login |

Queen of the South: a 3. évad – írta heidfeld

2019. 04. 17. 20:00 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Nincs könnyű dolga ennek a USA csatornán futó bűnügyi szériának, ezt a régi pilotkritika is bizonyítja.

Aki látta a Dél Királynője, azaz La reina del sur című telenovellát, az akaratlanul ahhoz hasonlítja. Magasan volt a léc, elég a főszereplő, Kate de Castillóra, vagy a még emlékezetesebb Patricia O’Farrelre és Christina Urgelre gondolni. Másrészt a csatorna bár nem országos, de nem is igazán kábeles beállítottságű, bevállalós, hiszen sem az erotikát, sem a durvaságot nem viszik túlzásba, s nem tudom, így lehet-e igazán ütős egy bűnszervezet felépítéséről, harcairól szóló sorozat?

Voltak kétségeim, de nem adtam fel az elején, és második évadtól már egészen korrekt, többnyire érdekes, olykor pedig megdöbbentő dolgokat kapunk. Igaz, az S2-ben néha érezni lehetett az időhúzásra való törekvést is egy zseniális rész után.

Azt mindenképp hangsúlyoznám már az elején, hogy színészek terén senki ne várjon csodákat. Veronica Falcón (Camila Vargas) kiemelkedik, a többiek viszont inkább csak átlagosak. Alice Braga sem egy Kate de Castillo, de egyre erősebb meggyőződésem, hogy közel sem olyan rossz, mint ahogy a kezdetekben éreztem. Kár, hogy a karaktere olyan semmilyen, hogy hirtelen az iZombie nyomozója jut róla eszembe.

Teresa Mendoza karakterére a legjobb jelző talán a ‘higgadt’, márpedig erre nagy szüksége is van az évadok óta tartó megpróbáltatásai miatt. Ezek kellően megedzették, hogy a tavalyi S3-ban igazán kemény döntéseket hozzon. A tovább mögött folytatnám, némi spoilerrel.

Camila vérdíjat tűzött ki, Teresa fejére, ezért Máltára kellett menekülnie, ahol próbál némi részt kihasítani a helyi kábítószer piacból. A helyi alvilág vetetőjével üzletel, de erkölcsi gondok lépnek fel vele, mert utóbbi szereti kínozni a nőket, ha már fő profilja a lányok csempészése. Camila emberei is felbukkannak, de ezek ellenére segít a kiszolgáltatok nőkön James, Pote, és György király segítségével – utóbbi ritka szórakoztató figura.

Teresának haza kell menekülni, mert az íratlan szabályokat rúgta fel, amit még az oroszok sem néznek el neki. Otthon Camila szövetségesei, illetve az igen nagy hatalmú rendőrfőnök sem tartják vissza a terjeszkedésben, amit az elégedetlenkedőkre, bizonyítani akarókra és a kapzsiságra épít – nagyobb részesedést ígérve. Persze problémái lesznek a drogok forrásánál, mely téren ugyancsak kemény döntéseket kell hoznia.

James-szel viszonyba kezd, aki ő szembesül a bizalmatlansággal, így távozik, azonban nem tűnik el, más szálat kap. Majd pedig felbukkan El-Guero, Teresa nagy szerelme is, de rövid úton távozik, szomorú okok miatt.

Mondanom sem kell, hogy elkerülhetetlenné váltak a leszámolások is, amikre kivel békésebb, kivel durvább módon sor is került. Az áru beszerzése is megoldódni látszik egy új szövetséges révén, Teresa ráadásul új szárnysegédet is kap, aki a pár rész alatt sokkal szórakoztatóbb, egyedibb lett, mint bárki a sorozatban – ez azért elég beszédes.

Szóval igazán ígéretesnek tűnik a nyári a folytatás, különösen, mert hibás döntéseket is hozott, Teresa, ami a bukás lehetőségének is kezd megágyazni. És igazán jöhetne már Pati, aki még több lendületet adhatna. Ez az, amit hiányolok a sorozatban, de még él a remény.

Számomra kifejezetten erős, legalább 7/10-es lett a harmadik évad. A folyamatos a fejlődés egyértelműen érezhető. Remélem, nem is áll meg.

3 hozzászólás Ne habozz!

kicsike - 2019. 04. 17. 23:09

Úristen, pont ma fejeztem be a Dél királynőjét! :) Nagyon jó volt!

Pribi - 2019. 04. 18. 00:12

Az ilyen szérializált telenovellákról lehetne írni az oldalon?
Egyébként sok év után folytatást kapott a Dél királynője a Telemundónál, április 22-én indul a 2. évad. :)

winnie - 2019. 04. 18. 00:16

szerintem igen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz