login |

2019/20: Pilotszezon – ABC (dráma)

2019. 04. 30. 16:50 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2019/20

Elérkeztünk a szezon végének kezdetéhez, ami az országos csatornák pilotforgatásainak ideje is egyben.

A csatornák vezetői év elején kiválasztották a berendelt több tucat pilot-forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts-ra fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént, a casting is véget ért, sőt, lehet, hogy a forgatások is. Így most rajtunk a sor, hogy megírjuk, hogy mely sorozattervekből kerülnek majd ki a 2019/20-as újoncok.

(Eddigi posztok: CW, ABC (komédia), ABC (dráma), NBC (komédia)NBC (dráma), Fox (dráma)Fox (komédia), CBS (komédia), CBS (dráma)) Miután összegeztük az ABC idei komédiapilotjait, lássuk, hogy a sokáig high concept sorozatairól is híres csatorna miből válogat idén drámák terén, mik juthatnak el a berendelésig. Van köztük most is high concept, két 90-es évekbeli sorozat felélesztése és két izraeli széria feldolgozása. A tovább mögött a leírások, készítőkkel, főszereplőkkel, sztorival – ti mit választanátok?

The Baker and the Beauty

Készítő: Dean Georgaris
Szereplők: Nathalie Kelley, Carlos Gomez, Lisa Vidal, Dan Bucatinsky, Belissa Escobedo, Victor Rasuk, Michelle Veintimilla, David Del Rio
Történet: az azonos című izraeli sorozat alapján, egy pék és egy nemzetközi szupersztár elég valószerűtlen románcáról. Kapcsolatuk nem csak az ő életüket borítja fel, hanem nagyon különböző családjaik életét is.

Heart of Life

Készítő: Ben Queen
Szereplők: Harry Shum Jr., Katie Findlay, Dave Annable, Jessica Stroup, Nick Thune
Történet: John Mayer azonos című dala által ihletve, két felnőtt testvérpárról, akik teljesen más világban nevelkednek, és felfedezik, hogy rokonok, aminek révén kénytelenek mindent újraértékelni, amit közös apjukról eddig tudtak. Amellett, hogy felfedezik különváló gyermekkoruk rejtélyét, azt is tapasztalják, hogy a múlt bűneit nem egyszerű maguk mögött hagyni, de persze megtanulják értékelni annak örömét is, hogy rég elveszettnek hitt családtagokra bukkannak.

The Hypnotist’s Love Story

Készítő: Katie Wech – executive producer: Heather Graham
Szereplők: Heather Graham, Juliet Rylance, Jane Seymour, Liza Lapira, Adan Canto, Nathaniel Buescher
Történet: egy sikeres hipnoterapeutáról, aki pár besült romantikus kapcsolat után optimista aktuális pasija kapcsán, azonban kiderül, hogy a pasi egykori barátnője évek óta követi a férfit és zaklatja. Az orvost lenyűgözi a szituáció és a zaklató, akit egyébként tudtán kívül ismer is.

New York Undercover

Készítő: Dick Wolf, Ben Watkins
Szereplők: Malik Yoba, Luna Lauren Velez (reprising their roles from the original), Otmara Marrero, Toby Sandeman, Anna Enger, Octavio Pizano, MC Lyte
Történet: a 90-es évekbeli sorozat felélesztése/folytatása Kim Delaney és Bill Brochtrup karaktereinek visszatérésével, 20 évvel az eredeti után két nyomozóról, ahogy azok New York legveszélyesebb bűnözői után nyomoznak Harlem-től a Battery Park-ig.

NYPD Blue

Készítő: Matt Olmstead, Nick Wootton
Szereplők: Fabien Frankel, Alona Tal (Supernatural), Kim Delaney, Bill Brochtrup, Rick Gomez, Ashley Thomas, Sofia Barclay
Történet: A régi sorozat folytatása, aminek a főhőse Sipowicz fia, és Dennis Frank karakterének a halálát bele is vonják a sztoriba, ugyanis a fia megpróbál nyomozóvá válni, miközben titokban apja megölésének ügyén is dolgozik.

Stumptown

Készítő: Jason Richman — executive producer: Ruben Fleischer
Szereplők: Cobie Smulders, Michael Ealy, Mark Webber, Adrian Martinez, Camryn Manheim, Cole Sibus, Tantoo Cardinal
Történet: Greg Rucka képregénye alapján, egy erős, rámenős és éleseszű háborús veteránról, aki Portland-ben dolgozik magánnyomozóként. A személyes története elég komplikált, csak magára számíthat, és úgy oldja meg egyes emberek zűrös ügyeit, hogy közben a sajátjairól próbál nem tudomást venni.

Triangle

Készítő: Jon Feldman, Sonny Postiglione
Szereplők: Mike Vogel, Edwin Hodge, Mallory Jansen, Matt Passmore, Sarah Catherine Hook, Amit Shah, Sibongile Mlambo, Diana Bermudez, Sarah Catherine Hook
Történet: A sorozat azt a kérdést teszi fel, hogy mi lenne akkor, ha a Bermuda-háromszög nem csak afféle tengeri sírhely lenne az óceánban, hanem egy olyan, időben elveszett földterület, mely az emberi történelem során utazók sokaságát ejti foglyul. Amikor egy család hajótörést szenvedve ezen a fura helyen köt ki, kénytelenek összeállni pár hozzájuk hasonló gondolkodású helyi lakossal (akik az évszázadok során kerültek ide) a túlélés és a hazaút megtalálása érdekében.

Until the Wedding

Készítő: Becky Mode
Szereplők: Olivia Thirlby, E.J. Bonilla, Britt Lower, Trent Garrett, Juani Feliz, Lisa Colon-Zayas, Vered Blonstein, Michael Stahl-David, Michael Benjamin Washington, Christian Coulson, Christian Borle
Történet: egy izraeli sorozat alapján arról, hogy egy pár döntése az összeházasodásról mennyire befolyásolja mindenki életét. A sorozat bemutatja a barátok és családtagok intim kapcsolatait, ahogy saját romantikus életükkel foglalkoznak, és realizálódik bennük az, hogy mit jelent a szerelem és a házasság.

Cím nélküli

Készítő: Hank Steinberg – executive producer: Curtis ’50 Cent’ Jackson
Szereplők: Nicholas Pinnock, Indira Varma, Joy Bryant, Boris McGiver, Tyla Harris, Mary Stuart Masterson, Dorian Missick
Történet: szerializált jogi és családi dráma egy rabról, akiből ügyvéd lesz és rabtársainak kezd el dolgozni, és azon, hogy saját életfogytiglani büntetése ellen fellebbezzen, ugyanis ártatlannak mondja magát. Szabadság iránti törekvéseit az motiválja, hogy visszakapja szeretett családját, és a tőle ellopott életet. Emellett egy progresszív női börtönigazgatóval való komplex kapcsolata révén a büntetőjogi és jogi rendszerben lévő lyukakat és kihívásokat is bemutatná a sorozat.

11 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2019. 04. 30. 22:16

A Triangle ötlete nagyon ismerős. Az egyik régi Robur magazinban jelent meg egy hasonló történet, “Elveszett hajók szigete” címmel, amiben egy hajó a Sargasso-tengeren reked, és a hajótöröttek egy komplett kis társadalmat találnak ott. :)

Enzo - 2019. 05. 01. 01:05

A Triangle érdekes, a többi meh.

MrZed - 2019. 05. 01. 01:10

Csak én érzem úgy, hogy ez a lista valami eszméletlen haloványan gyenge ?

winnie - 2019. 05. 01. 03:52

mrzed: azt érzed szerintem, hogy téged annyira nem érdekel egy mondatos leírás alapján, de ettől még tele lehet zseniális sorozatokkal. és nekik ez a céljuk, hogy ilyeneket hozzanak. amik lehetőleg érdeklik is a nézőt. arról nem is beszélve, hogy ennyi alapján a legfontosabb dolgok, mint karakterek milyensége vagy stílus nem is derül ki.

ezért is örülök, hogy én nem csak a triangle szerű fankoncepciókra ugrok (mert ugye az egy mondattal is “hmm, ez érdekesen hangzik” reakciót ér el (nálam is), hogy aztán az ember 2 rész után kukázza, mint mondjuk a manifestet ősszel, hanem a legtöbb esetében nagyon kíváncsi vagyok, hogy miképp oldják meg, hogy érdekes legyen sorozatként.)

winnie - 2019. 05. 01. 03:53

nálam egyébként a stumptown egyértelmű, hogy 100%-os érdeklődés (miközben például kíváncsi vagyok az nypd blue folytatására is), illetve a The Hypnotist’s Love Story is eléggé izgalmas. valamint az utolsó is érdekesen hangzik.

a baker and the beauty, ha jó a stílusa, kötelező lehet, de azt nemsokára bepróbálom amazonon. mármint az izraeli eredetit.

MrZed - 2019. 05. 01. 14:27

winnie
Valóban “akár” tele lehet zseniális sorozatokkal is a felsorolás, habár valljuk be, egyértelmű hogy: NEM.
Két izraelli reboot, két 90-es reboot … már komolyan várom egy sose hallott noname cseh és egy maoi sorozat rebootját is :D
Talán még egy Linda reboot is érdekesebben hangzik, mint ezek :DD

A színészi gárda is ránézésre D kategóriájú, és a készítői gárdából se volt egy név se ami megragadt volna.

Ettől persze lehet közöttük rejtett kincs (vagy olyan ami “várakozáson felül” teljesít) … csak az esélye mint a lottó 5-ösnek.

Thomas - 2019. 05. 01. 14:50

Nekem meg most pont az az érzésem, hogy a nyomozós, rendőrös és magánnyomozóson kívül kb. bármelyik lehetne nézős:) A Baker, a Hypnotist és a Tringle leírása nagyon jól hangzik, a Heart of Life-nak a színészgárdája marha jó, az utolsó kettőt még nem tudom, de a lehetőség megvan. Én akkor húzom a számat, amikor 10-ből 9 epizodikus van a palettán, most pont azt érzem, hogy ez egy színes, változatos felhozatal, amiből még bármi lehet.

Thomas - 2019. 05. 01. 14:55

“Két izraelli reboot, két 90-es reboot … már komolyan várom egy sose hallott noname cseh és egy maoi sorozat rebootját is :D”

Nem az a lényeg, hogy mit remake-elnek. Egy filléres, sosem hallott sorozatnak is lehet zseniális alapsztorija, amit aztán normális költségvetéssel és stábbal megcsinálnak, aztán örülünk, hogy valaki felfedezte:)

MrZed - 2019. 05. 01. 15:56

Thomas:
“Egy filléres, sosem hallott sorozatnak is lehet zseniális alapsztorija, amit aztán normális költségvetéssel és stábbal megcsinálnak, aztán örülünk, hogy valaki felfedezte”

OK, mondj 3 példát :D
OK, mondj 2 példát :D
OK, legalább 1-et :D

I rest my case …

schray - 2019. 05. 01. 21:35

Inkább az a gond, hogy nagyon mainstream, nem túl kreatív ötletek.

Nincs egy elrugaszkodott, high concept, eredeti ötlet se benne. (A Triangle, most komolyan… SyFy-ra a pankráció után esetleg) Nyilván nem fog egy országos csatorna Háromtest-probléma szintű könyveket adaptálni, vagy sorozatot csinálni a Szilmarilokból, de várjunk csak… miért nem? Mert nagyon széles rétegnek akarnak kedvezni, ahol jobb egy közép-átlagot belőni, ami bárkinek bejöhet, aztán berántani a népet egy sármos vagy szarkasztikus főkarakterrel. Mert egy House-t bárki elnéz, ha megkedvelte a főszereplőt, vagy egy olyan proceduralt, mint a CSI, ahol bármikor bekapcsolódhatsz és szimpatikusak a karakterek, vagy frappáns az amúgy totál jelentéktelen írás.

Viszont ha így terveznek sorozatot, akkor adódik, hogy a pár mondatos leírásukban érdektelennek tűnnek és még akkor sem lesznek korszakalkotóak, vagy stílusteremtően, ha amúgy zseniálisak, mert pl. egy fantasztikus színész elviszi a hátán.

A fura nekem az, hogy pl. a GoT papíron simán réteg sorozat lehetne, mégis széleskörben tarolt. (jó-jó, kábel, stream, az más, tudom tudom…)
A Walking Dead szintén nagyon nem standard nézőcsoport alapanyag, mégis milyen sikeres, annak ellenére, hogy milyen néha. Ezt belátta a Netflix, meg a többiek is és készülnek is az olyan anyagok, amik tényleg kreatívak, vagy újszerűek, vagy valamit máshogy csinálnak, amitől az embereket jobban fogja érdekelni. Olyan anyagok, amik még ha középszerűek is végül a megvalósítás miatt, de valamiben eredetiek, újszerűek voltak. Az országos csatornák meg valamiért nem vállalják be ezt (olyan gyakran), pedig volt, hogy sikeres volt, épp az ABC-n ment például a Lost, ami azért anno elég szokatlan volt.

Ezekhez a fenti sorozatokhoz mindhez lehet majd egy tucat másikat találni, amikre majd hasonlítanak. “Ez olyan, mint az a dráma pár évvel korábbról, amiben…” vagy “Ez hasonló hangvételű és szerkezetű, mint az xyz sorozat”. De ezt nem lehetett sem a Lostról, sem a GoT-ról elmondani.

És a helyzet az, hogy amikor ennyi helyen lehet sorozatot nézni és lassan már a mozifilmek is kissé azok (Az MCU egy háromévados giga-sorozat gyakorlatilag) akkor egyre kevésbé áll meg az ember belelátni egy unalmas alapkoncepcióba a zseniális megvalósítást, mert ott van mellette a Netflixen meg az HBO GO-n két tucat új és vad cucc, vagy még több régi bevált klasszikus dráma. Hamarabb zárkóznék fel a Sírhant Művekkel, a Dróttal, vagy a Maffiózókkal, mintsem a fentiek bármelyikébe is belenézzek az ötödik évadjuk és a 10. Emmy-jük előtt… Viszont tuti bele fogok nézni egy rakás streaminges és kábeles cuccba, ami most jön majd. Egyszerre tudok úgy 3-4 sorozatot követni, ennyi fér bele az életembe. Az egyetem alatt belefért sokkal több, de azért ez nem általános. Szóval válogatni kell, és teljesen érthető, akinek jó a bevált formátum és a minőség alapján válogat, de én azokkal vagyok, akik vágynak valami újszerűbbre.

SasukeMilo - 2019. 05. 03. 22:41

Hát, innen csak a Triangle-t fogom bepróbálni, a többi valahogy nem az én világom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz