login |

The Amazing Race: kezdett a 31. évad

2019. 04. 23. 18:30 - Írta: winnie

42 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Végre valahára visszatért a TAR, és olyan nézettséggel, ami ha állandósulna, akkor megint évi 2 évados lehetne ez a világkörüli realityverseny.

Valahol sajnálom, hogy a Survivor-rel ellentétben ennek nem lehet magyar változata (bár 10 éve az AXN tervezett egy közép-európai kiadást, szipp…), így sokan nem nagyon fogják megtudni, hogy milyen jó a formátum, bár anno tizenegynéhány évadig az AXN-en lehetett látni az eredetit. (Mondjuk az Ázsia Expressz mintájára még azt is el tudom képzelni, hogy a heti 40 perc helyett itthon heti 400 perc lenne, így meg nem is akkora baj.)

Az új szezon persze lehet, hogy csak azért kezdett erősebben, mert reality-s vonatkozásai vannak, hiszen a versenyzők nem csak korábbi The Amazing Race-esekből állnak, hanem Survivor-ös és Big Brother-ös arcokból.

A döntésnek egyrészt örülök, mert 3-ból 2-t nézek, másrészt meg valahol szomorú vagyok, mert talán kevesebb lesz a nem realitynéző új néző, bár végülis mindenki kezelheti a 31. évadot friss arcokkal telinek is, hiszen egy újszülöttnek minden vicc új – a BB-sek nekem is újak, maximum a kamerarutinjuk különbözteti meg őket a random átlagembertől.

De lássuk, hogy mi is volt a kezdésben. A tovább mögött spoilerek. Röviden.

Art és JJ esett ki.

Nem is baj, mert ebből a leosztásból a mostani teljesítmény alapján számomra az ő beválogatásuk abszolút érthetetlen volt. Lehet, hogy régen nagy kedvencek voltak (vissza kéne olvasnom a 20. szezonos írásaimat – megtettem, többször emlegetem őket, valami fel-felrémlett a képeik láttán), de most semmit sem láttam bennük, a 7 év az 7 év.

Nem baj, mert a többi ismerős nagy része azért hozta magát, bár azon gondolkodnom kellett, hogy a Leo & Jamal-duó másik tagja anno hogy nézett ki, de amikor ráképzeltem a szakállat, már vele sem volt gondom (a bevágott jelentükre viszont totál nem emlékeztem). A többiek?

  • Colin és Christie még az első évadomban voltak alapfigurák, most bármi előfordulhat velük.
  • Rupert az első Survivor-évadom alapfigurája volt (bár később erősen lerombolta magát), és most a hamar kiesők egyike lehet.
  • Becca és Floyd friss élmény és előre rettegek attól, hogy a FUNmeter 0-ra csökkenésével kinek fogja a lány letépni a fejét (igazi wild card a duó).
  • Tyler és Korey most is az egyik legnagyobb esélyesek lehetnek, róluk nem nagyon tudom elképzelni, hogy bármikor ne legyenek érdekesek.
  • Chris és Bret nagy kérdőjel számomra, legalábbis meglepődtem, hogy itt vannak. Oké, hogy barátok lettek, de remélem, meg fogják mutatni azt, amiért beválogatták őket.
  • És végül Corinne és Eliza – nem kellett sok ahhoz, hogy előjöjjön utóbbiból az, amiért kedvelni lehetett. Nagyon remélem, hogy minél tovább megússzák az elkerülhetetlen kiesést.

A három BB-s duót passzolom, bár Rachel-t nyilván ismerem. Az az igazság, hogy elsőre egyikükből sem nézik ki sokat, és így összegezve a fentieket ezek alapján túlságosan papírformának tűnik Colin & Christie, Leo & Jamal, Tyler & Korey és Becca & Floyd döntőbe jutása. De persze tudjuk, hogy elég egy eltévedés vagy egy U-Turn és máris borul minden. Meg egyébként is, elsőkből lesznek az utolsók, ld, most Rupert-ék.

Maga a rész nyilván semmi extra nem volt, nem sok tartalom férhetett az évadnyitóba. Persze kellemes élmény volt látni a TAR-t és az ismerős arcokat (bár az új gárdának jobban örültem volna), a 2 road block ötlete megint csak jó húzás volt, mint ahogy véges számú clue, valamint a random és a fizikaibb feladat kombinálása is, bár fura volt látni, hogy amit egyesek tök könnyen letudtak, azzal mások mennyire megszenvedtek (ld. a kiesők 4 órás büntetése, vagy Vic 43. cipőbe harapása).

Remélem, Japán azért még kap egy teljes epizódot, azt pedig mondanom sem kell, hogy a folytatás simán jöhet, ez nem olyan évad lesz, amit képes lennék kaszálni. (Jut eszembe, vissza kéne nézni azt az évadot (vagy kettő is volt?), amikor 2 rész után kiszálltam, hátha mai szemmel bejönne. Valahogy az évi egy szezonos aszályban elég nehéz elképzelnem, hogy annyira nem mozdított meg, hogy ne folytassam.)

Ja, és én sem biztos, hogy kíváncsi voltam Rupert-re a feszülős ruhájában, de erőt vettem magamon. Erre mondják, hogy empowering?

ui: a szakaszt egyébként Leo & Jamal nyerte, de ez nagyjából mindegy.

     

42 hozzászólás Ne habozz!

Lóri - 2019. 04. 23. 19:00

Lehet volt róla szó, csak lemaradtam, de miért nem lehet magyar változata?

Adam9456 - 2019. 04. 23. 19:07

Örülök nagyon hogy visszatért! Összességében tetszett, de a feladatok lehettek volna jobbak.
Én a 20. évad óta követem a műsort, úgyhogy a visszatérő TAR-es arcok közül egyedül Colin és Christie akit nem ismertem. Csak úgy hívom őket egyelőre hogy a meditálós páros.
Leo és Jamalnál én arra emlékeztem, hogy idegesítőbbek voltak, de most azt vettem észre hogy kb. nekik szurkoltam a rész alatt és az egyik legszimpatikusabb páros az összes közül. Tyler és Korey okés, Team Fun viszont nekem sose volt túl szimpi.
A Survivorből kb. 3 évadot láttam egy pár éve, pont azt az évadot néztem amiben Chris és Bret benne volt, így őket ismerem. A többi Survivor-ös és Big Brother-es páros viszont nekem új arc, kivéve persze Rachel aki már kétszer is a döntőig jutott, ezúttal a testvérével és nem a férjével jött. Egyelőre még nem olyan hisztis, mint az előző évadokban.
Mint már írtam a részben a feladatok nem voltak túl nagy számok, a papucsos feladat teljesen a szerencsén múlott, volt aki elsőre meg is találta a csokit. A másik meg a csúszdás, ennél csak jobb feladatok jöhetnek.
Art és JJ azért meglepő hogy így elsőre kiestek ezen a feladaton, mivel a saját évadjukat, ami az első volt, amit néztem, majdnem megnyerték.
Egyébként én olvastam egy erősen spoileres cikket a finálé forgatásáról egy amerikai városban, amiben konkrétan leírták ki lesz a final 3, de a győztest azért nem, úgyhogy ezt már tudom de annyira nem zavar. :)

winnie - 2019. 04. 23. 19:14

lóri: igazából a lehetőségek korlátozottak, mármint nem véletlen, hogy anno kkeu-sat próbáltak, amit több piacon tudnak értékesíteni és több pénzből készülhet el – ahogy az ázsiai is. még a kanadai is sokszor csak kanadában zajlik, bár akadnak más verziók, amik jobban nyitnak, de ehhez szerintem mi kicsik vagyunk, az ázsia expressz is kompaktabb és úgy éri meg nekik, hogy többet tesznek belőle képernyőre műsorpercben.

Lóri - 2019. 04. 23. 19:19

Winnie: Végül is igaz , köszi a választ.

Enzo - 2019. 04. 26. 13:17

31×01 (pótlás tegnapról)

Na, némi késéssel elkezdtem én is az évadot, hiányzott már :)
Nyilván hajrá Becca & Floyd, hozták a Fun-Metert is, imádom :) Nálam is a Big Brother-ösök ismeretlenek nagyrészt, kivéve Rachel, aki továbbra is idegesítő. Mondjuk a két másik realityből is hoztak vissza egyrészt régebbi évadosakat (akiket nem ismerek), illetve olyan unalmas arcokat is, akikért annyira nem lenne kár – Art&JJ ki is esett rögtön. Corinne és Eliza meg milyen trash talkingot lenyomtak a többi csapatról, nem semmi :D

– Leo & Jamal meglepően szórakoztató és ügyes páros volt, a kamu veszekedésük tetszett a legjobban :D
– Le se tagadhatta volna a rész, hogy Japánban játszódik, elég vicces feladatokat sikerült találni, a cipőbe harapás és a csúszós hegyre felmászás is szórakoztatóra sikerült.
– A cipősnél mennyivel könnyebb lett volna, hogyha végigpróbálgathatják ők maguk, és nem kikérni kell, így jobban oda kellett figyelni, hogy melyik volt már. Szegény Victor, 43. próbálkozásra sikerült csak neki :DD
– Becca hogy lenyomta a Fuji-mászást elsőre, mondjuk neki ez szakmailag is passzolt (ha jól emlékszem, sziklamászó a csaj).
– A prímet viszont akkor is Bret vitte, aki felmászott és nem értette, mit kell csinálni :DD

Jeff Phil hogy megszívatta Corinne-ékat, azt hitték, hogy utolsók szerencsétlenek :D Valójában volt még mögöttük 2 csapat, akik rendületlenül próbálták egymást alulmúlni, szép volt az osztott képernyős kép a lábát fájlaló Arttal és a teljesen eltévedt Rupertékkel. Azért örülök, hogy a survivörösök maradtak benn, szerintem jobban képernyőre való csapat.

Thomas - 2019. 04. 26. 17:15

A harapós feladat jópofa volt, de a hegymászós valahogy túl könnyű lett. Oké, hogy az döntötte el a kiesést, de talán 9 csapat elsőre megcsinálta (még Bret is, mielőtt lecsúszott), szóval ez nálam az a kategória, aminek nagyon benézték a nehézségét. Legyenek már olyanok a feladatok, amin akár órákat is el kell szenvedni egyeseknek, abból van dráma! Ha csak átrohannak rajta, az uncsi. Na jó, bemelegítésnek megtette.

Rupert és Laura, háát, nem tudom, mekkora lehet az a park, ahol 2 óráig kóboroltak, azok után, hogy az elején milyen jól feltalálták magukat, és elsőként találták meg a nyomot. Art & JJ-re meg én sem emlékszem egyáltalán, nem fognak hiányozni:) Tyler és Korey is teljesen homály, és Bretékre se nagyon emlékszem, csak annyi derengett, hogy a csávó rendőr, de amúgy nem hagytak benne, mély nyomot. Christine-ék meg azért nem ismerősek, mert akkor még ne is néztem, a többiek megvannak:)

Nem lett egy túl erős gárda, Rachel mindig szórakoztató, Elissával még inkább az lesz, mint Brendonnal, meg Britney is jó lesz Janelle-lel, az látszott és persze Eliza:) A többi nem túl érdekes vagy maradandó szereplő nekem. Jamalékat nem csíptem anno sem, most is nehéz lesz tőlük megszabadulni, Beccáék, te jó ég, és még össze is jöttek azóta…:) Nicole-t sem szerettem volna újra látni feltétlen, de legalább lesz ki ellen szurkolni:)

Enzo - 2019. 04. 26. 18:01

@Thomas:
– Tyler és Korey homály? :O Pedig azért ők elég emlékezetes karakterek voltak szerintem :)
– Becca&Floyd csak poénból mondta, hogy összejöttek, vicceltek csak :D

A hegymászósnál akartam írni, hogy az afghanimals milyen ügyesen megoldotta a kezüket tapadókorongként használva, de aztán mindenki más kb gyorsabban felment :D (lehet, hogy addigra már kevesebb volt a csúszós dzsuva rajta)

Thomas - 2019. 04. 28. 13:04

Tylerékre egyáltalán nem emlékszem, furcsa:) Biztos nagyon semlegesek voltak nekem, akkor előfordulhat, hogy elfelejtem.
Komolyan, vicc volt? Én teljesen elhittem:)
Az a csúszdás meg elsőre tök jó szívatósnak tűnt, még az afgánok is megszenvedtek egy kicsit, szóval utána azért is volt csalódás, hogy egy kivételével mindenki felment elsőre.
Tényleg, a 2. rész is lement már, ma megnézem szerintem.

Thomas - 2019. 04. 28. 18:36

31×02:

– COlin nem kicsit volt idegbeteg az eredeti évadjukban, ahogy nézem:)
– Rachel és Elissa lesz a Team Fun 2.0, király!:)
– Elég lassan indult be ez a szakasz, sok ide-oda mászkálással, aztán a U-turn eléggé meglepett ennyire az elején. Talán jobb lett volna nem használni, most megint indulhat az ellenségeskedés.
– A laoszi ábécé szörnyű azzal a sok egyforma betűvel, le a kalappal mindenki előtt, aki megtanulta, szerintem én ott lettem volna sötétedésig:) Külön pacsi Elizáéknak hogy a betűk melletti ábrákhoz tudták kötni a kiejtést, az nagyon jó módszer volt.
– Nekem nagyon úgy tűnt, hogy a főzőcskés feladat könnyebb lesz, de végül szerintem az tovább tartott a legtöbb embernek, még Tyleréknek is, pedig az egyikük apja hentes:)
– Végig szurkoltam, hogy legyen elefánis feladat, és tök aranyos volt, meg látszott, hogy ők is élvezték, de ez tipikusan olyan, hogy nem nagyon lehet benne előzni. Szóval amikor Ruperték utolsónak értek oda, már elég valószínűnek tűnt, hogy kiesnek. Rupert nagyon nyugdíjas tempóban nyomta valahogy, pedig a betűzés nem ment nekik különösen lassan, inkább megint mindenhova ők értek oda a leglassabban, az elefánija meg megállt legelészni:)
– Azért micsoda tuk-tuk verseny összejött a végére, ha előzni nem is lehetett, sokan összetorlódtak, így Elizáék az 1. helyről a hatodikra visszaestek. Mondjuk azt nem nagyon értettem, hogy az afgánoknak mi bajuk volt velük, mert az elején lefutották a tuk-tukjukat?
– Még a végére annyi, hogy bár Team Fun esett volna ki, kiégett a retinám a narancssárga alapon színes mintás ingjeiktől:)

Enzo - 2019. 04. 28. 23:39

@Thomas: ejj, úgy nézem, megint nagyon nem ugyanazoknak szurkolunk… :D
Colin tényleg elég idegbeteg volt, de 180 fokos fordulatot vett, és most már zen mester :D micsoda sztori!
Elizáék nem lefutották a tuktukot, hanem feltartották, az volt a baja az afghanimalsnak – direkt úgy manővereztek előttük, hogy ne tudják őket kikerülni, elütni meg úgyse fogják.

@winnie: akkor most nem lesz epizódonkénti kibeszélő? :/

winnie - 2019. 04. 29. 04:50

de, csak: https://www.sorozatjunkie.hu/2019/04/28/elmaradasok/

az a terv, hogy ez péntekenként jönne, hogy ne egy napon legyen a survivorrel, de lesz.

Thomas - 2019. 04. 29. 12:39

Á, értem:) Nem tudtam megérteni, mit magyaráztak, hogy olyan kígyózva futottak vagy mi, meg nem is látszott ott a sötétben:)
Hát én most Rachel és Elissa, Corinne és Eliza és Janelle és Britney, nekik szurkolok, a lánycsapatoknak:) Meg utánuk még úgy Colinék jönnek, meg Chris és Bret, akik szimpatikusabbak. De Team Fun, Nicole (mondjuk Victorral nincs bajom), Afganimals, őket alig várom, hogy kiessenek:) Tylerék meg totál semlegesek, csak úgy elvannak, ajaj, ha még egyszer visszajönnek, megint nem fogok rájuk emlékezni :D

Enzo - 2019. 04. 29. 13:05

Ja, okés, bocsi, nem számonkérés akart lenni, tudom hogy el vagy(tok) havazva :) Akkor még nemtom, vagy bedobom ide a kommentem, vagy megvárom az újat.

winnie - 2019. 04. 29. 19:56

ja, nem vettem annak, meg egyébként is, adta magát a kérdés.

Thomas - 2019. 04. 29. 21:37

Enzo, dobd be nyugodtan, aztán majd ha lesz poszt, berakod oda is, vagy winnie átviszi, ahogy szokta:)

winnie - 2019. 05. 02. 09:04

megint csak vasárnap vagy hétfőn lesz kritika szerintem, ma nem tudom megnézni a részt.

Thomas - 2019. 05. 03. 16:57

31×03

– Jó volt a dupla békeajánlat, persze Racheléké nem lett elfogadva, már építik, hogy u-turn miatt fognak kiesni.
– Sajnálom, hogy már ennyire nem tényező az utazás, csak felszállnak mind ugyanarra a gépre és csak utána indul a verseny:( Így a taxilottó döntött inkább arról, hogy mely csapatok fognak a kiesés ellen küzdeni.
– Kaptunk iszonyat mennyiségű rettenetes zenét ebben a részben:) Először ez a táncos feladat, ami elsőre mennyivel gyorsabbnak tűnt, mint tétlenül várni, hogy horogra akadjon valami, de aztán nagy meglepetésre nem is csak a táncos múltú Rachelék szívtak nagyot miatta, hanem az afganimalsok is. Tetszett, hogy Elizáék lenyomták horgászásban Tyleréket, pedig azt hittem, nekik táncolni kellett volna inkább menniük:) És az is jó poén volt, hogy az elsőből úgy szedték ki a horgot, hogy az egyikük lefogta a csápjait, de aztán bejejöhettek:)
– A karaokés feladat már ennyit nem variált a sorrenden, bár azt meg kell jegyezni, hogy Beccáék talán másodikra abszolválták mindkettőt, és ritka nagy fölénnyel nyerték a szakaszt.
– Izgi volt a vége, mert sejtettem, hogy nem kiesős szakasz lesz, és akkor nagyot csalódtam volna, ha az afganimals utolsó lesz, és mégsem esik ki, szóval talán jobb is így. Breték ha elsőre pecázni mennek, akkor néhány párost lazán megelőzhettek volna.
– Az ilyeneket már fel sem veszem, hogy az Afganimals megint direkt át akarta verni Elizáékat, szerencsére már senki sem dől be nekik. Csak unalmas, hogy építik a nagy ellentéteket a u-turnre, ez mitntha régen nem így ment volna, csak az utóbbi évadokban szokás.

szerintem - 2019. 05. 03. 23:10

nagyon regen nem neztem mar tar-t ekkora lelkesedessel, micsoda csapatok, csak a ket bb-s parost nem ismerem.

nem tudom, hogy van-e itt meg barki, aki emlekszik ra, de colin & christie nekem akkora kedvencek voltak, hogy a kibeszelokben gyakran emlegettem oket, meg ennyi ev utan is. nem biztam mar benne, hogy valaha ujra jatszanak, ugyhogy most nagyon izgulok ertuk, remelem, hogy megnyerik, az eredeti evadjukban is nekik kellett volna…

erdekes, hogy ha jol emlekszem, tyler es corey annak idejen nem volt szimpi, most nagyon szurkolok nekik, ugyanakkor bret es chris nagyon jok egyutt az eletben, de a tar-ban egyelore hidegen hagy, hogy mi lesz veluk.

Enzo - 2019. 05. 05. 18:24

Na jó, akkor bedobom ide, winnie majd légyszi tedd át, ha lesz új :)

31×03 (pótlás tegnapról)

1. Ez a dupla békeajándékozás elég fura volt az elején, mindkét csapatnak egymástól függetlenül eszébe jutott volna? Érdekes.
2. Detour: horgászás vs fénytánc? Elég egyértelműnek tűnik a választás, és ahogy nézem, Chris és Bret párosán nem csak én lepődtem meg, hogy nem horgászni mentek (legalábbis elsőre), ugyanakkor Tyler&Korey-ból meg pont fordítva néztem volna ki a választást.
3. Leo & Jamal megint kamuzik, ez már érthetően szúrja a csapatok szemét, a mostani kamu félrevezetésen már én is húztam a számat, pedig alapvetően továbbra is egy ügyes és szórakoztató csapatnak tartom őket.
4. Janelle-ék útközben bekerültek valami random esküvőre, hát ezen felröhögtem :D
5. Különös, hogy az előző rész két hasonló feladata után most megint nyelvtanulósdi volt (a karaoke) – én csípem, hogyha nem csak fizikai feladatok vannak, de kezd egy kicsit sok lenni az egy kaptafára épülőkből.
6. Ez a szezon az adott helyszínnel való megváltásról/törlesztésről szól, úgy néz ki: Leo-ék a japán kiesés emlékét javították meg egy szakaszgyőzelemmel, Becca & Floyd meg múltkor Vietnamban estek ki, most ők nyertek (köszönhetően például annak, hogy Floyd elsőre lenyomta a karaoke-t, wow!).
7. Corinne legalább hozta a csöcsfaktort a horgászásnál, Elizánál meg nem volt világos, hogy Victor jelenlétében miért kezdett el kiabálni, hogy megzavarja a szövegtanulásban, ha utána a többiekkel meg összedolgozott.
8. Érdekes, hogy most a vietnami helyszín ellenére maradt a sárga-piros jelölés az állomásokon, most direkt vissza is kerestem, hogy jól emlékszem-e: korábbi évadokban Vietnamban nem használhatták ezt a színkombót (a dél-vietnami zászló színei, ami érzékeny téma történelmi-politikai okokból), sárga-fehér vagy full sárga volt helyette.
9. Még érdekességek, amiket felírtam:
– Tyler belefeledkezett az utolsó garnélarák kifogásába, és bepózolt a kamerának 2-3 másodpercig, erre bevágtak alá egy ilyen rewind hangot, amikor feleszmélt :D jók ezen az apró finomságok :D
– Racheléknek csak 18. próbálkozásra, Leoéknak meg 27.-re sikerült a tánc, nem semmi, főleg előbbiektől meglepően gyenge teljesítmény ez.
– Jamal komolyan egyből, gyakorlás nélkül ment karaokezni?? :D Azért az merész vállalkozás, bele is sült :D
10. Chris & Bret az utolsó, de végül nem lett kevesebb az uncsi, nagydarab játékosokból, mert NEL van!

#hétidézete meg Tyler-é a vietnami közlekedést látva:
“How is not everyone dead? Everyone should be dead” :DD

p.s.: a rész hatására ma garnélarákot ebédeltem :D

Thomas - 2019. 05. 23. 16:20

31×05

– Dubai csodás hátteret adott ehhez a szakaszhoz, ráadásul megint éjszakai verseny volt! Már volt egy ebben az évadban, ott el is felejtettem megemlíteni.
– A feladotok megint könnyűek voltak, főleg a silent partyson csak úgy átrohantak a csapatok. Ha a tétlen csapattagoknak van erejük táncolni a feladat közben, akkor biztos, hogy túl könnyű volt a szakasz:)
– Sajnos Rachelék indokolatlan váltása el is döntötte az utolsó hely sorsát. Ez is azt mutatja, hogy túl könnyű volt az egész, mert még csak nem is úgy váltottak, hogy már elvacakoltak egy fél órát-órát az egyik feladattak, hanem már a beöltözésnél elmentek onnan. Mennyi lehetett az első és utolsó beérkező csapat között? Szerintem még fél óra sem.
– A detour feladatok elég harmatosak voltak, az mondjuk poén volt, hogy megvezették őket duplán is a magas toronynál, mert nem bungee jumping vagy zipline volt, amire mindenki számított és nem is a szimuláció teljesítése volt a lényeg, hanem hogy figyeljenek a részletekre:) A tojáskeresésben a jelmezek voltak a legjobbak, ahogy abban szerencsétlenkedtek, a Big Brotherös feladatokra emlékeztetett:D
– A silent partys feladat elsőre elég nehéznek tűnt, de aztán a legtöbb csapat mégis pillanatok alatt végzett vele, csak arra tudok gondolni, hogy túl sokan hallgatták a DJ zenéjét, jóval kevesebb embert kellett volna betenni. Ilyen feladatoknál csak annyit szoktak, ahány csapat van, maximum +1-et, itt most lényegesen több lehetett.
– Végül csak megkapták a zipline-t is, de ez már inkább csak a játékosok felé lehetett némi kárpótlás a korábbi csalódásért, ez a sorrenden nem változtathatott. Szóval amikor Rachelék később végeztek a buliban, már sejtettem, hogy vége, nem gondoltam volna, hogy ilyen halmar ellőnek még egy NEL-t, de jól tették:) Nélkülük nem nagy kedvvel néztem volna tovább.

Enzo - 2019. 05. 23. 23:44

31×05
Alapvetően tetszett a rész, csak a végeredménnyel voltam félig csalódott ;)

1. A helyszín lélegzetelállító volt, ez a Dubai Frame eddig teljesen kimaradt nekem, hogy létezik, de impozáns, az biztos.
2. A detour-nál a leugrást nem választottam volna, nagyon parán hangzott, legalábbis amikor még azt hittem én is, hogy az lesz – szépen átvertek, még az előzetesből is emlékeztem valami hasonlóra, azán rájöttem, hogy a célbaérés előtti zipline-nal kevertem. A VR-os cucc már jobban tetszett, a dínóparkot viszont egyenesen imádtam, főleg ezeket a T-Rex kosztümöket, elképesztő viccesek :D
3. Érdekes, megint egy bulizós feladat, csak most karaoke helyett silent disco. Elsőre elég nehéz és szemét kihívásnak tűnt, aztán egyes csapatok marha gyorsan behúzták – jó, Floyd ilyen dobos zenekarvezető vagy mi a tök volt, az előny, de például Leo se töltött sokat a feladattal. Poén, hogy a TAR főcím remixére partizó embereket kellett megtalálni, de azt furcsálltam, hogy mintha visszarakták volna ugyanazt az embert (Janelle-ék “találatával”, a copfos sráccal valaki már pacsizott előtte), így lehetett volna csalni.
4. Highlights: Team Fun rappel a kocsiban és megdicséri őket a taxis ; Janelle és Britney rossz helyre rakják a tojásokat :DDD ; Team Fun Freestyle Phillel meg Phil-o-meter a befutóban :DDD imádom ezt a csapatot :)
5. Már örültem, hogy Rachelék utolsók (eltaxizódtak kicsit, utána viszont jó nagy hülyeség volt detourt váltani), erre kiderül, hogy a harmadik kör után az ötödik is NEL…meh.

Thomas - 2019. 05. 25. 15:42

Enzo: Engem viszont úgy idegesít Becca, teljesen lefáradok az ilyen rappeléseitőt:) Rachelék nélkül viszont bealudnék ezen az évadon, valami ritka unalmas csapatokat sikerült összeszedniük.
Az biztos, hogy a taxilottón is megszívták, elsőből utolsók lettek, amikor elvitte őket egy kis városnézésre, de ha nem váltanak, szerintem nem lett volna gond.
Ha tetszettek a dínó jelmezek, nézd a Big Brothert, ott elég gyakran vannak hasonlóak a feladatokhoz, meg van hogy még büntetésből kell valakinek ilyesmit hordania egész héten:)
Talán holnap sikerül a másik részt is megnéznem:)

Enzo - 2019. 05. 26. 00:51

Bazz, volt másik rééééész?? Kösz hogy szólsz, ez nekem teljesen kiesett :D a francba. :D
(gondolom a duplarész ténye nem igazán segített a poszt elkészültében sem, érthető :D @winnie majd plíz rakd át ezeket a kommenteket oda, köszi^^)

Látom, nagyon nem jutunk közös nevezőre a csapatokat illetően, én nem értem hogy hogyan lehet Beccáékat nem szeretni és Racheléket igen, te meg pont fordítva :D Big Brothert csak ezért nem fogok elkezdeni nézni, szerintem előbb megyek el venni magamnak egy ilyen jelmezt :D

Thomas - 2019. 05. 26. 17:39

31×06

Elöljáróban csak annyit, hogy akárcsak a Survivor esetében, nem tetszik az, ami a TAR-ból lett. Az utazás már nem tényező, mindenki felszáll ugyanarra a gépre, és minden részben új verseny kezdődik. A pénz már nem tényező, úgy néz ki, korlátlanul költhetnek. Kivettek minden játékelemet a detour, a roadblok, a speed bump és a u-turn kivételével, lecsupaszították az egészet egy 3-4 gyors feladaton átrohanós városnézéssé. A legnagyobb fennakadást ma már a TAR-ban az jelenti, ha a taxisuk bénázik, vagy a játékosok figyelmetlenek, szinte csak így lehet előzni. Hol vannak már azok az idők, amikor több órás, vagy akár 1 napos lemaradásban van 1-2 csapat, vagy amikor olyan szívatós egy feladat, hogy estig ott vannak, és Phil megy oda, hogy lezárja a dolgokat?:) Jó, hogy most újdonságként van ez a head to head, komolyan fellélegeztem, hogy legalább lesz valami izgalom, erre oda is beraknak egy ennyire egyszerű feladatot, amit másodjára mindenki lazán megcsinált, így még az sem változtatott semmit a sorrenden! Így semmi értelme… Persze még így is el lehet nézegetni, na de nem tudom, lehet, hogy nyáron nekiállok a régi évadoknak, amiket még nem láttam, hogy mennyire mások voltak.

– Azzal indult a rész, hogy mondta is valaki, hogy sietni kell, mert csak percek válasszák el a csapatokat egymástól, szóval lehet, hogy a múltkori fél órás tippem is túlzó volt:) Kár, hogy már nem írják ki az indulási időket. Na mindegy, megyünk Afrikába, ahol most a zsúfolt, káoszos utcákat, piacot vették elő (gondolom a következő részben jönnek az állatos feladatok).
– A taxilottó vesztese ezúttal Britney-ék voltak, de Rachelék is lassan értek oda a feladathoz, meg Beccáék is.
– Indítottunk egy laza lépcsőszámlálással, amit csak Tyleréknek nem sikerült elsőre abszolválni, akik nem jöttek rá, hogy nem minden lépcsőt kell megszámolni, csak a jeltől, így nem lesz jó, amit kigugliztak, valamint a Riley sistersnek, akiknek csak harmadszorra sikerült megszámolni, oké. Sajnos hiba reménykedtem bennük, hogy majd összeszedik magukat, úgy néz ki, ennyit tud Rachel, ha nem Brandon cipeli a hátán. Csak furcsa, mert a BB-ben meg mindig marha jó volt a feladatokban, itt meg nincs igazán a topon.
– Jött a roadblock, ahol tényleg csak az jelentett egyedüli izgalmat, hogy Janelle nem találta meg a feladat helyszínét, még akkor is kereste tovább az órákat, amikor látták a rolex kiírásokat. Pedig nem olyan gyakori az a szó, szerintem lehetett volna sejteni, hogy nem árt ott kérdezősködni. Na mindegy, ezzel a tesók visszajöttek a versenybe, akiknek szintén egy max 10 perces speed bump jutott, legalábbis nem úgy tűnt, hogy több időt töltöttek a ruhák mosásával és teregetésével.
– A detournál a halas feladatból nem sokat láttunk, de akinek van némi konyhai tapasztalata, azoknak gyorsabbnak tűnt a farakodósnál. Az sem volt annyira fizikat, csak talán egy kicsit időigényesebb, mert többször kellett fordulni. De igazán egyik sem osztott vagy szorzott, semmilyen fennakadás nem volt.
– Végül jött a head to head, ami szintén nagyon egyszerű volt, aki egyet végignézett, másodjára megnyerte, ennyi. Örülök, hogy Rachelék maradtak, de ezek után nagyon oda kell tenniük magukat, ha nem akarnak kiesni a következőben, Brették nagyon összekapták magukat, a többi csapat meg végig jobban teljesített náluk.

Enzo - 2019. 05. 27. 17:15

31×06 (pótlás tegnapról)

1. Hm, rövid főcím, itt (a Survivorrel ellentétben) ez ritka dolog (pedig itt jobban elviselném).
2. A lépcsőszámlálós feladat mindig poénos, nyilván direkt van a jelölt lépcsőtől számolva, hogy ne lehessen (geocacher nyelven szólva) “nettalálni”, Tylerék bele is futottak a dologba.
3. Az ilyen ázsiai meg afrikai országok közlekedésének bemutatásakor mindig egy kicsit elkezdem értékelni az oly sokszor szidott itthoni állapotokat, hogy azért van sokkal rosszabb is.
4. Piacos feladat… de utálnám :D a vártnál mondjuk kevesebbet szenvedtek a csapatok az összetevőkkel meg a sütéssel is, ez már-már csalódás volt, egyedül Janelle indult el következetesen Rolex órákat keresni, azon röhögtem :D (ja hogy “rolled eggs” szendvics, innen a név, nice! :D)
5. Floyd mikor leejtette a földre a szendvicset, majd az 5 másodperces szabályra hivatkozott :DD azt hittem, emiatt visszadobják neki, de megúszta :D
6. Megint egy csomószor mutattak operatőrt, sok helyszínen eléggé kikerülhetetlen volt.
7. Detourból én is a facipelőset választottam volna az undorító halas helyett, Floydnak mondjuk azért lehetett némi PTSD-je ilyen feladattal kapcsolatban, de végül Colin minimális bénázásán kívül itt se történt semmi meglepő… lehet szamárral húzatós kellett volna megint, azon szokták jól felhúzni magukat a népek :D
8. A head-to-headnek alapvetően örültem, néha érdekes bedobni. Janelle-ék enélkül csúnyán lemaradva estek volna ki… így meg szorosan estek ki. Amúgy kicsit a “Hanoi tornyai” problémára emlékeztetett a játék, szívesen kipróbáltam volna, ugyanakkor tényleg lehetett volna nehezebb is.
+1. Nagyon csini volt a fogadó csajszi ;)

#hétidézete: “U ganda be kidding me” :D (valamelyik afghanimal)

@Thomas: furcsa, hogy itt a “lecsupaszítás” a probléma, a Survivorben meg pont az újabb és újabb twistek behozatala meg az idolhalmozás. Egyszer valóban kéne egy olyan TAR évad, ahol egyszer sincs közös repülőzés, nemtom ez logisztikailag megoldható-e (gondolom frekventált helyek között kell csak közlekedni). A nagy lemaradás részben hiányzik, mert emlékezetes, de valahol meg így azért izgalmasabb.

Thomas - 2019. 05. 27. 17:40

Enzo: Tényleg, a Survivort túlbonyolítják, ezt meg leegyszerűsítik. Mondjuk ott nem is csak a sok idol meg előny a gond, hanem hogy tiszta random lett az egész, régen egy korai erős szövetség kincset ért, most meg kb. minden héten valaki kitalálja, kinek kéne kiesni, valakinek ez nem tetszik, kitalál egy másikat, aztán elkezdenek hozzá embereket toborozni. Általában 1 vagy 2 ember a mérleg nyelve, és akkor az az izgalom, hogy hova állnak. Vagy a még rosszabb, ami szintén egyre gyakrabban előfordul, amikor mindenki variál, és kb. minket meg kihagynak belőle, és fogalmunk sincs, hogy ki hova flippel éppen. Azt is most nézem, pár résznél reagáltam is a kommentedre, szóval majd érdemes lesz visszanézni:)

A TAR nem tudom, hogy izgalmasabb-e, nem biztos. Nekem ez túl így rohanós, semmi kihívás nincs ezekben a feladatokban, aki egyet hibázik, vagy feladatot vált, szinte esélye sincs visszahozni. Régen hányszor volt olyan, hogy órákat bolyongtak, besötétedett, úgy mentek oda, hogy kiestek, de aztán kiderült, hogy volt aki még jobban eltévedt, vagy még mindig az egyik feladatnál szív:) Na ez volt nekem az igazi TAR:)

Thomas - 2019. 05. 31. 17:55

31×07

Istenem, mi volt ez? Az egyik legrosszabb TAR-rész szerintem, amit láttam:(

– Irány Svájc! Hogy ne csak panaszkodjak, a látványt legalább feltekerték maxra, gyönyörűek voltak a havasok:)
– Aztán kezdődtek a bajok, elment csaknem a rész negyede, de még csak a kavarás ment, a verseny el sem kezdődött. Ahogy bennem lejött az egész dolog, Rachelék békét akartak kötni a többi csapattal, hogy ne egymást u-turnöljék, hanem az erőseket kéne kiejteni (Afganimals, Tylerék, Colinék), erre kiderült, hogy ő Nicole-ékat akarják u-turnölni. Ez persze Racheléknek nem tetszett, mert ők BB-szövetséget kötöttek velük, és el is mondták nekik. Viszont Snakeole és SeggfejViktor ahelyett, hogy hitt volna nekik, mindjárt rohant visszamondani a többinek, így Rachelék lehetetlen helyzetbe kerültek:( De így jár, aki megbízik Snakeole-ban kb., lásd Michelle a BB-ben:( Victor meg még nagyobb tuskó, nem hiába nem bírtam. És hogy a fene egye meg, nem tudtak volna kiesni, megint NEL-nek kellett jönnie:(
– Na de vissza a versenyhez! Leszálltak a vonatról, volt egy (nekünk) kb. 2 perces futóverseny és ez hihetetlen, de kb. eldöntötte a helyezéseket, mivel csak libasorban végezhető feladatok voltak.
– A roadblock + a helikopterezés teljesen ilyen volt, látványos, élvezetes, nekik meg nagy élmény (már akinek), de a nem lehet előzni benne. Próbáltak itt mesterséges feszkót gerjeszteni, hogy Nicole nem mer ugrani, de aztán persze, hogy ugrott.
– A detournál a memóriafeladaton lehetett volna szívni egy kicsit, de úgy látszik, azt meg ismét túl könnyűre vették, mert mindketten megcsinálták elsőre. Hogy utána várni kellett a felvonóra, az kompenzálhatta azt, hogy a túrázós feladat időigényesebb volt. És ott megint csak nem lehetett előzni, mivel egy kötött pályán mentek. Ott sem jelentett semmi hátrányt Brett magasságtól való félelme, a parkolóban már beérték Racheléket.
– Így a legkomolyabb feladat a rész eleji futás mellett itt a végén a tájékozódás lett. Victorék eltévedtek, csak ezért lettek utolsók, de sajnos nem estek, ki, eh:( Most ezzel Rachelék tényleg lehetetlen helyzetben vannak, mert kb. mindenki őket akarja u-turnözni, taps!

Enzo - 2019. 05. 31. 22:44

31×07
Poén, hogy nem is lett mondva, hogy “U-turn ahead”, és ehhez képest mekkora balhé kerekedett a dologból. Persze nyilván Rachelék voltak a genyók a kettős ügynökösködéssel, de nagyon örülök, hogy VicNic átlátott a szitán, és most már velük is rosszban vannak.

Ugandából rögtön Svájcba repültünk, ami egyrészt meglepő, másrészt kicsit hiányoltam a repteres keverést, nem hinném hogy volt közvetlen járat, és ennek ellenére nincs már késve induló gép meg lekésett átszállás? Túl jól szervezik a műsort! :D
Svájcban egy jó kis 3 km-es futással kezdtek, aminek a végeredménye nagyjából meg is határozta a végső sorrendet, pedig próbálták feldobni egy rakás tériszonyos feladattal. Szerintem Svájcból valami kreatívabbat is ki lehetett volna hozni, húztam a szám, hogy a detour egyik fele is a magasságtól való félelemre meg a tájra játszik rá, nem csak a road block. Esetleg ha valaki megmakacsolná magát, lenne dráma (looking at you, S15 Mika&Canaan!)… de még Nicole meg Bret is összeszedték magukat a megfelelő pillanatban. A siklós-névmegjegyzős igazán nekem való feladat, én azt választottam volna, de ott meg azon döbbentem le, hogy mindkét csapatnak elsőre sikerült a nehezítő körülmények ellenére is.
Még 2 megjegyzés a feladatokhoz: Becca nyilván imádja a sziklás leereszkedést, konkrétan ezzel foglalkozik :D Tylernek meg micsoda megváltás volt a clue-ért ugrás a korábbi évados baki után.
Apropó, lehetne megint olyan gyorsítós feladat, tudjátok, amikor egy extra feladatot ha megcsinálsz (gusztustalan evés, stb.), egyből a pit stopba mehetsz, rég volt ilyen.

Highlights:
– Egy “Miki’s Pub” nevű helyen söröztek az elején Ugandában :D
– Tyleréknek hogy bejött a Sebastian nevű srác, aki a detourban segített :DD
– Colin is váratlan dolgokra képes: egyik pillanatban kommandósként kigurul a helikopterből, a másikban a pucér fenekét mutogatja Tyler&Korey-nak :D

Kemény volt a vége, mindkét csapat azt hitte, hogy utolsó hely elkerüléséért megy, aztán VicNic-ék még jobban eltévedtek. De beszarás, hogy még a célszőnyegen is képesek veszekedni…és ilyen felvezetés mellett meg se lepődtem, hogy megint NEL…2 szakaszonként, komolyan?
Na majd a következő részben…ja hogy ott micsoda “first” történik, arról meg nem kéne írni, hátha nem mindenki néz előzetest?

Thomas - 2019. 06. 01. 00:07

Enzo: Én nem hiszem, hogy Rachelék kettős ügynökösködtek volna, nekik Nicék voltak a szövetségeseik, csak békét akartak kötni Beccáékkal, de azok meg bedobták, hogy u-turnöljék Nicéket, erre mit kellett volna lépniük? Én is elmondtam volna a szövetségeseimnek, hogy mire készülnek. Csak hát így jár, aki Snakeole-ban megbízik, ez volt az egyetlen hibájuk:( Teljesen ellehetetlenítették őket, aztán meg elkezdtek velük veszekedni a szőnyegen, mintha miattuk lettek volna utolsók.

“Apropó, lehetne megint olyan gyorsítós feladat, tudjátok, amikor egy extra feladatot ha megcsinálsz (gusztustalan evés, stb.), egyből a pit stopba mehetsz, rég volt ilyen.”

Hát ez az, hogy a fast forwardot is kivették pár évaddal ezelőtt, mint ahogy express pass sincs már, pedig ezek is meg tudták kavarni a dolgokat. Az intersectionre emlékszik még valaki? Bár az nem sokszor volt, de bennem megmaradt:)

winnie - 2019. 06. 06. 07:29

ehh, még nem néztem meg a részt, azért nem írtam róla, de az első 20 perc nagyon bejött, ez a svájci körítés tetszett igencsak.

Enzo - 2019. 06. 07. 01:01

@winnie: akkor most már lehet, hogy inkább vedd egybe a 31×08-cal, nem? :)
(én azt most nézem BTW)

winnie - 2019. 06. 07. 04:50

persze, kérdés, mikor láthatom, mert most elutazok 3 napra és már nem viszek magammal néznivalókat, csak netflixet:)

Thomas - 2019. 06. 08. 15:51

Én is láttam már az új részt, de már lemondtam erről az évadról…:( Nagyon rossz lett, bár most voltak még talán a legjobb feladatok ebben az évadban. Mindenhol lehetett előzni, az állat mindig kiszámíthatatlan tényező, a kaszálás elég fizikai volt, a roadblock meg ügyességi. Viszont ez a szavazás a u-turnre, ezért nem fogok csápolni, ezzel Rachelék maradék esélyét is elvették, hogy esetleg az elsők között érnek oda és megússzák.

Viszont a BattleBots:) Hú, jó hosszú lett, és mindössze 7 meccs volt benne az 5 helyett. De legalább van több interjú, több építős rész, érdekesség (meg több időhúzás is azért), szerintem neked be fog jönni így, Enzo:)

Enzo - 2019. 06. 08. 23:10

@Thomas: Én azért írok az új részről lentebb, a BattleBots-t meg…hát majd valamikor szakítok rá időt :)

@winnie: szerintem az is elég, ha kiraksz egy kommentfogót a 31×07-08(-09?)ről, és bemásolod ezeket :) de ahogy érzed.

31×08 (pótlás csütörtökről)

Na végre! :D Rachelnek pont megvolt a részvételi rekord beállítása is, úgyhogy most már ki is eshettek :D Külön szép, hogy a U-Turn után még bőven visszajöttek (részben köszönhetően annak, hogy az Afghanimals elautózta magát megint), és még a clue elhagyása se okozott nekik hátrányt a kaszálásnál (BTW mire számítottak, hogy elolvashatják Colin&Christie clue-ját? lol, hihető ilyen versenyhelyzetben… :D).
A U-Turn vote-ról az a véleményem, hogy most a szezon tematikájához kifejezetten illett, de remélem, nem csinálnak belőle a rendszert. Már az elején a félrevonulás (és Bret-ék kihagyása) is tiszta Survivor-ös taktikázás volt, aztán meg a két BB-s csapat végül pont nem szavazott egymásra a nagy veszekedés után, érdekes.
Ja és ki lett jelentve (nem meglepő módon), hogy nem lesz több NEL!

Darabkák:
– Leo hogy eljátszadozott a cicával, aranyos jelenet volt :D
– Ha már állatok, múltkor pont ilyen feladatot hiányoltam, mint most a tehénhúzós :) (nem véletlenül választotta majdnem mindenki a másikat) Az meg hatalmas, hogy Colin nem mehetett oda a tehénhez történelmi okok miatt :DDD
– Phil hogy lelőtte az almát slowmotionben, menőre sikerült a snitt :) (ja meg Bret is tényleg jól lő, ahogy mondták is)
– Megint mennyi kamerást mutattak, úgy néz ki, ez egy ilyen szezon.
– Az se semmi, hogy Tylerék ismét nyertek, de a legdurvább, hogy Colinék bejöttek harmadiknak U-Turnnel együtt :O

#hétidézetei:
“It’s good to be Switzerland in Switzerland” :D /Bret/

“We have a history with bovines” :DD /Colin/

Ezt meg nem sütötte el senki, pedig lehetett volna:
“an apple a day keeps elimination away” :)

Sabinomi - 2019. 06. 10. 11:14

Érdekes olvasni az értékeléseket a 3×7-ről, mert nekem kifejezetten tetszett, visszahozta a régi évadok varázsát… Az egyetlen gondom akkor volt, amikor Rachelék benne voltak.
@Thomas: Hogyan tudod szeretni őket? Én nem értem… Engem kiidegelnek, és nekem egyélrtelműen ők a “snake”-ek… Nem azért mondták el Nicole-éknak, hogy nekik segítsenek, hanem hogy Beccáékat kitúrják… Mert akkor is végig azt magyarazáták, hogy Beccáék akarják kiejteni őket, valójában pedig az Afgananimals volt, akik akarták főleg (nem most néztem a részt, de úgy rémlik, hogy ők erőltették, bár igaz Beccáék sem voltak ellene) Őket egyszer sem említették, mert nem szúrta a szemüket… A 3 km futás nekem kifejezetten tetszett. Jó volt, hogy a fizikai erőnlét is számít néha…
A részből kedvenc Colin repülőgépes kiugrása, és Sebastian volt :)

Amennyire élveztem a 3×7-et, annyira visszaesett a színvonal a 8. részre… Ez a szavazás szerintem vicc… Nem a BB-ben vagy Survivorben vagyunk, a UTurn lehetőség jutalom legyen, hogy korán odaérnek , ne ilyen szavazgatás… Aztán a feladatok okésak voltak, és végre volt lehetőség kerülni… Már túl sterilek ezek a kihívások… Ugyannyi idő mindenhol, nem nehezek, így a taxi vagy futósorrend dönt a végső sorrendről, semmi izgalom a játékban… Emlékszem pár éve a kanadaiban utolsóként ért a detour-ra (ami az utolsó feladat volt) az egyik pár, aztán másodikak lettek, mert ügyesek voltak. Itt örülsz, ha helycsere történik… (De várom már a július 2-át… ) De bár végre Rachelék búcsúztak…

Thomas - 2019. 06. 13. 15:48

31×09 volt az évad legjobb része! Gyönyörű helyszínek, nehéz feladatok, mennyivel más így az egész, hogy nem sikerül minden elsőre vagy másodikra! Kíváncsi lettem volna, hogy a búvárkodás tényleg ilyen nehéz volt-e, vagy csak valamit rosszul csináltak, de nem derült ki. Szóval ez tetszett most, csak kár, hogy már nem maradt senki, akinek lehetne szurkolni.

Sabinomi: Nekem sosem volt bajom Rachellel, igazi egyéniség, sosem volt kígyó, sem a BB-ben, sem a TAR-ban, ellentétben Snakeole-lal. Persze én már rengeteg prekoncepcióm van vele szemben, mert ott is a kígyóskodása miatt esett ki a kedvencem, ezt nem fogom elfelejteni neki. Kár, hogy Michelle nem volt itt, ő már legalább tudja, hogyan kell kezelni a csajt, Rachel elég naiv volt sajnos, kimaradhattak neki az utóbbi évadok. De igazán Elissát bírom, ő olyan cuki, ahogy terelgeti a nővérkéjét, meg mindig ő volt a józan ész a csapatban:) Szerintem semmi rosszat nem csináltak, mindkettő Victorékat akarta u-turnolni, ők meg szóltak az állítólagos szövetségeseiknek, és emiatt megszívták, ennyi. Amúgy meg én is Beccáékat túrnám ki, túl jók minden feladatban, és engem ő is baromira idegesít:) Meg Tyler és Korey, sorban nyerik a futamokat, nem inkább őket kéne u-turnölni?

winnie - 2019. 06. 13. 16:27

áááá, még mindig nem vagyok sehol, már 2,5 rész a lemaradásom, de hétvégén felhozom magam!

Enzo - 2019. 06. 14. 17:10

31×09 (pótlás tegnapról)

1. A rész címéről azt hittem, hogy valamelyik páros szétválik, erre kiderült, hogy csak Colin szóviccel: “Let’s Split!” :D
2. Felröhögtem, mikor Leo mondta, hogy ha találnak nekik jó repülőt, elnevezi a gyerekét az egyik pultos csajról, a feleségét(!) meg a másikról :DD
3. VicNic milyen alapon van kiakadva Team Fun-ra?? Időben kifigyelték, hogy megnyílik a másik pult, az övék meg pont végzett a műszakkal, senki nem vágott be senki elé…. ez olyan mintha a Tescoban felháborodna, aki mögül kiállok új pénztár nyitásánál…
4. Utána még jól is jöttek ki a dologból, mert pont a Hamburg felé menő 3 csapat késett marha sokat (amit nem értettem, hogy eleve 1 órával később indultak, plusz 1 óra késés, abból hogy lett 3 óra hátrány?)…
5. A horvát tengerpart azért szállította az eyecandy factort :)
6. Elég szürreális feladat volt ez a törpével kenyérfelhúzás a szerzeteshez, de miért nem a csapatok csinálták? Így duplán nem volt semmi értelme…
7. A csónak-szörf-izé közbeni nyelvtörős verstanulás viszont zseniális, imádtam :D
8. Breték nagyon későn váltottak a kincskeresősről, aztán mégis vissza, aztán megint…és így lesznek elsőkből utolsók. Próbálták Colin&Christie törpe-elhagyásával még kicsit megkeverni a dolgokat, de aztán látszott, hogy jóval később értek be, nem is vágták izgalmasra.
9. A falanxos feladatnál csak nekem volt “Itt a piros, hol a piros?” utánérzésem? :D
10. Awww, cuki dalmata kutyusok a célban, már megérte beérni :P
11. Floyd elsőre lenyomta a falanxosat, ha nem ők lennének a kedvenc csapatom, már lassan zavarna, hogy mindig valamelyiküknek fekszik az adott feladat. Persze ehhez skillesnek kell lenni, meg jól leosztani a road blockokat.

@Thomas: még mindig alig tudom elhinni, hogy ennyire tökéletesen fordított a preferencia-listánk :D én se értem, hogy lehet(ett) Racheléket kedvelni, Beccáékat meg nem… abban viszont egyetértünk, hogy Tyler&Korey most a “team to beat”, ha vkinek van egy kis esze, most már őket U-turnöli.

@winnie: hajráhajrá ;) csinálsz közös 31×07-08-09 kibeszélőt utólag, vagy azok már kimaradnak és csak a következő rész kap posztot?

Thomas - 2019. 06. 20. 16:40

31×10

Itt aztán volt kavarodás, pedig visszatértek a gagyi feladatok. A detour legalábbis megint túl egyszerű volt, azt hittem, a tehenet mindenki felhúzza elsőre (30 másodpercre kellett volna tenni), de Victornak legalább csak másodikra sikerült, röhej lett volna, ha egyedül viszi végig a szakaszt:) Az átugrósnál is mindkét tagnak vinni kellett volna 1 sajtot és 6 tojást, és nem fogadtam volna el úgy is, hogy a vízben landoltak, mert ez így nulla volt (azt meg pláne, hogy átdobálják a sajtokat). Konkrétan az igazi feladat az volt, hogy megtanuljanak tandemben bicózni, és megtalálják minél gyorsabban a helyszíneket.

A harmadik feladat azért jobban tetszett, még ha nem is roadblock volt, én is szívesen elcsónakáznék ott:) Tetszett, hogy egy hiba miatt Afghanimals is veszélybe került, épp dicsekedtek, hogy elsők vagyunk, hehe, nem figyeltek, aztán hirtelen utolsók lettek (vagy valami olyasmi). Az is jó volt, hogy milyen “kedvesek” voltak a helyiek, leidiótázták Tyleréket, mert szerencsétlenkedtek:)

Istenem, Beccáék kiestek végre, el sem hiszem, bár ott már hangosan röhögtem, amikor a srác képébe akarta vágni a tojásokat azért, mert neki nem jutott eszébe leellenőrizni, miután elég nagyot esett velük:) Bár így bent maradt az idegesítő orrhangon nyivákoló, amúgy kb. semmit sem csináló Nicole, hiába szurkoltam annak, hogy valami csoda folytán két kieső legyen:)

Érdekes volt még, hogy régen nem hallottuk, hogy “88 dollárt kaptok a szakaszra”, most meg kétszer is elhangzott. Azt hittem, valami szerepe lesz, mondjuk hogy Corey-ékat átverte a taxis az elején, és elfogy a pénzük, de sajna nem. Ahogy annak sem lett, hogy külön gépen utaztak.

Adam9456 - 2019. 06. 21. 12:47

Nicole engem is nagyon idegesít! Már a hangját is nehezen viselem el! Pedig az elején még szimpik voltak, de fokozatosan megutáltam őket :D Őszintén jobban örültem volna ha ők esnek ki, mint Team Fun. Így Team Fun távozott, akiket amúgy én sose bírtam nagyon, mint sok rajongó, de most ebben a részben őszintén megsajnáltam őket. Amikor Becca mondta a srácnak hogy hozzávágná a tojást azon én is felröhögtem :D
Összességében szerintem ez egy jó évad volt ismerős arcokkal, eddig főleg a svájci és a horvát meg a laoszi részek tetszettek a legjobban.
Colin & Christie-nek szurkolok, de nem bánom ha Tyler & Korey nyer. A spoileres cikk amit a finálé forgatásáról olvastam, igaznak bizonyult, úgyhogy már tudom ki lesz a negyedik, de nem baj.

Enzo - 2019. 06. 21. 17:01

31×10 (pótlás tegnapról)

Hát ez a rész egy érzelmi hullámvasút volt, sajnálatos végkifejlettel :( Körülbelül amikor az Afghanimals a U-Turn táblához ért, akkor nyilvánvalóvá vált, hogy melyik lesz a kiesés ellen harcoló 2 csapat (bár aztán valamennyire sikerült beérni legalább pont az afgánokat). Oda-vissza ingázott a hangulatom az “ezt még vissza lehet hozni” és a “na most már tényleg mindennek vége” állapot között:
– Team Fun eléggé eltévedt a detourra menet, és ráadásul a hosszabbnak tűnő detourt kellett másodikként megcsinálniuk…
– De aztán Vic&Nic is eltévedt kicsit, szintén ugyanoda menet, felcsillant a remény.
– Ó, és erre nem nézik meg Beccáék a tojást, persze hogy megrepedt az egyik… ez buta hiba, az átugrás után nekem is az volt az első gondolatom, hogy én azért ránéznék egyesével.
– De aztán Victoréknak nem ment a tehénfelhúzás elsőre…és a megjelölt hajókat is benézték…
– És a végén még a tóra is kerülőúton mentek ki, teljesen úgy tűnt a vágásból, hogy elbénázták, és minimum drámai lesz a vége, erre valahogy mégis előbb kikötöttek a szigetnél :(

A tehénfelhúzós detour jóval könnyebbnek (mármint főleg gyorsabban megvalósíthatónak) tűnt, még azzal együtt is, hogy oda kellett vinni a térre, meg a torony tetején átvenni a clue-t, ráadásul egy kivétellel mindenkinek elsőre sikerült felhúzni. Jó, az is igaz, hogy a másiknál meg bőven engedékenyen voltak a rudas átkeléssel, Nicole konkrétan beletaknyolt a folyó közepébe, és simán átengedték, ezen kicsit felhúztam magam (@Thomas: sztem is mindkét csapattagnak teljesítenie kellett volna valamit, +ne lehessen dobálni)…szóval ez valamennyire ellensúlyozta a dolgot, viszont az összminőségen meg rontott. (5 csapat 3 géppel ment, de összehozták őket, az is meh…)
Giethoorn-t viszont már régen kinéztem, gyönyörű és hangulatos a hely, kiváló ötlet volt ide rakni a végét, az meg különösen, hogy nem csak odahajózni kellett a pit stopba, hanem volt mellé feladat is – nem lehetett egyszerű a labirintusszerű szűk csatornákban navigálni a “hajóvontákat”, plusz hogy beoltották már őket a helyiek :O :DD

Jövő héten finálé, talán az Afghanimalsnak tudnék leginkább szurkolni, és a BB-s csapatnak a legkevésbé… apropó, teljesen meglepődtem, amikor bemondták, hogy Vic&Nic-en kívül mindenki Amazing Race-es csapat, aki bejutott a top5-be – ez nem semmi, vajon tényleg ennyit számít a “hazai pálya”, vagy csak pont így alakult?

Highlights:
– Tyler E.T.-utánzása az elején, hát azon felröhögtem, nagyon aranyos :D
– Leo hogy örült az állatoknak a csatorna mellett, az is tetszett :)
– Még egy kedvenc jelenet: amikor a beérkezéskor Phil ráijesztett Tylerékre :DD (“Hányadikak vagytok szerinted?” “Harmadik?” “Hát ez elég optimista…” “Micsoda??” “Csak viccelek, másodikak lettetek…”)

winnie - 2019. 06. 28. 07:42

szuper finálé volt, nem semmi izgalmak és folytonos vezetésváltások, nagy bukások és előre törések.

délután jön a kritika.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz