login |

Meglátja a fényt?

2019. 04. 19. 13:13 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kampány,

De legalábbis keresi Ramy. A Hulu-sorozat nálam az előzetesével a legjobban várósok közé teleportált. A kritikái is nagyon, nagyon erősek, szóval lehet, hogy elég hamar le fog szaladni a mai premier. Íme a plakát.

8 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2019. 04. 19. 14:04

Most megnéztem az előzetes és olyan érzésem van, hogy ezt már láttuk, de ez kifjezetten a muzulmán fiataloknak szól. Mivel én nem vagyok vallásos (bár érekes téma), nem igazán tudom beleélni magam az ilyen témába. Konkrétan zavar, hogy a legtöbb ember benne annyira hisz, hogy nélkülözik a józan észt. Ez nekem sok.

winnie - 2019. 04. 19. 14:17

nekem pont azért tűnik érdekesnek, mert egy másik nézőpontot mutat meg. legalábbis nem érzem azt, hogy pont azoknak szólna csak, akiknek ismerős lesz, ld. mondjuk a shrill is olyen volt pár hete a hulu .

JKJ - 2019. 04. 19. 15:05

Hasonló az Atlanta is, de ott egy más népcsoport világába láttunk bele és emiatt volt érdekes. Itt nem látok különbséget, csak azt, hogy más nevű, képzeletbeli lényben hisznek.

winnie - 2019. 04. 19. 15:15

egyrészut épp ez az, hogy az a legnagyobb hiba, ha az ember összemossa, hogy legyen bármilyen a származásod vagy a hited, attól még ugyanazt fogod tapasztalni a választott hazádban. legalábbis nem hiszem, hogy bárki is sajátmaga csinálna egy sorozatot ezekről a tapasztalatokról, ha a nézőpontját ne érezné másnak. ha az ember mondani akar valamit, akkor a mondandója miatt teszi, nem azért, hogy beszéljen:) (visszanézve, a pitch is pont az egyedi nézőpontról szól.)

másrészt az atlanta elég speciális példa, hiszen ott populáció szempontjából a feketék dominánsak, így nagyon érdekes a helyzetük – mikro és makro szempontból ellentétes. itt viszont egy olvasztótégelyben élő emberről van szó. azt simán el hiszem, hogy new jersey-ben egy egyiptomi ember tapasztalatai nem sokkal másabbak, mint mondjuk az örmény közösségben élőé, de itt jöhet be a hite, ami ezt mégis egyedibbé teheti.

winnie - 2019. 04. 19. 15:16

persze, mivel még nem kezdtem el, ezért nem tudok nyilatkozni róla, de egy szerzői darabnál mindig az mozgatja az embert, hogy újat mondjon és a saját hangját használja, és egy platform is tudja, hogy csak ilyesmivel tűnhet ki.

JKJ - 2019. 04. 19. 16:11

Neked legyen igazad és derüljön ki, hogy ez egy egyedi és értékes darab. A bemutató nekem nem ezt súgta, de tévedtem már nem egyszer.

winnie - 2019. 04. 21. 19:04

“There’s a billion and a half Muslim experiences. All I can give you is my one weird, self-examining perspective.”

winnie - 2019. 04. 21. 19:04

meg fogom írni, ha nem, mert tény, hogy látatlanban az ember könnyen beszél:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz