login |

Pilot: Bonding

2019. 05. 03. 14:50 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az a helyzet, hogy a 2. részt be kellett próbálni mellé, mert a kezdés csak azt emelte ki, ami szerintük megragadja a nézőt: a BDSM. Kevés sorozat kezd 16 perces résszel, amiből vagy 30 másodpercet kap egy pénisz lekicsinylése, de úgy tűnik, a Netflixen simán elfér egy ilyen komédia is. (Természetesen a teljes szezon magyar felirattal érhető el.)

A Bonding története egy szégyellős fiúról szól, aki stand-up komikus akar lenni, viszont nincs nagy bátorsága hozzá. Valamiből meg kell élni a nagyvárosban, és a pincérkedés nem hoz eleget, ezért a gyerekkori jóbarátja beszervezi őt, az asszisztense lesz a domina melóban. Mármint a barát “rendezi le” a férfiakat, a srác pedig segít néha.

A második részre már elkezd kialakulni a történet is, hiszen a sokkolást az elejére hagyták. Talán a nézőt is úgy akarják belerázni, mint a főszereplőt. Persze ne egy szexsorozatot képzeljetek el, hiszen a dominaság nem arról, hanem a kontrollról szól, és gyorsan társadalmi kérdésekbe torkollik itt is ez a nem túl egyszerű téma.

Mindeközben szépen felvezetik a srác önbizalomra találását is. Szóval a lányon keresztül kapjuk a társadalmat és az elfogadást, a fiún keresztül pedig az önbizalmas ívet, hiszen már a második rész végére is felszabadulni benne valami, amit érdekes módon ábrázolnak a készítők is.

A problémám, hogy még ha a téma érdekesnek is bizonyul, az egész valahogy olyan semmilyen megvalósításilag. Lecsúszhat az évad, csak , 7 rövid rész, de valahogy semmi inspirációt nem érzek a megvalósításában. Ez alatt a színészeket is értem, na meg a rendezést és fényképezést, meg talán a vágást is, például a reakció képkocka (a legfelső) tök furcsa ritmussal érkezik,meg hasonlók.

A lényeg ennyiből úgyis az, hogy a nem mindennapi téma miatt érdemes lehet belenézni, nem sok sorozat foglalkozik ilyesmivel mélyebben, és akkor kiderül, hogy nektek összeáll-e. Nálam nem tette, és tipikusan 6/10 a kezdése, de ha jól tudom, akkor érkezik majd évados írás is az oldalra, szóval van akit elkapott.

12 hozzászólás Ne habozz!

splash32 - 2019. 04. 25. 13:12

Letoltam egy este alatt. Ez a 16 perces formátum nagyon illik ehhez a sorozathoz. Elég jól pörög a sorozat és meglepően szórakoztató.

lalakov - 2019. 04. 25. 18:23

Ilyet sem láttam még. Ez is egy fura sorozat volt.

Sorozatgyilkos - 2019. 04. 26. 12:52

Egyelőre nagyon jónak tűnik!

winnie - 2019. 05. 03. 14:59

szerinte, nagyon aranyosan kezdett. nem emelkedett ki, de rendben volt, 2 vagy 3 rész után maradt nézős. a csaj civil élete jó, hogy megmutatásra kerül, de azért remélem, lesz is valami jelentősége.

AlyssaMorningway - 2019. 05. 03. 15:21

Èn rettenetesen ódzkodom elkezdeni is, a szemèlyes felhangjaim miatt. Fèlek hogy nekiàll kicsinàlni egy szubkultúràt, ès elcseszi, mint Az A Szürke Fos.

Julcsi - 2019. 05. 03. 15:22

Szombaton kezdtem el (mert automatikusan elindult az ajánlója és amúgyis épp valami újat akartam, hát rákattintottam) és másnapra be is fejeztem.
Lehetne mélyebbre menni, jobban kidolgozni, de szerintem kezdésnek tök jó lett. Vannak kifejezetten vicces pillanatok, volt, ahol hangosan felröhögtem, de emellett azért adott gondolkodni valót is emberi sorsokról, döntésekről.
Ha lesz következő évad, nézni fogom.

winnie - 2019. 05. 03. 15:24

AlyssaMorningway: a készítő személyes tapasztalataira épül, szóval ilyen szempontból elvileg hiteles. elvileg. de az biztos, hogy az motiválta őt, hogy megcsinálja a sorozatot, amit megtapasztalt.

El-ahrairah - 2019. 05. 03. 17:53

Szórakoztató volt, de engem főleg az elején rettentően zavart, hogy a főhős srác ennyire balfasz.
Értemén, hogy az a cél, hogy az néző reakció tükröződjenek az ő viselkedésében de szerintem túl van tolva, ezzel párhuzamosan pedig hiteltelenné válik a megtáltosodása.
A főhősnő is kimondottan antipatikus volt néha, de a végére egészen megkedveltem mindkettőjüket.

Ami még fura volt, hogy sok helyen úgy éreztem, hogy nem tudja eldönteni a sorozat, hogy most “haha, kacagjunk a freak-eken” akar lenni vagy “BDSM is serious business”.
Nyilván a fő tanulsága az utóbbira épít de ezt eléggé aláássa némely jelenet.

Mellesleg külön vicces, hogy a szokásos amerikai módon a kukit meg a mellbimbót persze véletlenül sem szabad mutatni mert hejdecsúnyadolog de mások lepisálása az rendben van.

Összességében szerintem az egyedisége miatt megéri bepróbálni, amúgy egy közepes sorozat ami ha összekapja magát akkor akár jó is lehet a második évadra.

tonks - 2019. 05. 04. 13:47

Pont Netflixre való darálható széria, a kevés epizóddal és játékidővel. Tetszett benne minden, főleg az elsőre p*csnek tűnő csoptárs srác, aki milyen jó randit kerekített végül. A főszereplő csajnál jó sokat gondolkodtam, honnan ismerős, aztán végre meglett: ő volt Kara a mostohán elkaszált Red Band Societyben anno.

Vox - 2019. 05. 04. 16:40

Ahogy fentebb is írták, nem igazán tudja/akarja eldönteni, hogy viszonylag komolyan akarja körbejárni a kérdést, vagy a BDSM-hívőkből akar hülyét csinálni. A humor része az utóbbira épít, ez viszont sablonos és halovány, míg a dráma közhelyes és gyenge. Nyilvánvaló, hogy azért 7X15 perc a “sorozat”, mert így egyszerűbb, bele-belekapni bizonyos dolgokba, kérdésekbe, de mégse kell rajta annyit időzni, hogy rendesen ki lehessen vagy ki kelljen bontani (ezért nem is készült egy 90-100 perces film ehelyett, mert oda rendes történet és karakterívek kellett volna, nem csak hevenyészetten felfirkált közhelyek). A főszereplő páros amúgy jó, Zoe Levin gyönyörű, dominának viszont halovány és közhelyes, a haverja dettó ugyanez, csak meleg karakterként. Egy délutánra elmegy, de az alapsztoriban szerintem ennél bőven lett volna több.

Dave - 2019. 05. 04. 18:38

Egész jó volt, hamar daráltuk.

Wol* - 2019. 05. 09. 16:36

Abszolút feel good nálam.
Utoljára az Everything sucks esetében éreztem így.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz