login |

Hírszerda – What We Do In The Shadows 2. évad!

2019. 05. 08. 09:10 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Premier: The Haves and the Have Nots S6, Intervention S19 (folytatás), Texicanas S1, Bite Club S2, Crash Scene Investigation S1, Born To Be Wild S1 + Finálé: Restored By The Fords S2, Never Say Goodbye S1
 • Teljes évados premier: Lucifer S4 (Netflix ),
 • Magyar premier – Prime: 05.15 NCIS: Los Angeles (NCIS: Los Angeles) 10. évad (folytatás)
 • Magyar premier – Nickelodeon: 06.09 A tini nindzsa teknőcök felemelkedése (Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles) 1. évad (folytatás)
 • 05.01-jén felkerült Ghosted – Parás páros (Ghosted) teljes 1. évadja a FOX+-ra, ami itthon korábban le nem adott részeket is tartalmaz.
 • A Younger szinkronhangjai.
 • A Netflix-es szinkronok kapcsán: ugyan nem sorozatos, de magyar hangsávot kapott a Knock Down The House című Netflix-dokumentumfilm is, szóval természetesen nem csak a sorozatok kapnak audio honosítást.
 • Pilothírek: a CW bekérte sorozatnak a Batwoman-t, a Nancy Drew-t és a Katy Keene-t, passzolta a Jane The Novela-t, újra fogja kalibrálni/forgatni a The Lost Boys-ot, és még rágódik a Glamorous-ön.
 • Hivatalosan is megkapta a sorozatberendelést a… hirtelen nem is tudom, hányadik Star Trek-sorozat. Az egyelőre cím nélküli, korábban már belebegtetett projektet a Nickelodeon rendelte be Kevin és Dan Hageman készítésében. Ez pár törvényenkívüli tinédzserről szólna, akik felfedeznek egy magára hagyott Csillagflottás hajót, és azzal kezdenek el kalandozni.
 • (Számoljuk meg gyorsan: van a Discovery, már biztos, hogy jön a Jean-Luc Picard-os spinoff Patrick Stewart-tal, ott a Section 31-spinoff Michelle Yeoh-val (mintha már ez is tuti lenne), és biztos, hogy lesz egy animált, felnőttes spinoff, a Lower Decks, plusz a tervbe vettek között ott a Starfleet Academy Stephanie Savage és Josh Schwartz készítésében, ami a Csillagflotta Akadémián játszódna, a másik pedig a Wrath of Khan-ból (itthon: Khan haragja) ismert Khan Noonien Singh-re fókuszálna – ezt Nicholas Meyer készíti majd, ha berendelést kap. Soha nem volt ilyen jó Star Trek-rajongónak lenni?)
 • Visszatért a Disney XD-re a Guardians of the Galaxy-sorozat. A Marvel’s Guardians of the Galaxy: Mission Breakout! többféle animációs stílust fog elhozni, amikkel a több érintett világot és dimenziót fogják jelképezni, lesz itt CG-stop motion, gyerekkönyv illusztráció, 8 bites, mozgó képregényes, mindenféle. És persze klasszikus is.
 • A Legion 3. évad 06.24-én kezd az FX-en.
 • A Saturday Night Live 05.11-i adásának Emma Thompson lesz a műsorvezetője (zenei vendég: Jonas Brothers), míg a 05.18-i résznek Paul Rudd (zenei vendég: DJ Khaled)
 • Az Empire 6 szereplője levelet írt a FOX-nak és a készítőknek, hogy hozzák vissza az új szezonra Jussie Smollett-et. A FOX egyelőre nem tervez a színésszel.
 • A YouTube Premium berendelt egy Dude Perfect-dookumentumfilmet, mely a srácokat első országos turnéjukon fogja követni, s nem csak a vad versenyeiket mutatják be, hanem színfalak mögötti és intim pillanataikat is.
 • Majd írunk róluk bővebben is, de a Netflix újabb koreai sorozatokra csapott le: most kedden elkezdte adni hetiben az Abyss-t, de 06.01-jén az Arthdal Chronicles fantasy is hetiben.
 • A Game of Thrones – 8×02 tévés ismétlése a 8×03 előtt 0.9-es 18-49 ratinget hozott, amivel mindegyik országos csatornás és kábeles műsort maga mögé utasított vasárnap. Kivéve az új GoT-epizódot, és az America’s Funniest Home Videos/American Idol-duót az ABC-n.
 • Jonathan Levine készítői szerződést kötött a Lionsgate stúdióval.
 • Az FX berendelte a What We Do In The Shadows 2. évadját.
 • A Netflix berendelte a Nailed It! 3. évadját.
 • Emerald Fennell, a Killing Eve showrunnerje beszél a mostani részben történtekről.
 • Leah Rachel, a Chambers készítője beszél az 1. évadról és a zárásról.
 • Vendégszerep: Joanna Cassidy – NCIS: New Orleans, Sisa Grey – Legends of Tomorrow (visszatérő), Melissa Peterman – Last Man Standing,
 • Állandó szerep: Brenock O’Connor, Stephen Dillane, Ronkẹ Adékoluẹjo, Andrew Buchan, Vicky McClure – Alex Rider, Christian Cooke, James Bloor – Barkskins (National Geographic)
 • Interjú: Christina Applegate és Linda Cardellini (Jen és Judy – Dead To Me), Laura Carmichael (Margaret – The Spanish Princess), Jane Featherstone (a Chernobyl producere), DeWanda Wise (The Twilight Zone – 1×06), Timothy Simons (Jonah – Veep),
 • Spinoffot kap a TV2-n a Sztárban sztár – vagy úgy is lehet mondani, hogy a TV2 új énekes realityversenyt indít egy ismert brand alatt. A Sztárban sztár leszek!-ben civilek fognak versenyezni Horváth Tamás, Pápai Joci, Tóth Gabi, Bereczki Zoltán mentorálása és zsűrizése közepette, X-Faktor-klón lebonyolításban (selejtezők, csapatválasztás, csapatszűkítés, kiesés). Műsorvezető: Till Attila.
 • Pilotszkript: Qualityland – HBO, komédia, készítő: Mike Judge és Josh Lieb – Marc-Uwe Kling regénye alapján. A közeljövőben játszódó történet, ami és bemutatja az emberiség harcát a kényelem zsarnoki elnyomása ellen. Viccesen.
 • Új sorozat: Vampire in the Garden – Netflix, anime, készítő: ??, két nagyon eltérő lányról, egy ember és egy vámpír különös barátságáról a zene erejének segítségével.
 • Az Endemol Shine megvásárolta Amitav Ghosh Ibis-trilógia könyveinek (Sea of Poppies, River of Smoke, Flood of Fire) tévésorozatos adaptációs jogait, és a tervezett sorozatot Shekhar Kapur rendezheti meg. Élénken megrajzolt karakterek egymást metsző sorsainak találkozása a britek, indiaiak és kínaiak közötti drogkereskedelem, illetve az Ópium háború időszakában.
 • A History berendelte az In Search Of 2. évadját.
 • Az A&E 05.08-án egy inspiráló dokusorozatot mutat be The Employables címmel, amiben mindenféle “állapottal” rendelkező emberek munkakeresését mutatják be autistáktól kezdve Tourette-esekig.
 • A jövőre induló amerikai amerikai foci liga, az XFL meccseit a FOX, az ABC és ezek sportcsatornái, az FS1 és az ESPN fogja közvetíteni – íme a teljes program délutáni és főműsoridős meccsekkel. A legtöbb szombati és vasárnap délutáni, így a sorozatokat nem érinti közvetlenül (bár a FOX animáció kapnak majd némi felvezetést általuk), de a 9. és 10. héten a FOX csütörtök este is fog közvetíteni.

27 hozzászólás Ne habozz!

CrashBoostZoom - 2019. 05. 08. 10:07

Van egy olyan érzésem, hogy a készülő Star Trek sorozatokból amelyek túl messzire csúsznak az alapkonceptiótól messze átlagon aluliak lesznek. De legalábbis nagyon megosztóak.

ace05 - 2019. 05. 08. 10:18

Akkor jó lesz jó Star Trek rajongónak lenni, ha megcsinálják Fuller antológia tervét és berendelnek egy Pike Spinofot is.

juhaszvik - 2019. 05. 08. 10:20

nagyon off, de tévés kérdés: mi értelme lehet annak a “reklámozási” módnak, amit én Magyarországon a History channel esetében látok, hogy nagyjából 7-8 percenként beadnak egy reklám blokkot, de reklám nélkül, és csak ugyanazt a néhány műsorpromót adják le újra és újra és újra. A Mo-n megszokottnál gyakrabban adott reklámoknak van rációja, azzal nem is vitatkozom, csak nem értem, hogy bevétel nélkül mi szükség van rájuk.
(Történt, hogy pár napig beteg voltam, és otthon ez a csatorna ragadt a képernyőn, és már fél nap múlva kívülről fújtam a gyakran nem is magyar nyelvű promóknak a szövegét.)

Mate815 - 2019. 05. 08. 10:25

What We Do In The Shadows jó hír, sírok minden részen.

Uzumaki069 - 2019. 05. 08. 10:29

Magyar premier – Comedy Central: 05.20 Családom, darabokban (Life in Pieces) 3.évad – Hétköznap 13:50-től.

dochollywood - 2019. 05. 08. 10:33

Big Little Lies főszereplői fecsegnek erről-arról:

https://www.youtube.com/watch?v=4urISmTo_94

Ace - 2019. 05. 08. 10:46

“Soha nem volt ilyen jó Star Trek-rajongónak lenni?”

Az biztos ,hogy a 90-es évek után egy újabb aranykor következhet a rajongóknak ha valóban elindul a többi sorozat. A Nicholas Meyer-es Khan sorozat nem biztos ,hogy összejön mintha valahol olvastam volna róla ,hogy már ő sem nagyon bízik benne a többi viszont elvileg biztosabb.

nadivereb - 2019. 05. 08. 10:47

@juhaszvik: A promók nagy része a H2 csatorna műsorait reklámozza, valószínűleg annak az ismertségét (ill. az arra való igényt) próbálják feltornászni. De szerintem az a fajta spammelés, amit csinálnak, már kontraproduktív, (Főleg, hogy már az előzetesek alapján is eléggé – hogyismondjam – kétes minőségű műsoroknak tűnnek.)

winnie - 2019. 05. 08. 10:48

CrashBoostZoom: szerintem a készítőiekben érdemes bízni, mert azok nem egy kvázi kiadott koncepcióra épülnek, hanem egy szenvedélyes rajongó rég érlelt ötleteire.

elliot - 2019. 05. 08. 10:53

offolok: A Man With a Plan 3. évadnak 13 rész után vége lett, az előzőek hosszabbak voltak. Cancel lett? Nem találok róla sehol információt. Ti tudtok róla valamit? Köszi!

winnie - 2019. 05. 08. 11:10

nincs cancel, csak annyi, hogy mivel évadközi volt a kezdése, így csak 13 részes berendelést kapott tavaly májusban.

utomi - 2019. 05. 08. 11:13

És sajnos nem lett magyar felirat a Luciferhez. :(

clegane - 2019. 05. 08. 11:18

örülök a What We Do-nak, teljesen fel tudott nőni a filmhez.

Jack - 2019. 05. 08. 11:20

Sziasztok!

A CW The Lost Boys sorozatra van esély még hogy jövőhéten berendeljék, vagy valamilyen anyagot kiadjanak hozzá?
Vagy majd jövőre lehet belőle valami? Hogy szokott működni?

Előre is köszi a választ!

winnie - 2019. 05. 08. 11:23

jack: mivel off cycle forgatják a pilotot újra, vagyis valószínűleg nyáron, a lost boys leghamarabb ősszel kerülhet berendelésre és tavasszal képernyőre, de valószínűbb a jövő májusi berendelés, illetve a 2020-as őszi, vagy 2021. tavaszi start. már persze akkor, ha az új változat elnyeri a csatorna tetszését. az mindenképp pozitív, hogy akarják a projektet és nyilván a készítővel, rob thomasszal is együtt akarnak dolgozni.

winnie - 2019. 05. 08. 11:23

utomi: igen. a jelek szerint nem akarták bevállalni anélkül, hogy az első 3 évad magyar lenne.

bopeti02 - 2019. 05. 08. 11:48

juhaszvik:
Van a sima History meg a History HD. Régebben észre vettem hogy a két csatornán pontosan ugyan az a műsor megy annyi különbséggel hogy a sima History-n vannak rendes magyar reklám blokkok a History HD-n meg csak műsor ajánlók de az egy időben a sima Histroy-n adott reklám blokkal.

juhaszvik - 2019. 05. 08. 12:31

nadivereb: “amit csinálnak, már kontraproduktív”
több szempontból is.
persze mind a reklámok, mind a promók mondhatni a néző számára a negatív serpenyő a tévézésben, de lehet azt is jól és rosszul is csinálni, ami lehet akár a mérleg nyelve is.
én például rühellem a youtube-on elinduló reklámokat. sose jutna eszembe bármit is egy ilyen reklám után megvenni, sőt egészen komoly gyűlölettel viseltetek az adott termék/szolgáltatás iránt. ez nem szándékos, de akaratlanul is annyira felcseszi az agyam, hogy nem tudok nem haraggal gondolni az adott reklámra (tévénél ez nincs meg).

bopeti02: hoppá, szóval lehet, hogy a hc HD valami prémium csatorna lehet, és a szolgáltatókkal reklámnélküliségben egyeztek meg? most spec nem emlékszem, de általában mindenből a HD-t nézem, valószínűleg itt is így volt (csekkoltam, mindkettő van a csomagomban). mondjuk ha így van, akkor szimpla átverés, mert a nézőnek nem lett jobb, csak mosópor helyett azt nézi, hogy a Föld bolygó valójában egy sorozat gyilkos (és hasonló baromságok). tehát a szolgáltatónak többe kerül a csatorna, de a néző nem jár vele jobban, akkor ez egy rossz üzleti döntés.

CrashBoostZoom - 2019. 05. 08. 13:46

@winnie

Az a baj, hogy én pont ettől félek. Egy szenvedélyes rajongó rég érlelt ötletétől. Ugyanis azok általában marha nagy melléfogásokkal végződnek.

winnie - 2019. 05. 08. 14:57

nem tudom. szerintem sokkal rosszabb az, ha az öltönyösök találnak ki valamit vákuumban, mert az szerintük működni fog, majd behívnak az ötlethez semmilyen szempontból nem kötődő 5-10 random írót, hogy egy hét múlva álljanak elő egy koncepcióval rá. utóbbinál a szenvedély és a szív hiányozni fog belőle. míg az előbbinél az biztos, hogy benne lesz. a versenytárgyalásra lehet azt mondani, hogy annyi az előnye, hogy a legjobb ötletet veszik meg, de a sajátötletes dolog is erről szól, hiszen sokan pitchelnek saját star trek-koncepciókat, és azokból is kiválasztják a legjobbat.

a különbség alapvetően annyi, hogy az egyik saját ötlet, a másik pedig mesterségesen, a lehető legnagyobb haszon elérése érdekében kreált.

abszolút nem biztosíték egy star treken felnőtt sorozatíró, vagy egy régi ST-s író 20 évvel későbbi ötlete esetében a minőség, mint ahogy a másik esetben sem lehet szavatolni a biztos melléfogást, de az író hozzáállása az alapanyaghoz rengeteget tud dobni rajta.

CrashBoostZoom - 2019. 05. 08. 15:08

@winnie

Kellenek azok az öltönyösök, hogy visszafogják az írókat és a régóta dédelgetett ötleteiket. Lehet, hogy eredeti és szerinte marha jó ötlet de ha stílusidegen vagy totál nem illik a franchise-hoz akkor lehet, hogy az az 5-10 random író jobbat tudna összehozni mert a szuperíró nem látja a fától az erdőt. És sajnos az esetek többségében ez van.

Dave - 2019. 05. 08. 15:34

Csak nekem tűnt el a Netflix-ről a Stranger Things első évadának magyar szinkronja? Szlovákián használom ami a múlt héten még elérhető volt, aztán észrevettem, hogy a magyar feliratok eltűntek, most pedig a szinkron sem elérhető. Kíváncsi lennék, hogy Magyarországon mi a helyzet.

elliot - 2019. 05. 08. 15:38

@winnie: köszönöm. és renew 4. évadra? vagy azt nem tudni?

winnie - 2019. 05. 08. 15:45

“Kellenek azok az öltönyösök, hogy visszafogják”

nem az írási folyamatról van szó. az minden ötletnél ugyanaz, és ők nem fognak vissza, csak megjegyzéseket tesznek, amiket vagy megfogadnak vagy nem. itt arról van szó, hogy 1.) kié az ötlet, hogy íróé vagy vállalaté, 2.) hogy az ötletet olyan dolgozza-e ki, aki szívből csinálja, vagy olyan, aki zsoldért, 3.) hogy az ötleten valaki gondolkodott-e sokat, vagy csak azért találta ki egy hét alatt, mert megkérték arra.

“Lehet, hogy eredeti és szerinte marha jó ötlet de ha stílusidegen vagy totál nem illik a franchise-hoz akkor”

akkor az öltönyösök nem szerződtetik veszik meg az író ötletét. a folyamat teljesen ugyanaz mindkét esetben, miszerint a döntési pozícióban lévők hallanak egy csomó ötletet, majd rábólintanak egyre. csak a gyökere más az ötletnek.

“lehet, hogy az az 5-10 random író jobbat tudna összehozni mert a szuperíró nem látja a fától az erdőt.”

nincs 5-10 random író. egy író van, akit kiválasztanak az 5-10 randomból (a vállalati ötlet esetében – a saját ötleteknél meg 100-ból választják ki). az egy kiválasztott író pontosan annyi ember, annyi korláttal és lehetőséggel, mint a “szuperíró”.

a két eset abszolút megegyezik, csak az ötletadó személye különbözik (író kontra cég), illetve az ötlethez való kötődése a kivitelezőnek (saját ötletet kidolgozó író kontra más ötletét kidolgozó író).

winnie - 2019. 05. 08. 15:45

elliot: a héten kiderül, de a kaszaindexünkben lehet, hogy van róla valami.

winnie - 2019. 05. 08. 15:54

dave: itthon is. bővebben itt lehet majd talán olvasni róla kommentben, bár konkrétum nincs: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/03/08/magyar-feliratok-a-netflix-en/

asdf - 2019. 05. 08. 18:45

@juhaszvik
Olyan is lehet, hogy ugyanazt a műsort adják több országban, amikor reklámszünet van, akkor az adás átmegy multistreamre, minden ország a saját reklámstreamjét sugározza és ha nálunk nem sikerült annyi reklámot eladni, mint mittomén a cseheknél, lengyeleknél, szlovákoknál, osztrákoknál, akkor nálunk kényszerűen önpromó megy. De ha nálad semennyi reklám sincs, akkor a korábban írt HD-s dolog lehet, ami mögött isten tudja, mi az ok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz