login |

Délelőtti videó 4.: Kapd el, ha tudsz! / Catchpoint

2019. 05. 10. 11:55 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, hazai termék, vetélkedő, video, ,

Na, találtam egy új gumicsontot magamnak. A TV2 megvásárolta a Catchpoint című vetélkedő licencét, ami itthon Kapd el, ha tudsz! címen kerül majd adásba. Emlékeztem a játékra a BBC-ről, anno le is szedtem a pilotját (meg a Wonderballs című játékét is), de nem néztem meg. Most, hogy kiderült, hogy jön itthonra, csekkoltam. És elborzadtam. Hogy mennyire ostoba időrablás az egész (számomra). De a Piramis/Fal-rajongóknak bejöhet.

Itt a játék rövid leírása a hivatalos közlemény alapján. A lényege annyi, hogy benne 2 páros párbajozik és nem egyszerű feleletválasztós kérdésekre kell válaszolni (van 10 válaszlehetőség). A gimmick pedig az, hogy mindezt egy LED-fal előtt teszik, ahol a helyes választ jelző kép elé kell állniuk, majd el kell kapniuk a helyes választ jelző falrész fölött a plafonról ledobott labdát. Ha elkapják, jár a pont. Ehhez pedig még helyes válasz sem kell. Nyilván, aki jó helyen áll, annak nagyobb az esély az elkapásra, de ha elég közeli rossz választ ad, akkor is elkaphatja a labdát.

Ennyi. Aláírom, ügyes fejlesztés, vannak benne jól eladható pillanatok (amiket el lehet húzni és ismételni lehet tízszer) – de tipikusan az, amit az ember, ha egyszer passzolja, sosem fog nézni. Az egész 30 (itthon: 75?) perces epizód összevágható 10*3 másodpercbe, ami konkrétan annyiból áll, hogy a játékos elkapja-e a plafonról ledobott gumilabdát. Ami egyszer nagy, egyszer kicsi, egyszer pedig színes, mert van, hogy minden válaszlehetőségnél esik labda, de csak az egyik színes. A tovább mögött egy rövid és egy hosszabb promó (utóbbiban a labdákat animációkra cserélték…), majd pár 1 perces részlet az eksönről.

6 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2019. 05. 10. 12:39

Kinek az ötlete volt ez a cím?! Nyelvtani rémálom.

abba - 2019. 05. 10. 12:44

Deny megelőzött, rosszul lettem ettől az értelmetlen címtől…

winnie - 2019. 05. 10. 13:08

nekem tetszik a szójáték/csavarás, hiszen akkor lehet elkapni a labdát, ha az ember tudja a választ:) vagyis, kapd el, ha tudod a választ.

Deny - 2019. 05. 10. 13:21

Ohhh, erre nem is gondoltam! Szellemes :D

Divexa - 2019. 08. 19. 14:34

Számomra ez egy újabb népbutító, bicskanyitogató műsorcím. Bár lehet, ezzel csak a nézőket akarják figyelmeztetni a játék minőségére. Szójátéknak sem mondanám, azok a nyelvtani helyességet megtartva szórakoztatóak/viccesek.

winnie - 2019. 08. 23. 11:40

épp az ellenkezője: a világon semmi baj nincs a helyességével, csak sokan nem értik elsőre a szójátékot.

szóval pont a butító ellenkezője. (ha nem így lenne, akkor lenne “helyes verziója”, de ez a helyes. ami a “kapd el, ha tudod”-ból jön, de a játék nem erről szól, hanem arról, hogy a választ kell tudni. viszont a “kapd el, ha tudod” (a választ) félreérthető lenne, mivel mindenki a labdára gondolna (plusz snassz lenne), ezért a választották a “kapd el, ha okos vagy” változatot. ami viszont teljesen random cím, így lett a “kapd el, ha tudsz”, ami ugyanerre utal és mellette még egy ismert kifejezést is kifacsar – teljesen helyesen nyelvtanilag.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz