login |

America’s Next Top Model: a 13-15. évad – írta Eloise

2019. 05. 19. 15:50 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika, reality,

Az első három, a második három, a harmadik három, valamint a negyedik három szezon után, jöjjön a következő hármas.

Kezdett leülni a show, és a készítőknek az az ötlete támadt, hogy az évadokat dobják fel valamilyen különleges modellkeresési szemponttal. Az S13 az alacsonyabb modelleknek kedvezett, ezúttal 168 cm alatti versenyzők is jelentkezhettek. Ez egy egyszeri alkalom volt, így akiknek ekkor nem sikerült bejutnia a legjobbak közé, annak a következőben sem volt rá esélye.

A tovább mögött pár gondolat és spoiler szokás szerint.

Annak ellenére, hogy arról szólt a szezon, hogy esélyt adnak olyan fiatal lányoknak, akik hátrányos helyzetből indulnak a modell szakmában, látszólag elég lekezelően bántak a versenyzőkkel. Nem értettem például, hogy azért mert alacsonyak miért kell a modell házat játszóháznak átrendezni, de az is elég szemet szúró volt, hogy igyekeztek mindent megtenni (kameraállás, lapos cipő stb.), hogy a lehető legalacsonyabbnak tűnjenek a lányok.

A zsűriből távozó Paulina Porizkova helyét nem töltötte be senki. Az ő távozását nagyon sajnáltam, kifejezetten bírtam a stílusát. Emellett azért is volt rossz, hogy elment, mert így Tyra nagyobb hangsúlyt kapott. Egyrészt több műsorideje lett, másrészt kevesebb ember befolyásolhatta a véleményét. Ráadásul azért is hiányzott, hogy nem volt másik női zsűritag, mert volt, hogy Paulina is „mentorkodott” a lányok fölött, így viszont csak Tyra oktatta a lányokat. És ebben az évadban már néha kicsit azt éreztem, hogy időnként sok volt belőle.

Azt is éreztem, hogy kevesebb pénzt ölnek a műsorba. Ennek egyik jele például az volt, hogy az évad korábbi versenyzői visszatértek a döntős divatbemutatóra. Ezzel egyébként szerintem a divatbemutató jelentőségét eléggé csökkentették.

Azért így is felbukkant még néhány érdekes vendégszereplő, akit meg tudtak nyerni a műsorhoz. Az egyik legismertebb Kim Kardashian volt, de ezúttal viszonylag sok modell is megosztotta tapasztalatait a versenyzőkkel, többek között Chanel Iman, Jessica White és Kirsty Hume. Ami sorozatrajongók érdeklődését felkeltheti, hogy Jessica Lowndes (90210, Greek) színésznő, énekesnő működött közre a szereplők interjús feladatánál.

A korábbi évadokban az volt a megszokott, hogy a versenyzők egy másik országba utaznak, hogy szélesítsék a látókörüket. Idén erre nem került sor, Hawaii-nál, Mauinál nem mentek messzebb. Bár gondolom így is sokan cseréltek volna velük. Amúgy az én évad kedvencem Brittany volt, de Nicole képeit is szerettem.

A 14. évadban újabb változás történt a zsűriben. J. Alexander otthagyta a zsűri asztalt, de szerencsére maradt a lányokat továbbra is tanítani arra, hogyan kell helyesen járni a kifutón. A helyére André Leon Talley, divatújságíró, a Vogue magazin korábbi főszerkesztője ült. Először azt gondoltam, hogy majd biztosan nagyon öntelt lesz és igyekszik mindenkit lenyomni, de abszolút pozitív csalódás volt. Jó, minden második kommentjébe be lett szőve, hogy neki van egy szalonja a házában, de alapvetően nem játszotta az Istent és hagyta a többieket is kibontakozni.

Ebben az évadban kevesebb hangsúlyt kaptak a vendégek. A korábbiakhoz képest többször jelentek meg korábbi versenyzők, és volt olyan vendég, aki több alkalommal is visszatért. Azért így is volt alkalmuk a lányoknak szakmabeliekkel találkozniuk például bizonyíthattak többek között Rachel Roy, Whitney Port Kate Sylvester divattervezők előtt, több modellel, például Pat Clevelanddel is beszélhettek, egy feladat során pedig Dania Ramirez színésznőtől, újdonsült CoverGirltől kaptak instrukciókat.

Gondolom, kellett némi reklám az új-zélandi testvérműsornak, így a lányok ebben az évadban oda látogattak el. Először Aucklandbe, majd Queenstownba utaztak. Az én első számú kedvencem Raina volt az évadban. Többen nehezményezték, hogy túl sportos modellnek, de én ezt nem láttam sose problémának, főleg mert nagyon szép az arca. Akit még nagyon érdekesnek találtam az Tatianna. Különösen az a képe fogott meg, amin csak egy sálat viselt.

A 15. évadban a készítők nem egyszerűen modelleket, hanem high fashion lányokat kerestek. A korábbi évadokkal ellentétben itt labdába se rúgtak a túlsúlyosak, valamint a versenyzők átlagéletkora is lényegesen lecsökkent. A díjak viszont komolyabbak lettek, hiszen az egyik főnyeremény a Vogue Italia magazinban való bemutatkozás, valamint az IMG Models ügynökségnél szerződhetett le a nyertes. (Kérdés, hogy vajon először kitalálták, hogy high fashion modelleket keresnek és úgy találtak rá a Vogue-ra, vagy a Vogue kereste meg őket, hogy váltsanak high fashionre?)

Korábban is jellemzőek voltak a házban a konfliktusok, de most se szeri se száma nem volt a vitáknak. Ami egy idő után számomra már egyáltalán nem volt szórakoztató, emellett az állandó sikongatás is idegesítő volt.

A zsűri szerencsére ugyanaz maradt: Tyra Banks, Nigel Barker és az előző évadban érkező André Leon Talley. A kifutón való mozgásra továbbra is J. Alexander tanítja a lányokat, a kreatív igazgató pedig Jay Manuel, mint korábban. A vendégekkel kapcsolatban nagyobb fokozatra kapcsoltak, hiszen minden adásban egy ismert divattervezőtől kaptak a lányok tanácsot. Csak néhány nevet említenék: Roberto Cavalli, Zac Posen, Patricia Field, Diane von Fürstenberg, Cynthia Rowley.

De nem csak divattervezőkkel találkozhattak a versenyzők, vendég volt még ebben az évadban például: Demi Lovato énekesnő, Harry Perry zenész, Karolína Kurková modell-színésznő, és az azóta már elhunyt Franca Sozzani újságíró, a Vogue Italia főszerkesztője. A külföldi kirándulást sem aprózták el a leendő modellek Olaszországba utaztak, pontosabban Velencébe, Milánó, Veronába és Comóba.

Az én kedvencem ebben az évadban Esther volt, de Lexie képeit is szerettem. Ami jó volt ebben az új formátumban, hogy kevésbé koncentráltak a szereplők élettörténetére, több volt a glamour és úgy látszott, hogy több pénzt szántak a részek elkészítésére – és sikerült elég sok nagy nevet megnyerni a műsorhoz. Ami viszont nem tetszett az a viszonylag sok műdráma és felesleges veszekedés.

A következő évad is a high fashion jegyében telt, úgyhogy ha valakinek tetszett ez, annak érdemes azt is megnéznie. De az S16-ról majd legközelebb.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz