login |

Attack on Titan: folytatódott a 3. évad – írta Scat

2019. 05. 02. 14:50 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: anime, kritika,

Csupán fél évet kellett várnunk, és folytatódott is a harmadik évad második fele. Sajnos azonban úgy néz ki, hogy a korábban általam is leírt egy tucat rész helyett, csak tízet kapunk. Persze ebbe is sok minden beleférhet, főleg, hogy a visszatérés első epizódja sem állt meg elmélkedni semmin, hanem amolyan durr bele módon zajlottak az események.

Lássuk a tovább mögött spoileresen, hogy mi is történt.

Ugyebár úgy búcsúzott a tavalyi etap, hogy Eren megtanulta irányítani a képességét, a felderítők pedig legyőzték Rod Reiss-t, azaz minden készen állt arra, hogy elinduljanak abba a városba, ahol az egész sorozat kezdetét vette. Bevallom, tartottam attól, hogy nem fognak odaérni, hanem csak pár résszel később, közben pedig itt-ott megállnak, de kellemesen csalódtam.

Pár perc után már kezdetét is vette a hadművelet. Természetesen a felderítők tisztában voltak azzal, hogy ez nem lesz olyan egyszerű, hiszen Reiner és Berthold valószínűleg várnak rájuk, hogy elfogják Erent. Bár, azt kissé unfairnek érzem, hogy Reinert hiába szúrjak nyakon, akkor sem hal meg. Úgy tűnik, még életben kell maradnia, a történet nagyobb szerepet szán neki.

Tetszett, hogy a szereplők nem futottak az események után, ahogyan mindig szoktak, hanem előre gondolkodtak, és feltételezték, hogy olyan csapdába kerülnek, amire nem is számítottak. Pechjükre így is lett, és bár eredetileg ők akarták bekeríteni az óriásokat, végül fordítva történt. Bár ahogy láttam, a szőrös óriás mintha a föld alatt bujkált volna a csapatával, ez mondjuk meglepett.

Azonban a harmadik évad utolsó részének jelenetéből tudjuk, hogy Levi Eren ellen fordul, Mikasa pedig ezt nem hagyja annyiban. Nyilván a miértek még nem derültek ki, a jelenetből pedig csak annyi látszik, hogy szinte minden elpusztult. Mivel egyből belecsaptak a közepébe, meglepne, ha néhány részen belül nem kapnánk választ arra, hogy ez mire is utalt.

A karakterek hűek maradtak önmagukhoz, Eren továbbra is nyavalyog (ennél jobban már ki sem térek erre), Armin gondolkodik és taktikázik. Ezt azért emeltem ki külön, mert anno az első évadban fordítva értékeltem őket. Utóbbi volt az idegesítő, azóta viszont fordult a kocka.

Az opening és az ending szerintem elég semmilyenek, az viszont tetszett, hogy az epizódban felbukkant az a zene, amit akkor hallhattunk először, mikor kiderült, hogy ki a páncélos és a kolosszális óriás. Ahogy akkor, most is feldobta a jelenetet, fokozta a hangulatot. A zenei albumra nem lehet panasz.

Nos, kíváncsi vagyok, hogy eljutnak-e a pincébe, vagy pedig olyan események fognak lezajlani, amik ezt már lényegtelenné teszik. Kiderül.

8 hozzászólás Ne habozz!

Qedrák - 2019. 05. 02. 19:04

Nekem az a gyanúm, hogy az egész évadot a csatának fogják szentelni. :)

Scat - 2019. 05. 02. 23:04

Hát, ha valóban így lesz, nem fogok örülni. De meghagyom a lehetőséget arra, hogy meglepjenek :)

Ben - 2019. 05. 03. 07:24

@Scat: Pedig nagyon sanszos, csak erre a csatara egy teljes arc epult… de eleg jo lesz, azt garantalom. ;)

Mangas SPOILER:

Tuti nem mutatnak semmit a pince utani dolgokbol, nagyon maximum a flashbacket majd… bar szerintem azt se igen, inkabb meghagyjak a kovetkezo evadnak.

Animefan - 2019. 05. 03. 10:01

” Bár, azt kissé unfairnek érzem, hogy Reinert hiába szúrjak nyakon, akkor sem hal meg.”

Ez meg lesz magyarázva későbbi részekben, hogy egy ember aki rendelkezik egy titán képességgel, az hogyan tud túlélni bármit is akár.

“Az opening és az ending szerintem elég semmilyenek”

Az opening végig spoileres. Ha lelassítod képkockánként, egy csomó mindent ki lehet következtetni. Ennyire spoileresnek nem szabadott volna lennie.

Minden spoiler nélkül valószínűleg a 3.évad utolsó képkockája az lesz, hogy a pince ajtaját kinyitják és folytatjuk. Pince storyba esélytelen lesz, hogy belekezdenek.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 06. 22:36

Mivel eddig 2 fejezet/epizód ütemben haladnak, kizártnak tartom, hogy az egész évad csak a csata legyen.

Minimális mangás spoiler:
Kb. a 6-7. részig fog tartani a csata ebben az ütemben.
Az én tippem, hogy a 90. fejezetig fog haladni az évad, azaz benne lesz a pincés flashback, és az óceános jelenettel ér véget az évad (szeritem az évad első részében nem véletlen mutatták meg Erent az óceánnál)
73. fejezetnél kezdtünk, a pince a 85.-ben van, 86-88, a flashback.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 14. 14:16

Következő epizódcímek:

Episode 4 – 完全試合 (Perfect Game)
Episode 5 – 勇者 (Hero)
Episode 6 – 白夜 (Midnight Sun)
Episode 7 – 地下室 (The Basement)

Szóval kb. úgy lesz a menetrend, ahogy az ezelőtti komentemben leírtam.

Daneee - 2019. 05. 14. 22:38

Huh, eddig nagyon bejött mind a 3 rész, nem szaroznak az eseményekkel.

Scat - 2019. 05. 16. 17:15

Összeségében eddig nagyon tetszik, de kezd bosszantó lenni, hogy Reiner mindent túlél.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz