login |

Pilot: Mr. Inbetween – írta champion

2019. 05. 08. 14:51 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

Nehéz hova tenni az ausztrál FX tavalyi dramedy-jét. Bár az első részből nem derül ki, de egy bérgyilkosról szól a sorozat, aki a munkája mellett igyekszik helytállni az élet többi területén is. Szinte látom magam előtt, hogy pár éve még mennyire tudtam volna rajongani ezért a sorozatért: izgalmas koncepció, erőszak, dráma, és némi humor húsz percben.

De.

Sajnos a megvalósítását ma már kicsit kevésnek érzem, pedig az előzetes bennem hatalmas reményeket keltett. Oké, nem volt könnyű dolga a sorozatnak, mert pont két Barry-epizód után néztem, ami mégiscsak a csúcsa annak, amit ebből a témából ki lehet hozni a műfajban, de valószínűleg egyébként se tudtam volna megállni az összehasonlítgatást.

Az első részt látva olyan érzésem volt, mintha egy tankönyvi recept alapján lett volna megírva: felvázolták az alaphelyzetet, a főbb karaktereket, és a rész végére eljutottunk oda, ami valószínűleg a főhőst ebből kizökkenti.

Ray napjai egyhangúan telnek: kutyát sétáltat, videójátékozik, behajt tízezer dollárt, fagyizni viszi a lányát, eltöri egy ember lábát, ajtónálló egy klubban, majd magára vállal egy pornó DVD-t a barátja helyett. Ebbe rondít bele, hogy a parkban találkozik egy nővel, aki feltételezem, később minden változás indikátora lesz.

Papíron ezek egyébként jól hangzanak, de egész egyszerűen nem sikerült kihozni az alaphelyzetből eleget. Lassan indul be a nyitány, és az egész ritmustalan, mintha csak véletlenszerűen egymás mögé pakolták volna a jeleneteket. Ráadásul a humor oldala is billeg, mert az nem organikusan szövi át az epizódot, hanem látszik, hogy dedikáltan volt egy rész, amire ráböktek, hogy “na ettől lesz majd dramedy valahogy szuszakoljuk bele a pilotba”.

Persze voltak jó pillanatai a kezdésnek, amik működtek különösen a behajtós meló, meg a kislányával töltött idő. A szerepet pedig az ausztrál Bruce Willis-re szabták, és ennek megfelelően Scott Ryan lubickol benne. Olvasott kritikák, és mások ajánlása alapján még van rá némi esély, hogy folytatom, de ha csak a látottakra kéne hagyatkoznom és erre az 5-6/10-re, akkor biztos elválnának az útjaink.

6 hozzászólás Ne habozz!

Insane - 2019. 05. 08. 15:06

Én imádtam a sorozatot az első résztől kezdve. Itt nincsen annyira összefüggő történet, inkább két részenként egy történet, egy nap a főszereplő életéből. Az utolsó két rész a kedvencem azt nagyon eltalálták. Én ajánlom, hogy folytasd.

winnie - 2019. 05. 08. 15:12

annyira mérges vagyok magamra, hogy tavaly nem kezdtem el, de azzal biztatom magam, hogy ha érkezik a 2. évad, előtte felhozom magam. persze, ha lenne hbo go-n mondjuk, az sokat javítana az esélyeken:)

kuktin - 2019. 05. 08. 20:32

ooooo! hát azért nem ennyire sablon sorozatot kaptunk itt !!! olyan érzésem van hogy a vendegblogger nem nézte végig a 6 részt .
Rohadt jó sorozat !

winnie - 2019. 05. 08. 21:22

kuktin: az az érzésem, hogy nem olvastad végig a hatbekezdést:) ez egy pilotkritika, a végén pedig kiderül, amit írsz.

kuktin - 2019. 05. 08. 21:50

oooo! hát azt nem vettem észre de már egy jó ideje lement a sorozat …..maradjunk annyiban aki sorozat függő mint én ku..a jó kis sorozatot kap!

galocza - 2019. 05. 08. 23:24

tessék nézni, nagyon jó darab.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz