login |

Hírcsütörtök – Sideswiped-kasza! Champaign ILL-kasza!

2019. 04. 25. 09:05 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Premier: Boise Boys S2, Skyscrapers: Engineering The Future S1, Nightshifters S1, TV Talent Shows at War S1 + Finálé: Beyond The Unknown S1
 • Magyar premier – VIASAT6: 05.07 A Simpson család (The Simpsons) 30. évad
 • Magyar premier – Nickelodeon: 05.27 Lovag iskola (Knight Squad) 2. évad
 • Magyar NEM premier – TV4: 05.07 Harry Bosch – A nyomozó (Bosch) 1. évad – ezt azért emelem ki, mert talán a FOX-on félbeszakadt sugárzás folytatódhat itt (egyéb kapcsolódó infó egy sorral lejjebb.)
 • Azt hiszem, hogy nem írtam, de a Bosch 5. évadja felkerült a magyar Amazon Prime-ra is miután a 4. évadra egy évet kellett várnunk – és amellett, hogy a 3. évad még mindig nem elérhető, ergó jó eséllyel az majd jön tévébe, talán a TV4-re.
 • Az RTL Klub szerint még nagyon sok muníció van a Drága örökösök című telenovellában (ami pénteken finálézik!), ami csak az első tíz epizódot illetően volt hasonló a horvátországihoz sorozathoz, de már egyedi sorozatnak tekintik.
 • A tervezett Game of Thrones-spinoffok közül a Bryan Cogman-féle halott – a többi sorsáról jó eséllyel csak akkor fogunk tudni, ha berendelik őket, egyébként nem nagyon beszélnek ilyesmiről, hiszen ezek nem hivatalos, HBO-s infók, de Cogman egy interjúban azt mondta, hogy “is not happening and will not happen. HBO decided to go a different way”. Az, hogy miről szólt volna, dettó sosem fog kiderülni, csak ha valaki kilopja a szkriptet a netre.
 • Ha még valaki nem kezdte volna el a Netflix-es Our Planet című természetdokut, és nem szeret a képernyőn állathalálokat látni, annak a Netflix ebben a tweetben közli, hogy mely részeket kell átugrania. Hol pár másodperces, hol pár perces szegmensekről van szó.
 • A Designated Survivor S3 06.07-én kerül fel a Netflix-re. (Érdekes kérdés lesz, hogy vajon itt is az lesz-e a helyzet, mint a Lucifer-nél, hogy a hazai tévés sugárzás csak a Netflix előtti epizódokat foglalja-e magába, mert akkor a szinkronos nézőknek át kell állnia eredeti hangra.)
 • A YouTube Tv live szolgáltatásának ára havi 50 dollárra emelkedett.
 • Újabb készítői szerződés a Netflix-nél: most a High School Musical-es Kenny Ortega írt alá, aki amellett, hogy musical filmet fog készíteni, egy zenés komédia sorozatot is tervez Julie and The Phantoms címmel.
 • A YouTube Premium elkaszálta a Sideswiped-ot. (El is kezdtem nézni, és nagyon bejön eddig, majd írok róla.)
 • A YouTube Premium elkaszálta a Champaign ILL-t.
 • Al Jean, a The Simpsons készítője beszél Moleman karakterének evolúciójáról.
 • Az ER pilotjának oral history-ja.
 • Vendégszerep: Marla Maples – The Righteous Gemstones, James Le Gros, Ebony Obsidian, Caleb Emery, Henry Hunter Hall, Jeannie Berlin – The Hunt (visszatérők), Mark Boone Jr. – The Mandalorian,
 • Interjú: Jeff Rake (a Manifest készítője), AnnaSophia Robb (Lacey – The Act), Guillermo Navarro (a Hostile Planet készítője), Ben Edlund + még egy (a The Tick készítője), Ruth Wilson (Alison – Mrs. Wilson),
 • Az SPI/FilmBox bejelentette az első nemzetközi török dráma csatorna, a Timeless Drama Channel (TDC) sugárzását, amely így világszerte hozzáférhetővé válik a tévénézők számára. Itt a teljes sajtóközlemény, amiből kiderül, hogy a vállalat különböző kábelszolgáltatókkal mintegy tíz együttműködési megállapodást kötött, több mint egymillió háztartásba eljuttatva ezzel a csatornát, ami kezdetben tíz nyelven (beleértve a bolgárt, románt, macedónt, szerbet, horvátot, albánt és arabot), angol felirattal lesz elérhető. A magyarországi sugárzást illetően az SPI tárgyalásokat folytat továbbá magyar kábelszolgáltatókkal is. A tartalmak között megtalálható a Karadayi; a Piszkos pénz, tiszta szerelem; a Szerelemben, háborúban; a Hazugságok gyűrűjében; az Analar Ve Anneler (Anyák és anyák); az Al Yazmalim (A vörös kendő); a Bes Kardes (Öt fivér) vagy a 20 Dakika (20 perc).
 • Új sorozat: Paddington – Nickelodeon, CG-animációs, készítő: Jon Foster és James Lamont, rendező: Adam Shaw – itt az első kép belőle. A címszereplő mackó fiatalabb énjéről szólna, és Ben Whishaw visszatérne szinkronhangként. Minden rész Paddington Lucy néninek írt leveleivel kezdődne és végződne, amikben arról mesél, hogy mi mindent tanult az adott napi kalandjai révén.
 • Pilotszkript: Jeff of the Universe – YouTube Premium, készítő és rendező: David Mirkin, komikus scifi dráma és ennyi, nem lehet sokat tudni róla, csak annyit, hogy a sorozatban meglepő, felkavaró és életekre hatással levő titkokat tárnak fel.
 • Az OBB Pictures megvásárolta Michael Clegg, katolikus pap életének tévésorozatos adaptációjának jogait. Egy papról, akiből nagy MDMA-díler lett (ebből lett később az Ecstasy), mert annak révén látta megvalósítani a kapcsolatot Istennel. Eleinte csak terápiás gyógyszerként szedte, de idővel félmillió darabot állított elő belőle és kvázi drogbáró lett, később pedig menekülnie is kellett a hatóságok elől.
 • A MotorTrend berendelte a Garage Squad 6. évadját.
 • A Love At First Song című koreai formátum amerikai változatán dolgoznak. Egy zenés, randis valóságshow-ról van szó, amiben párok romantikus duettet próbálnak, majd előadnak, hogy lássa a közönség, hogy milyen a kémia közöttük. A párok együtt élnek többen és akárt partnereket is cserélhetnek.
 • A Bravo rebootolja a Blind Date című klasszikus randis show-t, amiben két idegent küldenek első randira, és mindezt képernyős kommentárokkal fogják feldobni. Persze, mivel modern a változat, ezért közösségi médiás trendek, diverz párok, mindenféle életkor, szexuális orientáció és etnikum megtalálható lesz benne.
 • Meghalt Ken Kercheval.

22 hozzászólás Ne habozz!

utomi - 2019. 04. 25. 11:36

Amire kíváncsi leszek, hogy a mostanában kikerülő Netflixes sorik, Stranger Things S3, Lucifer, Designated Survivor vajon premierkor magyar felirattal jönnek ?

Elijah - 2019. 04. 25. 12:50

@utomi
A Sabrina Part 2 a megjelenés napján kapott magyar feliratot úgy, hogy az előzetes is rögtön azzal érkezett, emellett az első évad feliratozását is elkezdték egy-két hónappal korábban. Valószínűnek tartom, hogy a Designated Survivor és a Stranger Things is hasonlóképpen fog járni.

A Lucifer előzetesein is láttam magyar subot, de már volt olyan, hogy kapott egy előzetes feliratot (pl. The OA 2. évad, annak ellenére, hogy az első évad feliratozása sem kezdődött még el), majd amikor megjelent az évad, akkor csak a 2-3 perces preview-hoz került fel a sub, így azt mondanám, hogy 50% esély van a feliratok 0
Day-es megjelenésére.

Az biztos, hogy a lokalizáció már közel van, elkezdtek terjedni a pletykák egy lehetséges nyári indulásról, valamint bennfentesek mondták, hogy bizonyos sorozatok szinkront is fognak kapni, néhányhoz már el is készült.

Sorozatgyilkos - 2019. 04. 25. 12:56

Honnan lehet tudni, hogy a Lucifer új szezonja biztos nem kap magyar szinkront valamikor egy magyar csatornán?

winnie - 2019. 04. 25. 13:11

már minden jog a netflixé, ők gyártják elvileg, nem a warner, és itthon a sony a warnerrel állt szerződésben.

ha persze elég éber a netflix és jófej, akkor csinál magyar szinkront, mert azzal biztos szerezhetne pár jó pontot, de szerintem ez még arrébb van.

kiskiraly - 2019. 04. 25. 13:31

Tévéelőfizetések száma és piaci részesedése, Oroszország
Összes tévéelőfizetés száma: 43 millió 525 ezer

1. Tricolor 12 millió 228 ezer (28%)
2. Rostelecom 10 millió 280 ezer (23%)
3. ER Telecom 3,74 millió (9%)
4. MTS 3 millió 634 ezer (8%)
5. Orion 3 millió 92 ezer (7%)

2019 első negyedév

https://www.broadbandtvnews.com/2019/04/25/russian-pay-tv-growth-continues-5/

kiskiraly - 2019. 04. 25. 13:37

Ultraviolet 2. évad berendelve a gyártás a jövő hónapban kezdődik

https://www.c21media.net/ultraviolet-shines-on-axn-again/

winnie - 2019. 04. 25. 14:10

“ha persze elég éber a netflix és jófej, akkor csinál magyar szinkront, mert azzal biztos szerezhetne pár jó pontot, de szerintem ez még arrébb van.”

oké, ezt elkiabáltam: ma elkezdték feltenni a stranger things szinkronját. szóval…

kiskiraly - 2019. 04. 25. 15:48

A legnézetebb sorozatok toplista a Netflixen:
gyártó/forgalmazó

The Office (Universal/NBCUniversal)
Jóbarátok (Warner/Warner)
A Grace klinika (ABC studios/Disney)
NCIS (CBS/CBS)
Gyilkos elmék (CBS/CBS)
Orange is the New Black (saját)
Szégyentelenek (Shameless) (Warner-Showtime/Warner)
Odaát (Supernatural) (Warner/Warner)
Városfejlesztési osztály (Parks and Recreation) (Universal/NBCUniversal)
Ozark (saját)

http://kreativ.hu/cikk/a_the_office_es_a_jobaratok_a_netflix_ket_legnepszerubb_sorzatat

Peter Wiggin - 2019. 04. 25. 16:04

winnie: a netflix audio-filterében miért nem látszik az ÖSSZES szinkronos/feliratos tartalom, van erre valami infód.

Konkrétan a Stranger Things pölö nem látszik…

Köszi!

winnie - 2019. 04. 25. 16:07

nekem látszik a szinkrnosok között.

sil - 2019. 04. 25. 16:13

hát erre kíváncsi leszek. valaki meg tudja erősíteni, hogy tényleg van-e szinkronos epizód a stranger things-hez vagy csak elírás?

winnie - 2019. 04. 25. 16:16

meg tudom, belehallgattam:) este remélem, ki tudjuk tenni a szinkronmintát.

sil - 2019. 04. 25. 16:24

fasza. :)

sil - 2019. 04. 25. 16:26

komplett évad van fent szinkronnal vagy csak pár epizód?

Peter Wiggin - 2019. 04. 25. 17:03

Winnie: köszi, nekem még mindig nem látszik (se desktop-ról, de ott lehet, hogy a német IP-cím kavar be, ami mögött ülök, se a mobilappból)…

Mondjuk furcsa, mert a Stranger Things nálam nem normál kisképpel jelenik meg, hanem egy szürkés sötét pacaként.

sil: első 3 részhez van hun.

winnie - 2019. 04. 25. 17:12

biztos van valami ráció mögötte, de nagy kicseszés, hogy máshonnan nem lehet magyarul, csak a régióból, itthon pedig cseszheti, aki spanyol felirattal nézne…:( az amazon simán elérhetővé teszi az olykor 20 nyelvű szinkron + felirat kombót, nálunk csak pár világnyelv és a régió nyelvei érhetőek el.

Peter Wiggin - 2019. 04. 25. 17:19

Félreértettél:-). Magyarországon vagyok, de a céges hálózat német IP-ként azonosítja a gépeket:-).

Igazából a Stranger Things pont nem érdekel, csak kíváncsi vagyok, hogy a 15 szinkronos tartalomból miért csak 14-et látok:-).

Az külön vicc, hogy a screenshot-odon a Gotham, John Wick 2 és a Total Drama más képpel van, mint nekem…

Peter Wiggin - 2019. 04. 25. 17:23

Sorry a flood-ért. Kicsit filtereztem a kínálatban és a Stranger Things-et EGYÁLTALÁN nem dobja fel, semmilyen tag-re, csak a keresőből beírva tudom elérni. Fincsi…

winnie - 2019. 04. 25. 17:25

az szép:)

csak, általánosságban írtam, amit, mivel említetted, megint eszembe jutott a gumicsontom, nehezen tudok túllépni ezen…

Peter Wiggin - 2019. 04. 25. 17:30

Éssss, megfejtettem!!! A “dislike”-olt tartalmakat (vagy hogy a csodába hívják a lefelé mutató hüvelyket itt) nem dobja fel egyáltalán (mondjuk nem igazán emlékszem arra, hogy bármit is dislike-oltam volna:-)!

De jogos a gumicsontod, elég idegesítő, hogy mennyi feliratos cucc van félbehagyva…

Peter Wiggin - 2019. 04. 25. 17:31

Ha kétszer ment be töröld az egyiket):-).

Megfejtés: az egyszer dislike-olt tartalmakat kihide-olja a Netflix. Voila.

kiskiraly - 2019. 04. 25. 22:19

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz