login |

Így készült a Game of Thrones – 8×05

2019. 05. 19. 16:15 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: video,

Na, ez a nem semmi. Nem is értem, hogy minek kell ide doku a sorozathoz, ha például a 8×05 készítéséről is 35 perces werket forgattak. Ez nézhető meg a tovább mögött – lenyűgöző az alaposság, amivel dolgoztak a készítők. (Mármint úgy értem, hogy ezt még az is elismerheti, akinek nem tetszett a rész.)

Ja, akit érdekelnek a készítők szavai Dany döntéséről, az 14 perc körül keresgéljen. (És volt pár félreértés kommentben: ezek a filmek nem magyarázkodások, hanem jóval korábban leforgatott HBO-s kiegészítő anyagok, kvázi DVD-extrák. Amit pár nap alatt több, mint 4M-an látták YouTube-on.)

20 hozzászólás Ne habozz!

A. - 2019. 05. 19. 16:34

Megtennétek, h megszervezitek h pro és kontra írás is legyen a fináléról?

Mate4182 - 2019. 05. 19. 16:39

A. – nem hiszem hogy less pozitiv kritika a zarorol szoval ez kicsit problemas lehet :D :D :D

ha az otlet a filmbuzis avengers dupla kritika miatt jot akkor viszont elismerem hogy az otlet jo (akkoris ha nem onnan jott :D)

cherockee - 2019. 05. 19. 17:00

Szerintem nincs éppeszű ember, aki vitatná, hogy hihetetlen mennyiségű és hihetetlenül magas minőségű munka került a sorozatba, én mai napig imádok elbambulni a ruhák és a díszletek részletein, annyira rohadt jól néz ki. És akárhogy untam a 3. és 5. részt is, nagyon nagyon sok ötletes, kiváló, vagy minimum érdekes felvétel volt a részekben. Remélem jól meg vannak fizetve a munkájukért.

winnie - 2019. 05. 19. 17:10

a: nem tudok többet tenni, mint azt, hogy leírom ide, hogy aki nem ért egyet a majdani írásunkkal (ami gőzöm sincs, hogy milyen előjelű lesz), az nyugodtan írjon ellenkező előjelűt.

illetve, ha valaki akar az egász sorozatot lefedő búcsúztató posztot írni, azt is szívesen kirakjuk.

winnie - 2019. 05. 19. 17:11

Mate4182: szerintem sokkal nagyobb az esély arra, hogy pozitív lesz a kritika.

cherockee - 2019. 05. 19. 17:42

@winnie: nekem az 5. rész után úgy tűnt, hogy nagyon sokaknak van egy előre eldöntött messiásos, walt disney-s zárás a fejükben, és elég volt az, hogy nem mutatták be mindenki érzelmi/értelmi változásait elég részletesen, és kb. azóta a fél internet ordibál, hogy pocsék az egész, nem fogadnék a pozitív kritikára, eléggé mérgezett már a kút (persze te tudod ki fogja írni :), de ha a tietek negatív lesz, hát, remélem lesz másik oldal is, csak nem fogadnék rá).

Egyébként egy-egy ilyen kisfilm megnézése után szerintem sokakban megfordulhatnak vélemények, ajánlom mindenkinek.

Rammsch - 2019. 05. 19. 17:53

megnéztem a kis videócskát… látszik, hogy eszement mennyiségű munka van vele… talán ezért is akartak kevesebb részt a készítők…mindenesetre az írást szidják sokan, szerintem jogosan.. nem a CGI-t meg a technikai megvalósításokat (1-2 bakit leszámítva, persze, amik ekkora produkciónál nem feltétlen lep meg)… kivéve a 3-as részt :DDD na ott aztán mindenki szidott mindent…

Bélabá - 2019. 05. 19. 18:00

Szerintem az determinálja a negatív kritikát most már minden rész után, hogy semmivel nem leptek meg minket.

Semmi valóban váratlan dolog nem történt, a filmes dramaturgia uralja az egészet (e.g. Clegane csata, vagy Cercei+Jaime).

A. - 2019. 05. 19. 18:01

Winnie: Köszi, erre gondoltam.

pracsa - 2019. 05. 19. 18:38

A 8×3 werk 40 perces. Magyal felirattal a Hbo Gon is fenn van

Mate4182 - 2019. 05. 19. 18:49

nagyon az elso 5 evad hatasa alatt kell irni azt a postot hogy pozitiv legyen …

marmint, legyunk oszintek. a 8. evad egy tal fos.
a jelmezesek, diszletesek, kaszkadorok, szineszek (mar amelyik) valoban kitettek magukert es senki a vilagon nem vonja ketsegbe a profizmusukat

de ez nem valtoztat a tenyen hogy amit iras cimszo alatt muveltek az minimum egy megeroszakolasa az elso 5 evadnak

amennyiben az iras nem less teljesen elfogult, nagyon meg lennek lepve ha pozitiv hangulatu lenne, foleg az elso 5 reszt figyelembe veve

megjegyzem: en leszek a legboldogabb ha holnap este ugy nezem meg a finalet hogy elvezem es tetszik!

ngear - 2019. 05. 19. 18:52

azért aki annyira pozitív az évaddal, az keressen rá Wun-wun youtube csatornájára. ő eléggé nagy fan, szép nagy lexikális háttérinfókkal a világról…

winnie - 2019. 05. 19. 19:14

“nagyon az elso 5 evad hatasa alatt kell irni azt a postot hogy pozitiv legyen … marmint, legyunk oszintek. a 8. evad egy tal fos.”

legyünk őszinték, ha elolvasod bárhol a kommenteket, akkor pontosan látni fogod, hogy vannak, akik szerint nagyon jó a szezon, és vannak, akik szerint nem jó. próbálhatod kivetíteni a véleményedet a többségre, de hiába, és ezen az sem változtat, ha hozzáteszed a mondandódhoz, hogy “legyünk őszinték”. még a legrosszabbul fogadott epizód a “végképp nem mérce, hiszen trollok” imdb alapján is bőven jobb a közepesnél átlaggal bír, és a szavazok harmada szerint 10/10-es volt.

szerintem úgy nagyjából 80/20% lehet a nézők között a pozitív/negatív vélemények aránya, de persze ez csak has szám, arra alapozva, hogy egy random sorozat random sorozata esetében ez 95/5% szokott lenni, szóval adtam neki egy négyszeres szorzót.

mindenkinek megvan a véleménye az írásról, de ha igazak azok a vélemények, amik fanservice-ről szólnak, akkor a fanok (egy része) érezheti, hogy kapott service-t, ergó elégedett.

winnie - 2019. 05. 19. 19:16

(mármint érted, pontosan tisztában vagyok azzal, hogy mekkora a népharag, és én is kaszáltam (bár nem az írás minősége miatt), de ezt továbbra sem érdemes túlreagálni.)

Mate4182 - 2019. 05. 19. 19:51

egyertelmu hogy neked nagyobb ralatasod van erre (meg a kommentekre is mert iden mar meg se probalom vegigragni magma a kommenteken :D)

a velemenyem nem valtozott(azert az kicsit arulkodo hogy mar egy million alairtak hogy forgassak ujra az egesz evadot ami tob abszurd de azert sok midnent elmond)

de egy dolgot azert leszogeznek: jopar olyan sorozat van ahol akar egyedul vagyok a velemenyemmel vagy cask ,,tulerovel” szemben, en mindig cask a sajat velemenyemert allok ki. nem vetitenem ki masokra az en velemenyem, de jelenleg ugy gondolom erre nem is lenne szukseg, szemely szerint minden egyes ismerosom csalodott a 8. evadban, reszrol reszre

mindegy holnap este kiderul, ne legyen igazam es legyen a finale melto a sorozathoz!

baggio - 2019. 05. 19. 20:15

ngear, az alt-shift-x csatornát is tudom ajánlani, minden részről 20+ perces összefoglaló videót készít, és a nyolcadik évadnál már ő is átmegy passzív agresszívba, akkora a csalódás…

ngear - 2019. 05. 19. 20:18

winnie: mikor kaszáltad? most a 8. évad közepén? ha igen, azért tarts ki a végéig sztem. egy ekkora sorozatot a vége előtt pár résszel kaszálni felesleges.

ngear - 2019. 05. 19. 20:21

baggio: köszi, meglesem, de én wun-wunt tartom a fő hangadónak. ő nem csak GoT-ban, de összes fantasy-ben otthon van. (persze, még nem láttam amit, te ajánlottál)

ngear - 2019. 05. 19. 20:23

baggio: belenéztem, de ez angol, azokból van 800 db :D
de azért tényleg köszi, meglesem jobban ;)

Flowey - 2019. 05. 19. 21:50

Az a baj, hogy bár nagyon sok a befektetett munka az utolsó évadban, de valahogy nem működik. Kicsit olyan, mint amikor egy nagy amcsi blockbuster rosszul sül el. Hiába a sok munka, ami tényleg profi, a történet primitívségén bukik. Lásd suicide squad, batman&robin, zöldlámpás film vagy a jó öreg spawn az ivadék. Munka van benne? Igen. Az a része jó? Igen.

A sztori mindegyiknél elrontva? Igen. Sikeres volt anyagilag? Sajnos igen, de ez a brutális jegyárak “eredménye”. Utólag elfeledve vagy rossznak tartva? Igen.

De már várom, hogy holnap vége legyen. Olyan lesz, mint egy régóta haldokló embert végre látni, ahogy örök álomra szenderül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz