login |

The Big Bang Theory: vége a 12. évadnak. És a sorozatnak is.

2019. 05. 17. 21:15 - Írta: Necridus

39 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Emlékszünk még azokra a pillanatokra, amikor a világ legnagyobb geekjei megpillantották a folyosó túloldalán színészi álmait kergető bombanőt beköltözni a 4B-be? 11 évvel és 279 résszel ezelőtt (itt a másik retró pilotkritika és kommentek) ekképp vette kezdetét a The Big Bang Theory, ami hamar a CBS legsikeresebb szitkomjává vált.

Hosszú utat tettünk meg azóta, elvégre 12 év alatt kipoénkodták magukat a karakterek (na jó, talán kicsit korábban is, mint a sorozatzáró rész), igen sok változást hozott számukra az élet, s a nézőket is több, mint egy évtizeden keresztül szórakoztatta, s nem mellesleg tanította is. Ja, és még egy spin-off sorozattal is megajándékozta a CBS nézőit, ami kissé más stílusú, de valljuk be, nagyon könnyen szerethető, s méltó utód.

Kezdetben csak Leonard, Howard, Raj és Sheldon öntötte nyakunkba a kockaságból eredő humort, amit Penny lazasága ellensúlyozott, s a tökéletes recept évekig nem is változott. Nyilván aki csak szórakozni jött, az is elégedett volt, és eközben közelebb került sokakhoz a geek kultúra, mialatt rengeteg elmélet, fizikai, kémiai, földrajzi tudás került felszínre az évadok alatt, amikből talán ragadt is a laikusabb nézőkre.

Közben nekiálltak Penny színészi karrierének fejlesztgetése mellett (ami tudjuk, hogy nem sült el olyan jól) az átíveléssel komolyabban is foglalkozni, s szépen bevezették a romantikus szálakat minden egyes karakter esetében (hiába, ez az élet rendje) – kinél a 3. évadban, kinél a minden évadban egyet-egyet.

És ezzel talán át is lendült a ló túloldalára a sorozat, mert egyre kevesebb tudományos poént kaptunk, s egyre több kapcsolati problémát, hiszen ahogy a kevésbé geek hölgyek megjelentek a kocka fiúk mellett, a srácok kénytelen voltak alkalmazkodni, s ezzel gyakorlatilag normálissá változni. Igaz, ez nem történt meg teljesen, de valljuk be, szinte semmi nyoma nem lett az utolsó évadra annak, amivel emberek milliói szívét rabolta el a sorozat a legelején.

A szitkomból romkomba alakulás pedig már a 11. évadra (amiről még itt is olvashattok) teljesedett ki, ahol már a totális kockaságnak, és szociális defektből származó humornak nyoma veszett, s még Sheldont is megházasították. Ezzel önmagában nem is lenne probléma, ha nem járna a karakter különlegességének megfosztásával. Emlékszünk még arra, amikor Sheldon megtartotta mindenkivel a két méter távolságot, mindenkit kritizált, kioktatott, s úgy viselkedett, mint egy nagy gyerek? Jó régre kell visszatekintenünk sajnos.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az utolsó évad ugyanezt a formulát követte. Penny és Leonard még mindig semmittevő házasok voltak, ahogy Bernadette és Howard se tett le sok mindent idén az asztalra. Raj pedig megismerkedett egy indiai hölggyel, hogy elvegye feleségül, akivel időközben valódi, érzelmes kapcsolatot alakított ki, de végül mégis egyedül maradt. Amy és Sheldon pedig az újonnan felfedezett fogalmuk miatt Nobel-díj jelöltek lettek, amivel igen sok szenvedés járt – mármint nekünk, mert csűrték-csavarták a történetet, hogy több legyen a humorforrás, de a humor nem igazán volt meg.

Rajtuk kívül azonban rengeteg vendégszereplő színesítette a sorozat utolsó szezonját, köztük Stuart (aki állandó szereplő is lehetett volna, annyit volt jelen), Denise, a barátnője, Zack, a főszereplők szülei, Kripke, vagy Kal Penn karaktere, akik mind frissességet hoztak a sorozatba, s egy kicsit kimozdították a megszokott, kissé unalmas szerepükből az Agymenőket… és Penny-t.

A dupla sorozatzáró legelején kiderül, hogy Sheldon és Amy megnyerték a Nobel-díjat, s a hír hallatára együtt tomboltak örömükben Leonard-éknél, s velük együtt én is rettentően örültem. Furcsa érzés volt, mert már nagyon régóta csak megszokásból néztem a sorozatot, de valahogy az utolsó részek elérték azt, hogy izguljak a karakterek sorsa miatt.

A hírt mindenki másképp fogadta: Sheldon rettegett az őt körülvevő hírnévtől, Bernadette és Wolowitz kihasználták, hogy a barátaik híresek, Amy pedig karakteridegenségének tetőfokára lépett: nekiállt aggódni a külseje miatt, aminek következtében Raj teljesen átalakíttatta, s egész részen keresztül azt hangoztatta, hogy ő ezt megérdemli, s nem hagyja, hogy férje határozza meg őt. Feminista énjének további hangsúlyozását a Nobel-díj átvevésének ceremóniáján elhangzott beszéde jelentette, buzdítva a tudományok iránt érdeklődő kislányokat, hogy kövessék nyugodtan álmaikat.

Sheldon pedig saját beszédében köszönetet mondott szeretteinek, beleértve barátait is, akiktől elnézést kért tapintatlanságáért, s bevallotta: szereti őket saját maga módján. Tökéletes zárása volt a beszéd a romkomnak, amivé átalakult a sorozat, s (ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy megtörtént) nem tudtam rajta nem elérzékenyülni. A könnyeimet törölgettem, s közben végig mosolyogtam, ahogy Sheldon sokkal jobb emberré válását bizonyította.

A másik fontosabb eseménye a sorozatzárónak Penny terhessége, amit nem teljesen értek. Pontosabban Penny-t nem. Az évad elején több jelenetben is azt hangoztatta, ő nem szeretne gyerekeket, s Leonard is lemondott az apaságról a kedvéért, most meg úgy kezelték az esetet, mintha ez lett volna mindkettejük életének álma.

A szálak elvarrásához kapcsolódott igen sok kérdés és rejtély megválaszolása, vagy csak olyan motívumok, amikre nagyon régóta vártunk. Ezek közé tartozott a lift működése, amit a karakterek ki is használtak, hogy Svédországba indulván bőröndjeiket a földszintre könnyebben juttathassák. Emellett láthattuk Haley és Michael karakterét is, akik eddig ugye csak hangok és említések voltak a sorozatban. És igen, Penny még mindig hordja a pólót, amit a legelső részben láttunk rajta.

A sorozat végére tehát Raj a barátait választotta, Penny és Leonard gyermeket várnak, Amy és Sheldon pedig Nobel-díjat nyertek. Valóban szép befejezést kapott a karakterek története, s az egész romkom, csak az a probléma, hogy a sorozat mégiscsak egy szit(uációs)kom(édia), ami a korábban legnagyobb értékéből, vagyis a geekségből származó humorából jelentősen veszített, s ezért is mondom, hogy szép volt, jó volt, de ennyi bőven elég volt.

Megfáradt a The Big Bang Theory, s ez nagyon meglátszott rajta, ezért nem is volt problémám azzal, hogy Jim Parsons tovább szeretett volna lépni, így a CBS kaszálni kényszerült a sorozatot és nem került berendelésre a tervezett 13. évad. A sorozatzáró azért legyen 8/10, de nyilván nem a poénok miatt, hanem a történet, a búcsú és a korszak lezárása miatt.

39 hozzászólás Ne habozz!

Dave - 2019. 05. 17. 21:20

És mindenki nézze meg a Young Sheldon tegnapi részének utolsó 2 percét, mert valójában ott ér véget a sorozat.

winnie - 2019. 05. 17. 21:26

igen:) majd kirakjuk mi is, mert nagyon aranyos volt.

casi - 2019. 05. 17. 21:26

Nagyon jó befejező részek voltak, voltak lejtők, de teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel.

Kissur - 2019. 05. 17. 21:44

Nekem akkor is csalódás. Nem tudtuk meg Penny eredeti nevét, Amy nem lett terhes, Rajnak nem lett felesége. Igazából ez egy szimpla évadzáró volt, nem egy történet befejezése.

elnar - 2019. 05. 17. 21:49

Nekem nagyon tetszett. Az egész 12 év.
Az addig önironikus kockasorozattal 4. évad után valóban tört valami és lejtmenet lett, de korántsem annyira, mint a HIMYM (a GoT-t most nem is említve). Nemrégiben újradaráltam, és úgy a 10. évadtól volt inkább uncanny mint vicces néha. Az elején sok volt az inside joke amit csak kevesen értettek – bár szerintem pont ettől volt zseniális. Nyilvánvaló volt, hogy ilyen szint mellett nem mehet sokáig (lásd: IT Crowd), ezért váltottak egy könnyebben fogyasztható, de ízetlenebb receptre. A változást elfogadom, mert a való életben sincs olyan hogy 12 évig ugyanaz marad a személyisége valakinek teljesen (itt most mindenki gondoljon vissza a saját elmúlt évtizedére) Én egyetértek Amyvel, hogy a változás egy állandó az univerzumban. Nekem is nehéz volt elfogadni, mint Sheldonnak.
A Young Sheldon 2×22 meg annyira szerves része, hogy a vanity cardja is a BBT-ről szól, míg azé csak annyi, hogy “The End”
Mindenképpen adott jónéhány felejthetetlen szállóigét, legalábbis geek körökben, mint pl a Rock-Paper-Sciccors-Lizard-Spock, vagy a Mother had me tested.

Mom - 2019. 05. 17. 22:10

Tény és való, hogy sokat változott a sorozat idővel. Én azok közé tartozom, akik nem sírják vissza az eredeti formulát, mert azt is szerettem, de a romkomosított verziót is.

Volt szerencsém márciusban kint járni LA-ben, ahol bejutottam az egyik epizód felvételére. Bár rengeteg sorozatot nézek, de eddig ez az egyetlen, ami valamilyen módon helyett kapott a bakancslistámon. Kicsit meg is ijedtem, hogy talán sosem fogom tudni kipipálni. De ezzel az élménnyel és az elmúlt 12 évvel a hátam mögött egészen keserédes volt nézni az utolsó részeket.

Penny terhessége kicsit valóban karakteridegen volt, de én valahogy jobban tudtam azonosulni ezzel, mintha semmi nem történt volna velük lezárásképpen. Ahogy azt kifejezetten sajnálom, hogy Raj egyedül maradt. Mivel már nem kell ezt a felállást megtartani jövőre alapnak, nyugodtan lehetett volna happy endjük Anuval.

Sheldon beszéde szerintem nagyon érzelmesre sikerült, a Young Sheldon vége pedig végképp bekeretezte az egészet.

Szívesen megnéztem volna a különkiadást, amit utána leadtak, de azt nem találtam meg sehol…

elfmercina - 2019. 05. 17. 22:23

Nekem is karakteridegen volt Penny terhessége, kár volt kihagyni a momentumot, ahogy először biztosan kiakad miatta, vagy valami várható reakciót ad a karakterívéhez mérten.

Szép búcsú volt mindenképpen, bár Stuart eléggé bénán lett lerendezve, valamint nem hiszem el, hogy Sheldon nem vinné el az anyját a Nobel-díj átadására. Hiányoltam a karaktert egész évadban. Gondolom a Young Sheldonnal akarták pótolni/kiegészíteni.

Egyébként kb. 2008-2009 óta nézem a sorozatot, szinte a kezdetektől, és a geek dolgok szinte teljes felemésztését nem tudtam feldolgozni. Az utolsó részekben egy utalás szinte nem hangzott el. Legalább valami olyasmi, hogy “jaj, nem tudunk elmenni xy film premierjére a díjátadó miatt”. Azért hiányozni fog.

Fajro - 2019. 05. 18. 00:11

Ha már Kal Pennt kiemeled, Sean Astin is megérdemelné. ;) Mégiscsak a geekek egyik alapmûvében volt fontos szereplô. (Mondjuk pont ez a páros engem rettentôen idegesített, örültem is, amikor végre elbuktak. )

Én mindig vevô vagyok az ilyen érzelmes lezárásokra, ez is nagyon tetszett.
Penny terhességét sem érzem karakteridegennek, nem akart gyereket, de becsúszott – és ezt elfogadta. Láttunk már ilyet a való életben is. (Még meg is említették, hogy nem akarta annyira, tehát nem felejtették el, amit addig építettek. Szerintem akkor lett volna karakteridegen, ha azt emlegette volna, hogy mindig is ezt akarta…)

A Young Sheldon zárás pedig tényleg nagyon aranyos volt. :)

PersonaNonGrata - 2019. 05. 18. 00:21

12 év alatt nem lehet konstans jót írni. Egészében nézve szórakoztató volt és szerintem ezeknek a sorozatoknak ez a fő céljuk. Az utolsó rész(ek) jutalomjátékok voltak. Ezen a két lezáró részen én jókat nevettem. Méltónak gondolom, habár szirupos kissé. Mindenkinek ajánlom.

winnie - 2019. 05. 18. 00:25

PersonaNonGrata: már hogyne lehetne! legalábbis példák vannak bőven rá.

de kifogásokat kár keresni, mert akkor jöhet az évi 22 részen keresztül nem lehet jót írni konstans dolog. de ettől eltekintve, ha egy rajongó írja, hogy rossz volt vagy “volt rossz”, akkor az elég beszédes. szerintem nagyon ,nagyon sokan gondolják, hogy a sorozat folyamatosan jó volt. aki meg nem, az nem tudja, mert 2-5-10 évvel korábban kiszállt. pont azért cserélődnek az írók, hogy lehessen jót írni. és minden író meg van győződve arról, hogy a lehető legjobbat hozzák össze, amire ott a bizonyíték felvétel közben, ahogy a helyi közönség halálra röhögi magát.

“Egészében nézve szórakoztató volt és szerintem ezeknek a sorozatoknak ez a fő céljuk.”

tovább megyek: minden sorozatnak ez a fő célja. és azok esetében abszolválják is a célt, akik végig nézik őket. akik meg 3 rész után kiszállnak, azok pont azért teszik, mert egy cseppet sem szórakoztatta őket. az ncis vagy a grey’s anatomy vagy az empire is szórakoztatni akar, mint ahogy az olyan komédiák is, mint a superstore vagy a kids are alright vagy a speechless. azonban attól még, hogy ez a cél, sőt, attól még, hogy szórakoztatnak, nem mindegyiket fogod nézni.

DJackson - 2019. 05. 18. 01:25

A 2. évad óta nézem, bár az utóbi években én is inkább csak megszokásból. Alkalmazott fizikusként eleve közel áll hozzám a téma. Inkább dokumentum komédiaként tekintek rá. Sokszor megéltem már az itteni helyzeteket, találkoztam ilyen emberekkel. Még egy valódi Sheldont is ismerek. Volt, hogy bat’leth-el kergettem volna a campus körül. :)

Tény, hogy a kockaság visszafogása miatt elvesztette a fő humor forrását, de előbb utóbb fel kell nőni. Sheldon beszéde és jellem fejlődése tökéletesen keretbe foglalta ezt.
Amikor vége egy ilyen hosszú sorozatnak én is kissé úgy érzem magam mint Sheldon.

Viszont Peny nevére én is kíváncsi voltam. ígérték, hogy meg fogjuk tudni. Raj is igazán kaphatott volna egy rendes barátnőt. Ennek ellenére tökéletes lezárás volt, tele humorral. Sajnálom, hogy vége!

Kicsidelfin - 2019. 05. 18. 07:33

Jó lezárás volt. Esetleg Anu maradhatott volna Raj kedvéért, de az meg tőle lett volna karakteridegen. Raj megkapta a reptéri nagy romantikus jelentét, ez is valami.
A lift király volt.
Nekem csak az “állandó mellékszereplők” hiányoztak: Sheldon anyukája, Leonard anyukája és Will Wheaton.

Most pedig maraton az első résztől.

cherockee - 2019. 05. 18. 10:05

Mint sokan, én is inkább az első évadokat kedveltem, a fizikus-tudós humort, a párkapcsolati része kevésbé kötött le, Penny-Leonard vonal vicces volt mindig is, de pl. Amy karaktere viszonylag korán már fura volt nekem, és a későbbi évadokban a legtöbb rész végigment részemről egy nevetés nélkül. Kifejezetten sok lett az utóbbi időben a szánalmas-srác-durva-csaj felállás, ami nekem nem vicces, de hát ki kell szolgálni a korszellemet.

De.

Egyrészt a korábbi évadok kb. Jóbarátok szinten ha megy a TV-ben mindig röhögök rajta, önmagában ezért már jár a köszönet. Vannak albumok, amiknek az első 2-4 számát hallgatom csak, de azok is külön kis csodák, érdemesek a hódolatomra.

Másrészt ahogy látom sokaknak voltak a későbbi évadok jobban megközelíthetőek, a tudós humor mégiscsak rétegtermék, a párkapcsolat meg nem, ha őket egy kicsit is lekötötte és közelebb vitte az ilyen karakterekhez is, már megérhette.

Első pár évad DVD-jét megvenném, ha lenne még DVD lejátszóm.

pow - 2019. 05. 18. 11:26

Üdv!

Idei is bekopizom hátha. :)
Érdeklődnék tudtok e olyan információt, hogy az Agymenők után melyik sorozat lesz az amelyik viszi tovább a lángot.
Értem ezt:
70-es évek:M.A.S.H
80-as évek:Taxi, Cheers
90-es évek:Jóbarátok, Frasier; Seinfeld
2000-es évek: Jóbarátok; Agymenők
Szerintetek van már helyettesítő vagy várható valami a közeljövőben?
:)

winnie - 2019. 05. 18. 12:13

pow: kérdés, hogy mi számít helyettesítőnek. a hosszan élő komédia? a hosszan élő és nagyon nézett komédia? mert akárhogy is, akkor a two and a half men, a will and grace és még jó pár idetartozik. helyettes mindig van és lesz, ld. tavaly a roseanne, ha nézettséget nézünk, és elég sok minden, ha minőséget. ha pedig élethosszt, akkor ott a 13. évados it’s always sunny in philadelphia.

Necridus - 2019. 05. 18. 12:27

pow:

Nana, azért a 2000-es évekhez szerintem a How I Met Your Mother-t is írjuk oda.
Hm, 2010-es évek? Hát Az Agymenők ugye, a Modern Család, de a black-ish is igen népszerű (úgy tudom). De valóban elég nehéz ezt megmondani, ahogy winnie is mondta. Meg az ősszel ill. midseasonben érkező sitcomokról jóformán nem lehet tudni semmit a “láng továbbvitelét” illetően, mert a leírás kevés ahhoz, hogy megítéljük.

Paleee - 2019. 05. 18. 19:06

Meg kell mondjam, valahol a 11. évad elején kaszáltam a sorozatot, számomra pont annyira érdektelenné és hiteltelenné vált, mint anno a Jóbarátok 9-10. Azt akkor valamiféle kötelességtudatból mégis végigszenvedtem, ezt sajnos nem tudtam, sokszor észrevettem magamon, hogy megszokásból nézem, és elmegy úgy egy rész, hogy mosolyogni se tudok rajta.
A finálét azért megnéztem, hisz ennyit megérdemelt a sorozat, de nem éreztem akkora katarzist. Tetszett az előző rész tartalmából, ami a 12 év összefoglalója volt, vagy az, hogy Sheldon eléggé önmaga lett ismét, illetve a működő lift – na az nagyon ütött, mikor Penny kilépett belőle. :D És ezt el is szúrták az ócska “hány ember fér be egy liftbe” poénkodással.
Alapjában véve sajnálom a sorozatot, de éppen ideje volt befejezni.

humorpalanta - 2019. 05. 18. 19:14

Hát, érdekes lett, maradjunk annyiban.Az évadban egy csomó hülyeséggel elfecsérelték az időt, az utolsó részben meg hónapokat ugrunk. Ki engedte oda a HIMYM írói stábját?
Sheldon beszéde is elég meh lett. Olyan nyálcsorgatósra írták meg, hogy kiszolgálják a romkomot, miközben az egyetlen jó dolog a geek-es része volt. “Is that Buffy, the Vampire Slayer?”

A liftes poén jó volt, Amy karaktere szokás szerint totál idegesítő és életképtelen volt. Penny terhessége szerintem totál elfogadható, mert Leonard miatt teljesen megváltozott, s várható volt, hogy itt is beadja a derekát.

Érett a vége. Vicces, hogy szívesen elnézném Sheldon anyját, Pennyt és Leonardöt, Leonard apját egy sorozatban, ahol a szülők összejönnek, s kiegészülve Penny családjával felnevelnék a gyerekeiket, mondjuk 8 egyszerű szabály alapján… (Hehe)

Ezerszer inkább, mint a Young Sheldon. A karakter már itt is elfáradt.

Hallak65 - 2019. 05. 18. 20:26

Én már csak megszokásból néztem. Nagyon vártam h vége legyen, mert nem volt szívem ráhagyni x évnyi nézés után. De a lift volt a legjobb.

lezsolt85 - 2019. 05. 18. 20:52

Penny terhessége a legrosszabb plot twist ever. Mi szükség volt a storyline-ra, ami ezt (úgy tűnt) megnyugtatóan lezárta?
Undorító, hogy a sorozatok/filmek íróinak 99%-a nem képes elképzelni, hogy nem feltétlenül mindenkinek kell gyereket vállalni, hogy teljesen boldog legyen. Bár ha jobban belegondolok, ez persze a közönségre is igaz, sajnos.

humorpalanta - 2019. 05. 18. 22:33

Zsolt, szerintem ott nyitva hagytak egy spin-off lehetőséget, ezért kellett a gyerek. Arról beszéltek, hogy Cuoco és Galecki is vevő lenne egy különálló folytatásra, s szerintem még nem tettek le róla.

lvjtn - 2019. 05. 18. 22:49

az első 4-5 évad remek volt, aztán egyre jobban elmentek populáris kommerszbe, nyilván a nézettség nagy úr. azok számára, akik bírták az eredeti szubkulturális jelleget, ez a sorozat már réges rég véget ért

winnie - 2019. 05. 19. 11:19

“Arról beszéltek, hogy Cuoco és Galecki is vevő lenne egy különálló folytatásra,”

nem éppen, azok alapján, amit elmondtak:

Galecki: “[Laughing] No. I don’t want to be too definitive, but then I was in my weird way.”

Cuoco: “Uhhh, no!”

ha lesz is spinoff, akkor elég esélytelen, hogy a mostani szereplőkkel.

Cave - 2019. 05. 19. 13:01

A Young Sheldon postnál nem igen van aktivitás, ezért itt kérdezem. Sheldon elmondása alapján a TBBT-ben, az apja egy alkoholista idióta volt, aki csalta az anyját ( ugye ezért a 3 kopogás), és terrorizálta is ( szétlőtt porcelánok ), és folyton veszekedtek ( Sheldon ezért menekül el, akár hányszor veszekedő párokat lát ), valamint egyszer kirúgatta az apját, mert az sikkasztott.
A sorozatban pedig egy jóravaló balek, aki egy jó állást engedett el a becsületessége miatt, és mindent megtesz a családjáért. A kérdésem : Hogy akarják ezt vígjátéki keretek között összehozni ?

Mom - 2019. 05. 19. 14:35

Cave: erről a Young Sheldon indulása körül itt is beszéltük páran, hogy valószínűleg erősen finomítani fogják a karaktert a családi vígjáték jellege miatt, mert az a karakter akirők Sheldon többször beszél, és te is leírtál, nem igazán illene abba sorozatba.
Ezt egyébként már a TBBT-ben is finomhangolták kicsit, amikor leadták azt a videót, amiben Sheldon apja bíztatja a csapatát.

humorpalanta - 2019. 05. 19. 18:51

“So if Chuck came and said let’s do it, I’d say yes”

https://www.digitalspy.com/tv/ustv/a27361075/big-bang-theory-kaley-cuoco-penny-spin-off/

Te ebből idéztél:
https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/big-bang-theory-series-finale-could-be-a-leonard-penny-spinoff-1211635

És itt is hozzáteszik, hogy nem kategorikusan tagad.

mrc - 2019. 05. 19. 18:51

Szép és megható lezárása volt ez a The Big Bang Theory-nek.

winnie - 2019. 05. 19. 19:20

humorpalanta: mindkettő ugyanaz a forrás.

de direkt nem tettem oda, a lényeg, az első reakció. a sorok között kell olvasni, és azt, hogy mindketten azt mondták, hogy nem. pontosan tudja cuoco is, hogy sosem kötelezné el magát egy olyan hasonló sorozatba, főleg ugyanabba a szerepbe, amibe hosszú évekre beleragadhat. azt meg még inkább tudja, hogy nem tudnák megfizetni őt. mindkettejükre számára HATALMAS visszalépés lenne ugyanazért a szerepért harmadannyi pénzt kapni, ez konkrét átverés/lehúzás lenne, más kérdés, hogy egy csatorna sem vállalna be ekkora költségvetést egy újoncának. és az, hogy még az udvarias válasza is nemleges volt, végképp egyértelművé teszi a dolgot, így törve le a “hülye kérdés” élét.

Energiavampir - 2019. 05. 19. 21:04

Szép volt jó volt..pont jó zárás…azért hiányozni fognak..

Flowey - 2019. 05. 19. 21:44

Szerintem inkább érdekes, hogyan “változtak meg” és kvázi “nőttek fel” a szereplők, különösen Sheldon. Mert nem egyik napról a másikra lett ilyen, mint a végére, hanem szépen lassan volt ez felépítve. Nekem tetszett mind a 12 évad, igaz az első évadok jobbak voltak, de a vége se lett rossz, igaz én is jóval idősebben látom a befejezést és nekem is más dolgok fontosak, mint akkor voltak mikor a harmadik évad táján becsatlakoztam a sorozatba.

elfmercina - 2019. 05. 20. 09:09

Én középiskolásan kezdtem el nézni, most pedig dolgozó felnőttként fejeztem be.

Nyilvánvalóan sok minden történt velem az elmúlt években (diploma, házasság, munka), de mégis igyekszem hű lenni önmagamhoz, és kedvenc szokásaimat/hobbikat nem elengedni.
Anno is imádtam filmeket, sorozatokat nézni, ez a mai napig megmaradt, ahogy számítógépes játékokkal is játszom. Ők pedig lecserélték a gamer laptopot/konzolt/társasjátékot egy teljesen új hétköznapi életre, ami a geek közönséget szerintem nem igazán érdekli.

Épp ezért a D&D-s rész volt a kedvencem az évadból, ami emlékeztetett a régi szép időkre.

kesem - 2019. 06. 17. 22:29

Nem úgy volt, hogy méltó módon megemlékeznek Stephen Hawkingról? Én bambultam el, vagy tényleg kimaradt? A ráadás részben kicsit többet szóltak róla, mint a többi vendégszereplőről, de elég gyorsan továbbeveztek…
Záró rész: jól láttam a stáblistát, az tényleg Sarah Michelle Gellar volt személyesen???

winnie - 2019. 06. 17. 22:30

mintha róla korábban tették volna. és igen, ő volt.

DarkEagle - 2019. 06. 23. 13:33

Na én is végiginéztem nagy nehezen. Mindig is nagy kedvencem volt a sorozat pont a szerethető kis kockák miatt. Egyébként volt igen sok lejtmenet de igazából azok sem voltak akkorák hogy kaszára legyen utalva a sorozat. Egy ilyen hosszú sorozatnál elkerülhetetlen hogy ne legyenek rossz részek vagy évadok. Néha fárasztóak voltak a szereplők a döntéseik a poénok de igazából pont ilyenek az emberek is a való életben. :D

És ha már itt tartunk. Én nem tartom hibának hogy elhagyták a geek státuszt mert engem sosem érdekelt hogy mit vakerálnak a tudományról, ha az érdekelne akkor néznék egy tudományos sorozatot de ez sitcom. A képregényes meg más egyéb kocka dolog meg ugyan úgy megmaradt csak leredukálták az évek alatt érthető okokból hiszen 12 éven keresztül nem maradhat mindenki ugyan olyan. Most is eljárnak képregényeket venni, olvassák őket Conra járnak stb de már családjuk van. A fejlődés az élet része, szóval irreális elvárásnak gondolom hogy mindnki maradjon olyan mint amilyen volt az 1. évadban pl.

Ráadásul a sorozat sose élt volna meg 12 évadot ha végig ugyan ilyen geek maradt volna mert az emberek nem is azért nézték, legalábbis én nem. Minden sorozatot a szereplők közti kapcsolat, dráma etc adja el. Ha végig arról dumálnának hogy mi van a fizikában vagy valamilyen geek sorozatban, filmben stb akkor nagyon hamar elunnám pedig én is geek vagyok.

Sheldon egyébként mindig is a központja volt a sorozatnak néha ez jó volt néha nagyon nem de jó volt látni ahogy szép lassan kifejlődött belőle egy emberszerű lény. Olyan mintha végre szívet kapott volna a robot. :D

A vége meg úgy tökéletes ahogy van. Egy sitcomot nem lehet lezárni mert az csak egy szituációt mutat be és nem olyan mint egy dráma sorozat hogy van valami ellenség és le kell győzni. Megnyerték a Nobel díjat aztán hazamentek és ment minden tovább ahogy kell. Ennél jobb véget nem is lehetett volna írni.

Ja és az hogy Raj egyedül maradt és hogy Amy nem lett terhes mert láttam ilyen kritikát a sorozat ellen, az részemről nagyon jó mert baromira utálom az olyan sorozatokat amik tökélyetes happy enddel végződnek. Nem kell mindenkinek boldogan élni amíg meg nem hal mert az élet nem ilyen. Egyébként Amyéknek lehet gyereke és Raj is megtalálhatja az ő maga kis különcét de ezt nekünk nem kell már látni.

Mondjuk azt azért hiányoltam hogy a végére nem tettek oda egy köszönőlevelet a nézőknek. Elvégre a sorozat arról volt híres hogy a végén mindig volt egy jó hosszú készítői levél de mikor a legfontosabb lenne akkor csak annyit írnak hogy “The End”? Hát kösz.

winnie - 2019. 06. 23. 15:50

épp azért volt frappáns lorre-tól, mert 200+ részben már mindent elmondott, megköszönt, stb, zárásnak ez is bőven megtette. akinek nem elég, az újra elolvassa a többit.

DarkEagle - 2019. 06. 23. 18:33

Jó ez mondjuk igaz. Egyébként fura de ez az első olyan sorozat az elmúlt 10+ évből mióta rendszeresen sorozatozok amit végig szinkronnal láttam. Ami azért nem kis teljesítmény olyantól aki alapjáraton nem bírja a szinkront.

bestyen - 2019. 07. 10. 21:25

A sorozat minőségéről, már az is sokat elmond, hogy a 3.évad óta követtem rendszeresen hetente, de az utolsó évadot csak most daráltam le az elmúlt két napban. Az évad kb. hozta az utóbbi évadok (közepes) szintjét, de a befejezés nagyon nem tetszett. Szerencsérlen Raj éveken keresztül szenved, majd amikor ott lenne a lehetősége, hogy esetleg boldog legyen és már el is határozta magát, hogy Londonba megy, akkor visszahúzzák LA-be, hogy itt jobb lesz neked, majd egyszer csak találsz valakit. Utáltam ezt a húzást. A másik meg Penny és Leonard lezárása. A gyerek még egy dolog volt, azt bele lehet magyarázni, hogy Penny 3 hónap alatt esetleg mégis meggondolta magát. De az utóbbi évadok alatt szinte folyamatosan azt sugallták az írók a Penny-Leonard kapcsolatról, hogy halálra van ítélve, meg, hogy mennyire nem illenek össze. Ha lett volna tökük az íróknak (khm HIMYM), akkor őket is szétszedik, hogy esetleg boldogok lehessenek valakivel, akivel összeillenek…

Mate4182 - 2019. 07. 16. 10:13

verge en is befjeztem az egyik orok kedvenc sitcomomat es mocskosul fog hianyozni !

az evadzaro nalam 9,5/10 volt

engem egyaltalan nem zavar hogy megvaltoztak az evek alatt. ez a normalis. ahogy fenn is irtak paran, az let volna fura ha vegig ugyanolyanok maradnak mint a pilotban.

egy problemam volt az sorozattal mindig is : Bernadet

konkretan megvetessel ruhellem a karakteret, minden jelenetet attekernem ha mod lenne ra …

es cask egy gondom volt az evadzaroval is : PEnny terhessege.

en szemely szerint aki jelenleg ugy erzem (a parommal egyetemben) hogy nem akarunk gyereket vallalni, nekem igy piszkosul bejott hogy ugy zarnak le egy romcomba atcsapo sitcomot hogy a foszereplo paros nem vallal gyereket. fittyet hanyva a tarsadalmi elvarasokra, ugy zarnak happy enddel hogy nicns gyerek.

hat cask be kellett huzni azt a terhesseget a ,,kotelezo happy end” miatt

ezt leszamitva nalam a TBBT 10/10 volt, es lesz!

Almafa - 2020. 04. 23. 19:16

Hát én örülök hogy vége.
Személy szerint csak három évadot bírtam belőle. Az a háttér röhögés, hát azt is meg lehet szokni, de én inkább nézek olyan vígjátékot, ahol eldönthetem mikor nevetek. Mert ha jön ez a Fake-röhögés, hiába volt vicces, elmegy a kedvem a nevetéstől. Egyedül Penny miatt volt érdemes nézni, kibújt a sok kocka alól. Lennard is a második évadban már teljesen normális volt. SHELDON, az meg SHELDON. A YOUNG SHELDON ban sokkal kedvelhetőbb. Ezt a sorozatot az anyasorozattól függetlenül kedvelem. Az Indiai meg Volovic annyira az agyamra ment, hogy az…..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz