login |

Agents of SHIELD: kezdett a 6. évad

2019. 05. 17. 14:50 - Írta: superpityu

77 hozzászólás | kategória: kritika,

Valószínűleg a készítőket és színészeket is meglepetésként érte tavaly az ABC döntése amikor berendelték a SHIELD folytatását (sőt később a 7. évadot is). Szép lezárást kapott, vigyáztak arra, hogy ne nagyon keveredjenek bele a filmes sztoriba, csináltak maguknak egy remek kis univerzumot, amiben remekül mozogtak a szereplők.

Szóval adta magát a kérdés, hogy mégis mi fog történni a folytatásban. Mit mivel fognak magyarázni? Milyen hatással volt a szereplőkre Thanos csettintése? Az Agents of SHIELD írói úgy döntöttek, hogy nem fognak ezzel foglalkozni. Bár a részletekbe nem mennék bele ezzel kapcsolatban, de valószínűnek tartom, hogy erre dologra az Endgame-ben választ kaphattunk. Szóval akinek kell, az életben van.

1 évvel járunk a 5. évad fináléja után. Mack keze alatt újra működőképesebbé vált a SHIELD, viszont a csapat nem teljes. Yo-yo és May ugyan a Földön vannak és próbálnak nyomába eredni egy új fenyegetésnek, egyelőre nem túl sikeresen.

Érdekesség, hogy a bázison elég sok új arccal találkoztunk. Szerencsére nem csak terepen bevethető emberekkel bővült a csapat, hanem egy új tudós is felbukkant, hogy segítsen helyreállítani a SHIELD működését.

Viszont a csapat másik fele még csak nem is a bolygón tartózkodik. Daisy és Jemma még mindig Fitz nyomában vannak valahol az űrben. Ez a szál pedig rendkívül izgalmas. Nem csak azért, mert olyan helyzetben vannak a hőseink, amelyben nem nagyon láttuk őket, de maga a helyzet, és a szereplők dinamikája is tetszetős.

Szó mi szó, elment alapozással az epizód, felvázolta az új sztorit, ami gondolom pár rész múlva már össze fog fonódni is. Egyedül Yo-yo magánéleti sztoriját nem tudom hová tenni, lehet azért, mert eddig sem érdekelt a karakter sorsa, és kicsit furcsa, hogy éppen az övét emelték most ki.

Viszont a 6. évad marketingjét nem igazán értem. Mert a rész végén van egy elég nagy fordulat, ami nagyon nagyot tudott volna ütni, ha nem mondják el előre, hogy mire számítsunk. Sőt ugye az utolsó jelenetet ki is adták korábban. Szóval abszolút érthetetlen számomra, főleg így, hogy még a berendelés miatt sem kell aggódniuk.

Ettől még a kezdés kellemes volt, hozták a korábbi évadok szintjét, nem igazán félek attól, hogy nagyon mellényúlnának idén. Viszont annak örülnék leginkább ha több időt kapnánk az űrkalandból, mert amit eddig láttunk belőle, az sokkal jobban tetszik, mint a földi sztori.

77 hozzászólás Ne habozz!

Tzuko - 2019. 05. 11. 12:23

Ez a sorozat egyre gyengébb….

Tudatában hogy elvileg egy univerzum a sok átfeddéssel ami volt benne régebben ( már nincs ) a filmeket megnézve felmerült a kérdés már előző évadokban is néha hogy ne már holvan tony stark stb….

SE BAJ! nézhető volt 4 évadig. 5. évad tragédia volt szerintem sok részt alig bírtam végig nézni, és úgy látszik folytatják a filmes univerzum totális leszarását és saját szálon mennek tovább ami full epikus és felveti a kérdést hogy WTF?! most nem azért de ha 1 év telt el és mondjuk az első csettintés előtt voltak feltételezem most utána kell legyenek, de semmi nyoma…. Régebben tetszett mert vártam a filmes utalásokat cameokat. De most már csak tekerem tekerem karakter dráma akar lenni, akció akar lenni mindegyiknek szar. És megint valami ismeretlen semmiből jövő gonoszt húztak elő a kalapból. Ezt asszem már el kell engedni, unalmas és erőltetett, ahogy szerencsétlen coulson ügynök midnenaron való szerepeltetése…. HAGYJÁK MÁR MEGHALNI SZERENCSÉTLENT!!!!

Necridus - 2019. 05. 11. 13:58

Szerintem a sorozatot nem azért kéne szeretni, mert egyszer 6 éve azt mondták, hogy ugyanabban az univerzumban tervezik vinni a történetet. Az egy jó nézőcsalogató mondat volt, de valójában csak lekorlátozná a sorozatot. Nem értem, miért probléma, hogy kaptak egy saját űrlény gonoszt, és nem ők is Thanos után nyomulnak. Nem lenne amúgy is mindegy? Tudjuk az Endgame-ből, mi a vége ennek a sztorinak.
Kapjon csak a sorozat saját identitást, ne csak az MCU-tól függjön. Jöhetnek az említések, amiktől egy kicsit felhúzom a szám oldalát egy apró mosoly miatt,
de egyébként megvagyok nélkülük, mert a sorozat nem ebből áll, hanem a SHIELD túléléséről a HYDRA felemelkedése után.

Tzuoko:
Valószínű ezért gondolod az akciót és a karakterdrámát rossznak, mert neked a sorozattal kapcsolatban más az elvárásod. Nyilván ez a véleményed, amit elfogadok, de azt nem tudom megérteni, hogy a sorozatot miért tekintik sokan csak egy MCU Easter egg-eket szolgáltató apróságnak. Azért ennél az AOS több…

A Coulson szerepeltetésével egyet értek, bár csak akkor, ha itt a színészre gondoltál a karakter helyett. Szerintem már unalmas az “itt egy gonosz, de a legjobb barátom/apafigurám/szerelmem/mentorom arcát viseli” című történet, de maga Coulson meghalt, szóval hagyták is meghalni (ami mondjuk meglepő, mert rengeteg sorozat ilyen esetben kitalálna valami banális fordulatot, amivel mégis túlélheti a karakter).

Egyébként szerintem az akció teljesen jó volt – és itt spoileres leszek.

Az űrhajó kettévágása, a kosárpályás “mutatvány”, a falas jelenetek vagy az, ahogy Quake egyre jobban kezeli az erejét és könnyedén legyőzte az űrlényeket.

Simmons jelenete pedig rendkívül erős volt, nagyon jól tudták sugározni a színészek a feszültséget, ami ott volt köztük és bennük.

És a vége? a ‘We’ll return in a moment’ (amúgy annak mi értelme, van egy kis reklám mindig a sugárzásnál, vagy mi?) után Fitz jelenete. Egyáltalán nem mondanám unalmasnak, amit hozott az évadnyitó, nekem kifejezetten tetszett. 7/10-et simán kap.

Tzuko - 2019. 05. 12. 16:30

Nem tudjuk ki az a pali Sarge vagy mi volt a neve, Coulson ügynök arcát visel talán párhuzamos univerzumból jött gyilkolt is bla bla bla. Unalmas. Mindenkinek szíve joga eldönteni mit néz tetszik e neki félre értés ne essék, de ez a AOS már nem az ami volt. Próbálják az egészet egy epikusabb és még epikusabb vonalra terelni minden évaddal és lehet tagadni hogy nem ugyanaz az univerzum, de az! Sok átfedés volt történések időben megegyeztek stb. Az pl külön zseniális volt amikor a hydra lebukott és a mozi premierrel párhuzamosan itt is lebuktak.

Na most ha ez nem ua az univerzum ezáltal főleg hogy Fury is szerepelt benne 1 részben akkor nem tudom miaz, már hogyne kezelném azonos univerzumként. Csak valahogy a 3. évad végén csatt ez megszűnt és már nincs több átfedés. Én ezt tartom rossznak, ha már eleve külön lettek volna külön szálon mentek volna, de nem….

És ezek a szálak szerintem erőltetettek a feszültség is, persze lehet én nem tudom már átélni ezt rendesen, de akkor ez van :) Mindenkinek jó szórakozást hozzá!

ui: nem lepődnék meg ha a “coulson” hiába nem az végül valahogy mégis az lenne :P én szóltam! Tadammm!

hunlord - 2019. 05. 12. 17:41

@Tzuko: lehet hogy félreértettem, de a jövőbeli túrájuk is arról szólt, hogy
1. olyan sandbox-t kapjanak, ahol van tétje a történéseknek?
2. visszatérve egy alternatív idővonalat teremtsenek, hogy ne kelljen a filmek árnyékban történetet mesélniük?

Nekem marhára nem lett volna izgalmas, ha az AOS nem tudna érvényesülni emiatt, mert tényleg nagyon jó sorozat.

emese - 2019. 05. 17. 00:02

Hát. A tavalyi évadot még kibírtam, bár necces volt, de ez… kritikán aluli nyitás.
A 4. évad ellenben valóban epic volt és csúcs, ott kellett volna ezt abbahagyni.

És igenis, ezt a sorozatot alapjaiban határozta meg a CA: WS történetszála, szóval az, hogy Thanos csettintése után egy évvel ennek itt semmi hatása, az teljesen nonszensz. A párhuzamos univerzumok közötti átjárást egyébként épp Thanos csettintése teszi lehetővé, tehát még mindig egy univerzumban vannak, csak erre semmi utalás.

Na nézzük mit kaptunk. látványosan 0 budget mentén épített akciót (90-es évek videojátékai igényesebbek), sok sötét belső teret, mert az ‘ócsó’, és egy pár Mad Max rejectet eddig. Irtó gyenge.

Ayrons - 2019. 05. 17. 15:23

Ha a készítők tényleg kihagyták annak a lehetőséget ,hogy bemutassák azt a világot ami az IW és EG között van akkor nálam kasza most.
Spoiler:
5 év telik el a Földön ami közben kormányok és rendszerek dőlnek meg,komplett infrastruktúra omlik össze. Káosz és reménytelenség van. Tökéletes alapanyag lenne a sorozatnak ahogy a Shield ebbe a világba visszatér és próbál a megmaradt emberek egy fénysugár lenni. Mennyi mennyi dráma lehetne benne és komoly téma.
És az első rész után úgy tűnik a készítők nem éltek ezzel a lehetőséggel. Nálam eddig ez 10/0

Ayrons - 2019. 05. 17. 15:32

hunlord
Csak az ő világukat mentették meg a jövőbe lévőt nem. Az End Game időutazós szabálya szerint az előző évad egyik fő célja értelmetlen. Nem tudták megmenteni azt a jövőt ahová kerültek és ahonnan visszatértek az ő idősíkjukra.
Az Ősmágus és Banner is pont ezt magyarázták hiába változtatod meg a múltat az nincs kihatással a jövőre. Tehát Deke jövőjében a Föld ugyanúgy nincs nem állították vissza. Az egy alternatív világ lett.

winnie - 2019. 05. 17. 15:58

ayrons: ez technikailag esélytelen lenne. bármennyire is célogattak apróságokkal az elején, a tévés dolgokat nem nagyon lehet összejangolni a filmesekkel, túl sok a bizonytalansági tényező, más a produkciós ciklus. inkább ezt csnálják, mint hogy ellentmondjanak valaminek.

abba - 2019. 05. 17. 16:07

Kellemes kezdés volt, inkább felvezette az új sztorit, nekem sima 7/10.
A sorozat szerintem sokkal jobb, mióta nem csak a filmeket követi, kinyitott egy saját világot. Plusz én igenis a jó karakterdráma és akció miatt vagyok itt, mert javarészt ezt kaptam eddig az AoS-től. Nem mondom, hogy most nem zavar egy kicsit, hogy az Endgame időugrása miatt ennyire nem összeegyeztethetők az univerzumok, de nem ez kellene, hogy legyen az elsőszámú szempont, és ha az évad jó lesz, akkor meg kit izgat?

Plusz, szerintem nem lett volna jó lépés mindent a csettintéshez és a föld teljes leamortizálához kötni…
A Marvel-filmek amúgy sem kifejezetten jók, úgyhogy mindegy.

Niitoou - 2019. 05. 17. 16:09

Már nem azért, de ha a filmek megtehetik, hogy a legapróbb jelét sem adják annak, hogy egy univerzumban játszódnának BÁRMELYIK sorozattal, akkor épp ideje volt, hogy a SHIELD is hagyja a fenébe a kapcsolódást.

Amikor megkérdezték az Endgame íróit arról, hogy miért maradtak ki a filmből a netflixes hősök, azt válaszolták, hogy azok, akik nem követik a sorozatokat, nem értették volna, mit keresnek ott és kik ezek a karakterek. Szóval ha valaki a filmeket nem nézi, csak a sorozatokat (és tudom, hogy ez ebben a formában sokkal kevésbé jellemző), akkor attól se várják el a filmes események ismeretét. Ennyi, ez így korrekt. Beharangozták nagy összefüggő univerzumként a filmeket és a sorozatokat, és habár kaptunk pár kikacsintást idáig az utóbbiak részéről, láthatóan ennél többet nem tudott vele kezdeni egyik fél sem (pláne, hogy amúgy a Marvel Studios és a Marvel Television kapcsolata nem a legjobb), most már hagyják akkor az egészet. Aki utalásokra vágyik, nézze meg az Endgame-et vagy bármelyik MCU mozit még egyszer (a filmekben ez kiválóan működik), de ha a SHIELD-et csak ezért követi valaki a kezdetektől, akkor tényleg itt a kasza ideje.

Én személy szerint imádom ezt a show-t, a karaktereit, a hangulatát, és jóllehet az 5. évad nekem sem tartozik a kedvenceim közé (míg a 4. évad valóban a csúcs volt), eddig ez a 6×01 érdekes irányokat vetett fel, szóval kíváncsian várom, hova tovább. Szerintem kifejezetten jót fog tenni a sorozatnak, amiért megfelezték az évadot, és ezáltal nagyobb az egy-egy epizódra jutó költségvetés, mert már most kaptunk néhány elég szép jelenetet (pl. az űrben játszódó részek tök jól meg voltak csinálva, meg az idegen bolygó is az elején) – nem is nagyon értettem a “0 budget” megjegyzést az egyik fenti kommentben. A kritikával egyetértek abszolút a legtöbb helyen, negatívumként én is csak azt tudnám kiemelni eddig (és ez nem is a show hibája), hogy azt a rész végi “fordulatot” nem kellett volna ennyire az arcunkba tolni a marketinggel, mert így nem volt valami hatásos. Na de a 6×02-től már jöhetnek a meglepetések, lesz miről mesélni. :)

Ayrons - 2019. 05. 17. 16:12

Ezzel pont nem értek egyet winnie. Pont a Shieldbe volt nem egy olyan alkalom mikor nagyon szépen összehangolták a dolgokat a filmes eseményekkel:
Első évad közepe mikor a Tél katonájának a nagy csavarja bejött. Utána a jogar keresése majd szóltak erről a Bosszúállóknak később a anyahajó építése. Majd az egyezmény.

Ez az 5 év tökéletes alapanyag lett volna a készítőknek egy igazi poszt-apokaliptikus világ ahol megkötések nélkül garázdálkodhatnak mert a film ezzel a szállal nem tudott foglalkozni pedig sok potenciál van benne.

És nagyon úgy tűnik ,hogy a fejesek közötti vita tett be az egésznek. Feige gyűlöli Leobot és Leob is Feiget. Civil táján vesztek össze és Feige megmondta ha Leobot nem teszik ki a filmes dolgokból akkor ő elmegy és vált el teljesen a kettő a sorozatok és a filmek. Így pedig a Shield kihagyott sajnos egy ziccert sőt az előző évadának a szabálya még az univerzum szabályaival se egyezik.

Ayrons - 2019. 05. 17. 16:21

Niitoou
Probléma azzal van ,hogy mind Leob mind pedig Feige állandóan az MCU részeként említi ezt a sorozatot és a timeline is referencia van a sorozatra.

Itt lett volna a lehetőség arra ,hogy kvázi olyat lépjenek mint a Hydrás történetnél, hogy egy meglévő komoly történést kifejtsenek jobban.
Csak így hogy kvázi semmi kapcsolatuk nincs egymással nem értem a Shield sorozat életbemaradását és az évad kezdésének eltolását sem. Kvázi nulla nézettsége van a sorozatnak, így főképp nem értem a 7.évados berendelést se. Joggal lehetett hinni ,hogy valamilyen kapocs lesz a csettintéssel erre semmi.

abba - 2019. 05. 17. 16:31

Jó, jó, de nem mehet a sorozat sztorijának csorbájára a filmekkel való összekapcsolódás…
Most akkor 5 évig nem találnák meg Fitz-et, aki máris valami furcsa alien-helyzetben került? Jemma eldöntötte, hogy megtalálja, Coulson elment meghalni… nem lehetett ezeket a szálakat csak úgy felforgatni, hogy egy teljesen új (és szerintem _béna_) posztapokaliptikus világot mutassanak be, ahol a stáb fele évekig halott, a megoldás pedig csak az Endgame vége jelentené.

Értem, hogy ezek szerint mást vártok a sorozattól, de a sorozat történései (Inhumans, framework stb.) nem lesznek kevésébé “komolyak” mint a filmekéi, csak mert mások. Az a pillanat, amikor Jemma bebújik a Fitz már üres kamrájába, és kvázi magzatpózban fekszik, az igen is nagyon komoly, remek színészi játékkal. Ez pedig több, mint amit sok Marvel-film adott az utóbbi években.

strami - 2019. 05. 17. 17:47

Én imádom ezt a sorozatot. Nagyon jó volt, amikor a filmekkel is kapcsolatban volt, de ez hosszú távon tarthatatlan. Thanos csettintése, az 5 éves ugrás egyszerűen ellehetetleníti a kapcsolódásokat, ez a sori már nem azért van, hogy kiszolgálja a filmeket.
A másik, hogy min. 2x változtattak a premier dátumon, így nem is lehetett tudni, hogy az Endgame-hez képest mikor jön ki.
Engem a harmadik évadban megvettek kilóra, akkor szerettem meg nagyon a karaktereket, és ugyan a 4. és 5. évadon érezhető volt a költségvetés csökkenése, tele volt ötlettel, kurázsival. Az ilyen fokú karakterfejlődés amit bemutat, az nagyon ritka.
Nekem tetszett ez a kezdés is, nagyon kívéncsi vagyok mit hoznak ki belőle. A mélyűrös szálat már most imádom. Nálam 8/10.

Llew - 2019. 05. 17. 20:36

Ez így egyszerűen vicc.
A framework meg a jövő szál megoldotta, hogy elkülönülhessen a filmes univerzumtól, viszont azzal, hogy az egész Graviton sztori végére odadobták, hogy mert Thanos, azzal maguk a készítők kötötték megint a filmekhez a sorozatot. Mellé még az évad kezdést is eltolták az Endgame premier utánra.
A filmben történtek, valamint az itteni időugrás után úgy tenni, mintha ennek semmi köze nem lenne a filmekhez az egyszerűen megengedhetetlen. Akkor le kellett volna húzni végleg a rolót. Ilyen nézettség mellett nem lett volna veszteség. Ez már régen az alat van, hogy presztizsből megtartsák.

Itlosz - 2019. 05. 17. 21:05

Érdekes, hogy azt vágjátok a képükhöz, hogy telibeszarja a filmes univerzumot.
Sennkinek nem tűnt fel, hogy pont Feige az aki SEMMI MÁSSAL nem törődik a Marvel Filmes Univerzummal kapcsolatban csak az egyre gagyibb és idétlenebb filmjeivel?!

Itlosz - 2019. 05. 17. 21:16

Niitoou-nak teljesen igaza van. Feige volt a nemmondommi a sorozatokkal szemben, mert hiába magyarázta az interjúkban és nyilatkozatokban, hogy a sorozatok is az MCU része, ez ennyiben totál ki is merült, tojik a sorozatokra évek óta, Loeb pedig eddig tudott ilyen-olyan apróságokkal még MEGMAGYARÁZNI, és ott tartani a sorozatait, ahol, MCU-ként. Most pedig nemhogy feige hozzáállása sem változott, az ensgame szvsz teljesen felesleges hardcore titoktartása semmi mást nem ért el, csak azt, hogy már Loeb is jobbnak látta teljesen figyelmen kívül hagyni a filmeket. És egyrészt rohadtul meg tudom érteni a palit, másrészt pedig Loeb sorozatai, pláne a SHIELD összességében sokkal jobbak sztori szempontjából feige jó eséllyel legtőbb filmjénél.
Kellett nekik az elején MCU-beliként sorozatokat kezdeni, hogy aztán a rengeteg régi-új rajongó igya meg a levét.

winnie - 2019. 05. 17. 21:30

Ayrons: ami bizonytalan, azzal nem lehet tervezni. és azzal sem, amit nem te irányítasz. a sorozatoknak konkrétan egy elnöki szeszélyből intézett beszéd is keresztbe tehet, nem hogy kasza és társai. mind írás, mind forgatás, mind sugárzás szempontjából sokkal képlékenyebb a dolog. még a CW-s sorozatokat is nehéz összehangolni. két külön műfajt, amit két külön stúdió kezel, piszok nehéz. nem lehetetlen, de csak durva ecsetvonásokkal lehet, finomhangolni esélytelen.

meg ugye ennek kapcsán igencsak megér egy (vagy több) misét, hogy a(z országos) sorozatok nem lettek kulturális jelenségek, inkább csak rőthajú mostohagyerekek. tény, hogy piszok nagy siker volt a premierjük, de utána nagy mélyrepülés volt nézettségileg, és míg az egyik oldalon egy blockbuster volt, a másikon egy megtűrt darab (amit megnyomtak az elején, majd látványosan levették róla a kezüket, látva, hogy zsákutca.) azt persze sosem tudjuk meg, hogy mondjuk 1-2 stunttal ne lehetett volna életet pumpálni bele (nem mintha nem lenne benne élet, basszus, megérte a 7 évadot!).

Llew - 2019. 05. 17. 21:52

winnie
akkor viszont hagyni kell a francba a közös univerzumozást. Ahogy írtam fentebb ezt egy számítógépes világgal illetve a jövőbe ugrással meg is oldották, hogy utána az 5. évad végére az egész sztori végért kifuttassák oda, hogy és ez mind Thanos miatt van. Ha a filmekkel való kapcsolat csak nehézség, akkor erre miért volt szükség önként? Mert ezek után azzal jönni, hogy ez egy külön világ és nincs kapcsolat az pofátlanság.

Neoprimitiv - 2019. 05. 17. 22:43

Llew: Az évadnyitó után megjelent interjúkban azt mondták, hogy az egész sztori még az IW előtt játszódik. Mivel érdemi kapcsolat már évek óta nincs a filmek és a sorozat között még visszautalás szintjén sem, így én meg nem mondom, hogy ez beleférhet-e az MCU idővonalába. A Thanos utalásra már nem emlékszem, de végül is a az öreg mazsifejű már elég régen képben volt.

A konkrét ok természetesen baromi prózai: az ABC a forgatás idején (tavaly nyár végén-ősszel) még nem tudta eldönteni, hogy az Endgame előtt, vagy után akarja leadni. Ami tökéletesen mutatja, mennyire egyszerűsítő gondolkodás az, amikor emberek azt hiszik, hogy de hát egy cégbe tartoznak…

Az ABC-nek egy talicskára való, szar nézettségű sorozata van, de képtelenek voltak arra, hogy annál az egynél, amelyiknél érdemben számított volna, hogy mikor kerül adásba, ezt figyelembe vegyék. Ezért nincs és nem is lesz semmilyen utalás se az IW-re, se az Endgame-re.

https://ew.com/tv/2019/05/10/agents-of-shield-season-6-premiere-showrunners-interview/

Ayrons - 2019. 05. 17. 22:48

Pontosan ők oldották fel az egészet azzal, hogy Thanos jött most meg sehol semmi.

Az meg vicc, hogy valaki Leobot jobb szakembernek titulálja mint Feige. Azt a Leobot aki a Ciwil Wart Vasember nélkül akarta leforgatni ezért is lett kikukázva a filmekről. Többek között az Ultron kora is több helyen miatta lett rossz. Leobnak pedig mit is köszönhetünk? Bebukott nála a Defenders meg az egész Netflix Marvel sorozat világ. A Shield a 4.evad végéig kiváló volt utána látványos csúszás és jelenleg a földbe áll a nézettsége. Egyedül a Runaways meg a Cloak and Dagger ami még tartja magát.
Feige meg 22 filmmel és 11 évvel a háta mögött felépített egy élő és lélegző univerzumot és az összes film sikeres és nézhető és nem egy van benne ami komolyabb.
Az meg hogy a sorozatokkal ennyire nem foglalkoznak az Leob viselkedése és személye miatt van.

Llew - 2019. 05. 18. 00:36

Neo:
Ez akkor ebben a formában még nagyobb vicc.
Kb. az IW premier hetében, az 5×20-ban, elhangzott, hogy:

“Thanos and his forces have begun an assault on your world even as we speak.”

https://youtu.be/HGXmn4NUZeo?t=68

Ha nagyon rugalmasan számolunk, akkor ezt az IW elején lévő NY-i bunyóra értik. Onnan a Snap max 2 nap.
Itt meg volt egy év időugrás és ez még pre-Snap? Komolyan senki nem volt, aki erre az ötletbe az arcukba röhögött, hogy gyerekek ekkora bulshittel ne akarjuk már etetni a nézőket!

Ráadásul ebből az évadnyitóban semmi nem derült ki. Mozi filmnél is röhelyesek az utólagos magyarázások, egy 40 perces tucat epizód esetén nem is minősíthetőek.

Az egész pedig mégegyszer azért roppan kínosan nevetséges, mert a fent idézett mondat előtt semmi utalás nem volt évek óta a filmes univerzumra, nemhogy az akkor még közeledő mega giga film eventre, vagy annak a főgonoszára.
Akkor bánatos …-ért írták bele magukat ilyen sarokba, amiből nem lehet kijönni sehogy? Ki a fene kényszerítette őket? Most meg ezzel jönnek, hogy hát gondolkodtunk, de rájöttünk, hogy elcsettintettük magunkat és inkább úgy csinálunk mintha mi sem történt volna, légyszi mindeki nézze így?

rodosto13 - 2019. 05. 18. 00:46

Endgame/IW Spoiler!
Az Endgame/IW és SHIELD idővonala. Redditen, meg máshol is nyilván felhozták. Az előző évad vége játszódott az IW idején, egymással párhuzamosan, egész konkrétan az IW New York-i támadást említik “Aliens, you know? Have you seen all this weird stuff happening in New York?” , majd a gravitoniumot is azért hajkurászta a jóember, hogy Thanosszal szembeszálhasson, aki már támadta a földet. Az 5. évad a csettintés előtt ért véget (pár órával, nappal).
Erre jön a 6. évad nyitójelenete, hogy “1 évvel később”, ami tudjuk, hogy az Endgame alapján milyen világban kellene játszódnia.
(Az már egy másik, még érdekesebb témakör lenne, hogy ha az Endgame időutazás szabályait figyelembe vesszük, akkor jelenleg az egész MCU egy SHIELD által módosított idővonalon van, hiszen az 5. évadban megismertük, hogy a SHIELD nélkül hova futott ki a történelem).

Szóval csak annyit kellett volna tenniük, hogy az elején az egyes helyett egy ötöst (vagy hatost) írtak volna ki, és teljesen idővonalban lenne. És még spoiler sem lett volna az Endgame-re, ha nem utalnak a szereplők rá.
Mindegy, engem személyesen bosszant, mert megúszhatták volna olcsón a dolgot, én pedig szeretem a logikát (a saját világ szabályainak/szintjén betartva) és a folytonosságot.
Az is igaz, amit az egyik kolléga fentebb írt, hogy az öt év alatt tényleg nagyon jó történeteket lehetett volna azon állapotok között kihozni, és szerintem ha az írók/showrunner tud előre a dolgokról, nem hagyták ki volna azt a ziccert, kvázi ajándék lett volna nekik, látva az előző évadokat.
Ettől függetlenül megértem az okokat, meg el is fogadom, én sem biztos, hogy tudtam volna jobb megoldást, csak kár érte utólag :)

Az évadkezdés meg nagyon jó volt, örülök, hogy végre gyarapodik a SHIELD, vannak új arcok, toborzás, ezt vártam már régóta. A mély-űrben való barangolás is érdekesnek ígérkezik. Az új Coulson pedig hááát… mintha már láttam volna itt a SHIELD-en belül is, azt pedig, hogy párhuzamos valóságból érkezik… Arrow? Flash? Azért kíváncsian várom, merre megy majd a dolog, de egyetértek a fenti kommenttel, hogy lesz új Coulson a SHIELD-ben az évad végére.

Spoiler/ – Spider-Man Far From Home:
Ott említik az alternatív valóságokat is, ha valóban nem beszélnek már össze a TV-mozis vezetők, akkor nagyon nagy beletenyerelés lett a SHIELD részéről ugyanazt a témát előrehúzni.

Neoprimitiv - 2019. 05. 18. 07:45

Llew: a poszt is azzal kezdődik, hogy alighanem nekik is meglepetés volt az újabb évadok berendelése. Az 5. évad végén szerintem akartak adni valami minimális jutalomcukrot a kitartó nézőknek, hogy mégis van valami kapcsolat a filmes és sorozatos univerzum között.

Ha a fent taglalt viszony Feige és Leob között valóban olyan, akkor sajnos el tudom képzelni, hogy a sorozat készítői sem tudták, az Endgame majd hol és hogyan veszi fel a fonalat.

Nobody - 2019. 05. 18. 13:31

Szerintem az ötödik évad Végtelen Háborúra vonatkozó utalásait is fel lehet oldani valahogy. Például a “Have you seen all this weird stuff happening in New York?” célozhat a Defenders történéseire. Az epizód játszódhat a New York-i HÁBORÚ alatt is. Az konkrétan egy egész Manhattant és környékét megrázó földrengéssel kezdődött. Az pedig a Netflix későbbi évadaiban kiderül, hogy a New York-i átlag-polgárok is tudnak róla, hogy él ott egy golyóálló ember, meg egy világító öklű is. Ezek a történések simán kimerítik a weird stuff fogalmát. Ráadásul két epizóddal később (AoS) Mackenzie látja a hírekben a New York-i károkat, de földönkívüli űrhajót (Q-Ship) egyáltalán nem mutatnak, ahogy a küzdő feleket sem. A Defenders 2016 őszén játszódik, ha ekkor játszódik az AoS évadzáró, az egy év előreugrás még mindig nem borítja fel az MCU kontinuitását. Főleg, hogy közben voltak egy mesterséges világban, ahonnan gyorsan kijöttek, meg még egy alternatívvá tett jövőben is, ahonnan meg bármelyik időpontba visszajöhettek ( igaz, már nem emlékszem, hogy elhangzott-e, hány hónap telt el a két időutazás között, csak azt, hogy eltelt)

Thanos említését meg Neoprimitiv már megmagyarázta, és egyetértek, el tudom képzelni így is. Thanos ekkoriban kezdhette a hadjáratát (mely alatt lerohanta Xandart és Nidavellir-t is), a Confederacy kree-je utalhatott magára az egész hadjáratra is (aminek a Föld volt az utolsó célpontja, tehát az egész hadjárat elmegy egy Föld elleni hadjáratnak is.)

2. opció: Persze, ha valakinek egyszerűbb, gondolhat a hatodik évadra alternatív idősíkként is. Ebben az idősíkban Thor Thanos fejére célzott.

Tudom, hogy az elméletem csak szubjektív elmélet, belemagyarázás, és lesznek, akik hülyeségnek fogják tartani. Vállalom a felelősséget.

Részemről teljesen rendben van az évad, ami a minőségét illeti. A földönkívüli utazás önmagában rengeteg kreatív ötletet, lehetőségeket jelent, kíváncsian várom, legközelebb hová utaznak, milyen népeket ismernek meg stb. Star Trek pótlónak is megfelelő LEHET.

rodosto13 - 2019. 05. 18. 15:52

Amúgy ugyanaz a Jed Whedon nyilatkozta egy éve, hogy az utolsó évad 4 része az IW alatt játszódik, aki most azt állítja a 6. évadra, hogy pre-Snap.

Szóval még csak azt sem lehet mondani, hogy más ember, váltás volt stb, hanem egy évvel az egyik nyilatkozata után mondott egy másikat, amelyek ütik egymást.

Attila - 2019. 05. 19. 15:34

Tudja valaki hogy szinkronosan elérhető e már a 4-5. évad? Eddigi ismereteim alapján sajnos csak a harmadikig szinkronizálták.

Nobody - 2019. 05. 19. 17:18

Ez sajnos, így van. Pontosak az ismereteid. A magyar nézettség még az amerikait is messze alulmúlta, még arányait tekintve is.

emese - 2019. 05. 20. 03:29

Tekintsünk el a közös univerzum problémájától, mégha nehéz is, akkor.

2. rész után: ezek a karakterek, de a színészek is többet érdemelnének. A 0 budget ott látszik, hogy szinte csak belső terek vannak, azok is kb raktárépületek, meg láttunk egy konténerlerakót. Ha a Doctor Who folyosón szaladgálós jeleneteire azt mondjuk, hogy látszik a kis költségvetés, akkor ezen a rengeteg homályos raktárfolyosón meg mikroszkopikus méretű költségvetés látszik.

A rendezés rossz volt, némely kamerabeállítás kifejezetten cheesy.
Nincs erről tovább mit beszélni, érthetetlen, hogy miért nem kapott kaszát tavaly.

karit - 2019. 05. 21. 18:23

6×2: Huh. Ha szegény Rajnai András ezt megéri, most büszkén pödörné a bajszát, mert ez az évad helyenként a Pirx kalandjait súrolja. Alulról.

Valaki szakember nyugtasson már meg plíz, hogy a 0 budget ugye, nem azt jelenti, hogy a Tejút közepét járó lepukkant kalmárhajó zsilip elektronikáját ne tudták volna pár UV-fényben fürdő tésztacsápos bizbasszal prezentálni, inkább premier plánban mutattak egy a Vaterán 1 Ft-ra fixárazott ATX alaplapot, miután Fitz kilopta belőle a processzort és a memóriát (nyilván a hazaúthoz), majd gyakorlott mozdulattal a helyére billentette. Priceless.

Ha ez valami inside joke-os trollkodás volt, akkor oké, mert székely viccnek elég durva volt…

DJackson - 2019. 05. 26. 23:42

6×03: Nem hittem el mit látok… Amikor trippingeltek konkrétan megbántam az egész évad berendelését. Néha már az előzőnél is úgy éreztem, abba kellett volna hagyni. Mindezt úgy írom, hogy az első pillanattól imádtam ezt a soroazatot, állandóan reménykedtem az új évadokért. Látványosan nem tudnak mihez kezdeni, mindezt sub-zero költségvetésből. Nagyon sajnálom a stábot, tényleg jobbat érdemelnek ettől. Úgy érzem kezd átmenni az egész egy józan Legends of Tomorow-ba.
Sokkal jobb lett volna, ha a snap utáni 5 évvel foglalkoznak, hogy tartják fent a rendet, és használják ki mások a káoszt. Nagyon nem illik hozzá a Guardians of the galaxy stílusa, inkább valami földhözragadtabb vonalon kellett volna tovább menniük.

mSO - 2019. 05. 27. 08:01

6×03: az eddigi legjobb rész! öröm volt nézni a jeleneteket, betépés és esőemberes kaszinózás!

Zotya - 2019. 05. 31. 21:02

Nem értem sok ember problémáját. Én élvezem a filmet. Kifejezetten leköt.
Lehet azért szeretem ezt a sorozatot, mert nem várok lehetetlent. Imádom a karaktereket, a storykat. Igazából nem érdekel, hogy Marvel univerzum vagy sem, nem érdekel, hogy garázs vagy villa. Számít?
Akinek nem tetszik minek nézi? Egyáltalán minek pazarolja az idejét olyanra ami számára szar? Ennyire gyűlölik magukat?
Olyat csináljanak amit élveznek, vagy olyan dolog már nincs az életükben.
IGAZÁN Nem értem

Enzo - 2019. 06. 02. 20:27

6×01 (pótlás)

– Nem semmi cold open volt, ahogy az a marha menő ~fény-propeller-izé szétvágta Fitzék hajóját, megalapozta, hogy nem lesz olyan egyszerű megtalálni a skótot.
– Pozitívan értékeltem az új SHIELD-es csapattagokat, meg a kissé kutyaarcú Benson prof is érdekes lehet.
– Az egyik legjobb jelenet, amikor Simmons belefekszik a kriotartályba, és úgy fedezi fel a következő nyomot.
– Ha már Simmons, nekem bejön ez a viselkedése is (annyira makacsul Fitz megtalálása az egyetlen célja, hogy hajlandó a saját csapatát is átverni ennek érdekében.)
– A zárójelenetet a kamionnal meg a fakeCoulsonnal meg már láttuk (mert kijött előre sneak peek-ként), így nem ütött annyira.

6×02 (pótlás)

– Érdekes volt kicsit jobban megismerni Sarge-ék csapatát, jobban belelátni a csapatdinamikába. Vicces, hogy a Snowflake nevű csaj ilyen reinkarnációs dumákat nyom meg minden, annyira ellentétben áll ez a keménységével. (Amúgy azon kívül, hogy csinos, ismerős is volt – megnéztem, Brooke Williams, és Cataniát játszotta a Shannarában, de WTF hogy 35 éves?? 25-nél többnek nem nézném.)
– Xandar említés is volt, hogy néha érezzük a közös univerzumot (ha már snap nem volt ugye.)
– Menő a festékszóróval portálnyitás, ügyesen kihasználták az adottságait (lefektetve a padlóra nem lehet átmenni rajta)
– Cseles volt a kiszabadulás Fitzéknél, de milyen szemét a rész vége, Simmonsék pont elkerülték Fitz és Enoch hajóját :(

6×03

Mekkora rész volt ez, te jó isten :D Nyilván a trippelős jelenetek tetszettek a legjobban, de persze Enoch alakítása és szövegei is fantasztikusak, különösen szürreális az a jelenet, ahogy a chronicom depresszíven fekszik az asztalon, Fitz meg közben a halott csávó karját használva keni össze az ajtó szélét 75%-os kéntartalmú vérrel… teljesen újszerű az egész évad űrben játszódós része, de jól áll a sorozatnak.
Visszatérve a trippelésre, így már értem a rész címét :DD Az egész Kitson bolygós szál zseniális volt, a bordélyház emlegetésétől kezdve Daisy és Simmons Harry Potter-es jeleneteiig (Expecto patronum, little monkey Fitz :D)

Darabkák:
– Az elején 2 dolog is feltűnt: egyrészt ez a Stranger Things-es aláfestő zene, másrészt a vadász fickó képernyőjén Fitzék előtt mintha Gamora bukkant volna fel homályosan.
– Enoch néha azért veszthetett volna direkt is…vagy hát nemtom, ha a cél pénzt nyerni, de úgy, hogy közben nem szabad nullára visszaesni, akkor én kicsit kevesebbet kockáztattam volna.
– Hm, Vrellnexian-említés :O (Mr.Kitsonnak van ilyen szörnye, ami ugye ismerős lehet az előző évad elejéről)
– Arrgh, Simmons megint pont lekésett Fitzről, de most már legalább szembetalálkoztak, mielőtt a Hunter elrabolta a srácot.
– Az epizód vége kicsit kilógott, egyrészt mert Sarge-ék nem is voltak a részben, másrészt meg nem igazán jött át, hogy mit is csinálnak a csillagos égen.

#hétidézetei:
“-Because the planet of Kitson is a nasty place, absent any basic scrap of decency.
-Someone just described Florida.” :DD /Price&Piper/

“-Do you remember when we first met?
-Yeah. You lived in a van.
-Mm-hmm.
-And it really smelled.
-No, it didn’t.
-Yeah.
-We called it the Fartmobile.
[…]
-You had…you had big hair.
-You had big nerd face.
-Do you…
-What house are you in, hm? Gryffindor?
-Uh, Ravenclaw. Girl, please.” :DDD /Daisy&Simmons/

hummel - 2019. 06. 09. 23:17

Remélem nem hozzák ki Serge-ot jófiúnak a végén. Már Lash esetén sem tetszett az ekkora karakter fordulat.

A film és sorozat kapcsán jó látni mennyien képben vagytok a hátteret illetően. Én nem követem ennyire precízen a filmeket és a sorozatot, viszont lenne egy kérdésem, hátha tudtok rá válaszolni.
Ha a 2014-es Thanos meghalt 2023-ban, akkor a 2014-et követő eseménysornak nem kellett volna eltűnnie? beleértve persze 2023-at is, ami ahogy nézem már paradox … Lehet, hogy átsiklottam valami magyarázat felett …

Ayrons - 2019. 06. 10. 08:57

hummel:
Hulk és Strange mestere elmondták, hogy az időutazás nem úgy működik, mint mondjuk a Terminátor vagy Vissza jövőbe filmekben. Ha valamit megváltoztatsz a múltban az a jelenedre nem hat ki hanem egy új idővonal keletkezik.
Strange mestere figyelmeztette őket, hogy a sok idővonal kreálás a kozmosz összeomlását eredményezi ezért vitte vissza a köveket Kapitány az ellopásuk után egy másodpercre,így az időfolyam egybe maradt. Ám 3 esetben keletkezett alternatív vonal:
Loki szökesé
Thanosek nélküli 2014
Kapitány és Peggy házassága.

Ám a 2023as idő nem változott , volt népírtás, 5 éves káosz, kövek elpusztultak stb.

Enzo - 2019. 06. 14. 17:26

6×04 (pótlás múlt szombatról)

Már akartam írni, hogy Deke mekkora superhero lett, de gyanús volt az egész, erre valójában csak egy frameworkben hősködött :D A főszál miatt már-már egy majdhogynem filler résznek tekinthető az epizód, de ettől függetlenül szórakoztató volt (mikor kiderült, hogy a haverja is SHIELD ügynök ; May a telefonnal veri el Snowflake-et ; Deke a szimuláció segítségével intézi el a nagydarab csávót). A legjobb jelenet talán Mack arca, amikor meglátja a Daisy-s jelenetet a monitoron (lásd lejjebb az idézet) :DD Ja meg az is tetszett, hogy zárójelenetnek berakták Deke csajának az instastoryjait egymás után, és a végén összejött Trevorral :D

Bázisos szál: én csípem, hogy megismerünk új ügynököket (Trevor Khan, a Diaz nevű csaj, vagy legalább említés szintjén Gibbs, Wilson), csak miért nyírják ki rögtön egy részüket, akik ígéretesek? (Fox, Keller) Utóbbi halála eléggé várható volt, szerencsétlen Jojónak ez egy újabb trauma :( Apropó Jojó, a szupergyorsaságával el tudta volna kapni a kis alien denevér-madár-izét, nem?? Szóval nem áll jól a csapat, Mayt meg elrabolták…

#hétidézete:
“2 percent. I’ll give you 2 percent of this entire company to keep this between us.” :DDD /Deke/

Enzo - 2019. 06. 18. 17:17

6×05 (pótlás tegnapról)

Na, ez egy fontos rész volt, minden szál szépen haladt és/vagy összeért. Tetszettek a Tahiti betétek (gondolom visszaemlékezés volt Maytől, nem álom/halu), meg a párhuzamos Benson-Sarge törióra is utóbbiék csapatának céljáról, meg a fura alien madár izékről (The Shrike). Simmons önfeláldozó, de jó döntést hozott, szerintem kihozta a legtöbbet a szituból: a többieket elengedték bántódás nélkül, ő meg együtt lehet Fitzcel, ennél csak rosszabb kimenetelek lehettek volna a bekerítés után.
A végén meg úgy hagytuk abba a részt, hogy rendesen időszerű lenne egy nagy csapatmegbeszélés: Daisy-ék nem tudnak a fake Coulsonról meg az egyéb utóhatásokról (Keller pl.), Mackék nem tudnak róla, hogy mi történt Jemmával – meg amúgy is, az információcsere hasznos.

Darabkák:
– Funfact: van a stábban egy George Kitson nevű író/story editor, gondolom róla nevezték el a kitalált bolygót :)
– Örülök, hogy nem lett elfelejtve Enoch depressziója a szál folytatásában, meg ötletes volt a múlt-jövőbeli önfeláldozásának felemlegetése is, hogy kimozdítsák ebből az állapotból. Mondjuk aztán meg elkezdett nem túl szimpatikusakat lépni, a “mi motiválná Fitzet?” kérdésre annyira tudtam, hogy rá fog mutatni Simmonsra…
– A Chronicomok bolygója vajon a Thanos-csett miatt pusztult ki? Mintha arra utalt volna Atarah.
– Jojó látott már ilyen alien-madarat? Vagy mire mondta, hogy ismerős neki a röntgenképe (vagy mije)?

#hétidézetei:
“You keep staring like that, – my head’s bound to catch fire.” :D (ez mekkora akaratlan Ghost Rider visszautalás Sarge-tól! :D)

“-The Enoch I invited into my charging pod was reckless but not a traitor.
-I cannot believe I ever granted you access to my data port.” :DD /Atarah&Enoch/

“-With what we’re up against, we need to turn over every stone.
-Hmm. Pun intended?” :DD /Benson&Mack/

chamichaze - 2019. 06. 21. 20:23

@Enzo, én Jojó utalását összekötöttem a monolitokkal, mert utána azok kerültek képbe. de persze arra nem emlékszem, hogy azokat röntgenezték e valaha, úgfyhogy valószínűleg benéztem…
egyébként meg +1 a 2 percent poénra.
Az ötödik részből a hét idézete:
“Bestie!” – Enochtól

egy dolgot sajnálok, hogy az új szereplők közül a professzor egyenlőre nem túl érdekes az eddigi tudós szereplők után, de majd meglátjuk…

Dani24 - 2019. 06. 22. 13:33

Nem értem mi a baj ezzel a sorozattal, az új rész felénél vagyok, de már most lenyűgöző a színészi játék, és maga úgy az egész :O

Dani24 - 2019. 06. 22. 13:34

Mármint baj alatt mi a baja vele sokaknak..

DJackson - 2019. 06. 22. 13:34

6×06: Ezt a részt oktatni lehetne a filmművészetin! Tökéletes példája annak hogyan kell egyszerre kreatív, drámai, vicces, horrorisztikus és romatikus részt csinálni, más sorozatok büfé budgetjéből, úgy, hogy még a karaktereket is előrébb viszi!

FitzSimmons edig is a kedvencem volt, de most végképp lejátszották magukat a képernyőről! A legaranyosabb, legrealisztikusabb pár akiket valaha sorozatban láttam.

Dani24 - 2019. 06. 22. 13:57

Így hogy végeztem a résszel, csak annyit írok, hogy ezek az írók, szereplők tényleg betegek :DDD

rodosto13 - 2019. 06. 22. 23:15

6×06 Zseniális rész volt. Tökéletes. Tényleg nem találok szavakat rá, le a kalappal.

chamichaze - 2019. 06. 23. 20:59

6X06 az egyik legkirályabb rész!

Janka - 2019. 06. 24. 15:57

A 6×06 a legszuperebb rész volt. Anno az első két évadban volt ekkora FitzSimmons jelenet.

strami - 2019. 06. 24. 20:01

s06e06: Ez a rész zseniális volt. Fantasztikus ötlet volt ez a közös tudat – börtön, hogy Fitz így jöhessen rá, mik történtek az ötödik évadban. Nekem ők a filmtörténelem legromantikusabban összeakadó párja. Fitz karakterfejlődése egyedülálló a filmművészetben. A harmadik évad azért is nagy kedvenc, mert akkor teljesedik ki a szerelmük. Nem akarok amúgy nyálas lenni, de nekem tényleg működik az ő sztorijuk. Mindez a kedvenc műfajomba, a sci-fi, szuperhősös alapba ágyazva. Én nem is értem, hogy ezt miért ilyen kevesen nézik. Kénytelen voltam angolnyelvű fórumokhoz csatlakozni, hogy tudjak pár mondatnál többet diskurálni.

Most már csak 2 résznyi szusszanást kívánok nekik, h örülhessenek egymásnak, és mi is nekik. :D

Dani24 - 2019. 06. 29. 17:49

hátnem hagytak nekik :DD

Enzo - 2019. 06. 30. 00:09

6×06 (pótlás hétfőről)

Ez a rész, istenem, hát ez hatalmas volt, eszméletlen, hogy mennyire működik együtt Fitz és Simmons párosa, Iain és Liz is hatalmasat játszottak, a “a love like that is stronger than any curse” másod-lánykéréstől elkezdve (tényleg, Fitz ezen verziója még nem kérte meg a kezét, jogos) a pici Jemmán, a rengeteg visszautaláson és a rossz oldalaik bemutatásán (hydrás Leopold doktor, Kör-kislány – eleve miaf*sz?) át a containment pod-os jelenetig, amiben addig kiabáltak egymásra, míg visszataláltak a szerelemhez.

Darabkák:
– Elkezdtem felírni, hogy “nem lehet, hogy a Chronicom-ok bolygójának elpusztulása és Sarge-ék megtalált videója között van összefüggés?”, aztán még a rész során megválaszolták, hogy…de, még szép!
– Furcsa volt a The 100 után ugyanazon a héten megint egy elmebörtönös epizódot megnézni, ráadásul még az Eurekára (meg korábbi SHIELD évadra ugye) is emlékeztetett a dolog.
– A flashbackekben kicsit zavart, hogy “jelen-Simmons” és “múlt-Simmons” egy testben volt jelen.
– A két “rossz énjük” mikor egymásnak esett vadul, ott már nagyon röhögtem, fergeteges jelenet volt :D (lásd idézet)
– Egyedül azon húztam még picit a szám, hogy nem mutatták, ahogy Enoch megmentette őket, pedig azért a továbbiak szempontjából kulcsfontosságú történés.

#hétidézetei:
“-You’re better off cooking up some cocaine or unicorn tears.
-I don’t have a memory of either of those things to pull from.” :D

“-Didn’t know you liked that.
-Didn’t know you’d do that.” :DDD

Enzo - 2019. 07. 07. 18:49

6×07 (pótlás péntekről)

Nah, gondoltam, Fitzék megint Kitsonon ragadtak, remek – de amilyen király helyszín, belefért még egyszer. (Ez a nagydarab, amelyik elfogta őket, amúgy tök olyan, mint Mack, csak valami más fajjal keresztezve.) Izgalmas lesz, hogy most ezzel a csajszival sodródnak tovább (de legalább már a Föld felé), és felröhögtem, hogy becsicskult a crew előzetes ismereteik alapján :D
A másik szálon a Shrike ügy is necces volt, nem hittem volna, hogy valami egyszer szétszedi a containment pod-ot is. Ja és Jaco tüzet okádása is WTF, bár persze gyanús volt a köhögése, meg a csajszi is belebegtette, hogy ez szándékos.

További darabkák:
– Ténylg, Deke nem is tudott Fitz “haláláról”, ez tök kiment a fejemből.
– Enoch hiányozni fog(?), remek karakter volt, és most már megnéztem, hogy ki játszotta ilyen jól: Joel Stoffer.
– Hm, duplarész jön, az ilyenek mindig valami nagy húzással kecsegtetnek. Amúgy az létezik, hogy ez az évad csak 13 részes?

#hétidézetei:
“I guess now would be an awkward time to hug.” :DD /Daisy/

“-In my experience, this establishment is good for one thing…
-Trouble. / -Waves of Euphoria.
-Wait, what?” :DD /FitzSimmons/

strami - 2019. 07. 08. 10:56

Enzo, igen ez csak 13 részes lesz. Szerintem annyira csökkentették már a büdzsét, hogy inkább úgy voltak vele, hogy legyen 13 rész, amit látványosra finanszíroznak, ahelyett, hogy 22 részen erőteljesen látszódna a hiány.
Az, hogy egyre kevesebb a pénz, szerintem évadról-évadra látszik. A sztori, a történetvezetés, a szereplők, a fordulatokban nincs hiba, de azért az 5. évadra kicsit a szűk terek még engem is elkezdtek zavarni, és ez egyértelműen a pénz hiányára utalnak. A kevesebb résszel ezt hidalják vsz át, habár én is sajnálom, vsz így járunk jobban.

Enzo - 2019. 07. 09. 15:28

6×08 (pótlás tegnapról)

Hú, mi volt itt. Illetve mi lesz itt…
A kettészedett duplarész miatt várhattuk, hogy egyrészt nagy horderejű dolgok készülődnek, másrészt durva cliffhangerrel fogják abbahagyni a heti epizódot – és be is jött mind a kettő. Már Izel első shrike-nevelgetéses jelenete gyanús volt, úgyhogy amikor Coulson mondta a Shrike Creator-ról, hogy “She’s coming”, egyből leesett a tantusz, hogy bizony a színeshajú csaj a nagy ellenfél. És aztán szépen össze is kötöttek mindent mindennel, nagyon szépen összeállt a sztori a monolitokkal, a Chronyca-2 bolygóval, és a két szembenálló féllel, ahol mindkét oldalon lehet aggódni valakikért. A Sarge-Snow-Daisy-May-Deke ötösfogat közös utazása egyébként leginkább arra emlékeztetett, mikor a nyomozós sorozatokban kétféle ügynökség ilyen joint operation-ben vesz részt kénytelen-kelletlen, és nagyon utálják egymást :D

Darabkák:
– Tetszett, hogy visszautaltak a múltkori 2%-os (Deke-Mack) ügyre, nem hittem volna, hogy az egy egyszeri poénnál több lesz :) Ja és most már 10%…
– Ilyen gyorsan kipofozták a containment podot vagy volt másik? Múltkor a 2 shrike fószer szétqrta, most meg Jaco már ott lihegett benne…
– Ezt a Deke-Snowflake összejövést nem láttam jönni, elég poénos volt :D
– Ja hogy Fitz nem tud a 3 monolitról se? Ennyire rég lett volna a lefagyasztása?
– 2 elismerendően ügyes trükk Sarge-ék csapatától: Pax csele a lánccal, meg a teherautóról átportálozás Jaco kabátjába is zseniális húzás :D
– Ezt a szemét cliffet a végén, most valahogy a kamiont és az űrhajót se kéne szétlőni, miközben a bomba se robban fel, de nem is épül tovább a torony…
– És még Enoch-tól se intettünk búcsút, lásd extra jelenet, ráadásul a vadász chronicom fickót is visszahozták, aki belemászik Fitzék agyába, vagy mi? Mi lesz itt…

#hétidézetei:
“-What about you?
-I’m a hacker.
-Like you hack off limbs? Chop people up?
-No. I hack computers.” :D /Daisy/ (és Snowflake csalódott arckifejezése utána, priceless! :DD)

“-I saw you in a monkey outfit, dancing. What do you mean by “cagey”?
-Wait, how…No, reverse on that other bit. What do you mean you saw me in a mon…
-When was I being cagey?” :DD /Fitz&Simmons/

“-What’s her motive?
-Hatred. For all living things.
-What’s yours?
-Love. …
…No, it’s hate. That’s my thing, too. Hate and revenge.” :DD /Sarge/

Dani24 - 2019. 07. 13. 12:35

Na jó most elárulná valaki, hogy a végén ez mi a f**** volt?????????? (S0609) Komolyan betojok ezeken tök nyugodt normális minden békülés, erre durr bele és vége.

Kaktusztea - 2019. 07. 13. 14:55

SPOILER teória!!

Nem láttam semmilyen előzetest csak a 9. rész alapján:
Orbitálisan kilóg a lóláb, hogy szegény Davis-ben ott van egy shrike.
Vagy maga Izel mentette át magát bele.
Egyszer nem szólalt meg a hajóhídra érkezés óta, ami az ügyes vágásoknak köszönhetően nem volt annyira feltünő, de élőben azonnal kiszúrták volna a többiek 🙄

Latza - 2019. 07. 13. 15:08

Szerintem elég nyilvánvaló volt, hogy Izel valahogy átvette Davis felett az irányítást (és talán utána May felett is). Ezek a denevérek olyan goa’uld félék lehetnek, csak mondjuk a királynőjük nem válik kristályrengeteggé ha úgy alakul.
De van egy fogadásom, hogy a végén Sarge-ról is kiderül, hogy ugyanilyen lény, csak valami rosszul sikerült a hosttá változtatásakor (“It’s not that I stole your memories, Sarge. It’s that you never had any to begin with.”)

Kedvenc szöveg:
Simmons: “I like you.”
Jaco: “It’s because I’m likable.”

strami - 2019. 07. 13. 18:24

Mi volt ez megint, te jó ég!
Davissel komoly gond van. Szerintem Izel átvette felette a hatalmat, de aztán fogta magát és átment Maybe, azért aludt be. De az teljesen nyilvánvaló, hogy egyiküknél sem kerek a dolog.
Nekem az is gyanús, h Daisy elporlasztott néhány shrike-ot, kb. 10-et, de nekem gyanús, hogy annyiból még maradhatott is. Sajnálom Davist, nagyon jó fej volt…

Dani24 - 2019. 07. 13. 18:40

De hogy lehet így lezárni a részt? :DD Szép nyugodt happy pillanatok, erre volt nincs és jöhet a wtf :DD

strami - 2019. 07. 13. 20:30

Hát, én azért sejtettem, hogy így, hogy hátravan még 3 rész, nem hagyják annyiban. Sejthető volt, hogy lesz még valami, habár én Davisre gyanakodtam, hogy csinál valamit.

Dani24 - 2019. 07. 13. 21:12

Az oké arra lehetett számítani, de ez nekem a semmiből jött. Azt hittem ,,érinthetetlen,, :D

Erik Egon - 2019. 07. 18. 19:40

Elkaszálták a sorozatot

CrashBoostZoom - 2019. 07. 19. 17:32

Szomorú, hogy a készítők kiizzadták egy folytatás féleséget egy olyan rész után amit a valódi sorozatzárónak szántak és a címe is “The End” volt. Sajnos meg is látszik rajta.

@Erik Egon
Ez nem tudom, hogy miért újság. Előre meg lett mondva, hogy még két “évad” lesz aztán annyi.

Ayrons - 2019. 07. 19. 17:52

Készítők sehol nem izzadtak ki semmit. Ők a megmondták, hogy azért lett The End mert álmukba se hitték volna kap berendelést a sorozat. Leob pacsizta le valahogy a Disneyvel de miért az rejtély.

Neoprimtiv - 2019. 07. 19. 17:58

Ráadásul nem lett “előre megmondva”, hogy aztán annyi. Kaptak két évadnyi berendelést. Ebben pont annyira benne volt, hogy nem lesz több, mint az ellenkezője, mert az aktuális számok alapján már ez sem volt túl reális. Az “aztán annyit”, ha valóban úgy szól a berendelés, mindig közzé is teszik vele együtt.

CrashBoostZoom - 2019. 07. 19. 19:15

@Ayrons
Pontosan erről beszélek. Azt hitték, hogy az a vége de aztán mégsem és ki kellett izzadni a folytatást valahogy. És ez lett belőle. Mondjuk amekkora szemét volt az az évad is lehet, hogy nem is kellene csodálkoznom. Ráadásul nem is a rejtély, hogy miért hanem az, hogy “hogyan?”.

@Neoprimitiv
Esetleg csatolniuk kellett volna egy kacsintást vagy a Dr. Genya gesztust, hogy átjöjjön neked is, hogy eleve csak még két évadot adtak nekik és eszük ágában sem volt az után folytatni egészet. Nyílt titok volt, hogy ez “aztán annyi”. Ne kelljen már mindent mindig szájba rágni a sajtósoknak.

Neoprimtiv - 2019. 07. 19. 21:24

CrashBoostZoom: hollywoodban a helyed, végre megmondaná valaki nekik, hogy ne pocsékolják már az időt az ilyen szájba rágásokra. Sok idióta, állandóan csak bejelentget, pedig elég lenne csak kacsintani.

A sajtó meg még idiótább, mert amíg nincs bejelentés, addig leszarják a “nyílt titkokat” – aminek a helyességét pl. éppen a 6.-7. évad berendelése igazolta.

Latza - 2019. 07. 20. 19:51

6×10

Nem csodálnám, ha az utolsó évadra már csak hangjáték lenne belőle (esetleg állóképeket mutatnának közben). Bár akkor a hangeffektekkel spórolnának. Vagy elmennek a szereplők bányásznak és ezt a 3 különböző helyiséget leredukálnák 1-re (fogadjunk, hogy a maradék három részben lesz még min. egy börtöncellában merengős/űrben egyedül lebegős történet.
Amúgy elment a rész, de semmi újat nem mutatott. Elég lett volna egyetlen évad, de a kettő költségvetésével.

Enzo - 2019. 07. 22. 01:06

6×09 (pótlás péntekről)

Hát, igazából Daisy oldotta fel mindkét igazán kényes szituációt a részben, ezek szerint elég erős ahhoz, hogy megquakelje egy atombomba energiáját, meg hogy még utána elporlassza a toronyból felszabadult pár ezer shrike-ot. Tetszett, ahogy Jaco a jó oldalra állt (és ezt elővezették azzal, hogy pl. Sarge hazudott nekik Snow-ról), és önfeláldozta magát, meg a Mack-Sarge bunyó is kifejezetten vagányra sikerült, valahogy szinte érezni lehetett az ütéseket.

A végén nagy egymásra találásokat kaptunk a bulin (Mack-Yoyo :)), egészen évadzáró hangulata lett így, most már remélhetőleg mindenkinek megvannak a hiányzó információ-morzsák (Fitz-Simmons nem tudott ugye Sarge-ról, Fitz meg Deke-et se ismerte, az vicces volt), ezt az Izel szálat meg meglepően gyorsan lezárták.
…vaaaagy, nem? Egyrészt Davis elalvása nagyon gyanús, de még nem kezdtek vele semmit, másrészt a rész végén is csak pilláztam, hogy May lelőtte Sarge-t. WTF?

Ja és ha jól sejtem, egy quinjettel kevesebb, mert kiteleportáltak onnan, és valszeg felrobbant az űrhajóval együtt.

#hétidézetei:
“I don’t know which one has worse taste.” :DD

“-Are all the females on your planet this powerful?
-They are.” :D /Snow&May/ (kicsit Captain Marvel feelingem volt, na :D)

Zotya - 2019. 07. 23. 20:15

Nagyon jók a részek. Kifejezetten tetszenek a jelenetek, a szerepek. Sajnálom azokat akiknek nem jön be és mégis erre a sorozatra pocsékolják az értékes időt.

Enzo - 2019. 07. 24. 14:39

6×10 (pótlás hétfőről)

Hú, még emészteni kell ezt a részt. Engem már ott megvett, amikor kiderült, hogy ilyen zárt térben fogunk “na most kibe bújt az alakváltó”-sat játszani (és már a previouslyban sejtették, hogy Davis elalvása tényleg gyanús), imádom az ilyen részeket, főleg amikor a karaktereknek leesik a tantusz (mint most May kihallgatásánál). Lehet nyígni, hogy kevés helyszínen játszódik, de kit érdekel, ha ilyen izgalmas (+nézzetek előzetest, másra kell a CGI zsé). Még jó, hogy Izel nem láthatatlanul ugrált az emberek között, az eléggé megnehezítette volna a dolgot.

Tetszett a visszautalás a monolitokra meg a múlt évadból a fear dimensionre, elég sok és viszonylag érthető magyarázatot kaptunk Sarge “meglétére” és múltjára, a testetlen népre, amiből származnak, szóval fontos rész volt, na.

RIP Davis :( És hát amúgy sem áll jól a csapat, Yoyo megszállva, Mack kvázi önkéntes túsz, és Izelnél van a monolitos gömb. Akkor ez meg is válaszolja, hogy merrefelé fog kirajzolódni az évad végi konfliktus. A Ghost Rider kapcsolat a zárójelenetben meg…wow, jogos, de eszembe sem jutott.

Darabkák:
– Eskü a rész elején mintha Ken Leung-ot láttam volna statisztaszerepben (bevitt valamit a laborba, ha jól emlékszem), de IMDb-n nincs semmi ilyen.
– Kis túlzással “én még sohasem”-et kellett játszaniuk az emlékek validálásával, hogy kiderüljön, ki a hunyó. :D
– Nice touch: Daisy a fizetésének egy részét átutalja Linc tesójának :)
– Én végig azt hittem amúgy, hogy Izel Sarge-hoz akar bemenni, hogy megölje, aztán leesett, hogy mi van.

#hétidézete:
-Melinda May was “sweet”? Is there a different meaning for that word? :D /Yoyo/

jesustomer - 2019. 07. 30. 16:56

Kíváncsi leszek, hogy a következő részben mi lesz a trailer alapján

Enzo - 2019. 08. 03. 21:05

6×11 (pótlás keddről)

– Ment a CGI rendesen ebben a részben!
– Izel átverése az elején hatalmas volt, ahogy kiszedte Jojóból Benson nevét :D
– Ahogy Daisy belecukkolta Sarge-ot az “igazi énje” használatába, abban éreztem némi párhuzamot Ghost Riderrel (nyilván) meg saját magával is talán.
– Benson “félelem-dimenziója” elég szívszorító volt, nem csoda, hogy beadta a derekát az öreg.
– Hopp, Sarge Skye-nak hívta Daisy-t a folyosón :O Már ott kiderült, hogy tényleg visszatért bele valamennyi Coulsonból.
– Deke tudásával kiegészülve FitzSimmons még OP-bb lett, nem? :)
– Na jó, pont Flint megjelenésére mondjuk nem számítottam a végén…
– És behozták a chronicom szálat is újra, RIP Atarah.

#hétidézetei:
“I meant try a little emotional honesty, not murder!” :D /Simmons/

“-You’re suggesting we all take amphetamines.
-Yeah. Yeah, okay, fine. I can see how that would be counterproductive.
-Yeah, either that or very, very productive.” :DD /FitzSimmons/

LaCRossE - 2019. 08. 03. 23:35

Ez aztán évadzáró volt.

Enzo - 2019. 08. 20. 16:01

6×12 (pótlás)

Darabkák (mert egy csomó olyat felírtam, amit az évadzáró megválaszolt):
– Én egy darabig azt hittem, ez nem a tényleges Flint, hanem csak egy kivetülés, mint a fear dimension-ös szereplők. Viszont akkor Izel nem tudta volna megszállni, úgyhogy ott leesett, hogy ő is ilyen Sarge-szerűen kreálódott valahogy.
– Ez WTF, hogy Deke titokban behozta az egész stúdióját a SHIELD főhadiszállásra? Biztonság rulez :D
– Durva volt a cliffhanger, hogy Sarge leszúrja Mayt és átlöki a portálon…

#hétidézetei:
“-You know, one good thing is this gave me an idea. What about a game where you kill zombies? I bet nobody’s done that.” :DD /Deke/

“-Get to the Quinjet! It’s closest.
-Where’s that?!
-West!
-What’s west?!
-Towards the bloody sun!” :DD /Simmons, Deke, Fitz/

6×13 (pótlás)

Rendesen feltekerték a szopóroller-fokozatot a rész elején: nem elég a meglevő baj, még megjöttek a chronicom Hunterek is (RIP Khan), de legalább Deke laborja most kapóra jött. Yoyo-t elkapta egy Shrike, May is haldoklott ezen a világon, szóval egészen komoly karakterveszteségek voltak kilátásba helyezve, és a portál mindkét oldalán zajló harc elég rosszul állt (Sarge igazi alakja szintén WTF??). De aztán ahogy May átjött Izel után és leszúrta, az megváltoztatta az erőviszonyokat (Yoyoból kijött a Shrike és így Mack felszabadult + lett kard Sarge megöléséhez).

FitzSimmons szálán azért eléggé megijedtem a gránátos résznél, de Enoch épp időben tér vissza, hogy ne csak mindig az epizódok végén szerepeljen és megmentse a napot Isaiah bőrébe bújva. (Azért eléggé látszott/hallatszott, hogy utószinkronra volt szükség.)

Na és az utolsó 10 perc, hát azt meg kellett néznem újra, mert csak kapkodtam a fejem, szerintem sose mondtam még ennyiszer egy epizód megnézése alatt, hogy “mi a f@sz?”. Simmons egyszercsak berongyol, és minden oké lesz Mayjel, ki van pofozva a Quinjet, új hajtómű (vagy mi), nem tud(hat)ja, hol van Fitz, a piramis megsemmisül némi gagyi CGI kíséretében, és hiperugrás a …múltba? Mi van?
A Chronicom-LMD-Coulson már tényleg kissé túlzás, másodszor is kvázi-visszahozni a halála után a karaktert, még akkor is, ha kell az ember a SHIELD bázisával és tudásával rendelkező Hunterek elleni harcban… hát, meglátjuk, hogy sül el az utolsó évad, ekkora WTF gamechanger évadzárót nem láttam a The 100 s5 óta.

#hétidézete:
“Oh, he’s been practicing his shooting. You should see his video game.” :DD /Mack Deke-ről/

Wiki - 2019. 08. 27. 20:31

Most fejeztem be az èvadot, amit nem èrtek, hol van Fitz???

Dani24 - 2019. 08. 28. 18:44

Én arra gondolok, hogy egy másik évben dolgozik valami “újon”. Akár másik bolygót is el tudok képzelni.

Talpy - 2020. 07. 13. 16:36

Hány részes a 6. Évad?mert csak 13at találtam!és ha van még 9 rész holtudom online megnézni? Köszi a segítséget!

Necridus - 2020. 07. 13. 17:29

Talpy:

13 részes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz