login |

Survivor – 38×13: Jeff, I’m playing!

2019. 05. 09. 18:20 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Le sem esett, hogy erre a részre annyian maradtak, mint a fináléra szoktak. Csak ugye az a fránya visszatérő játékos! Vajon ki lesz? Milyen frankó csavar lenne, ha senki nem térne vissza. Á, az sajnos a nézőkkel is kiszúrás lenne, de ettől még nem hiányzik nekem, hogy bárki is jöjjön, egyszerűen képtelen lennék most elhinni, hogy bárki EoE-s győzelmének örülnék.

De most komoly, ha Reem nyerné meg a szezont, akkor örökre el lehetne temetni a Survivor-t, nem? Nyilván nem nyerhet, de akkor meg miért van? Nem. Nem leszek sosem a visszatérők mellett kampányoló. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Aurora esett ki. És persze ment szigetelni. Akkor ezzel 100%-osnak mondható a ráta, és csak ketten döntöttek úgy, hogy kiszállnak.

Egy újabb olyan játékos esett ki, akinek volt győzelmi esélye. Maradt tehát egy Gavin/Julie-párosunk, két olyan játékos, akikből kinézem a végső sikert (Rick és bújócskautáló Lauren), meg Victoria, aki eleinte eléggé szerepelt, mostanság viszont nagyon háttérben van, így gőzöm sincs, hogy hova tegyem őt. Ők fognak kiegészülni még valakivel, és bizony… ez így nagyon zsenge.

Abba pedig bele sem akarok gondolni, hogy a visszatérők közül ki az, akit van is értelme visszahozni. Most komolyan, nyerjen Joe? Ugyan már! Nyerjen valami spíler, aki jó volt, amíg játszott? Wardog? David? Kelley? Ron? Marhára nem érezném igazságosnak, hiszen mégiscsak belefutottak a késbe, a szlogen “Outplay” része kifogott rajtuk. Oké, befejezem a hisztit, de akkor sem vagyok oda ezért.

Maga a rész sokkal rosszabbul is elsülhetett volna, mert annak sem vagyok túl nagy rajongója, hogy valaki minden részben szerez egy idolt és ellövi magára. Igen, tudom, megdolgozik érte, és más is szerezhetne, de ettől még valahol csalás. Nem az, de az. Na.

Most Rick megint szerzett egyet (de kapott a védettség játékban is nyakláncot), jó kis műsort kerekített hozzá (tényleg élvezeteset), és a tribal-ön blöffölt is egyet, ami elég volt ahhoz, hogy szegény Aurora koppanjon. A jelenlévő közül ő érdemelné meg legjobban a sikert, mert tényleg ő tett a legtöbbet azért, hogy ott legyen. Igen, sokszor helyezkedett rosszul, de máskor jól játszott, visszajutott, védettségeket nyert, talált idolt, másra játszotta ki, és bár másodjára ezt nem tette meg (az durva lett volna!), most hidegvérűen nem játszotta ki.

De… Rick mégiscsak kiesett egyszer. Szóval ilyen alapon, ha Wardog visszajutna, neki is lenne rezüméje (ami nem rosszabb Rick-énél), és egy kiesése… Meg Aurora-nak is, akitől joggal féltek, hiszen behúzhatta volna a végső challenge-et. És ki tudja, talán az EoE-set be is húzza.

A finálé van csak hátra. Nem volt túl jó az évad, de végülis egy szintet azért hozott, akadtak benne olyan játékosok, akikre emlékezni fogok. És nem az Edge of Extinction-csavar miatt van ez. Az kvázi nemlétező volt számomra.

ui: Rick-nek pacsi a Közönséges bűnözők-utalásért!

     

3 hozzászólás Ne habozz!

quatro quatro - 2019. 05. 09. 22:39

Aurorát sajnálom, hogy kiesett, nekem szimpatikus volt. Sajnos az utóbbi pár rész miatt nagyon felejthető évad lesz (nekem egy polcra kerül a 30-al meg a One World-el)
Wardog kiesésével elment az évad. Azóta unalmas lett.

Ui. Kezdek rosszul lenni Jeff: What it means kezdetű kérdéseitől

Enzo - 2019. 05. 10. 13:49

38×13(12) (pótlás tegnapról)

Rick nagyon elvolt a részben, szaladgált meg bujkált emberek elől :D de legalább élvezi a játékot + talált egy idolt, jól csinálja. Ügyes volt az is tőle, hogy azt mondta, az EoE-ről jönnek az idolok, de Lauren átlátott a szitán (akinek szintén van egy idolja még, amit használhat, ne feledjük!) A tribal is nagyrészt róla szólt, elég nyíltan meg lett beszélve minden, egyedül az volt kérdés, hogy tényleg beblöfföli-e az idolhasználatot Julie-n – végül így is tett (szép húzás!), amit csak Aurora sejtett eléggé, viszont így meg ő távozott az EoE-re. Maradnak öten, akikből kettőnek idolja van, ha egy harmadik nyeri az immunity-t, viszonylag leszűkül az érvényesen szavazhatók köre :D (persze korábban jön vissza valaki, az megkavarhatja az egészet)
(Nem jön jól ez a jövő heti finálé nekem, sanszos hogy legkorábban vasárnapra tudom csak megnézni.)

1. Ötletes volt a rewardon a labda feldobós-végiggurulós-elkapós-akadálypályás rész, ha jól értettem, zsírúj challenge ez is.
2. Megint nem jó ötlet rewardot nyerni, most Gavinnek kellett nehéz döntést hoznia…mondjuk nem lett hatása, de egyszer megnézném, hogy valaki mondjuk nagyon biztos abban, hogy elviszik, és direkt csak második lesz egy rewardon.
3. Végre kaptunk egy kicsit a nomád nyaralókról is, pontosabban ők kaptak levelet maguktól. Öööö…oké? Azt hittem, legalább valami előny lesz. Nem tudom, mit lehetne kezdeni így a szigettel, hogyha a Redemption Islanddé alakítás nem opció.
4. Immunity: Jeff hogy kihangsúlyozta a “tonight” szót, amivel segített a szópuzzle-ben, két lány reagált is rá halkan, Rick látszólag nem, de így is megnyerte.

#hétidézete Victoriáé:
“Jeff, I’m playing!” :D (Aranyszívem, kihagyták szegényt, egyemmeg :))

Thomas - 2019. 05. 27. 19:45

Hogy megmondtam, hogy Rick azonnal megkeresi a kijátszott idolját és be is jött:) A mai Survivorben már ez a papírforma, valaki végig tudja idolozni magát, ha kitartóan keres, ha még mellette challenge-ekben is jó, akkor ki nem ejtik soha.

Nekem már ez sem igazán tetszik, hogy ha van egy jó fizikumú, ügyes valaki, akinek esetleg a puzzle-k is mennek, az végignyerheti magát a döntőig. Sokkal igazságosabbnak tartom, ahogy a Big Brotherben van, hogy ha valaki megnyeri a “védettséget” (HoH-t), az a következőből kimarad. Jó, van még a Veto is, ami szintén védettséget ad, de ott meg csak 6-an játszhatnak.

Na mindegy, hát szomorú vagyok Aurora miatt, én neki is szurkoltam:( Na de most Lauren előtt ott a lehetőség. Elvileg most idolozik, ha ez az utolsó lehetőség, aztán visszajön valaki, ha meg tudják verni Ricket, akkor kiszavazhatják és akkor ott van a top 4-ben, egy tűzgyújtásnyira a döntőtől! Vagy mindjárt a rész elején jön vissza valaki, és még 2 szavazáson lehet idolozni? Akkor mondjuk nehezebb lenne a helyzet. Nem tudom:( De ha Lauren meg tudná nyerni, tuti bekerül a kedvenc évadjaim közé!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz