login |

Survivor – 38×12: Like a ninja

2019. 05. 02. 19:30 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Közeledünk a szezon vége felé, és el lehet kezdeni a végső mérleget megvonni, vagyis megelőlegezni az Edge of Extinction-évadnak egy minősítést. És akárhogy is gondolok vissza az eddigi részekre, és idézek fel igen emlékezetes momentumokat, nehezen tudom elképzelni, hogy az S38 bekerülne a legjobb 10 (vagy akár 20?) évadba. Persze ennek az is oka, hogy annyi zseniális szezon van már, hogy ez nem is egyszerű.

Lehet, hogy ennek némiképp maga a főtéma, a külön sziget is az oka? Nem mondom, hogy nagyon bánkódom amiatt, hogy igazából alig volt tényező és nem vitt el sok időt, de megfordul a fejemben a kérdés, hogy egyáltalán minek van? Amíg titok volt, addig hordozott magában suspense-t, de valójában olyan szinten nonfaktor az egész, hogy akár minden idők legértelmetlenebb csavarjai közé is sorolhatnám.

Igen, valaki visszatért róla és valaki még vissza fog térni, és ők akár még nyerhetnek is a kiesésük ellenére (amit nem tudom, hogy fogadnánk…), de ennyi, ennél még az Exile Island is több plánéval bírt, nem? Nevezhetjük bust-nak az EoE-t? A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Ron esett ki. És maradt, persze szigetelni.

I’m in charge of this game.

Ó, istenem! A klasszikus utolsó szavak…

Amikor valaki elhiszi magáról, hogy ő irányít, akkor valami mindig közbeszól. Ron mentségére legyen mondva, tudta ő, hogy fenyegetést jelent, de a lányok jókor fordultak ellene. És ez az ellene való fordulás a húzásban résztvevőkkel annyira visszafogottan lett tálalva, mintha a készítők nem akarnánk tudatni velünk, hogy ki volt az értelmi szerző, és kinek volt mindez köszönhető. Fura.

Szóval egy újabb machinátort, illetve magát machinátornak gondolok játékos esett ki, és lehet, hogy most végre el lehet majd ismerni az olykor háttérben bujkáló, máskor pedig háttérből irányítgató Victoria-t és Lauren-t, mert nem hiszem, hogy egy olyan straight shooter, mint Gavin kapna szavazatot a döntőbe – meg sem fordult a fejébe, hogy egy neki egy morzsát dobó Ron ellen forduljon. Nemes lélek, szimpatikus, de nem lesz visszatérő játékos.

És a végén elértünk Rick Devins-hez, aki idolt talált és visszatért, és megúszta a kiesést. Mert ugye ő esett volna ki. Szóval akkor nem is biztos, hogy a lányok akkora nagy pacsit érdemelnek Ron kiejtése miatt, hiszen csak másodlagos, biztonsági terv volt arra az esetre, ha Rick nem esik ki. Így azért máris más a nézőpont, szóval nem tudom, hogy kit ismerjek el.

Mert az a baj, hogy leginkább Rick-et szeretném, de megette a fene az egészet, ha ő nyer. Persze el kell fogadnom, hogy a kiesés utáni visszatér szabályos, de azért mégiscsak adna egy keserű szájízt nekem, ha ő nyerne (igen, nem nézek külföldi változatokat, szóval nem volt még ilyesmivel dolgom – illetve az első évadomban, az S7-ben igen, de akkor még nem zavart). De másfelől meg az mindenképp elismerésre méltó lenne, ha valaki úgy lenne képes nyerni, hogy folyamatos céltáblát visel magán és elevickél a döntőig.

Na, majd meglátjuk, mi lesz.

ui: Kifejezetten tetszett a mostani loved ones-szegmens, és az, hogy végre megint játszottak is…, kiváló döntés!

ui2: A cuccok átkutatása annyira nem jön be.

        

8 hozzászólás Ne habozz!

Hanadix - 2019. 05. 02. 23:45

Annak ellenére, hogy tetszett Ron játéka, onnantól kezdve, hogy valaki nagyon overconfident lesz, és elkezd olyanokat mondani, hogy “I’m in charge of this game”, semmi másra nem vágyok, csak hogy koppanjon egy nagyot, és most is reménykedtem benne, hogy ez fog történni. Miután Rick kijátszotta az igazi idolt, és Aurora megkapta a szavazatot, mennyire örült neki, és aztán bumm, nagyon tetszett.

Fragohol1C - 2019. 05. 03. 10:05

Ez kb olyan volt, mint a one world-ben Kat blindside-ja :D
Nekem bejön az évad eddig, bár valóban nincs a legjobb évadok között. Egy átlagos évad 1-2 kiemelkedő játékossal :-)

Enzo - 2019. 05. 03. 13:35

38×12(11) (pótlás tegnapról)

1. Loved one visit: elég érzelmesre sikerült szokásos módon, Gavin eljegyzéses történetén meglepődtem, Julie-n és Lauren-en pedig különösen érződött, hogy nagy szükségük volt erre a látogatásra. Kár, hogy Wardog hogy pont nem jutott el idáig, megnéztem volna, hogy hozzá ki jön :)
2. Reward: a vödrös vízgyűjtősnél szerintem megfontolandó taktika lett volna kicsit pörgetve dobni a vizet, hátha akkor jobban egyben marad. Amúgy ez az a játék, amit kb nem érdemes megnyerni, most is azért csak rosszul jött Ronnak a döntés később – Lauren különösen emlegette, hogy őt nem választotta, pedig Julie kvázi borítékolható volt, és Gavint is sejtettem a honeymoon miatt. Ron nem semmi, mennyire elbízta magát, ahogy a jutalomkajáláson kvázi a többiek előtt ecsetelte, hogy mennyire ő irányítja a játékot és hogy a “mézeshetek” csak az ürügy volt, valójában taktikából választotta a srácot.
3. Idol: viccesen jött ki, hogy a kamu idol mellé Rick talált egy igazi cluet, egyfajta önbeteljesítés, hogy “hát akkor már elmegyek idolt keresni” és lett is neki. Tetszett, hogy a tábor felett van elrejtve, hatalmas volt az éjszakai “nindzsázás” :D (a táskaátkutatás nekem se szimpi BTW)
4. Immunity:
– Annyi extra történés volt a részben, hogy a challenge-re való bejövetelt is levágták, ilyet ritkán látni.
– Milyen sok dumálás meg nyílt stratégiázás, szavazásról beszélgetés volt az immunity alatt, ez is ritka, pláne hogy a kiesettek padján beszéljék meg a dolgokat (ez már közel áll ahhoz, amit egyszer megnéznék, hogy még a törzses fázisban a játékot kihagyók között köttessen valami a sit-out bench-en ülve).
– Gavin megint nyert egyet, a többiek meg 1-2 kivétellel nem leestek, csak feladták és leszálltak + Ron ölben vitte Julie-t, az is érdekes volt.
5. EoE: na ez meg ugye tök kimaradt a részből, pedig milyen sokan vannak ott. Így kicsit tényleg mellélőttek ezzel az ötlettel a készítők, elég lett volna pre-merge ez a plusz sziget.
6. Az idol (meg Aurora extra vote-ja) nagyon megkavarta az egyértelműnek látszó szavazást – a csajtól okos volt a gondolat, hogy Gavinnek adja, mivel csak ő szavazhatott volna biztosan revote esetén.
7. A tribal meg… egyszemélyes Rick Devens Show. Már előtte is nagyon nagy szövegeket nyomott, de ott a kamu idol leleplezése, majd az igazi idol teátrális előhúzása is epic + így ráadásul a magát elbízó Ron ment haza szigetelni. Tetszett még, hogy Victoria megint szervezkedik a háttérben, ráadásul közben ő maga nem is szavazott Ronra.

@posztreakció:
“nem hiszem, hogy egy olyan straight shooter, mint Gavin kapna szavazatot a döntőben – meg sem fordult a fejében, hogy egy neki egy morzsát dobó Ron ellen forduljon”
-> mármint magától nem fordult meg a fejében, de azért végül rá szavazott (az extrával is)

pity - 2019. 05. 03. 14:00

Lassan eljutunk arra a pontra, hogy teljesen mindegy lesz nekem ki nyer. Senki nem adott hozzá annyit a játékhoz, hogy megérdemelné. Talán Rick igen, de tőle úgyis gyorsan megszabadulnak. No meg ő visszatérő.

quatro quatro - 2019. 05. 03. 21:12

Szerintem úgy teszünk igazságot az évad rangsorolásában, ha nem top 10 vagy 20-ba helyezzük, hanem azt mondjuk ki, hogy nem gyengébb évad hanem stabil közepes.

Ronnak nálam sikerült elérnie, hogy utáltabb játékos legyen az előző évadban látott Angelinánál. Csak míg Angelinának voltak valóban jó csak el nem ismert taktikai meglátásai, addig Ronnak egy deka sem. Valahogy ő is úgy lett threat, hogy valamiért mindenki annak tartotta és azzá vált, szemben Aurorával aki legalább challange beast.

Rengetegszer néztem vissza a tribal végét, nem tudok nem mosolyogni rajta.

Rick jól játszik megérdemelné ha nyerne. Bár ahhoz kellett David mentorálása is, hogy felvegye a játék helyes iramát. Az mindenképp viszont Ricket dicséri, hogy aktív stratéga maradt, nem tojt be az egyszeri kiszavazástól és nem lett passzív játékos, aki bármilyen szövetséget is kötne azért, hogy ne eshessen ki még egyszer.

Azt nehéz megítélni, hogy a következő visszatérő milyen esélyekkel tér vissza: mert egyrészt rengeteg ideje volt megismerkedni mindenkivel a zsűriből, másrészt ezt tudják a játékosok is akik visszafogadják, így ha nem jól játszik, nem talál szövetségest, vagy nem szerez immunitást, félő végleg a zsűribe kerül vissza.

Szerintem nem rossz ez a formátum, a mostani rész a loved one visit kicsit megölte a részt (én úgy utálom az egészet ahogy van, inkább a családtagoktól érkező levélfelolvasás), mert nem mutattak semmi editet arról, ami az eoe szigeten történik cserébe nézhettünk azt (Kirk Lazarus szavaival élve) ahogy Jeff megpróbál leásni ahhoz az érzelmi vetülethez ami a játékosokat mozgatja. Illetve, azt szerintem ki kellene tapasztalni, hogy mikor érdemes visszaengedni a játékosokat, másrészt pedig gyakorlatilag mindenkiknek van egy második esélye, igazán senki nem esik ki, adja magát a kérdés mennyire érdemes agyontömni az évadot előnyökkel. Lehet egészségtelen, hogy a játékból kikerült idolok helyére újabbak kerüljenek be, vagy a “kiesett játékosok” segíthessenek be a még “játékban maradt” játékosoknak.

Aurora - 2019. 05. 03. 22:15

I’m in charge of this game” — ha valaki ilyet mond, akkor egyből alig várom, hogy kiessen! Koppanjál nagyot, te nagyon intelligens! hehe

Rick nekem néha szimpi, néha kevésbé… Ugyanarra az egyetemre jártam, amelyikre ő, ugyanazon suli öregdiákjai vagyunk, úgyhogy főleg ezért drukkolok neki. De egyszer kiszavazták, és zsinórban többször is a szavazás “rossz oldalán” állt, tehát könnyen átverték… Ezek miatt nem biztos, hogy megérdemelné…

Aurorában látom még, hogy gyűjtene szavazatokat a zsűritől a döntőben, senkivel nem veszett össze és erős fizikai játékos. Ezzel együtt is unszimpatikus!

Julie tök felesleges… Őt lenne a legjobb a döntőbe vinni mert egy lélek nem szavazna rá…

Az EoE lakók közül mindegy ki jön vissza, csak ne Aubry, és ne Kelley! Nagyon nem bírom őket…

Thomas - 2019. 05. 26. 22:00

Nekem még ez simán lehet top 10-es évad, ha mondjuk Lauren vagy Aurora nyer!:) És erre már elég jó esély is van, ha ki tudják most dobni Ricket, és mondjuk milyen szép lenne, ha Kelly térne vissza! És szerintem Joe is inkább Lauren mellé állna, nem a régi törzstagjaihoz. De sajnos ilyenkor szoktam én is nagyot koppanni, simán lehet, hogy legközelebb Lauren kisesik, mert Rick gyorsan megkeresi újra az Idolját, és mindenki rá szavaz, remélem, lesz annyi eszük, hogy tesznek kettőt Julie-ra!

Enzo: Az immunity challengeből nem is csak a bejövetelt vágták le, hanem kapásból a 3. lépcsőfokon mutatták őket, nem vacakoltak azzal, hogy eltelt 10 perc, lépjetek lejjebb, stb. Meg a rész elejéről is gyakran lemarad mostanában az összefoglaló. Szerintem is hülyeség ennyi időt elhúzni a családtagokkal, aztán meg ezeket kivágni, és az EoE-t sem mutatni.
Wardoghoz szerintem a kutyája jött volna látogatóba, el tudom képzelni, hogy lehet egy barátságos pitbullja:)
A törzsi szakaszban szerintem külön-külön padon ülnek, akik kimaradnak, és nem hiszem, hogy beszélhetnének egymással. De aztán bármi lehet. Veszélyes manőver is lenne, simán kiszavazhatnák emiatt, ha meglátja valaki.

Enzo - 2019. 05. 27. 22:53

@Thomas: kutya látogatóban :DD ez mekkora ötlet, megnézném…milyen fejeket vágnának a játékosok, hogyha a sok apuanyu/tesó/férjfeleség után bejönne valakihez egy kutya :DD nagyon élném, érdekes lenne megkérdezni hogy ezt engedi-e a műsor :D
#sitout: hát, ezt most lusta vagyok visszakeresni, hogy tényleg külön ülnek-e… olyan challenge-nél jó lehet, ahol mindenki játszik, nincs idejük odafigyelni :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz