login |

2019/20: Pilotszezon – NBC (dráma)

2019. 05. 03. 18:30 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2019/20

Elérkeztünk a szezon végének kezdetéhez, ami az országos csatornák pilotforgatásainak ideje is egyben.

A csatornák vezetői év elején kiválasztották a berendelt több tucat pilot-forgatókönyvből azt a 10-20 darabot, amelyekből elkészülhetnek az első epizódok, és amikből aztán az upfronts-ra fognak választani 5-10 új sorozatnak valót. Elvileg az összes pilotberendelés megtörtént, a casting is véget ért, sőt, lehet, hogy a forgatások is. Így most rajtunk a sor, hogy megírjuk, hogy mely sorozattervekből kerülnek majd ki a 2019/20-as újoncok.

(Eddigi posztok: CW, ABC (komédia)ABC (dráma)NBC (komédia), NBC (dráma), Fox (dráma)Fox (komédia), CBS (komédia), CBS (dráma)) Miről ismeretes az NBC drámában? Beugrik nektek valami? Na mindegy, idén a lentiekből választanak pár sorozatberendelést, hátha valami beüt majd. A tovább mögött a leírások, készítőkkel, főszereplőkkel, sztorival – ti mit választanátok?

Bluff City Law

Készítő: Dean Georgaris
Szereplők: Jimmy Smits, Caitlin McGee, Barry Sloane, Michael Luwoye, Maame Yaa Boafo, Jayne Atkinson
Történet: karakterközpontú jogi dráma egy memphis-i elit ügyvédi iroda jogászairól, akik a legellentmondásosabb polgárjogi ügyekre szakosodtak. A cég élén egy igazi legenda, valamint zseniális lánya, akik a legkeményebb Dávid kontra Góliát ügyeken dolgoznak, miközben komplikált kapcsolatukat is kezelniük kell.

Council of Dads

Készítő: Tony Phelan, Joan Rater — executive producer: Jerry Bruckheimer
Szereplők: Sarah Wayne Callies, Michele Weaver, J. August Richards, Clive Standen, Michael O’Neill, Steven Silver, Emjay Anthony, Thalia Tran
Történet: Bruce Feiler emlékiratai, a The Council of Dads: My Daughters, My Illness and the Men Who Could Be Me alapján egy férfiról, akinek felborul az élete, amikor egy potenciálisan halálos betegséggel diagnosztizálják. Szembenézve a halandóságával, a felesége segítségével gondosan kiválogatnak egy különleges barátokból álló csoportot, hogy azok támogassák a családot, illetve vezessék őket az élet kihívásai által keltett hullámvasutazás során. (A könyvből 8 éve már készült egy pilot Kyle Bornheimer főszereplésével, de az nem lett berendelve.)

Emergence

Készítő: Michele Fazekas, Tara Butters
Szereplők: Allison Tolman, Alexa Skye Swinton, Clancy Brown, Robert Bailey Jr., Ashley Aufderheide, Owain Yeoman, Donald Faison
Történet: karakterközpontú thriller egy seriffről, aki magához vesz egy rejtélyes baleset helyszínén talált, minden emlékét elveszítő gyereket. A nyomozás a főhőst olyan összeesküvésbe sodorja, ami minden képzeletét felülmúlja, és aminek a középpontjában a gyerek személyazonossága van.

Law & Order: Hate Crimes — sorozatberendelés

Készítő: Dick Wolf, Warren Leight
Történet: A New York-i gyűlöletbűncselekményekkel foglalkozó osztály igazi ügyei által inspirált sorozat. Az osztály az SVU alatt dolgozik, és sokszor még nyomozókat is kölcsönöz az ügyeihez.

Lincoln

Készítő: VJ Boyd, Mark Bianculli
Szereplők: Russell Hornsby (a Proven Innocent berendelésétől függően), Arielle Kebbel, Michael Imperioli, Ramses Jimenez, Brooke Lyons, Roslyn Duff
Történet: Jeffrey Deaver Lincoln Rhyme-regényei alapján (itthon: A csontember címen jelent meg az első – mármint azt hittem, hogy megjelent, de nem találom, csak a többi kötetet), egy legendás, törvényszéki kriminológusról, aki egy ördögi sorozatgyilkosra való vadászat közben súlyosan megsérül. Amikor ismét előkerül a gyilkos, kénytelen újfent nyomozásba kezdeni, amiben egy fiatal járőrnő segít neki, akivel különleges kapcsolatot alakít ki. És persze miközben az ördögi zseni nyomában vannak, a rendőrségnek nagyvolumenű ügyekben segítenek be.

Prism

Készítő: Daniel Barnz
Szereplők: Malin Akerman, Mykelti Williamson, Ramon Rodriguez, Chloe Wepper, David Alpay, Brooke Smith, Sara Rue
Történet: a Rashomon (itthon: A vihar kapujában) által ihletett projekt, ami egy gyilkossági tárgyalás provokatív bemutatása lesz úgy, hogy minden egyes epizódot más és más perspektívából fognak elmesélni, mindegyiknek más és más fog a középpontjában állni. Értelemszerűen minden részben új dolgok fognak kiderülni, új rejtélyek kerülnek napvilágra, és meg fog kérdőjeleződni mindaz, amit addig tudtunk.

Zoey’s Extraordinary Playlist

Készítő: Austin Winsberg — executive producer: Paul Feig
Szereplők: Jane Levy, Skylar Astin, Alex Newell, Mary Steenburgen, Peter Gallagher, John Clarence
Történet: What Women Want-La La Land-mixtúra egy okos, de szociálisan kissé merev, harminc felé közelítő lányról, aki hirtelen elkezdi hallani az emberek legbelső gondolatait – dalként, illetve nagy musicalbetétekként, amit számára adnak elő. Új képességét arra használja, hogy jobban megértse a körülötte lévőket, és hogy segítsen rajtuk.

5 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2019. 05. 03. 18:49

Megint a jogi és a rendőri téma, istenem…

A Zoey-ból remek alkotás is kisülhet, remélem, azt bekérik.

Plusz a Lincoln kapna egy esélyt Arielle Kebbel miatt.

winnie - 2019. 05. 03. 19:01

ez nagyon, de nagyon: Law & Order: Hate Crimes. 100%

és persze a lincoln, mert annak alapja lenyűgöz, hogy a nyomozó nem tud kimozdulni az ágyából. nem tudom, ebből mennyit vesznek át, de ez alapból 100%.

a zoey, ahogy írtam a berendelésnél, a koncepció miatt 100%.

és a prism is 100%, mert több nézőpontos, amiről mindig minden idők legjobb sorozata, a boomtown jut eszembe.

nyilván a másik 3-ból is lehet bármi, egy high concept, egy goliath-szerű epizodikus és egy valami.

szaszazsu - 2019. 05. 03. 21:38

A legvárósabb: L&O:Hate Crimes

aztán
Prism

Emergence

de az osszes “jogi és a rendőri”-be bele fogok kukkantani :)

Thomas - 2019. 05. 04. 02:10

Engem amennyire az ABC kínálata feldobott, annyira hervasztó az NBC-é. Tényleg csak a Lincoln lenne érdekes Arielle Kebbel miatt, de az meg nagyon epizodikus nyomozósnak tűnik, amiből az első vagy a 2. rész után ki szoktam szállni. Szóval meglátjuk.

Eltiron - 2019. 05. 04. 13:38

“jogi dráma egy memphis-i elit ügyvédi iroda jogászairól, akik a legellentmondásosabb polgárjogi ügyekre szakosodtak.” – John Grisham??? Neki a legtöbb regénye erről szól…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz