login |

The Amazing Race – 31×04: This bike is big

2019. 05. 09. 19:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Eléggé a The Amazing Race-re jellemző epizóddal jött a TAR Vietnamból, volt benne minden, ami kell egy jó epizódhoz, és bizony nem is sikerült rosszul a rész, és még kiszámíthatósággal sem lehet vádolni. A nagy kérdés ezúttal az volt számomra, hogy a Survivor-ösök megmutatják-e, hogy értenek-e többhöz is, mint a szigeten való napi 23 órás henyéléshez és heveny taktikázáshoz.

A másik dolog, ami már a rész közben jutott eszembe, hogy de szívesen megnéznék egy szezont mondjuk az első 6-7 évad versenyzőivel (szigorúan nem a 8. szezonosokkal! – kár, hogy a blogon az első TAR-kritikánk a 2006-os 9×01-hez íródott, helló, memoric, helló, bee, a két akkori kommentelőnek), most is jó látni Colin & Christie-t. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Eliza és Corinne esett ki.

Ergó a Survivor-ösök megint leszerepeltek, zsinórban harmadjára húzták be az utolsó helyet, ráadásul ezt a bravúrt három különböző csapat követte el. Mentségül csak Chris és Bret jó szereplését lehet felhozni, akik speed bump ide vagy oda az ötödik helyre futottak be – a többiek bénázásának köszönhetően. (Azt nem értettem, hogy írták ki őket az elején másodiknak, az pedig őszintén meglepett, hogy a motorozás és a csónak sem lassította le őket.)

Ezen a héten is eléggé elkeveredtek az afgánok, ami kezd aggasztóvá válni (bár igazán nem tudom, hogy mi történt), és ezúttal Tyler és Korey is elég nagy bajba került annak köszönhetően, hogy (másokkal egyetemben) nem tudtak taxit leinteni. Bár ez utóbbi szerintem csak úgy tűnt, hogy nagy baj, mert Colin & Christie még így is lazán befutott az első helyre.

Persze a nagy vesztesek (a továbbra is elég negatívan, de általam még mindig nagyon szórakoztatóan viselkedő Eliza (a Fearless) & Corinne mellett) Rachel-ék voltak, akik igencsak eltököltek a vízizé építésével, miközben “hidegvérűen” nem váltottak feladatot, amit nem értettem. Vagy csak nem látták, hogy még nincs ott mindenki?

Jól meg is vezettek a vágók, teljesen abban a hitben voltam, hogy Eliza-ék előzni fognak. Most nem nézem vissza, de tényleg nem volt esélyük? Vagy direkt úgy volt összeállítva az egész, hogy ne legyen feltűnő a különbség? (Ezt most tényleg csak azért írom le, mert sokszor próbálnak félrevezetni minket, de általában egyértelmű, hogy ki áll jobban.)

A rész egyébként meglepően sok taknyolással volt tele, hol motorral, hol hajóval, hol lépcsőn, hol csak úgy estek és keltek a játékosok (és a statiszták!), és mindez a Survivor után, ahol ugyanez volt a helyzet, kifejezetten viccesen vette ki magát.

ui: mik azok a sebhelyek Rachel-ön és Janelle-en?

ui2: írtam már, hogy idén már nem zavarja a készítőket, ha kamerásokat mutogatnak?

         

3 hozzászólás Ne habozz!

msvaricelle - 2019. 05. 10. 11:32

Kedvencem az volt amikor valamelyik szőke mondta a végén hogy “én csak lekaszáltam a jegesmedvét, ennyit csináltam az egész leg alatt”

Thomas - 2019. 05. 10. 17:16

– Chris és Bretnek annyira jól sikerült a szakasz, hogy nem is 5., hanem a 3. helyre jöttek fel a végén:) Feküdt nekik most mindkét feladat, már a motorozásnál látszott, hogy nem lesz gondjuk a bentmaradással. Azt én sem értettem, miért voltak másodikok a csúszás után, mert úgy tűnt, hogy nagyon a végén voltak, létezik, hogy a többiek még nem tépték fel a clue-t?
– A motorozást meglátva egyből felszisszentem, hogy itt micsoda szívások lesznek, de aztán Elizán kívül elég könnyen abszolválta mindenki, ők viszont sajnos emiatt estek ki:( A többiek kb. 5 próbából összehozták, nem nagyon változott a sorrend közöttük.
– Annál nagyobb szerepe volt az eltévedéseknek meg a taxik leintésének és a sofőrök tájékozódásának persze.
– A detornál látván, hogy Victor milyen nehezen emeli át a csónakot a hídon, mindjárt arra gondoltam, hogy afganimals és Rachel-ék be is jönnek az első két helyre, szóval valóban elég kiszámíthatatlanul alakultak az események. Rachelék nagyon megszenvedtek a részletekkel, és sok idő volt még feltölteni vízzel a vödröt is.
– Szerintem nem lehetett sok idő az utolsó két csapat között, ha pár percnél több van, akkor nem szokták megvárni egymást. Eliza most nem volt szimpi a végén, keserű vesztes volt. Az egy dolog, hogy verseny közben vicces, de itt már csak magából csinált hülyét ezzel az odamondogatással.
– Azt én is néztem, hogy mik azok a piros foltok Rachel-ön, lehet, hogy a melegtől volt, vagy valami allergia, de ha Janelle-en is volt, akkor még furább.

Enzo - 2019. 05. 12. 02:23

31×04

Ez tényleg egy esős-kelős rész volt: Chris felfutott a lefelé jövő mozgólépcsőn (nem jó ötlet), a motoroknál is akadt egy-két borulás, és habár egy ideig azt hittem, senki nem esik a vízbe a kosarakból, Corinne&Eliza abszolválták ezt is. Elég fura hangulatú lett így az epizód vége ezzel, hogy látványosan utálták Racheléket, már az elején is ment a trashtalk a BB-s csapatokról, de a pit stop-ban meg kifejezetten szívás lehetett nekik alig pár perccel Rachel&Elissa után beérni. Vajon így a célvonalnál se lesznek ott, vagy addigra meggondolják magukat?

Na mindegy, szerintem good television voltak, de tény, hogy nem teljesítenek jól a Survivor csapatok :( (mondjuk ha mások vannak beválogatva, azok meg lehet, hogy döntőznek…) Chris&Bret legalább nagyot ment, először beértek egy csomó csapatot, amíg azok szívtak a taxikereséssel, aztán egészen a harmadik helyig (nem ötödik!) sikerült előreugraniuk Speed Bumppal együtt, nem semmi! A lecsúszás utáni második helyüket én se értettem, szerintem baki.

Ezen kívül mondjuk elég átlagosra sikeredett a rész, nem sok mindent jegyzeteltem fel, a végén max Rachelék bénázásán lehetett fogni a fejünket (nem tűnik fel nekik, hogy nem ér bele a cső a vödörbe, és hasonlók), szerintem jó nagy baromság lett volna váltani, amikor már konkrétan készen volt a kerék.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz