login |

2019/20 – A FOX újoncai (4.) – neXt

2019. 05. 13. 19:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2019/20,

NEXT

Készítő: Manny Coto (24: Legacy) – pilotrendező: Glenn Ficarra és John Requa
Szereplők: John Slattery (Mad Men, Jack & Bobby), Fernanda Andrade, Eve Harlow, Aaron Moten (Disjointed), Gerardo Celasco, Michael Mosley (Seven Seconds, Sirens, Pan Am), Jason Butler Harner (Alcatraz), Elizabeth Cappuccino, Evan Whitten
Várható indulás: 2020. midseason

Sztori: tényalapú thriller, ami a legfrissebb mesterséges intelligencia-kutatásokon alapszik. A főhős egy tech cég korábbi zseni, de paranoiás vezérigazgatója, akit a saját öccse fúr ki a cégétől, megtudja, hogy a korábbi teremtménye, a neXt nevű mesterséges intelligencia a világ biztonságát fenyegeti. Összefog egy nemzetbiztonságis, kiberbiztonsággal foglalkozó ügynökkel és csapatával megpróbálja megállítani a világ első MI-válsághelyzetét.

winnie szerint látatlanban: ha John Slattery valamire rábólint, akkor az jelent valamit? Oké, ilyesmit már írtam ma, de ő azért elég jó húzóerő. Egybként semmi extra. Jön egy új országos sorozat, amiben ha nincs negatív, akkor legalább 50%, Slattery miatt 60%.

human szerint látatlanban: valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez jó lehet. Mármint a koncepció tetszik, de az ilyen túllogikás dolgok országos tévén nagyon ritkán sikerülnek jól, hiszen az alig odafigyelő, teljes népességre kell koncentrálniuk a készítőinek a konfliktusokkal. 60% mégis.

5 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2019. 05. 13. 20:11

Nem nézem ki a foxból, hogy valami nagyot alkosson. Valami person of interest-szerűt várok, csak itt a gép gonosz.

LoGi - 2019. 05. 13. 20:19

Ha csak a sztori nem arra gondolt itt, hogy a válsághelyzet abból adódik, hogy az emberek az automatizálásnak köszönhetően elvesztik a munkájukat tömegesen (márpedig szinte biztosan nem), akkor számomra ez egy nagy kalap trutymó lesz szinte biztosan. (egyébként ez se egyik napról a másikra történne, és lenne idő bevezetni a basic universal income rendszerét szerintem)

Másképp pedig nem lesz tényalapú. Nem írta, hogy a jövőben játszódik, az általános tudású AI-tól pedig még rohadt messze vagyunk, hát még egy öntudattal rendelkező terminátor szerűvel.

Ha kábelen lenne Mr. Robot pótléknak, akkor még talán lenne esélye, de így ebből max csak Scorpion lesz.

human - 2019. 05. 13. 20:23

logi: ezt a részét szerintem várjuk ki, de nekem is ott dől majd el igazán, hogy pontosan milyen válsághelyzet lesz. mert a leírásban még egy áskálódó, nem nukleáris háborús skynet is benn van, ami vicces lenne :)

Thomas - 2019. 05. 14. 00:52

Hehe, hát nem mondom, hogy nem érdekelne egy öntudatára ébredő MI, de ránézek a képre, öltönyösöket látok, a leírásban ügynök és válsághelyzet… Valahogy nem úgy érzem, hogy olyasmi lenne, amit én szeretnék nézni:) De tutira sci-fi lesz, ha az MI a világ biztonságát veszélyezteti, csak nem ez lesz a középpontban, hanem valami heti ügyek, amiket ki kell nyomozni/meg kell akadályozni, legalábbis én így érzem, de aztán cáfoljanak rám. Addig max 30%.

Vlkolak - 2019. 05. 14. 17:30

A hugom idézve: “Végre egy sorozat, amiben a főgonosz tényleg gonosz és nem neki fogok mindig drukkolni? Ebből jó is kisülhet.”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz