login |

Pilot-mustra: Bless This Mess – 1×01

2019. 04. 19. 14:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

What’s a hole?

Az ABC új komédiáját érdekes lehet azon a szemüvegen keresztül nézni, hogy az elkészült pilotra a FOX végül nemet mondott, a készítők azonban nem adták fel, és az ABC-nek el tudták adni a sorozatot. Igaz, hogy csak 6 részes szezonnal, de már láttunk olyan komédiákat, amik 6 tavaszi epizód után második évadot kaptak, és végül még a sorozatos panteonba is bekerültek. Seinfeld? The Office? Parks and Recreation? És első körben még a nézettsége is jó volt.

Ahogy a fentiek, a Bless This Mess is az esélytelenek nyugalmával indul tehát, mindenféle veszítenivaló nélkül, és bár tudom, hogy a kritika több családi ABC-szitkomot is nagyon szívesen a keblére ölel (Fresh Off The Boat, Speechless, black-ish), nálam igazából csak a Splitting Up Together nézős a kínálatukból. És lehet, hogy a Bless This Mess is az lesz? Nem tudom, végül milyen lesz, de az biztos, hogy szívesebben nézném, mint a csatorna “vicces” kínálatának zömét.

BLESS THIS MESS – 1×01 – 6,5/10

Gyorsan sietek kijelenteni azt is, hogy nem volt kiemelkedő a pilot, és az az igazság, hogy a kezdő felállás (városi pár vidéken vesz házat, amiről kiderül, hogy ramaty állapotban van) nagyon vékony, mondhatni egypoénos, azonban mégis volt benne annyi báj és energia, hogy elégedetten álljak fel előle

A készítők valamennyire belövik a stílust, hiszen egyrészt a New Girl-ös Liz Meriwether jegyzi a sorozatot, másrészt Lake Bell (aki az egyik főszereplő is), szóval közel sem konvencionális poénokra kell számítanunk.

Az előbb említett látszólagos egypoénosság kicsit azért aggaszt, mert csak nem arról fog szólni a sorozat, hogy a főhősök szerencsétlenkednek a felújítás közben és alkalmazkodnak a farmélethez. Ez így elég nagy korlát lenne és (szerintem) hamar elfáradna a koncepció. Persze ezt már most is próbálták feldobni a kiegészítő karakterekkel, és nagyjából sikeresen is tették, mert azok kivétel nélkül furák. Amolyan kakukk kategóriásak.

– Is there something that you want to talk about, or… ?
– I don’t need therapy. I’m not a Jewish person.
– Oh, no, no, you don’t have to be Jewish to go to therapy.
– “Yeah.” “Okay.”
– No, I’m serious… you actually… you don’t have to be Jewish.

Szerencsére a főhősöket sem kell féltenünk, nekik is vannak külön-külön és együtt is olyan tikkjeik, amik remek humorforrásként szolgálnak, és együtt is van egy olyan dinamikájuk (“még sosem veszekedtünk”), aminek kijátszásában bőven rejlik potenciál.

Can we be alone together?

A Bless This Mess egyelőre nem az a típusú sorozat, amit az ember jobbra-balra ajánlana, de mint írtam, megvolt benne a kellő báj, energikus és friss lett, mondhatni felüdülés, és már csak ezért vagyok optimista.

A sorozat kapcsán szerintem nekem az lesz a kulcs, hogy mennyire fogom tudni elfogadni/megszokni Dax Shepard-öt a szerepében, mert nálam talán ő lógott ki egy kicsit, bár lehet, hogy csak a karaktere. Ha a második részben megvesz, akkor fapados koncepció ide vagy oda, nem hiszem, hogy ne maradnék.

5 hozzászólás Ne habozz!

Mate4182 - 2019. 04. 19. 15:11

ez a csavo olyan nekem ezeken a kepeken mint egy ,,szegeny ember Zach Braffja” :D ettol fuggetlenul nalam az alapkoncepcio meger egy probat (imadtam anno a Penznyelot Tom Hankssel :D )

humorpalanta - 2019. 04. 20. 12:12

Ezeknek a kiemelt részeknek viccesnek kellene lenniük? Mert akkor nincs sok értelme ennek a sorozatnak.
Mondjuk csinálhat ez a csávó akármit, már így is az élet császára. Kristen Bell a kedvese, itt meg a zuhanyban együtt Lake Bell-el…
And I’m just sitting here mastu…

winnie - 2019. 04. 25. 20:36

ha két kiemelt rész nem vicces, attól még a sorozatnak lehet értelme:)

az egyik nyilván szövetkörnyezetes, a másikhoz meg kell ed begley jr, aki zseniális.

winnie - 2019. 04. 27. 10:13

1×02: mire rátalál a hangjára a sorozat, vége lesz a 6 részes szezonnak. aranyos volt, de még mindig hiányzik belőle valami. tetszik, hogy bővítik a falusiak körét, inkább bennük van fantázia, mint a money pit-szcenárióban.

Eltiron - 2019. 05. 15. 12:27

Százszor ellőtt poénok, amik már elsőre sem voltak viccesek… Hát ez nagyon nem nyert, másfél rész után isten vele.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz