login |

2019/20: Pilotszezon – CW

2019. 04. 17. 16:55 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: 2019/20

Elérkeztünk a szezon végének kezdetéhez, ami az országos csatornák pilotforgatásainak ideje is egyben.

A csatornák vezetői év elején kiválasztották a berendelt több tucat pilot-forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts-ra fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént, a casting is véget ért, sőt, lehet, hogy a forgatások is. Így most rajtunk a sor, hogy megírjuk, hogy mely sorozattervekből kerülnek majd ki a 2019/20-as újoncok.

(Eddigi posztok: CW, ABC (komédia)ABC (dráma)NBC (komédia)NBC (dráma), Fox (dráma)Fox (komédia), CBS (komédia), CBS (dráma)) A CW-nál már megint csak a szokásos lemez ismételhető, sőt, idén is csak 6 tervig jutottak el. A sikeres palettájukat több sorozatuk spinoffjával képzelik el bővíteni. A tovább mögött ott vannak a terveik leírása készítőkkel és szereplőgárdákkal.

Batwoman

Készítő: Caroline Dries — executive producer: Greg Berlanti
Szereplők: Ruby Rose, Dougray Scott, Elizabeth Anweis, Meagan Tandy, Camrus Johnson, Nicole Kang, Rachel Skarsten, Camrus Johnson
Történet: az Arrowverse-ben játszódó sorozat, főhőse Kate Kane igazi, “ami a szívén, az a száján” karakter, akinek a szenvedélye a társadalmi igazságosságért folytatott harc, és aki Gotham sikátorait magasan képzett utcai harcosként rója, hogy a hanyatló város bűnözőinek odacsapjon. Azonban még véletlenül sem hős, hiszen hiába szorul Gotham megmentőre, Kate-nek még saját démonjait is le kell gyűrnie ahhoz, hogy a remény szimbólumává válhasson.

Glamorous

Készítő: Jordon Nardino
Szereplők: Ben J. Pierce, Brooke Shields, Jade Payton, Pierson Fode, Peyton List, Susan Santiago
Történet: egy gender nonkonform (dzsender variáns) frissen érettségizett diákról, aki egy élete nagy lehetőségének számító lehetőséget kap egy kozmetikai cég gyakornokaként – akiknek a termékeit korábban ostorozta YouTube-on.

Jane the Novela

Készítő: Valentina Garza
Szereplők: Gina Rodriguez (narrátor), Marcia Cross, Jacqueline Grace Lopez, Hunter Parrish, Benito Martinez, Remi Hii, Ivonne Coll
Történet: évados antológia a Jane The Virgin spinoffjaként, annak stílusában minden évad Jane Villanueva egy-egy regényének története lenne, amit maga a szerző (azaz Gina Rodriguez) narrál. Az első szezon egy Napa-völgyi borászatban játszódik, ahol a család titkai (és tagjai) nem maradnak sokáig a felszín alá temetve.

Katy Keene

Készítő: Roberto Aguirre-Sacasa, Michael Grassi — executive producer: Greg Berlanti
Szereplők: Lucy Hale, Ashleigh Murray (Josie, a Riverdale-ből), Jonny Beauchamp, Julia Chan, Camille Hyde, Lucien Laviscount, Zane Holtz, Katherine LaNasa
Történet: a Riverdale második spinoffja, amely az ismert Archie Comics képregényes karakterre, egy feljövő félben lévő divatmániás lányra (leendő divatlegendára) fog koncentrálni, aki New York City-ben éli fiatal éveit, és küszködik művész, zenész barátaival azért, hogy megalapozza magát és befusson. Mellette még három ikonikus képregényes figura lesz kiemelve, az ő életük és szerelmeik.

The Lost Boys

Készítő: Heather Mitchell — executive producer: Rob Thomas
Szereplők: Tyler Posey, Kiele Sanchez, Medalion Rahimi, Dakota Shapiro, Cheyenne Haynes, Haley Tju, Sarah Hay, Rio Mangini, Del Zamora
Történet: a mozifilm (itthon: Az elveszett fiúk) alapján egy idealisztikus tengerparti városról, és annak titkos vámpír alvilágáról – ide (mármint a városba) költözik két fiútestvér apjuk hirtelen halála után itt született anyjukkal abban a reményben, hogy új életet kezdhetnek. A tesók idővel azonban egyre mélyebben elmerülnek a csábítással teli világban, köszönhetően a helyi örök szépséggel és fiatalsággal rendelkező élőhalottaknak.

Cím nélküli Nancy Drew dráma

Készítő: Noga Landau, Josh Schwartz, Stephanie Savage
Szereplők: Kennedy McMann, Leah Lewis, Tunji Kasim, Maddison Jaizani, Alex Saxon, Freddie Prinze Jr., Alvina August, Pamela Sue Martin
Történet: a népszerű Nancy Drew-könyvek alapján, egy 18 éves lányról, aki érettségijét követő nyáron azt tervezi, hogy elhagyja szülővárosát, hogy egyetemre mehessen, azonban egy családi tragédia ettől visszatartja egy évre, s eközben egy gyilkossági nyomozásban találja magát, mely során olyan titkokat fed fel, amik mélyebben gyökereznek, mint azt valaha is hitte volna. (Van a leírásban egy ‘ghostly’ jelző, ami szellemekre utalhat – lehet, hogy természetfölötti eleme is lesz?)

15 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2019. 04. 17. 17:21

Ilyen se volt még nálam, de így leírás/casting alapján mindegyik érdekel, és sajnálnám, ha bármelyiket is passzolnák.
Márpedig évi 3-4 újoncot szoktak csak berendelni, így sok reményem nincs, hogy átcsúszik mindegyik.

Jessie - 2019. 04. 17. 17:33

Jane the Novela, yayy ! :D

Mikilós - 2019. 04. 17. 17:53

Tudom, hogy kicsi a remény, de várható netán a Wayward Sister berendelése, vagy az már teljesen kuka lett?

winnie - 2019. 04. 17. 18:03

teljesen kuka.

Insane - 2019. 04. 17. 18:55

A The Lost Boys sorozat engem érdekelne. Csak az zavar, hogy a CW-ra készül.

-T - 2019. 04. 17. 19:22

Ebből a 6-ból 3 érdekel. Remélem, hogy az a 3 berendelésre kerül. #fingercrossed

sebien - 2019. 04. 17. 19:28

“gender nonkonform” és “kozmetikai cég gyakornoka”

ma már ott tartunk, hogy erre fel lehet építeni egy egész sorozatot? azért remélem kiderül, hogy nincs valós igény ilyesmire, csak próbálnak igényt generálni rá és úgy beleáll a földbe, mint a gerely.

winnie - 2019. 04. 17. 20:04

gondolj bele, hogy mik lennének a reakciók, ha nem egy céltudatos, bár szókimondó, dolgozó emberről szóló sorozatot készítenének, hanem valami sokkal rosszabbról, mondjuk sorozatgyilkosról, korrupt rendőrökrőlvagy maffiózókról.

viccen kívül, szerintem igény jó sorozatra van. a jó sorozatokra akarnak generálni igényt. ezt meg talán annak vélik. és míg régen teljesen esélytelen lett volna, ma már lehet ilyen témákról sorozatot készíteni. mert többek között már nem “szégyellnivaló” dolog, ha valaki nem konform:) vagy az, hogy kozmetikai cégben gyakornok. arról nem is beszélve, hogy mivel nem megszokott a karakter (ld. a billionsban is az egyik legjobb arc taylor), ezért sok újat lehet vele mondani, naná, hogy egy író számára vonzó.

a siker majd kiderül, engem inkább a minőség érdekel.

SasukeMilo - 2019. 04. 17. 21:37

Hatból három érdekel: Batwoman (képregényes múltam + Arrowverse miatt, hátha jó lesz!), Nancy Drew (a könyvet is ismerem + mintha láttam volna filmben is) és legfőképp a Lost Boys (ezt nagyon szerettem, emlékszem a filmes trilógia “záró részét” úgy halásztam ki külföldi torrent-ről, mivel azt nem találtam meg szinkronosan). A másik három viszont totál nem az én világom.

zolkó - 2019. 04. 17. 23:01

Yikes! CW továbbra sem az én csatornám.

Harcimalac - 2019. 04. 18. 00:08

Ha mar kepregeny sorozat, akkor inkabb a legends szellemiseget kellene tovabb vinni.A tobbi csak rinyalas.

Tyberius06 - 2019. 04. 18. 18:36

6-ból zéró tűnik érdekesnek számomra. Oké, talán a Batwoman kapna esélyt, meg talán a The Lost Boys.

len90 - 2019. 05. 01. 11:57

A CW nem rég a teljes idei palettáját megújította, lehet, hogy ők sem nagyon bíznak ezekben az újoncokban?

Riverdale biztos hogy profitábilis, viszont a nézettsége az utóbbi hónapokban eléggé földbeállt, egy stabil 0.5 körüli értékről 0.2-0.3-ra csökkent a demóban, én addig amíg nem bizonyítja be, hogy ki tud mászni ebből a gödörből nem szavaznék bizalmat egy spin-offnak. Lehet, hogy a Sabrina, ami ergo nem spin-off, cask ugyanabban az univerzumban játszódik tud függetlenül működni a Riverdale-től (lehet főleg azért mert más platformon van), de én kétlem, hogy a Katy Keene akárcsak ugyanannyi nézőt be tud vonzani, mint az anyasorozat, és ha az pont most vergődik, akkor ennek tényleg nem látom létjogosultságát. A Supernatural sokkal stabilabb volt, mégis minden spinoff kezdeményezés elhalt…bár Lucy Hale még lehet tényező, bár a Life Sentence sem sült jól el tavaly…

Batwoman szerintem biztos berendelés, beleillik az Arrow-verse-be, plusz CW szinten Ruby Rose szerintem olyan névnek számít, akit nem akarnak lepattintani. The Lost Boys lehet még esélyes, ott is főleg a teen wolf-os srác miatt, aki nagyon beleillik a CW imázsába, nagyon több újoncra meg már nincs szükségük, szerintem költségvetésileg nem igazán engedhetik meg maguknak, hogy a nyárra is tartogassanak scriptelt tartalmat, bár ki tudja. Lehet, hogy a vasárnap visszavétele után a 22:00 órás sávra is ráhajtanak…

len90 - 2019. 05. 01. 12:01

Ja illetve a könyv ergo Kult státusza miatt a Nancy Drew tunic még esélyesnek. Bár itt a Batwoman, The Lost Boys, Nancy Drew trióból is el tudom képzelni, hogy amelyiknek a legrosszabbul sikerül a pilotja inkább újrafejlesztik jövőre, mint anno a Charmed-et…(ott milyen lehetett az eredeti Pilot, ha ez lett az újrafejlesztett verzió? :D)

Tomtaker - 2019. 05. 03. 10:44

Természetesen a Batwoman érdekel a legjobban mivel már a CW-s szuperhősös sorik crossoverében nagyon megkedveltem a karaktert és az őt alakító Ruby Rose-t is. Nagyon bízom a berendelésben. Emellett érdekel még a The Lost Boys és talán a Nancy Drew dráma is érdekes lehet még ha kap egy kis természetfeletti témát is. A másik 3 egyáltalán nem érdekel…nem is értem minek a Jane The Virgin-nek spinoff amikor már az anyasorozatot se nézte szinte senki. A Riverdale-nek is feleslegesnek tartok egy újabb spin-off-ot…mélyrepülésben van az anyasorozat…a Sabrina meg csak akkor lett volna érdekes számomra, ha ki-be járkáltak volna a karakterek a két sori között.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz