login |

Pilot: Rilakkuma and Kaoru

2019. 04. 29. 16:50 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: animáció, Ázsia sorozatozik, kritika, pilot-mustra,

Mindenképp akartam ejteni pár szót a Netflix ezen új sorozatáról, hiszen annyira különleges: stop-motion animációs. Méghozzá egész korrekten megvalósítva. Nyilván nem annyira, mint egy Laika-produkció, de azért jó nézni a tényleges dolgokat, amint mozognak. Mármint ez az érdekessége így felnőttként.

Azt viszont már nem tudom eldönteni, hogy vajon ekkora lenne a kulturális szakadék? Persze tényleg nagy, de ha a Rilakkuma and Kaoru főleg gyerekeknek szól, akkor az első rész miért fizetéscsökkentéssel és munkával kezdett, hogy utána a 20 fölötti élethez köthető dilemmákról elmélkedjen? De persze ott vannak az aranyos macik.

A sztori egyébként egy fiatal nőről szól, akinek kicsit üres az élete, de aztán megtelik mindenféle jóval. Közben pedig a plüssállatai adják neki az állandóságot. Amúgy a Rilakkuma egy Japánban kapható játék, de ez csak egy apróság ahhoz, hogy jobban eladható legyen a sorozat is, hiszen a történeteket nem befolyásolja.

A Rilakkuma and Kaoru az érdekessége és az egyedisége miatt mindenképp ajánlott bepróbálásra, főleg az animációs stílus miatt. A végeredmény kicsit szomorkás, kicsit vidám és meglepően élettel teli, de azért nem kötelező. Legalábbis az első két rész után hiába a komolyabb felhang néhol, mégis olyan “lazítós”-nak tartom.

A Netflix 13 részt tett fel belőle, szóval aki végignézte, és hozzáfűzne valamit, az ne tartsa vissza magát.

1 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2019. 04. 30. 12:38

Japanban alt.iskolakban maguk takaritjak a diakok a tantermeket. Hamar megtanulnak dolgokat a rendet, hogy illik magad utan rendet tenni stb. Hogy fizucsokkentes sincs olyan tavol ettol :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz