login |

Survivor – 38×10: Dark Place

2019. 04. 19. 18:30 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Minden évben van szerintem egy olyan rész, amiről csak pénteken írok, idén ez volt – megvoltak az anyagok csütörtökre, minek erőltessem be két poszt közé. Főleg, hogy az előző részben várt dupla kiszavazás most jött el. És érdekes eredménnyel.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

David és Kelley esett ki. David. Kelley. Ez már majdnem David E. Kelley, akinek a neve azért elég nagy sorozatos alapvetés.

És mindketten mentek is szigetelni.

Szóval két visszatérő játékos búcsúzott. A maradék két visszatérő. David próbálkozott (hittem és bíztam is abban, hogy sikerrel teszi), Kelley nem nagyon, mert nem nagyon számított rá, hogy pont most fordulnak ellene, de úgy tűnik, hogy a blindside ereje győzött.

Elég fura volt a rész status quo-ja annak emlegetésével, hogy mindent a Lesu3 irányít, de végülis igazuk volt a játékosoknak, kisebbségi kormányzás esete forgott fenn, ami ellen ugyan bármikor fel lehetett volna lázadni, de lehet, hogy a többiek annyira nem találták volna egymással a közös hangot. Így végül a triót belülről szedte szét Wardog, akit szerintem már Kelley előtt ki kellett volna szavazni, de ha most nem teszik meg, akkor lehet, hogy haza is viszi az 1M-t.

Tény, hogy Wardog-nak kellett és érdemes is volt lépnie, de mégiscsak elveszített egy fix szövetségest, és a kettőnél nem több az egy – nagyon bízhat magában, ha ennyire a jövőt tartja szem előtt, nem pedig azt, hogy mindig csak a következő kiszavazást kell túlélnie.

Elértünk arra a pontra, ahol a kényszerszövetségek fontossága überelheti tehát a személyes viszonyokat, és most talán még utoljára kiélvezhette Julie meg Ron, hogy ők dönthetnek arról, hogy ki marad benn, mert nem hiszem, hogy olyan sokáig tudnak ide-odalavírozni bántódás nélkül. Bár, ha összeállnak a szövetségeiket vesztettekkel, akkor még vihetik valamire.

Egyébként Kelley-t sajnáltam, hiszen milyen király lett volna, ha megint jól működik a megérzése és megkockáztatja az idolt, gondolom, verte a fejét a falba. (Azt is sajnáltam egy kicsit, hogy Aurora nem adta le neki a drótot, pedig logikusnak tűnt volna összeállni vele, mindketten jobb helyzetbe kerülhettek volna. Talán. Bár nyilván nem volt meg köztük a megfelelő személyes kapcsolat.)

Abba igazából csak most gondoltam bele, hogy Rick/Devins, mint visszatérő elég jól integrálódott a törzsbe. Mármint nem fenyegeti őt az, hogy megnyeri a végén a pénzt, de most biztonságban volt, és talán nem csak azért, mert David segítséget küldött neki.

ui: Aki Survivor-nézőként nem követi figyelemmel a The Amazing Race-t, az csekkolhatja a 31. évad kezdését. Majd írok róla vasárnap, de vannak benne Survivor-ös csapatok: Rupert és Laura, Eliza és Corinne, valamint Chris és Bret.

       

4 hozzászólás Ne habozz!

quatroquatro - 2019. 04. 19. 20:13

Holy shit Wardog!

Natale - 2019. 04. 21. 18:20

Annyira nagyon örültem hogy Kelley kiesett. Szerintem az egyik leginkább túlértékelt játékos aki egyszer jókor játszotta ki az idoljat, és azóta is erről beszél, egyebkent semmi csak sodródott esélytelen kisebbsegekben. Most meg véletlenül jó pozícióba került és egyből kiesik mert WARDOG kijátssza a hű de híres ösztöneit.

Wardog egyebkent kemény, amennyire béna challege-ekben és tűnik nevetsegesnek, annyira tulajdonképpen hatékony amit csinál. Kiváncsi vagyok hogy a többi játékos is így látja-e.

Egyebkent hiányolom a fizikálisabb challenge-eket, nem is kene hogy 1v1 sárban birkózzanak (de jó volt az is pedig!), örülnék ha lenne valami amihez nem csak egy helyben kell állni hanem valódi erő/ügyesség/gyorsaság is kell hozza. Akaratlanul is mindig arra gondolok hogy ezzel próbálják kiegyenlíteni a játékosok közötti fizikai különbségeket, pedig az is a játék része kene hogy legyen.

Enzo - 2019. 04. 24. 14:11

38×10(09) (pótlás tegnapról, egy darabig most nem voltam)

Első immunity: egyrészt nekem nem volt ismerős (elképzelhető, hogy újfajta?), másrészt érdekes volt látni, hogy kik nem vállalták (Lauren, Vic, Kelley, Ron). Amúgy ez az elején eldöntős szemetebb, mint amikor közben “csalogatja ki” őket Jeff újabb meg újabb kajákkal. Wardogot kvázi kiejtette a lepke, David megint immunity végjátékig jutott, Aurora pedig megint megnyerte, nagy szerencséjére.

Wardog eszméletlen üzemmódban nyomja amúgy, most is bekezdett egy ilyen hatos szövetséggel (Lesu3+Ron-Julie-Gavin – apropó Gavin szépen eltávolodott Victoriáéktól), ami tartott is vagy 3 napig, hogy végül saját maga bontsa fel…durván proaktív az ember. Csak azt nem értem, hogy az első tribalön miért hangsúlyozta ki, hogy milyen szoros a Lesu3, nem túl jó ötlet külön felhívni a figyelmet erre. A passengeres metafora hihetetlen módon még mindig használatban van, lassan az évad egész második felén végigvonul. Ron és Julie került középre, két négyes szövetség közé, és eldönthették, melyikkel alkotnak hatost – ezt annyira sikerült eldönteni, hogy még Vic és Aurora is melléjük állt, így David 8:2-vel esett ki. Mégiscsak kellett volna az az idol…
(Ja és poén, hogy valaki teljes névvel szavazott rá :DD)

Random észrevételek a rész második feléből:
– Ritka dolog, úgyhogy tetszett, hogy az EoE-n mutatták a clue-k félreértelmezését is egész hosszan. Idolkeresésnél is többször kéne ilyen (már ha keresnének idolt az emberek), hogy ne az legyen az ember érzése, hogyha már valakit mutatnak keresés közben, az tuti találni is fog.
– Az immunity-n olyan szinten nem volt semmi bevágva Wardog próbálkozásáról, hogy konkrétan elgondolkoztam, részt vett-e egyáltalán a kihívásban.
– Pont gondoltam, hogy valaki lassan észre fogja venni Aurora challenge beast-ségét, és lőn.
– Hasznos, hogy kiírják a soundbite-oknál az egyes játékosoknál levő idolokat/előnyöket.

Az idei évadban tetszik ez az “earlier today” módszer, hogy flashbackként mutatják meg a titkos szervezkedéseket – annak ellenére is bejött ez a szegmens, hogy most Wardog agyának randomgenerátora a Kelley ellen való szervezkedést dobta ki. Röhögtem volna, ha Ron kiejti Aurorát és megtartja az extra szavazatát, nagyon szemét húzás lett volna, de sajnos nem, maradtak a tervnél. Pedig Victoria még kicsit el is spoilerezte majdnem (akaratlanul), amikor mondta, hogy lassan eljött az az időszak, amikor az ilyen régi, hosszantartó szövetségek felbomlanak. Kelley-nek most már tényleg ki kellett volna játszania az idolt, ennyiszer nem lehet megúszni, de sajna biztonságban érezte magát.
Mindenesetre nagyon sokan azonnal levették, hogy ez Wardog műve (Aubry reakciója!), pedig a 6:4 aránynál ez nem volt olyan egyértelmű.
Ja és eskü nem értem, kit mond a végén Wentworth, amikor megérkezik az EoE-re, hogy van nála idol. Mintha Lauren lenne, de valaki meg úgy reagál rá, hogy “He does?”…

Thomas - 2019. 05. 24. 18:13

Enzo: Szerintem azt mondta, hogy “Lauren has the Manu one.” És erre kérdezett vissza talán David, hogy “She does?” De nem 100%, én aztán nagyon rossz vagyok hallás utáni megértésben.

Hát eddig tartott, szép menet volt, nem semmi, mit megúszott a Kelley-Lauren páros:) Erre pont a “legnagyobb szövetségesük” tett keresztbe nekik:( Innentől aztán nem tudom, Lauren mit tud csinálni egyedül, gondolom még ellavírozik pár hétig, amíg kirakják a nagyobb veszélyeket, aztán annyi, vagy bejut a döntőbe és senki sem szavaz rá, ahogy az lenni szokott.

Amúgy ez a szavazás 5-4 lett, mert Julie Aurorára szavazott, vagyis először szavazott külön Ronnal, kíváncsi vagyok, hogy ezután benne sem fog már megbízni többé, vagy hogyan fogadja, hogy nem avatta be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz