login |

Pilot: Ramy

2019. 04. 21. 21:30 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Girls, no boys! Boys, no boys!

Így 3 rész alapján a Hulu végre nálam is belenyúlt a tutiba? Persze eddig is voltak jó sorozataik, nem vitatom, csak nem találtak telibe. Na de most! Pedig a Ramy nem világmegváltó, csak a High Maintenance és a Master Of None mellett egy azokra hasonlító, de másik világról mesélő nézőpont.

Amúgy a történet nem nagy megfejtés, ezt elismerem: egy fiatal arab-amerikai, muszlim vallású srác próbál érvényesülni a mai világban. Az otthoni és vallási hagyományok és a “normális” élet közötti egyensúlyt keresi. Meg az igaz szerelmet.

Valahol persze már láttuk ezt a felépítést, a fent emlegetett sorozatokban, de az olyanokban is, mint a Love, vagy ezer sitcomban a tévézés hosszú évtizedei alatt. A pluszt pedig a fiú nézőpontja jelenti. Egyáltalán nem fekete és fehér dologról van szó, csak valami másról, árnyalatokkal megfestve a képet.

Itt is amúgy a természetesség lehet a kulcs. A főszereplő és a barátai, szülei átlagos emberek, és ezt ügyesen ábrázolja is a sorozat. Nem a szokásos túlzásokkal kapjuk a képet, hanem valóságosabban. Miközben Ramy a két kultúra között keresi az útját, addig ugyanúgy csak egy normális saját életet akar, mint akármelyik ember a Földön.

Ennyi szerintem elég lesz felvezetőnek így három rész után. Tényleg a fent említett két sorozatra hasonlít, akiknek azok tetszettek, azok mindenképp nézzenek bele, de a többieknek is bejöhet. Néhol kicsit döcög a ritmus, látszik, hogy párszor csak a helyzet van kitalálva, nem a rész összképe, de ettől még szórakoztató is tud maradni, nem erős kézzel ragaszkodik valami üzenet. Sőt, mindenféle “ezt mindenképp el akarom” mondani nyögvenyelés hiányzik belőle.

Azt hiszem, az évad végén találkozunk ilyen 8/10-es indítás után. 10 rövid rész összesen, de hátha most pár embert magammal húztam az útra.

3 hozzászólás Ne habozz!

human - 2019. 04. 22. 02:15

oké, a 4. rész már kicsit erősebben nyúl a társadalmi kérdésekhez.

Panori - 2019. 05. 03. 22:06

Gyöngyszem:)

totoro - 2021. 07. 21. 08:47

Ez egy nagyszerű sorozat, imádom amikor a komédia és a dráma keveredik, a rész amikor elmennek a nyomorék haverjával a két tinilányhoz, az a legerősebb tv-s pillanatok között van amit valaha láttam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz