login |

Fam: vége az 1. évadnak

2019. 05. 03. 20:01 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

– This is the only wedding i’ll ever have.
– That’s cute.

Ez a sorozat, ez tényleg miért van? Nyilván Nina Dobrev miatt valamivel több olvasónál kaphatott esélyt, mint egy átlagos komédia, de ránézésre ezzel nem igazán tudott élni.

Bevallom a pilotot most pótoltam, amikor rám jutott, hogy kéne pár szót írni a fináléról. Az mondjuk nem meglepő, hogy a minőség nem sokat javult az évad alatt, de a történetszálakkal haladtak így ránézésre, amit a pozitívumok közé sorolnék, nem toporogtak teljesen egy helyben.

A történet egy alakuló családról szól. Mármint ennyi. Van egy pár, az ő eljegyzésükkel kezd a Fam, és a 13 rész végére ebből lesz valami. A férfinak közeliek a szülei, a nő pedig a legszívesebben letagadná a származását, élő apját, de persze minden kiderül, és szépen lassan még az évek során felgyűlt problémákat is feldolgozzák közösen.

Nem mondom, párszor megjelent a képemen egy halvány mosoly, például a fenti idézetnél, de annyira tipikus ez a sitcom, hogy ajánlani nem igazán tudom. Még egy olyan csali sincs benne, mint mondjuk a Big Bang Theory-nál volt. És ezen a finálé sem változtatott.

Vicces amúgy, hogy az egészet az apát játszó Gary Cole dobja fel. Az ő karaktere és a hozzá köthető poénok azok, amik felhúzzák a padlóról a sorozatot. Mondjuk már a cím megmagyarázása is sántított, Fam, ami ugye a family tavaly agyonhasznált, szleng változata, de a fiatalok nagyjából a bro helyén használták, szóval érdekes ilyen szempontból is az ennyire tipikus sitcom ilyesfajta pozicionálása.

A lényeg, hogy ezt messze kerüld, fam. Aki viszont kitartott, attól szívesen olvasom a kommenteket. 1, 2, 3…

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 05. 03. 20:10

nem tartottam ki. gary cole-nak olykor vannak jó pillanatai, de a többiek semmi extrãk, a fináléban is max pár szituáció csal elő poénokat. viszont a 40 éves hugicánál rég láttam idegesítőbb karaktert. az, hogy minden kellékláncot magára aggat, gondolom a színész ötlete volt.

tipikus. felejtős számomra.

pumpika - 2019. 05. 03. 20:41

2 részt megnéztem (Nina miatt persze :) ) de nem kapott el…valami hiányzik belőle…

Anni - 2019. 05. 03. 22:12

Lehetséges, hogy akkor egyszemélyes ellentáborként vagyok itt, de nekem tetszett végig. Bírtam a poénokat a szereplőket is. :D Nagyon meglepődnék ha lenne 2. évad de én örülnék neki.

Tii - 2019. 05. 03. 23:06

Anni, csatlakozok, nem vagy egyedül!
Én eleve Gary Cole miatt néztem bele, és nekem megérte maradni, mert megnevettetett.
De biztos nem lesz folytatása. Nem baj, jövőre majd biztos megint találok valami más 20 perceset, ami elszórakoztat.

lalakov - 2019. 05. 03. 23:29

Nekem is tetszett. Kiszámítható volt, de így is jól szórakoztam rajta. A két szépség pedig hab volt a tortán.

Thomas - 2019. 05. 04. 02:29

Miért lenne biztos, hogy nem lesz folytatása, meg miért kéne nagyon meglepődni ezen? Így terjednek az álhírek. Jelenleg kb. 50/50 az esélye, ajánlom a kaszaindex rovatot azoknak, akik ilyesmiket írnak. De pont tegnap olvasgattam a tvline esélylatolgatását, ott is pont ezt írták.

Én kitartottam, nem volt rossz, de valahogy fokozatosan leeresztett, vagy csak én untam meg, de egyre kisebb lelkesedéssel vártam az új részeket:) Hogy én szeretnék-e folytatást, azt nem tudom, de ha lesz, akkor azért belenézek, hogy hogyan tovább.

Anni - 2019. 05. 04. 12:41

Szoktam nézegetni a kaszaindex rovatot is és láttam, hogy hogy áll a dolog. Jelenleg én inkább a rosszra készülök, hogy aztán örüljek ha berendelik. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz