login |

Lucifer: kezdett a 4. évad

2019. 05. 08. 20:20 - Írta: human

86 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem tudom pontosan eldönteni, hogy ráuntam-e végképp az ilyesfajta nyomozós sorozatokra, vagy csak a Lucifert érzem túl közepesnek. Ugye a Netflix által megmentett évad érkezett meg délelőtt, és emiatt mégiscsak visszanéztem, hogy áll a sorozat.

Már nem is emlékszem pontosan, hogy hol szálltam ki az S2-ből. Az biztos, hogy a korábbi szezonok Netflixre való felkerülésekor még egyszer visszanéztem, de annyira sem kapott el, mint annak idején a pilot és az első évad. Ne értsetek félre, van benne valami kifejezetten szórakoztató, egyszerűen csak maguk az ügyek halálunalmasak számomra. És mindez pontosan állt erre a kezdésre is.

Konkrétan az ugrott be, hogy ha 20 perces részekkel bírna a Lucifer, amiben nincs semmi nyomozás, csak kicsit szappanoperásan foglakozik a sorozat ezekkel a karakterekkel (vagy drámaian ugye), miközben kicsit átível, akkor tök nézhető lenne az egész. Főleg, hogy jelenleg mintha minden el is lenne nagyolva.

Arra gondolok, hogy maga a “heti” eset még egy átlagos 40 perces nyomozós széria szintjét sem hozta. Bármikor visszatért oda a kamera, rögtön ásítozni kezdtem. Mintha nem tudnák a többi szálat mellé felhúzni, hanem egyszerűen csak sakkbábukat mozgatnának. Ez akkor volt a legdurvább, amikor Lucifer egyszerűen csak eltűnt, hogy elmenjen a terapeutához.

Mármint ott látni lehetett, ahogy az információ kockákat pakolgatják kifele az írók, mindenfajta tényleges folytonosság érzése nélkül. Nyilván meg kellett magyarázniuk sok mindent, elindítani az évad szálát (ki nem látta a cliffhangert?:), de piszok mechanikus volt az egész, nem organikus. Nyögvenyelős.

A lényeg, hogy engem nem rántottak vissza, de mivel nem is nekem készült az új évad, ezért átadom a visszatérő rajongóknak a terepet, nyugodtan írjanak pozitívakat, azokat mindig szívesen olvasom – de ha voltak negatív meglátások, azokat se hallgassátok el.

És mivel a Netflix az egész évadot kitette, jelezni tudjátok, hogy a több rész hogy viszonyul az évadnyitóhoz. Csak annyi a kérésünk, hogy a későbbi epizódok esetleges SPOILER-eit jelezzétek.

86 hozzászólás Ne habozz!

Sunabubus - 2019. 05. 08. 20:08

Végignéztem. Oké, kamu, néha beletekertem, mert a bűntettek iszonyat uncsik szerintem. Mármint lehet, hogy ha heti 1 rész lenne, akkor “végigvergődném”, de így, hogy van 10 rész (tehát “van még”, és a bűntettek soha nem voltak annnnnyira érdekesek), így engem Luci és Chloe szála jobban érdekelt.

winnie - 2019. 05. 08. 20:49

jó nyomozás mindig jöhet. rossz nem. (az izombie-nál rosszabb nem lehet úgysem, mert itt legalább érdekel a zsaru.)

mindig terveztem, hogy visszamászok a luciferbe, mert nagyon szerettem az elején, csak lemaradtam, de amit láttam a 3. évadban, a kimaradt részek, azok túl karaktercentrikusak voltak ahhoz, hogy berántsanak. azt hiszem, hogy a 4. évad nem nekem való, inkább folytatom régről, hátha kitartok mellette még 10-20 részen át.

FP Jones - 2019. 05. 08. 20:56

pedig eddig nagyon jó a 4. évad :D teljesen más, mint eddig volt a sorozat. remélem lesz folytatás :)

winnie - 2019. 05. 08. 21:20

ha valaki mond egy jobb epizódot (csak nem a premier a legerősebb) , én szívesen csekkolom.

miben változott egyébként?

Andris - 2019. 05. 08. 21:47

Eddig nekem is jobban tetszik, mint tavaly.

Én azt azért nem mondanám, hogy teljesen más, de más. Ahogy írtad, karaktercentrikusabb, és ahogy human is írta, a heti ügyek kb. már csak ürügy arra hogy meglegyen 40 perc, valamint, hogy meglegyen valamilyen folyása az adott résznek (épp ezért ez valóban unalmas tud lenni, ez nem jó pont).
De szerintem nagyon előnyére vált az, hogy csak 10 részes az évad. Nagyon nagyon. Sokkal gyorsabb tempóban haladunk az átívelő történettel, nincsen feleslegesen széthúzva, ha már egyszer a heti ügy nem az erőssége. Emellett kiszámítható, de egy ilyen sorozat szerintem mindig az, szóval ezt nem feltétlen negatívumként mondom.
Még nem fejeztem be az évadot, de én szerintem, ha marad ilyen, vagy esetleg még fejlődik is, akkor simán elférne még 1 évad, aztán meg meglátjuk.

Ami marha nagy pozitívum, az az, hogy végre megint Luciferre fókuszál a sorozat, de azért megtalálják a helyét a mellékkaraktereknek. Kicsit jobban megtalálták az arányokat, mint tavaly, de még van hova fejlődniük azért.
Illetve valahogy nekem az az érzésem, hogy jobbak a színészi alakítások is. Valahogy, hogy is mondjam, olyan érzés, mintha szabadabban, gondtalanabbul, “játékosabban” játszanának a színészek, vagy nem tudom, hogy fejezzem ki jól magam. Na mindegy, nekem bejön az új évad, remélem a maradék pár rész is lesz ilyen jó, meg a lezárás is.

Sunabubus - 2019. 05. 08. 23:30

Trixie nagyon hiányzott, mármint még több belőle.

SPOILER
Engem nagyon nagyon nagyon idegesít ez a 3 évadon keresztülnyúló se veled se nélküled nyüszögés. Annnnyira reméltem, hogy na majd most lesz valami, a “katarzis”. Még ha topon van is a kémia, ennyi évadon keresztül úgy sem tart ki, a két színész között meg elég kevés volt már kezdetben is.
Nyomozós sorozatnak meg túl nyámnyila szerintem. Uncsik a bűncselekmények.
A Beauty and the Beast akkor már sokkal sokkal jobban volt megoldva. Nyomozó csaj, “szörnyike” pasi. Működött a kémia, működött a sorozat.

Ettől függetlenül megnézem majd a következő évadot, már ha lesz, hátha.

Bori - 2019. 05. 09. 00:01

Előnyére vált, hogy a Netflix átvette – legalábbis a karakterek fejlődésében mindenképpen, a nyomozós részek most sem voltak erősek, ettől függetlenül Nekem tetszett ez az évad. Bőven elég volt 10 rész, így nem húúúzták szét a sztorit.

denee - 2019. 05. 09. 00:20

Már azt sem értem, hogyan nézhettem ebből 2 teljes évadot. Egyszerűen túl sok a jó sorozat és túl kevés az idő ahhoz, hogy középszereket nézzen az ember.

lvjtn - 2019. 05. 09. 01:11

nekem a lucifer az egyik kedvencem (még az érezhetően gyöngébb 3. évadot is kedvelem). szerintem ez egyáltalán nem nyomozós sorozat, aki annak nézi, az persze hogy csalódni fog. számomra ez egy furcsa, műfaji határokat semmibe vevő, alapvetően vicces (bár nem vígjáték) sorozat, kedvelhető, érdekes karakterekkel. bár tematikájában egész más, de nekem kb. a chuck hangulatát idézi

a negyedik évadból eddig öt részt néztem, és nagyon-nagyon jót tett nekik a netflixre költözés, pörgősebb, változatosabb, izgalmasabb lett, csak remélem, hogy sikere lesz és a készítők folytatják

human - 2019. 05. 09. 01:17

“szerintem ez egyáltalán nem nyomozós sorozat, aki annak nézi, az persze hogy csalódni fog.”

végtére is csak vagy 20 perc nyomozás benne, ne mondd már, hogy ez nem nyomozós.

lvjtn - 2019. 05. 09. 02:27

“ne mondd már, hogy ez nem nyomozós.”

de mondom :p és komolyan. ez kb. egy alibi keret csupán, és mivel többen is panaszkodtatok, hogy ez a rész el van hanyagolva, talán adódna is ez az értelmezés, hogy esetleg mégsem ez a szándékolt fő motívum

szerintem mindig is az emberi és mennyei lények közötti kapcsolatok (összhang, dráma, viszály, komikum stb.) voltak fontosak, sem a nyomozás, sem a misztikum nem volt sosem túlerőltetve (számomra: szerencsére), ezek csak a colour locale-t adták meg (kb. ahogy szerintem az orville sem sci-fi egyáltalán, hiába játszódik egy jövőbeli űrhajón)

csak gondolj bele: magát lucifert sem érdekli sohasem egyetlen bűnügy sem, méghozzá elég látványosan nem, mindegyikbe az aktuális személyes problémáit vetíti bele, kvázi a nyomozás arra kell neki, hogy önmagát és a környezetét megértse

winnie - 2019. 05. 09. 04:14

lvjtn: “ez kb. egy alibi keret csupán, ” + “voltak fontosak”

de hát épp ez a lényeg! hogy embere válogatja, az a céljuk, hogy minél több szegmenst lefedjenek a nézők között. nekem az ördögség az alibi keret, illetve tovagörgetett szál, mert engem a nyomozás érdekel, nekem mindig is a krimi volt a kedvenc műfajom. az, hogy ki kinek az apja, meg pokol, meg ki mit intrikál, vagy nem tudom, hihetetlen mód nem tudott izgatni sosem. de tudom, hogy kell, mert a genre-rajongókat ezzel hozzák be. és a sorozat mindenkinek azt fogja jelenteni, ami számára fontos.

tökéletesen értem, hogy valakit az nem érdekel (a rossz krimi engem sem), de ettől még nem definiálhatod másképp a műfajt: ez egy krimisorozat egy nyomozóról, akinek egy külsős bűnügyeket segít megoldani. minden más arra szolgál, hogy másokat is bevonzzon. (amit írsz, hogy lucifer mit vetít bele, az ugye a klasszikus, karakterizálós nyomozós sorozatok DNS-e, miszerint az üggyel mindig próbálnak reflektálni az éppen aktuális magánéletes, lelki, szappanos szálra.)

szóval alapjába véve csak technikai dolgokon vitatkozunk – nyilván én is visszasírom az olyan klasszikus nyomozósokat, mint a CSI első 5 évad vagy a law & order: special victims unit (az fbi tovább viszi ezt a szellemet), amiben csak és kizárólag procedúra van, semmi karakterizálás, ha párbeszéd van, akkor az az üggyel kapcsolatos, de egy valamit nem szabad elfelejteni: a lucifer addig volt igazán sikeres, amíg az első évadban a nyomozás dominált. amikor elkezdtek belemenni jobban minden másba, megzuhant a nézettség. a készítőket NANÁ, hogy nem a heti ügyek fogják érdekelni inkább, azokat inkább megtartják motornak (azok hajtják engine-ként előre a sorozatot), hogy másról beszéljenek, de ilyenkor adja magát a kérdés, hogy 1.) milyen lenne a sorozat, ha csak ez a MÁS lenne?, 2.) aki nincs oda a nyomozásokért, az miért hajlandó elviselni őket? (oké, utóbbi csak az én vesszőparipám, mert én már attól is kiborulok, ha a 40 perces részből 5-10 perc olyan szálra megy el, ami nem érdekel, és inkább olyat nézek helyette, ahol ez az idő 0 perc.)

vérnarancs - 2019. 05. 09. 04:32

Spoiler!

A végére berakott csavar elsöpri az előző 3 évadot, Cloé végig beavatott volt? Így értékét vesztik az előzmények, nem? Csak az első részt néztem.

Caeiro - 2019. 05. 09. 05:35

Még nem láttam, csak annyi infót kérnék, hogy van hozzá felirat a Netflixen?

winnie - 2019. 05. 09. 05:38

a magyar netflixen nem elérhető a felirat, de egyébként van. csak nem lett még élesítve. talán ma reggelre erre is sor kerül. talán nem. de hivatalosan még nincs.

tippnek a jövőre vonatkozóan itt meg tudod nézni:

http://www.sorozatjunkie.hu/2019/01/22/2019-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

http://www.sorozatjunkie.hu/2017/03/08/magyar-feliratok-a-netflix-en/

illetve a reggeli hírekben mindig szoktuk jelezni.

mSO - 2019. 05. 09. 07:06

Sokkal jobb volt, mint az előző évad, de azért vegyes volt az évad. Eve behozása csillagos ötös, mind a színésznő, mind a karakter szempontjából. A lezárás remek, jól működik sorozatzáróként is. Bár szívesen nézném azért még a szereplők kalandjait…

mSO - 2019. 05. 09. 07:13

Kedvenc epizód: S04E05

mSO - 2019. 05. 09. 07:15

vérnarancs : nézd tovább, semmi ilyesmiről nincs szó

Tempes - 2019. 05. 09. 08:09

Érdemes szinkronra várni?

Tojigl7 - 2019. 05. 09. 08:16

Spoiler

Ezzel a lezarassal lehet sok mindent kezdeni. Talan egy darkos utolso evad is johetne. Meg a nephilim szal is bejohetne de hat majd kiderul.

Vernarancs. Ahogy irtak nezd tovabb. A tortenes Chloeval (a beavatas) abban az 1 honapban tortent mikor dolgozta fel az esemenyeket.
Am maga Eva karaktere a maga bajaval es minden ujdonsag nekemmel jobkarakter lett sztem bar a hangja neha idegesito xD

Mom - 2019. 05. 09. 08:19

Én nem a nyomozás miatt nézem, de nem szokott zavarni, hogy van benne, mert ahogy fentebb is szó volt róla, ez is egy keret, amiben kibontják a karaktereket és a konfliktust.
Azonban az első rész (amit eddig láttam), szembetűnően kisarkította ezt. Érzésem szerint, a “nyomozásnak” egyetlen értékelhető motívuma sem volt, tényleg csak katalizátor volt, önállóan nulla. Ha ennyire csak dísznek van, akkor talán tényleg jobb lenne nem megtéveszteni senkit és hagyni a fenébe, mert akkor több idő maradna azokra a részekre, amik jobban érdeklik a feltételezett közönséget. Az első rész után kétlem, hogy maradna/maradt itt bárki, aki a nyomozás miatt nézi. Persze tudom, hogy nem fogják eldobni, csak nekem már nem hiányozna egyáltalán.

Az első rész végi jelenet belőlem inkább a “nemár” érzést hozta elő, és nem a pozitív értelemben. De még van 9 résznyi esélye kikupálódni.

winnie - 2019. 05. 09. 08:29

tempes: most, hogy a netflix elkezdte, igen. de hogy egy hónap vagy egy év múlva lesz, azt nem tudni.

lvjtn - 2019. 05. 09. 10:13

@ winnie:

szerintem a sorozat az első perctől kezdve egy műfaji mix, a romantikus szál, a komikum, a misztikum, a dráma és persze a bűnügyi is az első epizódtól jelen vannak (pl. az ördög pszichológushoz jár, harc amenadiellel). lehet, hogy a malcom ügye miatti nyomozás egy picit dominánsabbá tette a bűnügyi szálat az első évadban, az anyaistennő a misztikumot a másodikban, ez valóban hullámzik, mikor melyik műfaj a dominánsabb, és meg is értem, hogy mindenkinek más tetszik. összeségében viszont szerintem a lucifer mindig is műfajok közti elegy volt, engem éppen ez fogott meg

***

most jöttem rá: s04e02 28:00 körül látható az egyik rendező, ildy modrovich cameo-ja, kedves gesztus

wondorog - 2019. 05. 09. 12:22

winnie: ajánlom a 2. részt, a nyomozás egy valóságshowra épül, ami konkrétan a Survivor paródiája, vannak benne érdekes kikacsintások

winnie - 2019. 05. 09. 12:25

köszi!

Korosifb - 2019. 05. 09. 15:40

Eddig 4 részt láttam és ez az évad határozottan erősebb mint a 3.évad volt.A 4. részben a kocsmai verekedéses részlet zseniális volt.Inbar Lavi szintén nagyon jól játssza a szerepét.

Vérnarancs - 2019. 05. 09. 15:46

Oké, így már megnyugodtam. Köszönöm szépen az információt! :)

Bazsa - 2019. 05. 09. 18:43

Valóban a nyomozós szálak unalmasakbenne, de most nagyon sokszor húztak párhuzamot az adott karakterek közötti hangulattal, ezért is nagyon sok volt benne a pun

Pro: plotline jobban kijött, többet nevettem mint idáig, volt hogy becsaptak (Father Kinley cliffhanger egyik részvégn), much more irony

Con: Trixie hiányzott belőle, Luci és Trixie kapcsolatát nagyon jól felépítették az elmúlt 3 évadban

Összességében van hova fejlődni, remélem a fandom megmondja mi hiányzott az évadból, és netflix goes for it

Bazsa - 2019. 05. 09. 18:46

Kiegészítés

DOE – Cradle ++++++++

https://www.youtube.com/watch?v=p8w7l_T6WK0&list=LLHEu4LM5mkUUGnuaDiVPy-Q&index=2&t=0s

legjobb zene idáig a sorozatban

Egy Rajongó - 2019. 05. 09. 18:47

Én végignéztem.
Még mindig tetszik a humora, a karaktereinek változása. A nyomozós szál eddig se érdekelt, az írók is gondolom így vannak ezzel a mellékszállal, csak azért van benne nyomozás, hogy Lucifer gondolkodhasson némi tanulságon, amire 5 perc múlva úgyse fog emlékezni.
Az új szereplő benne telitalálat, az utolsó epizódok izgalmasak, a befejezés drámai. Kicsit sajnálom, hogy egyben adta ki a Netflix és nem heti egy adagot kaptam belőle :)
Várom a következő szériát.

Aki a nyomozás miatt nézné, ne nézze, mert az kb. semmi benne, de aki szerette eddig a karaktereit, annak ez az évad is be fog jönni.
10/10

ferenc - 2019. 05. 09. 19:05

a nyomozás inkább főszál, a többi a kiegészítés. ha az írók így gondolnák, akkor nem krimisorozatnak csinálták volna meg. a nézőket tényleg ez hozza, szóval sokan elviselik szükséges rosszként, mások pedig a rejtélyekért nézik.

Ela1010 - 2019. 05. 09. 21:46

6.resznel tartok. Hatnem tudom…kicsit csalodott vagyok, mert remenykedtem benne, hogy miutan a netflix atvette, kicsit komolyabb, darkosabb Lucifert kapunk.
En mar kovetni sem tudom, hogy a 2 foszereplo mi miatt nincs egyutt.
Spoiler!
Az egyik reszben a detektiv hosiesen raugrik Luciferre, hogy vedja a bombatol. Tehat ezzel bebizonyitotta, hogy fontos neki, meg Lucifer is megjegyezte. A kovetkezo reszben meg Evaval felvallaljak a kapcsolatukat. Miert nem lehet egyszer mar vegre tisztan egymasnak elmondani, hogy ki mi erez.
A nyomozosdi meg a scooby doo-t juttatja eszebve. Mindig van egy gyanusitott, aztan minden reszben kiderul, hogy mas az elkoveto.

H1N1 - 2019. 05. 09. 22:09

Chloe-vel mi történt? Igazán ijesztő a közeli képeken…
Botox vagy a sok aggódás a kasza miatt :)?

lvjtn - 2019. 05. 09. 22:41

@ Egy Rajongó: “Kicsit sajnálom, hogy egyben adta ki a Netflix és nem heti egy adagot kaptam belőle :)”

na ja, most megint lehet egy teljes évet várni az 5. évadra… és persze nem _kötelező_ megnézni egyben 10 részt, de nehéz azt mondani, hogy hetente csak egyet nézek meg…

így a 10. rész után igazat adok az előzetes interjúknak, ez az évad tényleg elég pörgős, izgalmas és legfőképp durva érzelmi hullámvasút volt. nekem szintén 10/10, jobb az első évadnál is

@ Ela1010: “Miert nem lehet egyszer mar vegre tisztan egymasnak elmondani, hogy ki mi erez”

a tizedik rész utolsó három perce miatt ;) huhh, ez a szám azóta sem akad ki a playlistemből

https://www.youtube.com/watch?v=65vPf6hpIcU

Ela1010 - 2019. 05. 09. 23:46

H1N1 Nekem is feltunt. Talan fogyott is.

Luci - 2019. 05. 10. 01:48

Remélem, hogy lesz folytatás, mert nagyon csalódott lennék, ha ezzel fejeződne be ez a sorozat (talán még jobban is zavarna, mint a majdnem kaszánál). Egyébként jobban tetszett ez az évad, mint az előző, jobb volt a hangulata az egésznek, illetve volt azért darkosabb vonal is benne, ami szintén bejött. Szóval nagyon reménykedek, hogy nem hagynak lógva minket… :D

skirm - 2019. 05. 10. 08:47

Jót tett hogy csak 10 rész volt, egy részen se unatkoztam, haladt az átívelős sztori :) Eve karaktere nagyon tetszett, jó választás volt a színésznő is. Határozottan jobban tetszett mint a 3. évad. Remélem lesz folytatás :)

Sunabubus - 2019. 05. 10. 08:58

Jaj, amúgy Chloé különlegességének szálával mi lett? Már nem emlékszem az előző évadra, hogy akkor feloldották-e, most tuti nem. :D Vagy azt úgy ahogy van, kukázták?

lvjtn - 2019. 05. 10. 09:10

@ Sunabubus: föl is le oldva meg nem is. az ideiglenes magyarázat az, hogy lucifer az iránta érzett szerelem miatt válik sebezhetővé a közelében, de szerintem tartogatnak valamit az s05-re is

Korosifb - 2019. 05. 10. 11:16

Na végezve mind a 10 résszel elmondható hogy ez az évad lett a legerősebb szerintem.Nagyszerű karakterfejlődések voltak végig.Inbar Lavi nagyszerűen hozta a karakterét.Emellett az is szemmel látható hogy a Netflix egy részre átlagosan biztosan többet költött mint a FOX.

winnie - 2019. 05. 10. 11:22

Korosifb: a pénzt nem a netflix költi, hanem a gyártó stúdió, aki eladja a portékát a netflixnek. nem láttam a szezont, de egyébként ilyenkor általában csökkenteni szokták a költséget, nem növelni.

majsz - 2019. 05. 10. 12:06

Ha nem is a sorozat hangulatát adja a lezárás, de legalább tisztességesre sikerült. Megállja helyét mint, sorozat záró is, illetve abszolúte folytatható.

@Sunabubus ez engem is érdekel, valóban csak félig feloldott dolog, mivel az egy dolog hogy Luci a feléje irányuló érzelmei miatt sebezhető, de már az első részben sem működik rajta a “mojo”-ja.

Egyébként jó tett a Netflix a sorinak, bár még mindig van bőven hova fejlődni és valahol úgy érzem mintha szándékosan lenne kicsit ilyen középszerűre vagy “esetlenre” hagyva helyenként. Emiatt meg elég kontrasztosnak hat az egész, néhol a dráma meg a játék erős, máshol meg elég klisés, kb töltelék az írás, főleg a nyomozós részek (mondjuk annyi pluszt adnak, hogy minden részben párhuzamot von Luci aktuális problémájával és segíti azt “feloldani”).
Ami igazából végig húzott az Luci/Chole kapcsolata, mint átívelős szál, de az ebbe fűzött “fő gonosz”, a pap szála megint csak gyengére sikeredett. Indult egy jó felvetéssel, amit gyorsan elültettek, majd a végén egy gyenge csavarral tök másképp tálaltak. Itt a démonok “eljövetele” része még tesztett is, de elég bugyuta mód lett Eve-el ez a dolog összehozva.

A karaktereknél látszik, hogy az évadra valami megváltozott jellemet akarnak ráaggatni mindenkire az eddigiekhez képest, de mégsem sikerült a 10 rész alatt rendesen kifejteni.
Dan végig butthurt Charlotte halála miatt, a szokásosnál is könnyesebb szemmel tol végig minden monológot. A hitevesztett miss laboros Lopez is kb elmondja, hogy nem beszél a főnökkel mostanában de ez ebben ki is merül. Maze talán kicsit puhul az évadban de hellyel-közzel az előző évados énjét adja. Dokinő Lindánál a terhesség hozna valami pluszt, mégis csak külsőségnek érzem.
Amenadiel akit “angyalosítottak” az elejére majd innen kezdték terelgetni, szvsz még az ő karakterén sikerült többet alakítni de a sztorija meg sajnos nem volt valami érdekfeszítő.
Végül Eve, aki szerintem a leggyengébbre sikeredett. Halvány karakter, a naivitására játszottak végig meg használták fel eszközként, részemről teljesen érdektelen volt és nagyon kiszámítható, hogy egy “jaj elcsesztem valamit de nem akartam” típusú dolgot húznak be vele.

Összességében az utóbbi években nekem ez a sori volt a guilty pleasure, szívesen néztem mindig, ha még egy picit összeszednék várós lenne egy 5. évad.

Mihály Róbert - 2019. 05. 10. 13:15

Csak a netflixen lessz elérhető?

Sunabubus - 2019. 05. 10. 19:54

Chloé különlegességén azt értettem, hogy volt valami vele, hogy isten lánya, legalábbis közvetetten (az “áldása”), és ezért nyomja el Luci képességeit. Az előző évadból szerencsére nagyon kevés maradt meg. :D

lvjtn - 2019. 05. 10. 21:00

@ Sunabubus: ez az isten általi megáldottság szerintem az ötödik évadban ki lesz fejtve

SPOILER

szerintem chloe emiatt képes lesz utána menni lucifernek a pokolba és visszahozni onnan (= kb. apu megbocsát a tékozló fiúnak), viszont ez kb. le is zárná a sorozatot

jessm - 2019. 05. 10. 23:43

nekem nagyon bejött. A nyomozás kicsit unalmas volt első két részben plusz inkább a 3. évad következményeit dolgozta fel.
Tényleg jót tet neki a 10 rész, senki sztoiját nem untam meg. Ráadásul mindenkinek volt jó pillanata.
Amenadiel elég unalmas volt az elöző évadban most őt is kedveltem.
Az is jó volt, hogy végre a világról sokat meg tudtunk.

Amugy kiváncsi vagyok, hogy Micheal létezik ebben a világban vagy Amenadiel vette át a szerepét?

Bamboocha - 2019. 05. 11. 00:00

Hello!
Én nem értek egyet azokkal, akik szerint a nyomozás lapos.

Spoiler!!!!

Minden eddig rész, amit néztem a héten, Lucifer és a Nyomozó kapcsolatára volt kihegyezve. Az ügyek mindegyike azt a kapcsolatot boncolta, ami köztük van. Legyen az az ismeretlen felfedezése, árulás, hitetlenség, megkérdőjelezés..
Minden nyomozás fekszik ezerke, sőt ebbe még belelép a Dushe nyomozó és sokak kedvenc helyszínelő kisasszonyának vívódásai is!
Szerintem ez az évad tökéletes folytatása annak, aminek történnie kell, jó megvilágításokkal, nehéz és nem azonnal kezelhető helyzetekkel!

Foxy - 2019. 05. 11. 00:08

Nagyon megérte végignézni az évadot. Onnan, hogy az évad első részénél kikapcsoltam eljutottam odág, hogy az utolsó részeket daráljam. Folyamatosan fejlődött a színvonal szerintem, jót tett nekik a Netflix. És kifejezetten érdekesnek tűnhet majd a köv évad.

@jessm szerintem létezik, a névadós jelenet alapján :)

winnie - 2019. 05. 11. 01:30

Bamboocha: nem kell egyetérteni, ez amolyan more power to you-helyzet, tök jó, hogy neked bejönnek, ez az ideális. én annak örülök, ha minél több embernek bejön. de látod, hogy másoknak nem jönnek be. egy nyomozás igazából egyeseknek akkor jó, amikor mondjuk reflektál a való életre (ld. párhuzamok) – te ezt megkapod, a készítőknek is ez a célja. másoknak meg LEHET, hogy az jön be, ha csavaros egy ügy, ha valódi rejtéllyel szolgál, ha frappáns a megoldás, ha képes meglepni az embert a húzásokkal, stb. ennyi az egész. vannak krimik, amikben zseniálisak az ügyek, nyomozások, és vannak, ahol csak felhúznak minden héten egy esetet egy kaptafára, és nem a logika vagy metodika kapcsán tolnak bele energiát a készítők, hanem az érzelmi oldal és az áthallások kapcsán.

Ela1010 - 2019. 05. 11. 02:14

Lehet kicsit offos hozzaszolas, de Supernatural rajongokent egybol crowley es az o tronja jutott eszembe.Itt azert mennyire latvanyosabban oldottak meg.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 05. 11. 18:03

na, gyorsan ledaráltam én is :) aranyos volt, a 3. évad nagyon gyér volt, ezt viszont tudtam élvezni

valaki említette itt a scooby doo párhuzamot, tökéletes meglátás, kb. annyira nyomozós sorozat ez, amennyire a scooby doo az – onnantól kezdve, hogy ella rendszeresen a hullák felett poénkodik a haláluk okával, nem igazán lehetne ezt kriminek tekinteni :)

cloe különlegességére tényleg kitérhettek volna, sérülékenységet okoz, nem működik rajta luci ereje, és amenadiel (a-mini-diel poén tetszett :D ) áldása a fogantatásához nagyon akar mutatni valamit, de továbbra se jutottunk közelebb, pedig itt azért szájba szokták rágni a dolgokat

winnie - 2019. 05. 11. 19:33

vannak nagyon vicces krimik, sok krimiben poénkodnak, ami nem változtat a műfajon, és a scooby is nyomozós, szóval:) (kábé minden nyomozós, amit “mi a rejtély megoldása?” engine-re húznak fel. az, hogy mi a cicoma, mãr minden sorozat sajátja.)

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 05. 11. 20:35

winnie: de ez továbbra sem krimi, a nyomozósdi csak a körítés :)

pluhi - 2019. 05. 12. 08:08

Az első 4 rész nem sokat ért, az 5. elment. Onnan ugrott egyet a színvonal felfelé, még olyan jeleneteket is szállított a sorozat, amikre emlékezni fogok jó ideig. A harmadik évadnak ez nem jött össze dupla ennyi részből sem.

Isaac - 2019. 05. 12. 09:13

Lucifer ezen évada rávilágított számomra,ha valami érdekel azt ledarálom. Megkockáztatom a kijelentést,hogy ebben a 10 részben legalább annyi “Lucifer” volt,mint a 26 részes 3.évadban. Annyira elnagyolt volt a nyomozós rész,hogy épp eléggé reflektáljon a karakterek aktuális érzéseire/cselekedeteire ,de ne zavarjon be. Eddig sem a nyomozások érdekeltek,hanem a karakterek közti történések,szóval számomra fejlődött a sorozat mindenképp,több olyan jelenet is volt ,ami emlékezetes.
Néha csak egy mondat ugyan,de mint bennfentesekként mi nézők rögtön értjük és öröm látni ahogy a karakternek is leesik ,mert már ő is tudja csak szoknia kell a szituációt ( Amenadiel kijelenti Chloe-nak jelenidőben ,hogy az édesapja büszke rá… és amikor megérti ez nem csak egy frázis ,mivel ő tényleg tudja,mert akár beszélhetett is vele ). Nekem az ilyenek miatt is erősebb volt a írás része :)

syxa - 2019. 05. 12. 16:05

2. részben magyar jelenlét:
“- We got sugar, flur, cacao, raisins, cherries, and rum.
– That is the ingredients of hungarian rum balls.”
(Aztán a képeken a kókuszgolyót mutatták. :D )

Hellhound - 2019. 05. 12. 17:31

3 rész után csalódás. :( A Netflix teljesen elvette az egésznek a fílingjét. Semmi súlya nincs a sztorinak. A nagyon ütős eleve rövid sorozatoknál talán működik a darálás, de az ilyen hetiben menős nyomozósoknál nem igazán… Azért az az egy hét várakozás mindig segített, hogy izgalmasabbnak tűnjön az amúgy alap nyomozós sorozat. Az is idegesítő, hogy folyton ugrálnak. Egyszer a Lucifer nem bír magával és támad meg gyanusítottakat, utána meg Chloe, a született professzionalista nyomozó, aztán újból az egész. Közben mindketten azt magyarázzák a másiknak, hogy nyugisnak kéne lenni…

winnie - 2019. 05. 12. 17:56

hellhound: ebben lehet valami, nem veletlen, hogy nem csinalnak sok epizodikus krimit, de…, es bar tudom a gondolkodast, senki nincs darara kenyszeritve, mindenki nezheti sajat tempoban, en a nezflix egyetlen epizodikus krimijenek, az oszi good copnak tehnap neztem a hatodik reszet.

Cave - 2019. 05. 12. 18:15

A végén a trónon nagyon király Lucifer :) A GoT végére is valami hasonlót várok: valaki a vastónon feszít, körülötte síri csend és pusztaság :)

Cave - 2019. 05. 12. 18:17

vastrónon :)

igor - 2019. 05. 12. 18:24

Jót tett a Netflix a sorozatnak az biztos.
Nekem már nem annyira mert ledaráltam 2 nap alatt és most várhatok egy évet.
Egyébként arra van valami statisztika,hogy eddig mennyien látták a sorozatot a Netflixen vagy mennyi új előfizető lett Lucifer miatt?(magyarán mennyire érte meg megmenteni?)

mic88 - 2019. 05. 12. 21:02

Mennyivel jobb lenne ez a sorozat ha mar a kezdetekben a Netflixen vagy valami masik platformon ment volna.. Tokeletes ez a 10 resz, joval minosegibb kepvilagilag is, nem kellett varni 4-5 toltelek reszt ,hogy vegre tortenjen valami. En biztosan maradok ha lesz 5. evad

Pr13m - 2019. 05. 12. 22:32

Nos muszáj volt letudnom, mert nem tudtam abbahagyni a Lucifer 4. évadját, amire egy 8as adnék. Nem tudom, hogy azért tűnik ennyire erősnek ez az évad mert íróváltás volt, vagy mert 10 részbe kellett belezsúfolni a főszálat, hisz az eddigi évadokra jó szívvel is csak 6ost tudnék adni, de ez az évad most számomra szintet lépett. Végre azt kaptam amit elvártam ettől a sorozattól. A nyomozások, amik sosem voltak annyira erősek, háttérbe szorultak és szinte csak arra szolgáltak, hogy a főszálat, illetve a karakterek motivációját, érzéseit erősítsék. A főszál, baromira tetszett, végig lekötött és külön örültem hogy ennyi misztikus, vagy túlvilági dolgot behoztak, amire az eddigi évadok során összesen nem volt ennyi példa. :D Természetesen ez nem azt jelenti, hogy tökéletes volt az évad, mert sokszor átment bugyutába az írás is, és a karakterek is, de el tudok siklani ezek felett, és alig várom, hogy jöjjön a kövi évad. Ha ezek után elkaszálná a Netflix, azon nagyon csodálkoznék, mert most igazán kitettek magukért a készítők. Eddig is imádtam a maga egyszerű módján, de most aztán… :D Hosszan tudnék még írni a karakterekről, hogy milyen fejlődésen mentek át, és talán majd meg is teszem, de most fejeztem be az évadzárót és még kicsit emésztenem kell. :)

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 05. 12. 23:10

https://www.youtube.com/watch?v=yK5lZTPHozs

jól összefoglalták a sorozat lényegét :)

Hellhound - 2019. 05. 13. 00:41

Hát kényszerítve senki sincs, de pl itt sem tudok rendesen kommentelni nehogy véletlenül lespoilerezzem magam. :)) Nekem sajna ez elveszi a sorozatnézésből a fele bulit… A várakozás volt a fél élvezet, a hétköznapi élet része volt…
Amúgy már az ötödik résznél tartok és az is idegesítő, hogy Chloe kb 2 percig nagyon sajnálta ami történt most meg úgy viselkedik mintha minden oké lenne, azért jól esett volna ha kicsit esedezik bocsánatért… Remélhetőleg ezt helyrehozzák.

zero - 2019. 05. 13. 21:19

Hű, ez mennyire jobb lett ez a sorozat mint volt, egyszerre humoros, könnyed és közben mély és misztikus. Rendkívül élvezhető.

DenisaW - 2019. 05. 15. 14:47

Negyedik évad már egy pár napja ledarálva. Ahogyan írták már itt mások is, kifejezetten jótt tett ennek a sorozatnak a Netflix. Nagyon bejött nekem ez az évad. Az biztos, hogy érzelmeket tekintve jó kis hullámvölgy volt, de nagyon jól adagolták. A karakterek az elmúlt 3 évadban nem fejlődtek ennyit, mint amit most produkáltak. Azt kell mondjam, hogy fantasztikus volt ez az évad ( élek némi költői túlzással).
A Netflixnek pedig ajánlom, hogy legyen 5. évad, és még jó pár, maradjon ez a 10 rész, esetleg 12, ha a téma megköveteli. Annyi nyitott kérdést hagytak a végén, hogy szerintem lezárásnak nem igazán lehet tekinteni az utolsó részt. Lucifer karaktere nagyon erős lett, és ha mondhatom így, akkor most nőtt fel, most lett valóban Lucifer. Chloenak se keveset kellett feldolgoznia, és a színésznő nagyon hozta a karaktert, de szerintem ez a legtöbb színészre elmondható volt most.
Simán adom a 9/10-et erre az évadra.

Aszusz - 2019. 05. 15. 21:32

Még csak a 8. résznél tartok, de egyetértek azokkal, akik szerint ez egy nagyon erős évad lett. A nyomozások tényleg felejthetőek, inkább csak keretet adnak a történésekhez (nem is emlékszem, mik voltak…), de a sztori pörög, és Lucifer sokkal inkább Lucifer, mint az eddigi évadokban. Eve, mint karakter nekem tetszik, üde színfolt, és a többiek története sem unalmas – talán csak Dan nyűglődése sok egy kicsit.

Andaxin - 2019. 05. 17. 01:54

Nekem ez a No1 zene benne
https://youtu.be/bw89K_pPL_c

Mom - 2019. 05. 19. 12:02

Jó adag önuralommal most sikerült a végére érnem. Nagyon örülök, hogy átvette a Netflix, baromi jót tett neki, hogy kicsit szabadabbak lettek a kezek és ezzel együtt 10 részbe bele kellett férnie. Ütős mixet hoztak össze.
Nem volt tökéletes, de szerintem határozottan szintet lépett a sorozat és míg a 3. évad végével meg tudtam barátkozni, itt nem lehet befejezni! Remélem, Netflix, egyetértünk! :)

Az évad végi felállás is nagyon tetszik, innen több olyan irányt is el tudok képzelni, amivel fenn lehet tartani az új status quót az egész ötödik évadra, a földi szálak mozgatásával együtt is, szóval remélem nem lövik el a puskaport rögtön az elején és resetelnek a második részre.

Zombiebie - 2019. 05. 19. 19:27

Szerintem jobb volt az évad, mint a korábbiak, bár maradtak gyenge pontok. Nem nyomozós soriként kell nézni, az csak a sallang. Ezt azoknak mondom, akik mindenképpen nyomoznának. Persze így a bibliai vonalat jobban tolták, abban pedig azért voltak hiányosságok. Miz szála teljesen felesleges volt, Évát túltolták. Dan is… Inkább nem mondok semmit. A legjobb lett volna megröptetni őt jó értelemben. A nyomozó személyét érzelmileg ugyan kimélyítették, de infót továbbra sem kaptunk róla, hogy vele mi a terv. Eközben Amenadiel szálát szánták valahogy vicces melléktörténetnek, ami beérik menet közben valahová, és hát be is ért, de az oda vezető út valahogy összecsapottnak hat az angyaltesó felbukkanása is olyan súlytalan. A mellékszereplő pap játékban letolt mindenkit szvsz, de sokakat minimum. Azért látszik rajta a fejlődés, amit a szabadabb gyeplő okozott, de 10 résszel valahogy erőltetett menet volt és sok minden ki is maradt. Nem biztos, hogy ennyi elég lesz egy következő évadhoz, bár én nagyon örülnék neki, ha lenne még. A lóvé hiányzik belőle. A látványon ez nem ütközik ki, hanem a térnek szab határt, amit adnak neki. Nálam az évad 6/10, ettől függetlenül szívesen elnézném még pizzázás mellé. :)

H1N1 - 2019. 05. 28. 23:13

Határozottan jobb volt ez az évad, mint az előző. Remélem folytatni fogják. 10 rész bőven elég egy évadban.

Wasmacska - 2019. 05. 30. 13:58

EGyetértek azokkal, akik szerint nem szimpla nyomozós sorozat. Mixelve van az összes műfajból, ami szerintem határozottan ad egy egyediséget neki. Nem vagyok nagy sorozatnéző, de Lucifer bedarált. Imádom a humort benne, a jellemfejlődést.

A Cloé – Luc nyűglődést soknak érzem. 4/1-et megnézve meg kifejezetten csalódott vagyok… azért jöttem fel, hátha kapok kedvet a továbbnézésre.

Caeiro - 2019. 06. 02. 07:50

Próbálom tartani magam az egy hét egy epizód tervhez. A negyedik résznél tartok. Olyan sok minden történt eddig a negyedik évadban, hogy csak pislogok ezen a gyors tempón. Ami egyébként nem gond, csak nem voltam hozzászokva ennél a sorozatnál. A történet fő szála egyébként tetszik, de Dan-ből már kb. elegem van és Amenadiel szála…az egyszerűen egy vicc.

Corvin - 2019. 06. 02. 13:37

Hát elég uncsi lett! Legjobb az 1. évad volt, illetve az a jó néhány rész, amikor behozták Káint. De összességét tekintve iszonyat unalmas. Kriminek uncsi, drámának – nyilván a karakterfejlődés és egyebek tekintetében – elég gáz, a misztikus vonal pedig elérte a szánalmas szintet…
Ráadásul ugyanazokat a köröket futjuk. Lucifer boldog aztán boldogtalan, szereti a nyomozót a nyomozó nem szereti viszont, aztán fordul a kocka… mikor pont összejönnének történik valami ami miatt mégsem… a többiek meg csak bábuk a háttérben, hogy kitöltsék valamivel a játékidőt.
Kicsit olyan odaát érzésem van tőle, de ott legalább évadról évadra kitaláltak valami izgalmas fő gonoszt, akit le kell gyakni. Ott is körbe körbe fut a sztori évadról évadra, de fenn tudják tartani az izgalmat – bizonyos mértékig, mert a végkifejlet kb. ugyanaz XD

Wasmacska - 2019. 06. 02. 22:35

Végignéztem, és imádtam. Jó volt ez. Várom a következőt!

Ayrons - 2019. 06. 07. 08:27

A Netflix berendelte az 5.evadot ami az utolsó lesz.

Caeiro - 2019. 06. 07. 18:13

Végül csak nem bírtam ki… az ötödik rész után ezen a héten én is ledaráltam az évad hátralevő részeit. Tényleg egész jól pörgették az eseményeket, a végkifejlet tetszett, az oda vezető út…na az nem annyira.Zeneileg sokat romlott a színvonal, a FOX ezt sokkal jobban csinálta: míg az első 3 évad-ból szép hosszú tracklistem van, ebből egyet sem tudtam megszeretni, egy kicsit se…sablonos, ötlettelen. Most, hogy megjött a hír az ötödik évadról örülök, de a kasza miatt fáj a szívem, simán ki lehetett volna hozni belőle többet. Ha a Mentalistának anno 7 lehetett… na jó, ne legyek telhetetlen

Gerda - 2019. 06. 14. 10:41

Azt lehet tudni, hogy a netflixen mikor lesz hozzá szinkron, és, hogy maradnak-e a régi hangok?

winnie - 2019. 06. 14. 19:22

még nem tudni.

Wasmacska - 2019. 06. 22. 23:45

Annyira aranyos a #lucifam! Látszik rajtuk, hgoy imádják a sorozatot, és az egymással való munkát is.

Egy dolog zavar: életemben nem láttam ekkora műcsókot mint a Deckerstar-é… az Eve-s jelenetek is több szenvedélyt mutatnak. Ennek mi a fene lehet az oka?

No mindegy, remélem, nem rontják el az 5. évadot. A Linda karakterét játszó színésznő feltette a kérdést, mit szeretnének az emberek látni, de az a lista megvalósíthatatlan. :)

benXL - 2019. 06. 28. 19:11

Én kb 2 hete találtam meg ezt a sorozatot, és ma értem a végére :D 1. évad annyira tetszett hogy simán kitartottam a gyengébb 2. és 3. évadban is, majd ez a 4. messze a legjobb volt szerintem.
Én a netflixen néztem végig angolul, kicsit meg is ijedtem mikor észrevettem hogy csak az első pár részhez van magyar felirat de szerencsére értettem utána is. Egyszer megnéztem milyen a magyar szinkron és nagyon durva volt, hogy mennyire nem adja át úgy az egészet.

heidfeld - 2019. 06. 29. 22:55

4×10 remek évadzáró lett. Ahogy a démonok “öklöztek” egymással:D:D Apróságoktól is lehet igazán szórakoztató a Lucifer.
Számomra Eve érkezésétől indult a dolog. Vannak jobb, izraeli színésznők a tv-ben, de ide tökéletes választás.
Misztikus-maszlag, eddig sem érdekelt, de a legnagyobb gond, hogy embert akarnak faragni, egy Angyalból.
Nem, nem, nem. Lucifer akkor a legszórakoztatóbb, ha Isten fia, és nem érdeklik az emberek.
Nem voltak elég tökösek a készítők, Dan, Angyal-tesó, dokinő, simán mehetett volna.
Chloe is túl könnyen jutott túl, ezen a meredek dolgon. És ez a kapcsolat, egyszerűen vakvágány.
Lauren German játékát érték kritikák régebben, de ebben az évadban nagyon jól játszott. És továbbra is gyönyörű.
Ha az írók nem rugaszkodnak el, Lucifer, első évadban remeklő személyiségétől, akkor a legszórakoztatóbb dolog lehetne, de igaz ez, Maze karakterére is.
Most komolyan: Szerelmes démon??
Legjobban azt a Lucifert szeretem, aki “szurkolt”, hogy holnap is legyen gyilkosság, de nem érti, miért fura ezt az embereknek..
Tom Ellis meg továbbra is zseniális.
Nagyon jó, hogy Luci köztünk maradt, de könyörgöm: Ne csináljanak belőle, egy rinyáló szerelmes, átlagos halandót!
Ő Isten fia.

cimet85 - 2019. 07. 06. 03:41

Nekem tetszett a 4.évad, az utolsó rész pedig főleg.
Remélem lesz 5.évad és nem törlik, mint majdnem a 4.évadot.

Aldo - 2019. 07. 15. 18:48

Lesz 5. évad ami egyben az utolsó.

Xxs - 2019. 09. 02. 20:29

Aki azt mondja, hogy nincs kémia a Lucit és Chloet játszó színesz között az vak, vagy csak nem ismeri az igazi szerelmet..vagyis inkább azt a szeretet ami már fontosabb a szerelemnél. :)
Mert tökéletesen csinálják, a szívem sajdul bele, pedig utálom a romantikus filmeket, vagy romantikus szálat bármiben, mert pont, hogy túl szájba rágós és nyálas. Egyszerűen imádom a sorozatot és a szinészeket is. A 4.évad valóban s
jobb volt mint a 3.ik, de én mindet nagyon szerettem.Várom az 5.évadot:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz