login |

The Code: 3 rész után

2019. 04. 26. 18:40 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika,

Bevallom, hogy a rendező miatt voltam igazán kíváncsi a The Code premierjére. Marc Webb sorozatos szinten eddig kettő dologgal volt számomra emlékezetes: a Lone Star pilotja, és a Limitless vizuális alapozása (bár ott sokat merített a filmből). Hát, itt nem azt érezni, hogy jól választott, és meghintette valami plusszal.

Alapozásnak persze itt van winnie írása a pilotról, szóval röviden csak annyit, hogy katonai jogászokról van szó, akik néha nyomoznak kicsit, akkor is, ha ezért ki kell menniük a háborús övezetbe. Modern JAG, csak nem tudom ez a három betű kinek írja le igazán a sorozatot.

Amit viszont megjegyeznék, hogy bizony ott lehet ragadni előtte. Legalábbis, ha nem terveztem volna ezt a posztot, és adok pont ennek három esélyt az országosokból, akkor szerintem a pilot után lelőttem volna, mert abban nincs semmi plusz, viszont mostanra már érzem a húzását. Mondjuk ez annak is köszönhető, hogy már elkezdett kialakulni a dinamika a karakterek között. De ez elég-e?

Persze akadnak átívelőbb szálak is, de a részekből ezek 5 percek, szóval mint a The Mentalist esetében, ez ad egy keveset a karakterekhez, viszont aki csak ilyesmi miatt nézné, az nyilván csalódni fog, a középpontban mindig egy heti eset, egy aktuális ügy van. Ami néha érdekes, néha pedig unalmasabb.

Viszont mellette már érdekes nézni a “világot”, amit felépítettek az írók. Kicsit Boston Legalös, mindig van beugró ismerős arc, érdekesek a bírók, ilyesmi. Látszik valami összhang az egészben. Mondjuk ez néha elvesz a realitásból, mert szerintem az vicces, hogy a kirendelt katonai védő segít az ügyésznek, mivel morálisan azt tartja helyesnek, akkor is, ha így a védence ellen cselekszik.

Viszont még mindig ugyanott vagyok, hogy 2019-ben ez elég-e? Mert nekem nem igazán. Ha van 40 percem nézni valamit, akkor valahogy mégsem a The Code felé görgetne az ujjam, hanem a sok pótolnivaló között válogatnék. Sőt, még klasszikusok is vannak talonban.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 04. 26. 18:53

1×02:

haha, ezt nem hittem volna, de kifejezetten tetszett ez a rész. az ügy elfogadható volt, de rami meg a b-szál jópofa lett, kellemes a humora a sorozatnak, és tetszenek ezek a párbeszédváltások a tárgyalóteremben. ez legalább 6/10 volt, talán több is.

Hamupipacs - 2019. 04. 27. 09:33

Ha jól tudom, a Blindspotos Luke Mitchell(?) van benne. Ő kifejezetten jó gonosz volt. Emiatt kiváncsi lennék rá, a korábbi sorozat bájgúnár főszereplőt nem sírom vissza. Remélem, kicsit más lett.

Springer - 2019. 06. 20. 10:14

Ez akkora kasza lesz…pedig a koncepció nem rossz, szerettem nagyon a JAG-et is. Bár azok után, hogy kósza pletykák vannak arról, hogy valamilyen formában visszahozzák, nem csodálkozom.
Azon viszont igen, hogy ez a sorozat így vergődik, ennyire nem rossz, sőt!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz