login |

Emlékeztető: Csernobil 1. évad

2019. 05. 19. 21:20 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: ajánló, Anglia lecsap, minisorozat,

Ma. 23:45. HBO3. Chernobyl – 1×01 (pilotkritika) – a szinkronos premier

Igazából ezt nem tudom, hová tenni. Lehet, hogy a magyar HBO-t is meglepte a sorozat elsöprően pozitív fogadtatása? Vagy a nem 100%-ig HBO-sorozatoknak nincs esélye kiemelt bánásmódot kapni, esetleg egy jobb időpont/csatorna (mert ugye a másodlagos csatornán az éjféli kezdés elég…, hmm…) belezavart volna a június közepére belőtt premierekbe?

Nem tudom, de a lényeg az, hogy a Chernobyl szinkronos tévés premierje eléggé perifériára szorult, ráadásul csak egy lineáris ismétlést kap. És még azt sem lehet mondani, hogy nem a sorozatokról szólna az HBO3 estéje, mert 17:15-től The Good Fight, Lone Star, Veep, Barry, Game of Thrones, The Act, Killing Eve és Gentleman Jack vezeti fel – elég erős lineup, mind szinkronnal, szóval van mentség. De.

Szokás szerint bevágom ide az HBO-s hivatalos szinopszist.

1986. április 26-án robbanás rázza meg a Szovjetunió tagállamában, Ukrajnában működő csernobili atomerőművet. A 4-es blokkban történt nukleáris baleset következtében hatalmas radioaktív felhő képződik, és indul meg kelet és észak felé. A gyárvezetés kapkodva intézkedik, riasztják a munkásokat és a tűzoltókat, próbálják megérteni, mi történt. Valerij Legaszov atomfizikus már tudja, nagy a baj, de a pártfunkcionáriusok, a döntéshozók paranoiásan félnek, nehogy bármi is kiderüljön.

12 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2019. 05. 19. 21:38

“A gyárvezetés”

Go home, HBO, you’re drunk!

Szivarosfrici - 2019. 05. 19. 22:24

Nagyon jó sorozat. Ma néztem újra az első részt . Még így is ütött.

speranza - 2019. 05. 19. 22:44

Halogattam egy kicsit, hogy elkezdjem, mert tudtam, hogy megrendítő lesz. Nem csalódtam. Mindenki nagyon jó benne, de Stellan Skarsgård mindent visz. Olyan élethűen alakítja a szerepét, mintha valóban látta volna a rendszert belülről is. :)

Bagett - 2019. 05. 19. 22:52

Nekem túl amerikai :(.. azzal az egy darab Leninfej szoborral az utcán .. szinte vártam, hogy jön a Bruce Willis kisfehératlétában és megment mindenkit …
De tény, hogy Stellan Skarsgard nagyon jó.

szk - 2019. 05. 20. 01:01

Bagett:

Azzal ugye tisztában vagy hogy az erőmű Leninről volt elnevezve? Akkor nem tudom miért zavar a Lenin szobor?

Lenry - 2019. 05. 20. 07:16

szk: szerintem a kollégát az zavarta hogy csak egy Lenin szobor volt.

Géé - 2019. 05. 20. 09:38

Bagett: Lenin festményböl akadt már pár az elsö 2 részben.

Bagett - 2019. 05. 20. 10:19

:) Kevésnek tűnt:).
De ok… most beugrott, hogy volt valami porcelán is a falon :)
A látvány persze igazán letaglózó, de a szereplőkkel sem nagyon voltam kibékülve,persze ez az én bajom.
:)

dorkomorko - 2019. 05. 20. 13:17

Bagett, ez annyira amerikai amennyire a jó történet mesélés az.
Az első két rész nagyon jó. A színészek nagyon jól hozzák a karaktereket, ha nem angolul beszélnének akkor simán elhinném, a pár hőbörgővel szembe akik azt várnák el, hogy oroszul beszéljen mindenki nekem nincsennek ilyen vágyaim. Az oroszok, a kappan hangú göndör erőmű igazgató sajnos a szinkron miatt sokat vesztett a karakteréből.
Stelan Stellan Skarsgård nagyon jó, ha valaki csak az Avenger filmekből ismeri szerintem fel sem merül benne, hogy ő az aki alsó gatyában rohangált és majomkodott.
Biztos a maszk is sokat számít, de még a gesztusai minden pillantása nagyon jól hozza a kommunista vezetőt.
Remélem valóban olyan nagy siker, hogy sok hasonló mű fogja még követni, nem arra gondolok, hogy robbantsanak fel még egy reaktort, hanem stílusban és minőségben legyen hasonló. Valóban élvezhető sorozat, nem az amit kötelességből követnek a nézőik és rettegnek minden előzetes információtól és telesírják az internetet, hogy ha elspoilerezték valaki halálát.

Kittus - 2019. 05. 20. 13:18

Az elején engem is zavart, hogy angolul beszélnek, mikor meg oroszul megy a csevej, azt nem feliratozzák. De legalább van benne orosz is.
Viszont szerintem arra nem lehet panasz, hogy mennyire valósították meg a szocreál életérzést. Nagyon üt az egésznek a hangulata..és ha 10ből 9 ember úgy érzi, mintha visszament volna az időbe, az nem kis dolog, hiszen mi jobban tudjuk, milyen is volt benne élni, mint az amcsik.
Jared Harrist legutóbb a The Crownban láttam, de teljesen elhittem neki, hogy szovjet atomfizikus. Azzal a szemcsivel nagyon eltalálták :) Nyilván meglehetett volna ezt csinálni orosz/ukrán szereplőkkel, de nem hiszem, hogy túl sok Szergej létezik olyan színtű színészi kvalitásokkal, mint J.H. vagy S.S.

Szuper sorozat lett, kár hogy csak 5 rész..

GG - 2019. 05. 21. 12:34

“ugye a másodlagos csatornán az éjféli kezdés elég…, hmm…”

Miért, Trónok Harca hajnal 3-kor jobb? :) Én ígyis-úgyis HBO GO-n nézem mindkettőt, tökmindegy, mikor töltik fel.

Impish - 2019. 05. 24. 17:58

Nem volt időm hamarabb nézni, ezért szinkronosan néztem meg a z első részt. Aztán persze nem bírtam ki és megnéztem a másik kettőt. Szinkronosan sokkal jobb… (tényleg zavaró az angol) :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz