login |

Pilot: Mr. Inbetween – írta champion

2019. 05. 08. 14:51 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

Nehéz hova tenni az ausztrál FX tavalyi dramedy-jét. Bár az első részből nem derül ki, de egy bérgyilkosról szól a sorozat, aki a munkája mellett igyekszik helytállni az élet többi területén is. Szinte látom magam előtt, hogy pár éve még mennyire tudtam volna rajongani ezért a sorozatért: izgalmas koncepció, erőszak, dráma, és némi humor húsz percben.

De.

Sajnos a megvalósítását ma már kicsit kevésnek érzem, pedig az előzetes bennem hatalmas reményeket keltett. Oké, nem volt könnyű dolga a sorozatnak, mert pont két Barry-epizód után néztem, ami mégiscsak a csúcsa annak, amit ebből a témából ki lehet hozni a műfajban, de valószínűleg egyébként se tudtam volna megállni az összehasonlítgatást.

Az első részt látva olyan érzésem volt, mintha egy tankönyvi recept alapján lett volna megírva: felvázolták az alaphelyzetet, a főbb karaktereket, és a rész végére eljutottunk oda, ami valószínűleg a főhőst ebből kizökkenti.

Ray napjai egyhangúan telnek: kutyát sétáltat, videójátékozik, behajt tízezer dollárt, fagyizni viszi a lányát, eltöri egy ember lábát, ajtónálló egy klubban, majd magára vállal egy pornó DVD-t a barátja helyett. Ebbe rondít bele, hogy a parkban találkozik egy nővel, aki feltételezem, később minden változás indikátora lesz.

Papíron ezek egyébként jól hangzanak, de egész egyszerűen nem sikerült kihozni az alaphelyzetből eleget. Lassan indul be a nyitány, és az egész ritmustalan, mintha csak véletlenszerűen egymás mögé pakolták volna a jeleneteket. Ráadásul a humor oldala is billeg, mert az nem organikusan szövi át az epizódot, hanem látszik, hogy dedikáltan volt egy rész, amire ráböktek, hogy “na ettől lesz majd dramedy valahogy szuszakoljuk bele a pilotba”.

Persze voltak jó pillanatai a kezdésnek, amik működtek különösen a behajtós meló, meg a kislányával töltött idő. A szerepet pedig az ausztrál Bruce Willis-re szabták, és ennek megfelelően Scott Ryan lubickol benne. Olvasott kritikák, és mások ajánlása alapján még van rá némi esély, hogy folytatom, de ha csak a látottakra kéne hagyatkoznom és erre az 5-6/10-re, akkor biztos elválnának az útjaink.

7 hozzászólás Ne habozz!

Insane - 2019. 05. 08. 15:06

Én imádtam a sorozatot az első résztől kezdve. Itt nincsen annyira összefüggő történet, inkább két részenként egy történet, egy nap a főszereplő életéből. Az utolsó két rész a kedvencem azt nagyon eltalálták. Én ajánlom, hogy folytasd.

winnie - 2019. 05. 08. 15:12

annyira mérges vagyok magamra, hogy tavaly nem kezdtem el, de azzal biztatom magam, hogy ha érkezik a 2. évad, előtte felhozom magam. persze, ha lenne hbo go-n mondjuk, az sokat javítana az esélyeken:)

kuktin - 2019. 05. 08. 20:32

ooooo! hát azért nem ennyire sablon sorozatot kaptunk itt !!! olyan érzésem van hogy a vendegblogger nem nézte végig a 6 részt .
Rohadt jó sorozat !

winnie - 2019. 05. 08. 21:22

kuktin: az az érzésem, hogy nem olvastad végig a hatbekezdést:) ez egy pilotkritika, a végén pedig kiderül, amit írsz.

kuktin - 2019. 05. 08. 21:50

oooo! hát azt nem vettem észre de már egy jó ideje lement a sorozat …..maradjunk annyiban aki sorozat függő mint én ku..a jó kis sorozatot kap!

galocza - 2019. 05. 08. 23:24

tessék nézni, nagyon jó darab.

symor - 2019. 11. 07. 21:12

Nem tudom visszanéz-e valaki ide még a sorozat miatt, de állítom, hogy egy olyan nagyszerű rétegsorozattá nőtte ki magát mint kevés előtte.

Egyszerűen kötelező darab, minden egyes epizód.

Egészen nagyszerű, hogy átlag 24 perc alatt milyen ívet von egy-egy epizód, mennyire pontosan rakják össze.

Szórakoztató, itt-ott a második évadra mélyebb vízbe is bemerészkedtek már és végig a főszereplő mellett állunk.

Remek, néznivaló!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz