login |

iZombie: kezdett az 5. évad

2019. 05. 06. 21:30 - Írta: Necridus

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Hát nem. Vagy mégis. Nem tudom…

A 4. évados kibeszélőben írtam, hogyan is hatnak rám az iZombie egyes évadjai (felkeltik az érdeklődésem, csalódást keltenek, majd ismét visszahúznak), s feltettem a kérdést, hogy ugyanilyen érzésem lesz-e most is. Egyfelől nem, mert az évadnyitó nem tudott különösebben lekötni, mert egy átlagos évadközi résznek éreztem, a folytatás mégis nagyon jól is elsülhet.

Nem azért nem szórakoztatott, mert más lenne a stílus, mert ugyanaz a zom-rom-com-dram sorozat, mint eddig, hanem mert mindenből egy kicsit meríteni akart, és végül nem igazán kaptunk semmit. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Poénkodtak ismét az agyevés következményeivel (mondjuk látomásokat nem kaptunk), és mivel Ravi-n volt most a sor, ő változott át Vinny Jones-stílusú macsóvá, amivel nem is volt baj, cserébe elvette a figyelmet a főhősről, akinek talán az összes szereplő közül a legkevesebb szövege volt most.

Na jó, talán Major kapott még nála is kevesebb szerepet, de az nem is baj, elvégre továbbra sem tartozik az erős karakterek közé. Cserébe Blaine igen, aki az évadnyitó fénypontja volt. Vicces volt, ha kell, ismét átment badass zombi üzemmódba, és a színészi játék is több, mint kielégítő.

A történet egyébként 6 hónappal később veszi fel a fonalat, amikor Peyton a polgármester-helyettes, Blaine a Majorrel kötött csempész-bizniszt viszi, Clive a terhes feleségével és munkájával van elfoglalva, Liv pedig a hullaházban, a rendőrségnél és Renegade-ként tölti idejét.

Ravit felkeresi egy tudós, hogy közösen kifejlesszék a zombiságra való gyógymódot, de 300 gyermek élete kerülne ezzel veszélybe, hiszen az ő agyuk termeli azt az anyagot, ami a gyógymód lényeges összetevője.

Emellett folyamatosan fokozódik a zombi-ember feszültség, olyannyira, hogy az emberek robbanóanyaggal támadják a zombikat. Ez a két szál remélem az évad vége felé egy erős háborús jelenetsorban forr össze, ahol zombik és emberek egymás ellen harcolnak, s végül megoldást találnak arra, melyik világ uralja Seattle-t (vagy később az egész bolygót?).

Ha nem így lesz, akkor a sorozat nem lenne hű önmagához, hiszen az egyszerű nyomozós komédia mostanra már elég komoly történetet vezet, amit kár lenne nem katartikus, mindent eldöntő eseménnyel zárni.

Sajnos nem igazán lehet többet elmondani az évadnyitóról. Vicceskedett, megmutatta a Seattle-ben uralkodó feszültséggel teli légkört és… ennyi. Ugyanúgy közepesre tudom értékelni, ahogy azt már egy ideje teszem, szóval 5/10. A remélhetőleg robbanó finálénál találkozunk.

2 hozzászólás Ne habozz!

heidfeld - 2019. 05. 06. 22:35

Érdekes dolgokat vetettek fel, és a legfontosabb, Blaine valódi énje visszatért.
David Anders nagyon lazán jó színész, Rose Mciver mindig az, és Rahul Kohli is remekelt.
Közepesnél bőven jobb volt. Mondjuk 7/10.

Mom - 2019. 05. 08. 18:50

Nekem egy átlagos rész volt. Nem emiatt szeretnék bele a sorozatba, de kaszálni sem ezután az évadnyitó után kaszálnám, szóval várakozó álláspontra helyezkedtem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz