login |

HUGE in France: az 1. évad

2019. 04. 20. 15:10 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

A Netflix akart magának egy Episodes-ot? Csak a sármot elvesztették út közben, viszont a helyére iszonyat sötét humort tettek, így lett egyedi, kemény, érdekes, bár kicsit unalmas a HUGE in France.

A történet középpontjában egy francia komikus áll, Gad, aki céltalannak érzi az életét, ezért a karrierje helyett a rég elhagyott fiához, és annak anyjához igyekszik közel kerülni. Az igazi értékekhez az életben. Csak hát ehhez hátra kell hagynia az országát, és Amerikába költözni. Nem olyan könnyű megszerezni a fiú szeretetét távkapcsolatban.

Nem kerülgetem a forró kását: a HUGE in France-ban minden karakter borzasztó. Mármint nem rosszul vannak megírva, hanem a viselkedésük bicskanyitogató néhol. De minderre szükség van, nem csak a humorhoz, hanem a mélyebb tartalomhoz is. Az biztos, hogy itt nincs az Episode-hoz hasonló nézőnek belépési pontot nyújtó naiv író páros, csak a felszín keménysége.

Igazából nem az a lényeg itt, hogy Hollywood mennyire felszínes, mert ebben igazából csak egy kis metahumor szálon merül el a sorozat, hanem arról, hogy amit képzelünk az életünknek, amire vágyunk, az lehet, hogy csak a felszínen nyújtja azt, amit szeretnénk. Újra magunkra találni nem minden feladásával, hanem új utak keresésével tudunk.

Ezt mondjuk elég durva mélypontokkal sugallja a sorozat, amik a fináléban csúcsosodnak ki. Persze előtte is előkerültek ezek, például amikor “közvélemény-kutatást” végez a volt szeretői között Gad, hogy milyen volt vele a szex. Látszik, hogy imposztornak hiszi magát, és a társadalom által sugallt családképben is hisz, de ha mindent feladsz ezek miatt, akkor ugyanott vagy, mint előtte, nem fejlődsz.

Ebből a szempontból érdekes a párhuzam a minden nap új utat kereső volt szerető (akitől a gyerek van) és Gad között is a párhuzam. A nőnek a könnyű utak, a felszín közelében esélye sincs a igazi változásra. Viszont ő nem is igazán vágyik rá.

Viszont mindez oda vezet, hogy sokszor inkább csak érdekes a HUGE in France. Már-már művészfilmes. A humora is sötét helyekről érkezik, sokszor kínos. Mindezzel csak arra utalok, hogy nem tudom jó szívvel ajánlani mindenkinek. Viszont a végére tényleg összeáll minden, amit előtte tízeltek.

Az biztos, hogy csak 8 rész az évad, és belenézni mindenképp ajánlott. Főleg, hogy a pilotja a simább humorral próbálja berántani a nézőt, például az Amerikába érkezés akármelyik komédiában is lehetne, hátha nálad is sikerrel jár vele.

3 hozzászólás Ne habozz!

Kisanna - 2019. 04. 21. 06:30

engem megvett ezzel a fekete humorral, bar nevetgelesre nem adorr sok okot, de baromira eltalaltak a karaktereket. Altalaban az ilyenek idegesiteni szoktak, de most bejott hogy mindegyik tok ellenszenves volt, csak sajat magaval torodott. Amit kicsit hianyoltam, az az “Amerikaba jottem” tema kibontasa volt, tobb is fert volna bele, bar talan a 8 resz miatt nem akartak ezt eroltetni.

TraceR - 2019. 04. 21. 16:17

Két rész alapján eddig bejön :-)

clegane - 2019. 04. 28. 18:25

szerintem jó volt! tényleg rendkívül antipatikusak benne a szereplők, de Ricky Gervais sorozataiban is szerettem, amikor mindenki a legalja énjét játszotta.

kicsit húztam a számat amiatt, hogy a leges legutolsó jelenet annyira anti-feelgood, hogy az már szinte egyenesen gonosz, de végülis ha az volt a szándék mögötte, hogy nehogymár ne legyen semmi következménye annak hogy végig ennyire érzéketlen pöcsök egymással az emberek, akkor értékelem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz