login |

The 100: kezdett a 6. évad

2019. 05. 02. 21:05 - Írta: Necridus

31 hozzászólás | kategória: kritika,

A CW egyik legkülönlegesebb sorozata, a posztapokaliptikus YA-“könyvadaptáció” (ezt erősen idézőjelben kell érteni) The 100 már megkapta múlt héten a 7. évados berendelését azelőtt, hogy a kiszivárgott 6. évados részek után megfigyelhessék, mennyire érdekli még a népet a sorozat. (Ugyanannyira, mint kiderült.)

A 6. évad kezdését felfoghatjuk rebootnak, de lényegében csak a stílus változott, a történet ugyanott folytatódik, s mindent tudni kell az előző évadokból, hogy maradéktalanul értsük az egész részt, és az hathasson. Gondolok itt az egy-egy félmondatos beszólásban fellelhető korábbi eseményekre való utalásokra, mert azokból volt bőven, cserébe az izgalmas, kiszámíthatatlan jelenetekből nemigen.

Őszintén? Nem tetszett a szezonnyitó. Túl kiszámítható és kényelmes volt. Kényelmes volt egyrészt a vizuális effekteken dolgozóknak, hiszen semmi újdonság nem volt a bolygón leszámítva egy-két színesebb, fát meg a messzi távolban keringő égitesteket. Szinte ugyanolyan növények és állatok voltak láthatóak, a víz, a föld, a fű, minden olyan volt, mint a kanadai erdő, ahol eddig is forgattak.

A tovább mögött már spoileresen folytatom.

Egyedül a virág formájú, mesterséges település tért el az átlagostól (amit amúgy nem értek, hogy nem vettek észre a leszállásnál), de ott sem kellett nagyon elereszteni a fantáziát: hétköznapi, ember keze által létrehozott helység, fából, fémből, műanyagból. Abban reménykedtem, hogy találnak valami számukra ismeretlen nyálkás, szilárd, folyékony, bármilyen anyagot, de semmi, egyszerűen egyelőre csalódást keltően hasonlít a bolygó a Földre, így rengeteg lehetőséget kukáztak.

Mi több, ahhoz is elég fejlett emberek élnek ott a bolygón, hogy nyomtassanak például egy könyvet, így már búcsúzhatunk a barbárságtól, a nomád stílustól, amit a földiek képviseltek eddig.

Másrészt az írók sem erőltették meg magukat: a felderítő csapat nyilván csak a főbb szereplőkből állt, a színészi játékot tekintve eddig korrekt Jordan, az első űrkölyök, aki társadalmon kívül nőtt fel, pont olyan, mintha végig velük lett volna. Clarke gyakorlatilag halhatatlansága miatt lazán besétált a Shaw-t szétégető csapdába, akit pedig előre láthatóan kivégeztek, nehogy Raven kapjon maga mellé valakit, s végre ne a magányos hisztigép legyen, aki folyamatosan el van szigetelve a csapattól.

A stílusváltás alatt pedig azt értem, amit Murphy hozott a részben. A poénkodás, a boldog, önfeledt szórakozás, úszkálás, és éneklés könnyedebbé tette a sorozatot, ami korábban minden egyes részével valami drasztikusat mutatott. A stílusváltás önmagában nem lenne probléma, de egy posztapokaliptius, embereket százasával mészárló dráma egy évadnyitó részben ennél durvábbakat hozzon.

Az utolsó percekben megpróbáltak kárpótolni a vörös Nap hatásával, ami miatt Emori vérszemet kapott és rátámadt Johnra, de ez egyelőre olyan érthetetlen és bugyuta fordulat, ami nem tudott lázba hozni. Miért csak ő? Mi van a levegőben, ami ilyen reakciót válthat ki egy emberben?

Talán az egyedüli jelenet, ami bejött, az Octavia és Kane szócsatája, ahol először éreztem, hogy tétje is van az akciónak, mert Kane gyenge volt, s a teste nem bírta tovább, aminek következtében meghalt – csak aztán Abby lefagyasztotta, és hirtelen kijelentették, hogy él…

Gyenge kezdés volt az egyébként erős részeket felsorakoztató The 100-stílushoz képest, nem is tudom ezt 4/10-nél többre értékelni. Remélem, hamar beindul az akció és a bolygó újdonságaival való (ha van egyáltalán) ismerkedés, mert a történet tálcán kínálja a rengeteg potenciált, amit magában rejt, csak az íróknak ki kéne használni azokat.

31 hozzászólás Ne habozz!

pumpika - 2019. 05. 02. 21:48

én is az akciót hiányoltam ,de ettől még bőven jó volt, lehet jobb lett volna a másodikkal együtt leadni egyben, ott sztem elszabadul majd a pokol, ha már emori bekattant

ravent sajnálom, sztem bele fog rokkanni, hogy az újdonsült barátja megsült, itt mellesleg egy terhességet simán kinézek, mivel akcióztak ugye leszállás előtt :)

Levi - 2019. 05. 02. 22:13

Nekem elég fura érzéseim vannak…
Az előzetes nagyon-nagyon tetszett, a képi világ nagyon szép és bejön, viszont ahogy a kritikában is áll, túlságosan behatárolják magukat ezzel, hogy körülbelül csináltak egy Föld 2-t… Hol vannak mar a radioaktiv őzek vagy a MW-i sarga füst? :) Nehéz bármit is írni az évadnyitóról, mert a Kane-Octavia és Abby-Raven párbeszédeken kívül nem is volt nagyon semmi. Ami annak függvényében is nagyon elkeseritő, hogy a szivárgás miatt már például én is láttam a második részt, ami ha jó lett volna talán még utólag lehetne is értékelni ezt a puhatolózós kezdést, de hát…viszont erről még úgysem beszélünk, talan majd jövőhéten, vagy ha lesz heti kibeszélő akkor ott…
A másik: szerintem úgy nagyjából Lincoln kiírása óta nagyon elcsúsztak a szereplők likvidálásával, akikben még lett volna potenciál (Luna, Monty, Roan, Ontari, Kara Cooper) simán kiírták, akiket már nagyon régen ki kellett volna azokat azert is túlhúzták (Jaha, Jasper), és rengeteg olyan van, aki van, de minek? (Niylah, Indra, Gaia, Abby, Kane, Emori – Clarke is mehetne mondjuk, de hát sajnos ő a főszereplő)…
Akik pedig érdekesek lehetnének (Madi, Diyoza) őket pedig nem igazán szerepeltetik, igaz, még csak két rész ment le az évadból.
Bár nekem Octavia volt a kedvenc a 4. évad végéig, az 5. évad alatt sikerült nagyon megutáltatniuk, viszont legalább viszik valamerre…
Kár érte, mert régen mennyi erős karakter volt es sikerül szépen lassan leépíteni mindenkit… Körülbelül Echo és Murphy miatt várom az új részeket. Nézni fogom, mert ha már 5 évad van mögöttem nem szeretném abbahagyni, de félek, hogy a 3. évad után ez lesz a legrosszabb ha ilyen ütemben folytatják. :(

Levi - 2019. 05. 02. 22:17

Uhh, a No. 1. “minek van” karaktert majdnem el is felejtettem: Jackson!
Óriási a srác, tényleg szoktam azon gondolkozni, hogy vajon ő miért szerepel már 6 éve…

zirmi - 2019. 05. 03. 01:53

lol ez a trash megy még? :D

kb 4. évadig néztem mert annyira klisé az egész hogy már szórakoztató volt.
nem gondoltam volna h 7 évadot rendelnek be ebből a szarból mig a jó sorozatokat meg folyamat elkaszálják 1-2 évad után.

Jack - 2019. 05. 03. 08:38

Biztos nem véletlenül jelentették be, hogy a tervek szerint 5 élhetőnek tűnő bolygót vizsgált meg az Elysius IV, és mindegyikre dobott le embereket. Kizárt, hogy hosszabb távon ezen a holdon maradjanak.

Halhozo - 2019. 05. 03. 11:06

Ha kaszáltam a 3 évad közepén, mert nekem nem jött be ez az isten MI + ateistából lett messiás. Akkor érdemes-e újrakezdeni, és ha igen akkor melyik évadnál?

Necridus - 2019. 05. 03. 11:28

Halhozo:

Ha csak ez zavart, akkor érdemes. A 4. évadban már nincs A.L.I.E., de még foglalkoznak a chippel, ami ugye a vezetőket különlegessé teszi.
Az 5. évad viszont már egyáltalán nem erről szól, minimálisan van benne ez az egész vezetősdi. A 6. évad valószínű nem fog ezzel foglalkozni, elvégre új társadalomban találják magukat a karakterek, nem lesz fontos a “nightblood”ság.

(jó rég volt, ha bárki jobban emlékszik, javítson ki)

walaki - 2019. 05. 03. 11:42

Nekem minden hibája ellenére is bejött. A Föld 2.0 kapcsán azért ne felejtsük el, hogy egy alacsony költségvetésű sorozatról van szó, szóval itt a budget eléggé megköti a készítők kezét. Ezért operálnak inkább a sztorival, miszerint a földszerű hold tényleg földszerű :-)

Az akció hiánya szerintem teljesen érthető, új szitu van, fel kell vezetni, plusz emlékeztetni kell a nézőket a korábbi évadban történtekre, ehhez pedig párbeszédek kellenek. Még így is jutott egy kis akcióra meg egy karakterhalálra idő. Ez szerintem teljesen rendben volt.

Jordan beilleszkedése engem nem zavart, szerintem jól felvezették, hogy azért fogadták be, mert azok a szülei, akik. Nem lehet mindent mutatni egy ilyen sorozatban, ehhez képest teljesen elfogadhatóra sikerült szvsz.

A Kane meghalt, de lefagyasztva újraéledt az tényleg totál gáz volt, és teljesen felesleges fordulat. De gondolom leszerződtették már a színészt, ezért muszáj lesz visszahozniuk az íróknak valahogy.

Összességében valóban soványnak hathat csak az első rész, én egyben láttam az első kettőt, az úgy teljesen kerek volt, és sok minden kiderült, amin most fennakadtatok.

walaki - 2019. 05. 03. 11:46

@Halhozo: hogy melyik évadnál érdemes bekapcsolódni, az főleg attól függ, milyen stílust szeretsz :-) Ha bejön az agymosott szekta elleni küzdelem vagy a Madmax fíling, akkor érdemes folytatni. Ez pont az a sorozat, ami folyton stílust vált, miközben a sztori képes mégis többé-kevésbé koherens maradni. Szvsz ez egy bazinagy piros pont neki.

Csilla0422 - 2019. 05. 03. 12:11

walakinek igaza van. Új helyre kerültek, ami üres volt. Mégis mit kellett volna tenniük?

Célszerűbb lett volna, ha az első két epizód egyben megy le. Akik hivatalosan megkapták a részeket, ők is úgy fogalmaztak, hogy az első kettő együtt kerek.

S5 végén Marcus nem halt meg, stabilizálták az állapotát és úgy hibernálták. Tavaly már közölték, hogy Henry Ian Cusick (Marcus Kane) S6-ban nem lesz állandó szereplő, mert másik sorozatban lesz az. A színész viszont itt is maradni szeretett volna, ezért hibernálták a karakterét. Jordan Bolger (Shaw) szintén máshol kapott szerepet ő viszont kérte a karaktere kiírását, ahogyan anno Alycia Debnam-Carey (Lexa) is kérte.

Halhozo - 2019. 05. 03. 13:40

Necridus, walaki
Köszi, akkor megpróbálom a 4. évadtól folytatni.

Sigismundus - 2019. 05. 03. 19:21

6×01

Necridus, szerintem Emori attól kapott dilit ami a szemébe villant. Amikor a késsel feszegetett valamit, előtte belenézett, majd összerándult.

Magáról az egész részről, Shaw kiírása az ami nagyon nem tetszett, szerinte ráfért volna egy vérfrissítés a sorozatra. És Kane-nek kellett volna mennie végleg.

Annyira még nem zavar a Kanadai pszihedelikus fenyves látványa, de remélem nem valami Weather hegy féle rejtőzködés lesz. Azok a párnázott bilincsek szerintem a dühöngőknek voltak.

Zzzz - 2019. 05. 04. 02:17

Nyugi, a 2. rész is elég lapos…

Bence - 2019. 05. 04. 07:07

“túlságosan behatárolják magukat ezzel, hogy körülbelül csináltak egy Föld 2-t… Hol vannak mar a radioaktiv őzek vagy a MW-i sarga füst? :) ”

Nincs erről szó, volt utalás arra, hogy grimbusz van az állatvilágban (pl. a rajzó bogarak; no meg lehet következtetni, hogy a “vörös nap” az állatokra milyen hatással van).

“Biztos nem véletlenül jelentették be, hogy a tervek szerint 5 élhetőnek tűnő bolygót vizsgált meg az Elysius IV, és mindegyikre dobott le embereket. Kizárt, hogy hosszabb távon ezen a holdon maradjanak.”

Kb. a fejemet fogtam amikor ezt a nem gyengén lényeges infót olyan spontán lőtték el, mintha semmi jelentősége nem lenne.

Gagyibb már csak Shaw jelenete volt, aki holtában még ledikálta a superuser kódot, ettől azért tudnának többet is. Kane halál-nemhalál jelenetén már nem akadok fent ebben a sorozatban, mivel mindig sikerült súlytalanra megcsinálni ezeket.

citrom - 2019. 05. 04. 14:44

Total elfelejtettem, hogy mar elkezdodott.

Ez mutatja az elozetesek utani lelkesedesemet :D

Par resz mulva azert jovok :D

Árpád - 2019. 05. 05. 09:36

Nagyon sajnálom Shaw-t, hogy meghalt.
Nekem az egyik legérdekesebb az Octavia-Kane vita, melynek végén úgy tűnt Kane meghalt, de aztán még se. Valahol volt igazsága Octavianak, de Kane-nek is. Én nem csodálkozom, hogy Kane “árulóvá” vált azok után, amit Octavia művelt vele az arénában, mikor már teljesen felesleges volt a harc, de Octavia nem tudott leállni. Igaza van Kane-nak, hogy Octavia őrült. Lehet, hogy Kane működése következtében halt meg sok ember, de vajon amikor már teljesen felesleges volt a harc Octavia miért akarta megödlni Kane-t, mikor már egyszer megküzdött az arénában és nem volt hajlandó tovább ölni. O akkor is fokozta a rémuralmat, amikor az már felesleges volt. Én valahogy Kane-t jobban megértem. Egyszer valaki már jól el agyabugyálhatná Octavia-t, hogy végre kijózanodjon!

Enzo - 2019. 05. 06. 01:43

6×01

Közepes évadkezdés, jó felütéssel egy izgalmasnak ígérkező évadhoz, de valóban sok a kihagyott ziccer és bosszantó történés. Meglepett, hogy az Alfa-bolygó valójában csak hold, tuti lesz ennek még szerepe, mint ahogy a másik 4 “lehetséges jelölt” bolygónak is. Kaptunk egy reboot-ot, ennek megfelelően jó sok visszautalással, főleg a leszállás környékén (Clarke-ék amúgy lazán kisétáltak űrruha nélkül, merész), de a vízben fürdőcskézés is kikacsintás az első évadra. Az új planéta hold egyébként szép lenne, de tényleg lehetne kevésbé Föld-hatású. Idegen állatokat akarok! Sokat!

Darabkák:
– Az előző évad történései miatt azért van feszkó a csapatban rendesen (Raven-Abby, Miller-Clarke, sőt kb.Clarke-bárki, és főleg Octavia-bárki)
– De most komolyan, miért nem lehet szerencsétlen Raven csak egy fél kbsztt évadig boldog? Miért kellett kinyírni Shaw-t ilyen gyorsan?… (jó, a színész akart lelépni, de akkor is, ezt már rossz nézni…)
– Amúgy csak szerintem kezd az összes csaj ugyanúgy kinézni? Emori külseje is megváltozott, már alig van eltérés az Emori-Raven-Echo-Niylah vonalon, főleg haj terén. Persze azért össze még nem keverném őket, csak feltűnt.
– Kane-nel mi is történt az előző évad végén? Ezt full elfelejtettem, és a kommentjeim visszaolvasásából + előző évad previously-jaiból se kaptam választ. Na mindegy, majdnem meghalt ő is, de Abby egy cseles húzással visszarakta krio-ba, eltesszük jobb napokra. Octavia ahogy állt ott és direkt nem segített, az elég erősre sikeredett.
– Az epizód vége azért eléggé para lett, ahogy a vidám Murphy-s éneklős-táncolós részbe bekúszott a kis gyerekkönyv lapjairól a vörös nap szörnyű titka…na legalább ebben különleges az égitest.

#hétidézetei:
“-Hey, you see Raven or Shaw?
-You know, the people you handed over to our enemy to be tortured.
-Now, for Clarke, we call that a Tuesday.” :D /Murphy/

-Anyone got anything better than “we’re back, bitches”? :D /Miller/

“-If I could, I’d go back and do things differently, but I can’t. None of us can. For some reason, Monty thought we deserved a second chance.
-Not for nothing, but this is, like, your fifth chance.” :DD /Murphy/

és egy dupla:
“-Destroy the world, 200 years later, they put you on a flag. See? Hope for us yet.
*knock knock*
-Hello? Invaders from Earth. Can we come in?” :DD /Bellamy, Murphy/

scz - 2019. 05. 07. 09:59

Clarke még mondta is, hogy “ha sugárzás, akkor nekem nem árt”, és ezért ugrott oda a pilóta sráchoz (ötletem nincs, mi lehet a neve…), vonszolta be, majd kapcsolta ki a tesla-coilnak tűnő, de igazából szemmel látható nyalábban sugárzást szóró oszlopokat.

citrom - 2019. 05. 07. 20:46

Vegul volt par unalmas oram, igy megneztem az elso ket reszt.

Haaat, nem tudom, biztos velem van a baj, de elegge untam.
Igyekszem nem biologuskent nezni, de nehany jelenet alatt azert sohajtoztam (gyilkosbogarak, mindenre(is) jo koma-alga…)

Nem tetszik, hogy a karakterfejlodes sok esetben, az eltelt 6, lassan 7 ev kozben megallt ( üssük agyon Murphyt vol.124568…X eve ossze vannak zarva es a leggyengebb provokaciojara meg mindig ugranak… )

kriol - 2019. 05. 08. 08:57

6×01 – Egy kicsit vakargattam a fejem, mert bár még egy év sem telt el az előző évad befejezése óta, mégis sokszor csak néztem, hogy miért olyan durva és beszólogató mindenki mindenkivel. Gondolom nem vagyok egyedül ha azt mondom, hogy jól jött volna egy kis segítség visszaemlékezni, mert a párbeszédek nagyrésze attól ütős, hogy tisztában vagyunk a karakterek egymáshoz való viszonyával.

Ravent sajnálom, tényleg megérdemelt volna egy kicsit több boldogságot. Murphy még mindig kedvencem, az meg röhej, hogy ennyi idő után sem tudják kezelni a többiek a beszólásait.
Miller mondata landoláskor, hogy “Anything better than ‘We’re back, bitches!'” nagyon vicces, főleg annak fényében, hogy ezt Octavia mondta, mikor először landoltak a Földön.

Persze, lehetett volna jobb, ötletesebb, kreatívabb, izgalmasabb ez a rész, de nekem tetszett és várom a folytatást!

gtoma - 2019. 05. 11. 12:21

Ehhez a sorozathoz rendszeresen visszatérek, mivel a scifi felhozatal elég gyenge.

Mindig bődületeset csalódok.

A sorozat a folyamatos tini viselkedésről (hiszti, sértődés, beszólás), értelmetlen erőszakról, és a semmiről szól. Nincs értelmes történés, amit esetleg más gördítene a “vászonra”, mint ezek elegye.

Sajnálatos.

ikelemen5 - 2019. 05. 11. 19:28

A második rész akkora kapkodás volt, hogy nem emlékszem ilyen gyenge részre a sorozatból. A kamerakezeles kritikán aluli volt, értem, hogy így akartak közelebb hozni a helyzetet a nézőknek, de borzasztó volt.

Mate4182 - 2019. 05. 12. 15:47

6×2

latom a tobbsegnek nem jott be , de nekem nagyon

tetszett ahogy elzartak magukat de megjobban tetszett ahogy kezdtek felszinre torni az indulatok (nice job Mr Morley)

Murphy reszrol reszre bebizonyitja miert o a kedvenc karakterem (Raven detto)

Sigismunus - 2019. 05. 12. 18:12

6×02

Huh, elég fura egy rész volt.. Most remélem a múltjukon való rágódás, és önmagukkal küzdelemnek azért vége és kezdődik végre valami történés is.

Enzo - 2019. 05. 12. 20:57

6×02

Hajós szál:
A kommunikációnak nem kellett volna visszaállnia, amint a transport ship kiért az ionoszféra fölé? Mert Abby-ék olyan lazán odasétáltak a dokkhoz és be*opták a trójai faló hadműveletet, mint a huzat. Raventől jó ötlet volt Diyoza felkeltése (el is felejtettem, hogy ő persze még terhes), a “túszcserés” jelenetet vissza kellett tekernem, olyan gyorsan történt…és épp kérdezni akartam, hogy Madival amúgy mi van, de előugrott a szellőzőből. (Ki keltette fel?)
Octavia kezd elviselhetetlenül idegesítő karakter lenni, tényleg kéne már neki egy reset/reboot. Most csak megverték, de nem látszik rajta semmi változás.

Lenti szál:
Változatos haluzásokat és redsun-hatásokat kaptunk, hasznosak azok a bilincsek tényleg, meg nekem kifejezetten tetszett a kameramunka is, ahogy ilyen kicsit halszem-optikával vették közelről a szereplők arcát, hozzáadott a hatáshoz abszolút.
A második landolást minden átvezetés nélkül megoldották, az egyik snittben még csak épphogy elintézték a támadó rosszlányokat rosszfiúkat fent, a következőben már az Alfa-égitest küszöbén álltak, most mindenféle hangzatos idézet nélkül.

Darabkák:
– Na, kaptunk Eligius III flashbacket! Gondolom folytatásos lesz, mert nemigazán zárták le, hogy mi történt a továbbiakban Mr.Lightbourne-nal.
– Szegény Raven :( mennyire szomorú volt megtudnia Shaw halálát, pláne így, hogy a túsz nőci látja meg a sírt, és megkérdezi, hogy “Who’s Shaw?” :(
– Epizód vége: értem hogy cuki a sok gyerek, meg meg vagyunk lepődve rajtuk, de Murphy amúgy haldoklik, ne hagyjuk már meghalni az egyik legjobb karaktert!

#hétidézete Diyozáé:
“The air ducts leading to the bridge are too small for either of us, so unless you can shrink yourself down to the size of a small child, put on the damn suit, and let’s go meet your new wife.” :D

Latza - 2019. 05. 14. 19:46

Fogadjunk, hogy ezek a gyerekek (meg a gázálarcosok) a baltásgyilkos leszármazottai, akiket száműztek mer’ tisztátlanok, és most, hogy Clarke-ék idepottyantak közéjük, lesz segítségük elmenekülni és elfoglalni a “jók” bolygóját.
Ami végül mégsem olyan idilli hely lesz, mint korábban hitték. Tudom, kicsit Mount Weather szagú az ötlet, de vállalom. :D

Sunabubus - 2019. 05. 15. 04:30

Szerintem nem véletlenül került ki a második rész is. Az évadkezdő elég gyengus lett. Másodikkal együtt is “okécska” nekem.

kriol - 2019. 05. 15. 09:50

Tetszik, hogy születnek az elméletek.

6×02 – Nekem is tetszett a második rész. Vagány volt, ahogy a kamerával is kifejezték a bedilizés állapotát.
A flashback érdekes. Nem tudom feltűnt-e, de a meséskönyvet a flashbackből a csaj, Josephine Ada Lightbourne írta. Kérdés, hogy mikor? 21 napja voltak a bolygón, amikor apuka elkezdett mészárolni. Ezek szerint nem halt meg.
A másik titokzatos dolog, amit a hajón mondtak a hullákról, vagyis utaltak rá, hogy valamit kell velük tenni.
Tetszik ez a rejtélyesség és az, hogy foglalkoznak a konfliktusokkal. A harmadik rész címe alapján pedig a gyerekek Gabriel gyermekei a flashback-ben említett embriókból. Lássuk hogyan bontják tovább a sztorit.

szyszaa - 2019. 05. 15. 13:15

Eddig nagyon tetszik az irány, oké, hogy sokak számára már fárasztó lehet a sok civakodás, beszólogatás, de inkább rendezzék le most az elején ezeket a személyes konfliktusokat, minthogy újabb háború legyen. Csak azt ne!

Diyozát nem sokan említik, de bitang jó a karakter és a színésznő is (Banshee-ből ismerem, ott is bad ass volt)!

Murphy kedvenc és Raven is! Nem érdekel, ha nincs benne nyáltenger, de azért jól esne, ha a végén együtt találnák meg végre a boldogságot. :)

Octavia sosem volt szimpi, ezután se lesz szerintem, főleg, hogy a való életben is elég vad természetű, kiszámíthatatlan, és a barátját megverős sztori után a karrierje is veszélyben van. De hagyjuk ezeket :) A lényeg, hogy most látok több szálat, érdekes sztorikat, amikből jó dolgok sülhetnek ki.

Vagány lenne, ha más bolygókat is felfedezhetnének, kicsit Sliders-es lehetne a hangulat, bár az párhuzamos univerzumos, de ha hasonlót lépnének meg itt is, az tetszene sokaknak. Új élőlények, ismeretelen felfedezése, hajrá, bízom benne, hogy ne sz.rják el!

Levi - 2019. 05. 15. 20:18

6×03

Na végre, ebben a részben minden benne volt amiért szeretem ezt a sorozatot, már-már a fénykort idézte. Remélem a folytatás is ilyen marad!

Sigismundus - 2019. 05. 17. 21:04

6×03

Hááát nem is tudom… tetszik még nézem természetesen.
De.

Mintha a mostani részben látottak jó részét már láttam volna, kissé más helyzetekben, megcsavarva, áthelyezve. De láttam már őket.

a búralakók kissé Weather hegyiek. Van itt is fura szekta, szertartás, az ősökre hivatkozás akik tovább élnek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz