódik a One Punch Man.

Bevallom, az első évadot éppen múlt héten daráltam le, egészen addig nem is tudtam arról, hogy lesz folytatása, pláne azt, hogy már ezen a héten. Mázli. Ráadásul bejött nekem a sorozat, és nem is csak azért, mert kifigurázza a már megszokott kliséket (felüdülés volt látni, hogy egyetlen párbaj nem 4-5 részen át tart, hanem csak 4-5 percig, az is csak azért, mert az aktuális fő gonosznak be nem áll a szája), de számomra ott lapul benne a mélyebb gondolat is.

De erről majd később. Lássuk, hogyan is kezdődött az új szezon. A tovább mögött folytatom.

Miután az előzőben is, „A” város egy romhalmazzá vált, Saitama és Genos „M” városban él. Vagy legalábbis ott vásárolnak be. Közben felbukkan egy gyíkember, akinek a háttértörténete annyi, hogy azért vált azzá, mert rajongott a hüllőkért. Azonban belefut Kingbe, aki a sorozat világában az éppen legerősebbnek tartott hős.

Persze mi nézők tudjuk, hogy ez nem így van, és ezen csavar is a sorozat, hiszen kiderül, hogy King igazából minden olyan harcnál jelen volt, amit Saitama nyert meg, egyetlen ütéssel. Utóbbi pedig amint végez, el is hagyja a helyszínt, ezért mindig más aratja le a babérokat.

Ezt már alapozták az előző szezonban is, hogy igazából hiába van ott emberünk, aki egy ütéssel, bárkivel végez (még az esőfelhők is eloszlanak tőle!), mégsem ismeri őt senki. De ha az emberek látják is, hogy ő nyer, nem hiszik el. Saitama is inkább a többi hősre hárítja a dicsőséget, mert így egyszerűbb… meg hát őt ez látszólag nem is érdekli.

Végül King összetalálkozik vele, beszélgetnek is, és mikor bevallja, hogy ez az egész egy színjáték, félreértés, Saitama nem háborodik fel. Egy dologra kíváncsi csak, hogy tovább akarja-e ezt folytatni? Mert ha igen, akkor erősebbé kellene válnia.

Elárulom, nekem a sorozat mélyebb tartalmát az adja, hogy az együtéses győzelmeket kőkemény munkával érte el főhősünk. Három éven át, minden egyes nap ezért edzett. Ez az élete. A végtelen kitartásának a gyümölcse. Viszont ezt senki sem hiszi el neki, mindenki egy titkot sejt a háttérben, hiszen hogyan juthatna bárki is erre a szintre, pusztán elszántsággal?

A mindennapokban is ezt látom, senki sem hiszi el, hogy valaki csupán ennyivel megcsinálhatja a szerencséjét. Mert hát, csak így nem lehet, ugyebár. A sorozat pedig ezt ki is domborítja. Genos sem képes ezt elhinni, aki egyébként mélységesen tiszteli Saitamát.

Plusz felvezettek egy újabb részt, ami erre épül, miszerint Sonic, és a B osztály első számú hőse is így vélekedik, ezért ki kell nyomozniuk, hol van ő, majd megtudni az igazságot.

Egyébként Genos szála is folytatódik miután legyőzött egy robot ellenfelet, és annak alkatrészeivel még erősebbé válhat. Ugyanis a professzor emlékezteti arra, hogy ne feledkezzen meg a kiborgról, aki mindent elvett tőle, ami kedves volt a számára. Az előző évadban kapott egy olyan fülest, hogy az Acéllovag nem barátja, hanem az ellensége. Lehet, hogy ő lesz az?

A rész legvégén pedig felvezetik nekünk az új fő gonoszt, de egy olyan rövid vágásban, hogy még a neve sem derül ki. Mókás volt egyébként, hogy a korábban megjósolt, „hat hónapon belül vége a világnak” katasztrófa állítólag még be sem következett, holott biztos voltam benne, hogy az előző szezon űrhajója volt az. De ezek után nehéz elképzelni, hogy mi lehet még annál is grandiózusabb. Meglátjuk.

14 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2019. 04. 16. 19:20

az elso evad a legnagyobb pozitiv csalodasom volt anime kategoriaban valaha! imadtam :D

en sem tudtam hogy less e masodik evad, szoval baromi jo hir hogy maris itt van !

Asd - 2019. 04. 16. 19:50

Nagyon jo resz volt szakadtam rajta.

Silver - 2019. 04. 17. 01:25

A legjobb King poénja volt, hogy 3 és fél évet kellett várni a kedvenc játéka folytatására (ahogy a sorozatra is) :D

Scat - 2019. 04. 17. 18:28

@Silver

És tényleg! :D
Ezt az utalást észre sem vettem.

Cseho - 2019. 04. 17. 19:53

Viszont az erősen látszik, hogy a 2. évadra a Madhouse-t a J.C. Staff váltotta.

Scat - 2019. 04. 18. 23:32

2×02

Még mindig őszintén meg tudnak leoni azzal, hogy Saitama pikk-pakk elintéz bárkit. Annyira építgetik az összecsapásokat, olyan nagyon klisésen, hogy mindig bennem van az érzés, hogy “na most nem lesz olyan egyszerű”.

És de.

Tetszik, hogy igazából semmit nem tesz azért, hogy megismerjék, de valahogy mégis kezdik megtalálni mások, a végén még saját csapata lesz.
A hős névre meg kíváncsi vagyok, hogy marad-e.

asd - 2019. 04. 20. 15:22

A 2×02 is nagyon kemény volt. Saitamának milyen támadása volt már! Komoly Oldalra Szökkenések :D

Ben - 2019. 04. 20. 22:43

@Cseho

Nem, te azt vetted eszre hogy mas az art director ill. hogy januarban kezdtek a munkat az animatorok… ilyen tenyezok mellett
a Madhouse se lenne jobb, sot (feszitett tempo mellett ok rosszabbak is talan).

asd - 2019. 04. 26. 09:44

Én semmi különbséget nem látok a grafikában az első évadhoz képest. A harmadik rész vége nagyon ütött.

Tars tarkas - 2019. 04. 28. 07:46

Nagyon csalódtam a kivitelezésben, örülök hogy itt a 2. Évad de nem olyan amit az első miatt vártam. A rajzok meg sem közelítik az elsőt . De azert titokban erre önkielégit-ek 🤣

Scat - 2019. 04. 28. 23:21

2×03

Örülök, hogy hiába Garo így, Garo úgy, azért a sorozat hű marad a címéhez.

kriol - 2019. 05. 17. 10:47

2×07 – Már túl vagyunk az évad felén, de Saitama még nem sok mindent csinált. Legalább egy olyan harcjelenetet kapjon, mint Genos. Értem én, hogy most a Szörny Egyesületet meg a Hős Egyesületet akarják bemutatni/felvezetni inkább, de azért a következő részben kimozdulhatna már Saitama is a küzdő arénából.

Amúgy nagyon tetszik, ahogyan érzékeltetik, hogy mennyire unja már azt, hogy nincs ellenfele. Régen még hobbihős volt és élvezte az egészet, de mára már ez nem szerez neki örömet. Így egyrészt nehéz is lenne bármilyen harcjelenetet adni neki, de na, ez az állapot valahova akkor is el kéne mozduljon.

kriol - 2019. 05. 17. 10:48

2×06*

Marathon - 2019. 05. 18. 12:13

A 2.èvad nagyon szar lett a karakterek borzalmasan nèznek ki,mèg a meganmálás is nagyon rossz.Habár a poènok nagyon jók.Ha lesz 3.èvad akkor remèlem ,hogy nem ez a stúdió fogja csinálni

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz