login |

Supernatural: vége a 14. évadnak

2019. 04. 26. 23:16 - Írta: Necridus

58 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Eddig azt gondolhattuk, hogy a Supernatural sosem fog véget érni, hiszen az egyik legtöbb évaddal rendelkező országos sorozattá nőtte ki magát, de nemrég a főszereplők Instagramon erősítették meg, hogy a 15. évaddal fog véget érni a széria, így aki kiszállt, az mégis ráveheti magát a folytatásra, mondván csak 2-3-4 (véges számú) évaddal van lemaradva.

A 14. szezon tehát az utolsó előtti, így ha az évad teljes története nem is, de a zárása elvárhatóan valami hatalmasat kell, hogy felvezessen, hogy az utolsó szakasz úgy robbanjon, ahogy illik egy sorozatzáró évadnak. És ezt többnyire sikerült is hoznia a Supernaturalnek.

A tovább mögött máris spoileresen írok az évadról és a zárásáról.

Az S14 első felében rengeteg szálat kezdtek el szőni: Lucifer halála után Nick életben maradása, Sam vezérré változása, Kaia és a Wayward Sisters története, Jack embersége, az egész Empty és Dean keresése, akit az alternatív Michael megszállt.

Igen sokat közülük lezártak menet közben, így több shocker is érkezett, amik nem engedték, hogy ellaposodjon a sztori. Nekem személy szerint a halandó Nick pszichopatasága tetszett, hiszen nem mindennapi a SupNatban a halandó ellenség, akinek sikerül a jelenlétével is elérni, hogy kirázzon a hideg.

Természetesen a 300. rész mellé rengeteg tölteléknek és önismétlőnek mondható epizódot is kaptunk, de ezekkel sem volt probléma (sőt!), hiszen a sorozatnak mindig is nagy erőssége volt az epizodikus sztorik megalkotása.

Michaelt elzárták, majd előjött, de Jack felégetve lelkét megölte, aminek köszönhetően Mary-vel is végzett. Kifejezetten hatásos búcsút kapott volna a karakter ezzel a tálalással – ha jelentett volna bármit is a nézőknek. Ugyan jelen volt 3 évadon keresztül, de valójában nem lett olyan meghatározó karakter, hogy összetört volna a szívünk a halálakor. Inkább Jensen Ackles és Jared Padalecki játéka miatt kerülhetett sor erre, ahogy karaktereik próbáltak megbékélni anyjuk újbóli elvesztésével.

Jack folyamatos fejlődése miatt istenszerű lett, hiszen megparancsolta az embereknek, hogy ne hazudjanak, amitől az egész bolygón képtelenek lettek az emberek füllenteni. Ez okozta az évadzáró – számomra – egyetlen negatívumát, a túl sok poénkodást. A joghurt evő srác és a többi nerd a kelleténél jóval több időt kapott, ami egy évadzáróba nem fér bele.

Szerintem mindenki fejében megfordult, hogy Chuck egyszer visszatér, csak az nem, hogy ilyen formában. Megjelent Cas és a testvérek előtt, hogy bemutassa az egyetlen fegyvert, ami megöli Jack-et. A pisztoly azonban azzal is végez, aki lő (amúgy a Colt nem megoldás az ilyen esetekre?), így ismét az egyik Winchesterre várt az önfeláldozás.

Dean egy elég intenzív és hatásos jelenetben fogta rá a fegyvert az önmagát megadó Jack-re, amikor Sam rohant felé kiáltozva. Annak ellenére, hogy tudtam, nem maradunk Jensen Ackles nélkül az utolsó évadra, izgultam, s ezt a SupNat minden egyes alkalommal el tudja érni nálam a zenével, a lassítással és egyéb drámai eszközökkel.

A nagyobbik testvér nem ölte meg Jack-et, aminek következtében Chuck megtette, majd elárulta, hogy a történetükben ennek meg kellett történnie, ezzel felfedve a tényt, hogy minden eddigi szenvedést a Winchesterek életében önmaga szórakoztatásából idézett elő.

Egyelőre nem tudom hova tenni Chuck szadizmusát, hiszen Isten karakterét teszik ezzel rosszfiúvá. Egyrészt elismerésre méltó, hogy meg mernek lépni ilyet is, de innentől kezdve az 5. és a 11. évadbeli reménytelenség, Chuck-ra kényszerülés érzése elértéktelenedik a szememben, hiszen a probléma nem létezett, csak Isten akart könyvében egy újabb izgalmas jelenetet.

Jack a Semmiben kötött ki, ahol maga a trutymó formájú Semmi mosolygott rá, így feltételezhetően nem utoljára láttuk az ördög fiát.

God was never on your side.

A bepöccent Isten köddé válása előtt csettintett (és pont az Avengers: Endgame premiernapján!), s ismét létrehozta a szörnyeket, amiket a Winchesterek elpusztítottak, köztük a fehér ruhás hölgyet, Bloody Mary-t és a gyilkos bohócot, ráadásképpen pedig feltámasztotta az összes halottat körülöttük, akik körbevették és letámadták a fiúkat, amikor az évad talán legjobb zenés jelenetét szállították.

Akkor most új The Walking Dead-sorozatot avatunk? Vagy a zombikat hamar elintézik a fiúk, és csak Chuck miatt kell aggódni? Jack pedig visszatér, és ha igen, mikor? Rengeteg cliff, rengeteg folytatható és folytatandó cselekményszál és a legutolsó Carry on Wayward Son vár ránk októbertől, amikor a korrekt, 7,5/10-et érő 14. évad után elindul az utolsó szezon.

58 hozzászólás Ne habozz!

terminadmin - 2019. 04. 26. 12:59

nagyon király volt az évadzáró :) kíváncsian várom az utolsó évadot :)

WhiteHawk - 2019. 04. 26. 13:10

Szóval Lucifernek végig igaza volt. Kár, hogy senki nem hitt neki.

Glory - 2019. 04. 26. 17:47

Hát WOW.
Röviden és velősen.
Nagyon tetszett az évadzáró, most rögtön nézném a folyatást. A Motorhead dal a végén meg…csillagos ötös.

seven - 2019. 04. 26. 17:55

Huh, kemény volt az évadzáró.

Valamennyire mégis sikerült összezárni tematikailag az évadot – Alt Michaelnek végül nagyjából igaza volt Istennel kapcsolatban.

Chuck gyakorlatilag “A néző” és a “showrunner” egyben – ő írta a történetet, és élvezi nézni ahogy a Winchesterek megbírkóznak az általa kitalált szörnyekkel. Mivel szabad akarat létezik, ezért nem kell minden részletet kidolgoznia, csak felrakni a bábukat a sakktáblára.

Így már azt se hiszem el hogy Amara tényleg veszély volt Chuck-ra, vagy hogy a létezése szükséges ahhoz hogy a világ túlélje.

Mondjuk egy kis fanyart is érzek mert így a korábbi évadok, főleg az 5. és a 11. ami nekem 2 nagy kedvencem egy kicsit vesztenek a “súlyukból” tudván hogy Chuck végighazudta az egészet. Igaz, azt is kétlem hogy akkor tervbe volt véve ez a fordulat.

Dabb csak a 12. évadtól lett showrunner, szóval simán el tudom képzelni hogy ez egy viszonylag friss ötlet.

Kicsit félek az utolsó évadtól, mert az SPN sose volt jó a gonoszok erejével kapcsolatban – gyakran túl erősen vannak bemutatva, majd mire szembeszállnak a Winchesterekkel mindig legyengülnek – ami mondjuk Isten kapcsán nagyon bosszantó és csalódást keltő lenne. Remélem kreatívak lesznek az írók és nem boxmeccsel fogják lerendezni a nézetelértésüket a fináléban :)

De azért bízom bennük. Nem ez volt a legerősebb évad, de a finálé nagyon jóra sikeredett.

jessm - 2019. 04. 26. 23:37

Én speciel sajnáltam Maryt, bár várható volt hogy megölik, mióta tudtuk, hogy 15. évad lesz utolsó.
Igazából mióta a halál nem tudom melyik évadban belengette, hogy meg tudja ölni Istent is mert egyszer mindennek meg kell halnia.
Szerintem akkor betették az ötlet bankba, hogy Isten rossz fiú lesz és meg kell ölni.
Plusz ez hogy mindent Isten alakított, ezt is érintették, hiszen ő írta Sam és Dean könyveket és Castiel az új gospelnek mondta őket.

Mikilós - 2019. 04. 26. 23:38

Hát. Ez. Király volt!
A vége meg, ahhhh….
Azonnal a kövi részt. De úgy is az lesz, hogy az első részben lerendezik ezt az egészet, és az egész évad Isten megállításáról szól. Érdekes amúgy az ötlet. Hogy Istent állítják be főgonosznak. Az lesz a durva, hogyha, majd Luciferrel összefognak a Winchesterek, hogy megállítsák Istent. Remélem, hogy Amara is visszatér majd.

Nah, majd ősszel az utolsó évad. Ki gondolta volna, hogy ezt majd leírjuk valaha is. Tehát ez volt az utolsó Season Finale. Jövőre már a Series Finaleról fogunk beszélni jókat és rosszakat.

A vége, bakker tényleg nagyon jó lett. A második legjobb évadzáró jelenet. Tátott szájjal néztem, hogy mi az f.
Várom, várom, várom. Legyen már ősz.

Tamara - 2019. 04. 26. 23:41

OMG! Ezt az évadzárót! Régen éreztem már bármelyik finálénál, hogy nehezen fogom kivárni a következő részt.
Én sajnáltam Maryt, és Jacket is. Végre voltak érdekes és kicsit állandó mellékszereplők is. Bobby halála óta kicsit kellett már ilyen.
Már csak abban reménykedjünk, hogy a látványon nem spórolnak majd és valóban lesz szerepe a sok visszahozott szörnynek, mert ez így nagyon jónak ígérkezik.

Mikilós - 2019. 04. 26. 23:45

Jah, meg az ahogy a Winchesterek rájönnek, hogy Istent ezt az egészet csak élvezetből csinálja, hogy legyen nézni való. Amit Sam mond Istennek, hogy amikkel megküzdöttek, meg a nagy veszélyek amikkel szembe kerültek, olyan érzésem volt, mintha én is hibás lennék, mint néző. Mert mi élvezettel figyeljük a kalandjaikat, miközben ők az életüket kockáztatják. Tudjuk, hogy túlélik, de ők azért mégis rugják, vágják, lőnek rájuk.

Geza Kovacs - 2019. 04. 27. 00:17

Fú, nagyon tetszett, nagyon szuper volt. Utoljára az OA 2. évad vége ütött ekkorát nálam. Ha már felmerült az Endgame, most néztem, a Supernatural sokkal jobb volt :-)

Külön nagyon tetszett, hogy itt már végig a drámára és színészi játékra mentek, gondolkodtató volt, kérdéseket tettek fel, válaszokat kerestek, nem a korábbi évadok őrült csihipuhija volt, mondhatni felnőtt a sorozat teljesen. Kár, hogy vége lesz, de amekkorát fordította most 1 részen belül, lehet, hogy tényleg be tudják fejezni izgalmasan és szépen majd. És még jobban fog hiányozni, mint eddig hiányzott volna :-(

morty - 2019. 04. 27. 00:19

Csak tudnám melyik évadnál szálltam ki…

Kissur - 2019. 04. 27. 00:25

Ahogy fentebb is írtatok, én is rég élveztem ennyire évadzárót. Teljesen elborult az írók agya, de ez kellett. És zombik! Végre! Évek óta mondom, hogy egy ilyen sorozatban hogyhogy nincsenek. A minden feltámasztással meg visszatértünk az 1.évadhoz. Bár jobb lenne, ha Cass sem lenne velük.
Apropó, szerintem az Emptyben az nem Lucifer volt, hanem maga az Empty, aki azért mosolygott, mert végre megkapta Jacket. De sajnálom, hogy megmutatták Jacket a túlvilágon, mert ezek szerint ő is visszatér még.
Kaia jól eltűnt, az alternatív világok egymással való harcát kihasználatlan lehetőségnek érzem.
Azt hittem, hogy az lesz a cliffhanger, hogy Isten meghal, és minden semmivé lesz. De az majd valószínűleg a sorozat záró lesz. Isten engem is zavar, hogy rosszfiú lett.
Ebben annyi hét idézete volt, hogy nem is tudnék semmit kiemelni. Imádtam!
8,5/10, mert Jack nem halt meg végleg, és Casst sem vitte el az Empty.

yagami - 2019. 04. 27. 00:26

morty: Ha tudod mi volt benne megmondom. :)

yagami - 2019. 04. 27. 00:27

Kissur: Igaz egy ideje szüneteltek, de voltak régebben is zombik.

Scouser77 - 2019. 04. 27. 06:44

A Colt-ot Dagon szétbaszta a 12.évadban. Sam azt mondta, hogy valószínűleg nem tudja megjavítani.

Pr13m - 2019. 04. 27. 07:32

Ez az évadzáró valami zseniális volt.
Úgy látszik itt az empty-nek lesz majd szerepe abban, hogy Istent kivonják a forgalomból. :D :D
Elég ütős lesz az utolsó évad! :) :(

Dean - 2019. 04. 27. 07:48

Az ott nem Lucifer volt, hanem az Empty. :)
Tippre a Halál visszahozza Jack-et, helyreállítja a lelkét, és Istent akar belőle csinálni. Szóval arra megy ki a játék, hogy a jelenlegi Istent megölik, és Jack veszi át a helyét. Mondjuk én haveroknak ezt mondom már azóta, hogy behozták a karaktert. :D

Zsombi2002 - 2019. 04. 27. 08:04

Jó volt az évadzáró, az egész évadra 7/10-et adnék.
Kiváncsi vagyok, hogy a kövi évadban hogyan másznak ki ebből.
Így hogy Isten lett a főgonosz, nehéz lesz találni egy jó megoldást. Egyáltalán bízhatunk itt az Emptyben, vagy a Halálban? Elvileg ők is csak bábok az isteni színjátékban, amit Chuck rendez, nem? Vagy tudnak függetlenül működni?

Kissur - 2019. 04. 27. 09:29

Zsombi2002: Mondta a Halál, hogy egyszer Istenért is el fog jönni. A kérdés az, hogy mi lesz akkor Amaraval?

De úgy tűnik be fog jönni a tippem a sorozat végével kapcsolatban. Miszerint újrateremtik az egész világegyetemet.

FP Jones - 2019. 04. 27. 10:03

ha már zombik.. most kellene megint visszahozni John-t :D :D egy bézbózütővel

Kissur - 2019. 04. 27. 10:04

Ha mindenki feltámadt, akkor vajon Crowley is?

iampanka - 2019. 04. 27. 10:18

Wow. Csak wow.
“Writers lie” – ez azt hiszem nem csak Chuckra igaz, de a sorozat írói is, mert elhitették velünk, hogy Jack lesz a főgonosz, de szerencsétlen gyerek tényleg csak jót akart és a lelke miatt nem jöttek úgy össze a dolgok. Erre bedobják nekünk Istent főgonosznak, ami elég kemény húzás volt tőlük, de hát hova lehet még fokozni a dolgokat? Winchesterek vs. Isten az utolsó évadra, na hát az egy elég epic lezárás lesz.
Belegondolni, hogy Michael és még Lucifer is igazat mondtak Istenről. Talán még őket is láthatjuk majd a végjátékban az Emptynek köszönhetően? Mert kelleni fog egy sereg Isten ellen és ha a tesók összefognak Halállal meg az Emptyvel, hát akkor sok mindenki visszatérhet.
Az évad összességében nekem nagyon tetszett. Valahogy soknak tűnt nekem a filler (amik 1-2 kivétellel mind baromi jók voltak), de közben szépen építették a sztorit is, eleinte Michael-el, majd Jack-el, aztán jött Isten.
De nem lenne a sorozat ilyen Jared és Jensen alakításai nélkül, sőt azt kell, hogy mondjam, hogy végre Mishának is adtak valami kis alakítanivalót így a végére, Cas azért összeszedte magát, nem éreztem, hogy csak úgy lézeng ott a fiúk körül, hanem ment a maga kis feje után és tette a dolgát. Alex pedig nagyon jó frissítés volt a sorozatban, de (szerencsére) úgy tűnik Jack halálával még nem kell búcsúznunk tőle.
Nekem 8,5/10, legyen ilyen jó a 15.évad is. Olyan rossz kimondani, hogy az utolsó, de nagyon örülök, hogy ilyen sokáig nézhettem ezt a sorozatot.

joskabela - 2019. 04. 27. 10:20

Simán az eddigi legjobb évadzáró. A Where does it end? pedig egyértelműen a legtalálóbb mondat… Szerintem a színészek ennél jobban semmit se éreztek át az egész sorozatban. :D

Egyébként talán ez volt az első évadzáró, amikor ilyen kissé meta, elborultabb részt kaptunk? Mostanában valahogy hiányoltam az ilyeneket, az utolsó talán a Scooby Doo-s rész volt vagy 2-3 évvel ezelőtt.

De ezt olyan szépen sikerült beépíteni a mitológiába, és “értelmet” (vagy inkább csak csavart?) adni az eddigieknek, hogy le a kalappal.

Egyébként tényleg, abba is durva belegondolni, hogy ugye a sorozatban Sam és Dean élete azért van tele szenvedéssel, hogy valami k*csög jól szórakozzon rajta. Másrészt viszont a való életben is, 14 éve nyomják a srácok, ami azért akármennyire is összeszokott csapat és jó hangulat, de elképesztően megerőltető lehet, hogy mi, a tévé előtt ülő Chuck-ok jól szórakozzunk. Szerintem ezt a részt az tudja igazán átérezni, aki a kezdetektől fogva a sorozattal tartott, annak sokkal többet és mást jelentett.

Jesustomer - 2019. 04. 27. 10:46

Szóval kb most mindenki visszatért a pokolból, aki gonosz volt.
Remélem Crowley is visszatér egy utolsó évadra.
Meg talán Lucifer is.

Winch Ester - 2019. 04. 27. 13:28

Crowleyt én is várom, de őt vajon hogyan hozzák vissza, ha a másik világban halt meg? Utolsó évadra már muszáj lenne behozniuk Jesset, az antikrisztus démongyereket is,aki az ötödik évadban volt, bár lehet, hogy akkor annyira elbújt, hogy az írók sem találják meg, és nélküle lesz vége a sorozatnak.

Szerintem is máshogy áll a sorozathoz az, aki mondjuk 1-2 hónap alatt nézte meg a 14 évadot mostanság, meg az is, aki az elejétől fogva követi. Én az elejétől fogva követem a sorozatot hétről hétre, nem darálva, bár pár éve jó pár részt újranéztem. Az első két évadot még az RTL klubon láttam 2006 őszétől kezdve, aztán 2008 tavaszán lett vége a második évadnak, uátna évben világosodtam meg, hogy nincs vége a sorozatnak, és az USA-ban már a negyedik évad megy, és hát mire való az internet és a torrent.
Először furcsa volt, hogy a srácoknak eredetileg milyen mély hangjuk van, aztán most már az a furcsa, ha belefutok a szinkronizált változatba, és Samnek kis vékony hangja van. Castiel magyar hangja nem lett rossz, de pl. Crowley hangja nagyon elüt a karaktertől. Meg amin nagyon röhögtem, hogy Crowleyt magyarul magazzák a srácok. :-D

Lilith Dark - 2019. 04. 27. 13:33

Mary halálakor az volt az első gondolatom – és ezt azóta is tartom -, hogy most sajnos ő maga tehet a haláláról, hiszen simán elkerülhető lett volna. Hibásan úgy kezelte Jacket, mint egy tudatlan és tapasztalatlan kisfiút, pedig nála sosem szabadott volna elfelejteni, ki ő, és milyen erővel rendelkezik (újra). Még az átlagembernél is robbanást idézhet elő egy olyasféle buta nyaggatás, ahogy Mary “belemászott” Jack arcába, mikor láthatóan hagyni kellett volna kicsit lehiggadni… :/ Bármit is tett, nem az a megoldás, hogy még jól felhergeljük pluszban, főleg, hogy tisztában vagyunk vele, hogy nincs lelke, vagy legalábbis felmerül a gyanú ezzel kapcsolatban. :/

Az évadzáró nagyon állat lett, de már most kissé keserédes hangulatban néztem, hiszen a hosszú évek alatt még nem volt olyan sorozat, aminek ennyire sajnáltam volna a vége közeledtét… A Supnat az én örökös fő guilty pleasure-öm. ;)

yagami - 2019. 04. 27. 15:23

Még nem láttam, de ha így van elég sok mindenki visszajöhet. Vajon megmerik lépni? Ütős évad lenne.

Adam – Lenn volt a ketrecben. Visszatér valamilyen formában vagy nem? Gondolom Istentől nem véd a ketrec.
Azazel, Alastair, Pestis, Háború, Éhség, a régi Halál? Ők is visszatérhetnek? A sort még lehetett volna folytatni. Mary és John, Ellen, Ash, Jo és a többiek mind visszatérhetnek? Akár zombiként? Mondjuk közülük páran a mennyben vannak. Előhozzák már végre az antikrisztus kölyköt? A sötétség megkedvelte a bolygót, hogy milyen szép dolgokat teremtett a tesója. Vajon előkerül megint, hogy Chuck ezt tette? Nagyon sok a kérdés.

Palka - 2019. 04. 27. 21:06

Méltó felvezetése egy olyan sorozat zárónak, amit szerintem minden Supnat rajongó mindig is elképzelt. Csak a kivitelezés is legyen annak megfelelő, mindent bele a végére!

Nikki - 2019. 04. 27. 23:57

Kétszer néztem meg az évadzárót. Vegyes érzéseim vannak. Mármint ütős volt az biztos, és nem semmi, hogy ezt a húzást meg merték lépni. Merészek, és a sorozat szempontjából, mint fordulat, cliffhanger, 5* az íróknak. De ugyanakkor Isten, a rossz oldalon? Váratlan, meglepő, nehezen emészthető. Utolsó pillanatig nem hittem el, mikor először néztem. Őszintén, azt gondoltam, ez a terve arra, hogy Dean maga döntsön jól az utolsó pillanatban… Nem ilyennek ismertem meg a karaktert… Kíváncsi leszek az utolsó évadra.

punyapapa - 2019. 04. 28. 01:13

Ez fordulat.
Isten, mint a Winchester tesók ellenfele.
Befejező évadra ez zseniális húzás.
Szerintem a ketrec még zárva van. S a fiúk fogják kinyitni. Azt hiszem, ezesetben most először megyünk a pokolba.

Nella - 2019. 04. 28. 01:29

Hihetetlenül tetszett az évadzáró! Személy szerint, nekem még az 5. évados zárásnál is jobban tetszett.
Én Maryt nem sajnáltam, sosem kedveltem a karaktert, hiszen szerintem elég ritkán viselkedett édesanyaként, és nem is nagyon láttam, hogy próbálkozott volna. Jacket viszont annál inkább. Számomra az egyik legkedveltebb szereplővé nőtte ki magát, de úgyis vissza fog térni, ezt nagyjából biztosította az Emptyben lévő jelenet (azért elmorzsoltam miatta egy-két krokodilkönnyet).
Nagyon pozitívan csalódtam az írókban, hiszen elég tudatosnak tűnik az építkezés. Amikor az 5. évadban megjelent Chuck, az epizód, amiben először feltűnt a The Monster at the End of This Book címet viselte, és mintha erre építve, hogy ezt el is hozták, hogy ő BIG BAD a saját könyve végén.
Ez a “Reverse Thanosolás” először engem kicsit felbosszantott, hiszen mégiscsak a fiúk 14 évnyi munkáját vágta tönkre, de végülis érdekes lesz, hogy hogyan fognak ezzel megküzdeni. Jó lenne látni párat az első néhány évados gonoszok közül (pl. Azazel, Alastair, Ruby, Bela, Lilith stb.). Szerintem Crowleyt sajnos nem kapjuk vissza, hiszen egy másik világban halt meg.
Kíváncsi leszek, hogy hogyan végeznének Istennel. Szerintem a Halálnak nincs annyi ereje, hogy megölje. Az 5. évadban is direkt csak annyit mondott, hogy lekaszálja, de azt nem, hogy meg is tudja ölni. Úgy gondolom, hogy Jackben lehet potenciál, hiszen valamennyire még Chuck is félt tőle. Illetve esetleg Amara tudná megölni. Az biztos, hogy Istennek nincs ereje az Empty felett, de azt nem tudom, hogy maga az Empty meg tudná-e ölni Chuckot (talán, ha testet öltene, mint mikor az évad elején megszállta Dumaht).
Mindenesetre ígéretesnek tűnik az utolsó évad. Remélem, hogy ha már befejezik, az méltó lesz a sorozathoz.

yagami - 2019. 04. 28. 02:54

punyapapa: Amikor Lucifer kiszabadult a 11. évadban, akkor is jártak odalenn, nem? :) Crowley-val, Rowena-val és Castiellel.

Raynes - 2019. 04. 28. 03:23

Ez az évadzáró végre ütött. Tököt növesztettek az írók, végre valami, amit nem lehetett kiszámítani, nagyon fel van adva a lecke a fiúknak az utolsó évadra. Ha végigviszik ezt a potenciált, akkor méltó évaddal köszön el a sorozat, az biztos.

@Glory: kösz, hogy írtad, be fogom szerezni, nagyon tetszett a dal.

v0m1t - 2019. 04. 28. 04:48

Ugyan a LOST-ot elkaszálták a zombie season előtt, örülök hogy egy másik nagy kedvencem abból az időből azért csak eljutott ide.

Ambriel - 2019. 04. 28. 10:15

Kicsit katyvasznak éreztem az évadot, mintha nem szólt volna semmiről, de az évadzáró végül mindent megmagyarázott számomra. Szerintem ezt igazán azok értették meg, akik szoktak a saját örömükre regényt írni, hagyták már ott a karakterüket, vagy “élvezik”, ha a karakterek szenvednek, és bosszankodnak, ha az ihlet nem úgy alakul, ahogy ők tervezték.
Nagyon tetszett az évadzáró, különösen az utolsó percek, arra a zenére! Alig várom az utolsó évadot!

Kissur - 2019. 04. 28. 14:00

Szerintem az, hogy Isten jó vagy rossz, az csak viszonyítás kérdése. Mivel a nézők a tesók szemén át látják a sorozatot, ezért Isten rossznak tűnik most, pedig valójában nem az. Egyszerűen csak dühös lett, hogy ellenkezni kezdtek a karakterei.

Necridus - 2019. 04. 28. 15:23

Kissur:

szerintem nem a viszonyítás miatt rossz jelenleg Isten, hanem mert annyi szenvedést okozott a fiúknak csak azért, hogy ő jól szórakozzon. Megölt többszáz embert, hogy a Winchesterek kalandozzanak, megfosztotta őket a boldog élettől, ahogy másokat is. Gondolj bele, hogy a MOTW epizódokban mindig egy gyilkossággal kezdenek. Azok az emberek is csak azért haltak meg, hogy Isten nézhesse fentről, ahogy Sam és Dean küzd majd egy szörny ellen.

Kissur - 2019. 04. 28. 15:50

Necridus: És a megmentett életek? Lehet, hogy sokan meghaltak, de még többet megmentettek. Egyensúly, ahogy Isten is mondta. A kérdés, hogy ezek a dolgok a fiúk léte nélkül is megtörténtek volna. Na de majd Jack, mint új Isten, 1 év múlva megteremti a tökéletes világot. :)

Nikki - 2019. 04. 28. 17:13

Kissur: De miért kellett egyáltalán úgy meghalniuk? És mások miért szorultak megmentésre? Szükséges ez? A szörnyek miatt, akiket ki teremtett? Honnan származnak?

yagami - 2019. 04. 28. 17:57

Ha jól tudom az Ószövetségben csinál nem túl “jó” dolgokat is. Szóval…

Daneee - 2019. 04. 28. 22:06

Fasza volt az evadzaro. A vegen jol gondolom, hogy korabbi epizodok szornyeit hoztak vissza, ezzel kvazi lenullazva nekik az elmult evek munkait?

Zoltán88 - 2019. 04. 29. 00:49

Csak nehogy olyan vége legyen egy év múlva az egésznek, mit az Anyám!-nak, mert azzal szerintem tönkretennének 15 évet. A többiek jó ötletek írtak, de azért mégis… Isten meghal a sorozat végén? Talán így lesz. Egy év múlva kiderül. Nekem így is az örök kedvencem marad. De ha már zombik, akkor minden idők legnagyobb vadásza, John is visszatérhetne, és a srácokkal együtt agyonverhetnének néhány zombit bézbóütőkke’ meg ilyenekke’. Meg akkor Bela is jöhetne, meg ott van még az animorf a hatodik évadból, aki Jim volt a The Walking Deadben. A kettő sorozatnak van néhány közös szereplője, mert ott van még az ötödik évadból Lindsey, aki Amy az első évadból (Emma Bell), de ez most mindegy. Az a lényeg, hogy az utolsó évad nagyon jó legyen, az utolsó rész meg nagyon üssön. Nekem amúgy nem jött be annyira ez az évadzáró, szerintem voltak sokkal jobbak is. Szerintem csak a 11. évadot zárták le ennél gyengébben, persze ez csak az én személyes véleményem. Ott is teljesen egyértelmű volt, hogy Dean nem hal meg, mert valahogy kimásznak a helyzetből, és túl lett erőltetve, aztán meg túl érzelgős lett, és leginkább a két utolsó jelenet ütött komolyat. Nekem nem igazán ütött nagyot ez az évadzáró. Talán az ötödik meg a hatodik ütötte a legkomolyabbat, mint a The Walikng Deadben is a hatodik évad utolsó képkockái, ahogy Negan is a hatodikban ütött egy komolyat, vagyis több komolyat. Tehát lehetett volna jobb, de attól még nagyon várom a folytatást. Csak az a kár, hogy véget ér. Bár Chuck azt mondta az ötödik évad végén, hogy az igazán nagy történetek soha sem érnek véget. De majd ősszel kiderül. Meg aztán tavasszal. Nem mellesleg az unokahúgom is május 18-án született, mint Jack, csak nem 2017-ben, hanem 2014-ben, de napra pontosan három év van köztük.

Zoltán88 - 2019. 04. 29. 00:54

“ott van még az ötödik évadból Lindsey, aki Amy az első évadból (Emma Bell), de ez most mindegy”
Az első évad alatt a The Walking Dead első évadjára gondoltam. Az animorf neve meg Lucky volt, ő volt az a németjuhász.

scz - 2019. 04. 29. 08:31

Ezen letettem a hajam.
Isten mint főgonosz, nagyon várom.
Halál elvileg egyidős Istennel, és “függetlenek” egymástól. Sőt, mintha valamelyik Halál mondta volna, hogy egyszer Istent is lekaszálják. Chuck kiszólása, hogy a régi Halált jobban kedvelte fantasztikus volt.
És az Empty is megmondta, ő jóval korábban volt, minthogy lett volna Isten, Amara, Halál, akármi – szóval én egy mindennek vége sorozatzárót vízionálok, stílusos lenne, váratlan, meghökkentő.
Isten, mint főgonosz, beszarok, kurva jó (tudom, írtam már, de akkor is).

bosco - 2019. 04. 29. 13:11

A cikkre referálva a Colt-nak voltak szabályai anno, miszerint 4-5 lény kivételévet mindent képes elpusztítani a Teremtésben. A God szintű lények (azaz Chuck, Amara, meg gondolom Jack is) ezek közé a kívételek közé tartozhatnak jó eséllyel, de ha mégsem akkor is már a Colt-ot egy korábbi évadban elpusztították.
Elvileg a Halálnak van lehetősége arra, hogy Istennel végezzen, legalábbis a 4. és 5. évados Death elmondása szerint, szóval mivel Billy egy ilyen néha támogató karakter szerepet vesz fel lehet a jelenlegi helyzetben is így fog tenni. Emlékezhetünk hogy marhára szabálykövető volt eddig, ami meghalt annak annak is kell maradnia szerinte, ezért is zavarta a Winchesterek sorozatos visszatérése, most ezzel a lélekkiengedéssel és zombikkal biztos a Winchesterek mellé sikerült állítania Chucknak Billy-t. Ami tényleg sokkoló, hogy Michael, Lucifer és a Metatron is igazat mondott éveken keresztül Istenről, csak senki nem hitt nekik.

Winch Ester - 2019. 04. 30. 16:59

Megtudtuk ugye, hogy Chuck hazudik, nem lehet az, hogy a sorozat készítői is hazudnak, és jövőre mégsem lesz vége a sorozatnak a 15. évaddal, hanem még lesz néhány évad? :-D Bár nehéz lenne emelni a tétet Isten után.

Jövőre talán az is kiderül, hogy kicsoda Castiel igazából, ő is már annyiszor visszajött a halálból, kizárt dolog, hogy csak egy sima mezei angyal lenne.

Necridus - 2019. 04. 30. 20:56

Winch Ester:

Ő nem is csak egy mezei angyal, hanem egy szeráf, ami magasabb rang, mint az angyal, de nem arkangyal.

Amikor elsőre visszajött a halálból Castiel, akkor őt “God’s chosen”-nek hívták. Feltételezem Chuck őt választotta ki a tesók mellé, hogy együtt szenvedjenek.

Alice - 2019. 05. 01. 07:38

Nem értem a sok kommentet, isten gonosz lett. Ezen meglepődni? Én inkább azt mondanám: mindig is az volt. Nyilván mindenki a mi világunk tanaiból indul ki. Ha alaposan szemügyre vesszük itt sem más. Akármilyen forrást is néztek meg, csak halált szenvedést, és pusztítást hozott. Mindig áldozatot kért. Mindig büntet, de soha egy jócselekedet nem történik. Vagy van olyan aki szerint az elsőszülöttek halála jó dolog? Istennek csak a propagandája jó. Mindenkinek ezt mondták, és az emberek gondolkodás nélkül elhitték, mikor ha olvas az ember , és van egy jottányi esze rájöhet hogy semmi jót nem tett. Ha védekezel a pokolra kerülsz, és ott az örök szenvedés, és kárhozat jön. Miért? Mert isten szeret téged. Hahh, köszi. Nem baj, az örökkévalóság is hamar letelik ugyebár.

szirial - 2019. 05. 01. 21:53

Chuck egyértelműen az ószövetségi isten. Szegény Jóbot is mennyit szivatta. Jónásnak sem hagyta, hogy kiszálljon a sztoriból.
És még felelősségre sem lehet vonni a gonoszságaiért, mert “Isten útjai kifürkészhetetlenek”. Ez a katolikus pr mindig bevethető mondata díjat érdemelne.
Remélem a Billy-Jack-Empty trió még Chuck-nak is tud jövőre meglepetést okozni.

Kissur - 2019. 05. 03. 11:36

Azzal miért nem foglalkozik senki, hogy amikor Chuck csettintett, akkor sötét lett? Az mi miatt lehetett? Eltűnt a nap? Időt ugrottunk? Dimenziót?

Winch Ester - 2019. 05. 05. 14:24

@Kissur Csak hirtelen beesteledett. Szivárványos, napsütétéses idő nem illett volna az utolsó képsorokhoz és a zenéhez.

scz - 2019. 05. 06. 09:24

@Kissur: “Isten szólt: „Legyen világosság”, és lett világosság. Isten látta, hogy a világosság NEM jó.”
Szóval Isten csettintett, és sötét lett.

terminadmin - 2019. 05. 24. 07:18

Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy Chuck most csak behisztizett. Az évad első felében nyilván őt akarják majd lenyomni, akár Jack-kel együtt. Ugyebár Empty is kérni fog valamit Castiel-től – gondolom Castiel lesz a porhüvelye, amikor megjelenik a Földön. Így gyakorlatilag kozmikus következményei lesznek a dolgoknak. De végtére is Chucknak talán megjön majd az esze és rájönnek, hogy az Emptyt kell majd legyűrni. Tulajdonképpen az Empty helyét Billy át tudná venni. Empty nagyjából együgyű volt, amíg fel nem verte Castiel, de Jack halála miatt is volt már egy beavatkozása a Mennyekben. Szóval ébredezik valami Istennél is ősibb erő, ami szvsz jóval nagyobb fenyegetés lesz, mint Chuck. Talán a sztori végén Chuck használhatná az Empty-n az általa kitalált fegyvert :) Aztán heppiend, még a végén Winchester papát is visszakapjuk az évadzáróban :D Megérdemelnének egy szép lezárást a fiúk egy szörnymentes világgal ennyi szenvedés után :)

Kissur - 2019. 05. 27. 14:55

terminadmin: Szerintem pedig pont hogy nem lesz happy end, mert az nem illene a sorozathoz. Ha tippelnem kéne, akkor meghal mindkét tesó, Cas és Jack is, így nem lesz ki feltámassza őket soha. Vagy a két tesó elautózik a naplementébe, és folytatják tovább a szörnyvadászatot az örökkévalóságig, ezáltal egy befejezetlen véget adva a történetnek.
Bár nekem akkor is az lenne a legszimpatikusabb megoldás, ha Jack lenne az új Isten, és újrateremtené az Univerzumot, immáron szörnyek, szellemek és lények nélkül. Így a tesókra sem lenne már szükség többé.

Foley - 2019. 06. 25. 16:54

Most jutottam el az évadzáróig, mert a közepén picit pihentetnem kellett…
De ez nagyon ütött nálam. Zseni volt, akinek beugrott ez a dal aláfestőnek.

Amúgy meg a Colt hiába pusztult el, amúgy se működött volna. Már a bemutatásánál is megmondták, hogy 5 “emberen” nem működik.

Erik Egon - 2019. 07. 19. 22:26

Ahoz hogy Istent legyőzzék kB mindenkire szükség lesz, az arkangyalokra, a halálra, az ürességre, és kB minden mozdítható nagyhatalmú varázsfegyverre ami csak
létezik. És a többiekre.

Gerusz985 - 2019. 08. 06. 13:49

Szerintem Amara fog a segítségükre sietni.

Safranyik Erik - 2019. 09. 03. 20:10

Isten nem véletlenül félt Jacktől hiszen mikor fel ébresztett anno Castielt az ürességben akkor az entitás megmondta hogy az ürességben sem istennek sem a halálnak sem pedig amaranak nincs hatalma ott csak az entitásnak l.

denee - 2019. 09. 08. 11:31

Bár ne ez a nő játszaná Halált, mert nem tudom komolyan venni. Egyébként baromi jó évadzáró volt, valóban az lenne a legjobb ha az utolsó évadra csak ketten maradtak volna a tesók, ahogy elkezdték. Casnak az 5. évad óta nem tudnak értelmet adni az írók, csak úgy ott van mert a nézők szeretik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz