login |

Single Parents: vége az 1. évadnak – írta oriole

2019. 05. 19. 19:40 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

We are your village!

A Single Parents egy kicsit kilóg az ABC többi családi és/vagy múltidőzés komédiája közül, a baráti és családi szálak különleges keveréke ad egyfajta frissességet a sorozatnak, de emiatt nehezebb behatárolni is.

Az első részben megismerhettük az egyedülálló apukák, anyukák kissé cinikus csoportját, akik egymást segítve próbálják átvészelni a gyerekneveléssel járó problémákat, kerülve a túlbuzgó szülők és az iskola által kirótt kötelezettségek zömét.

Szerencsétlenségükre belebotlanak Will-be, a csak a lányáért élő, minden lében kanál apukába, így nem marad más választásuk, mint kirángatni Will-t a királylányos világból, hogy megszabaduljanak a fölösleges kolonctól. A végére egy érzelmes dalolászás keretében befogadják az újoncot a köreikbe. Szerencsére a sorozat nem nullázza le a pilot eredményeit, Will szépen lassan visszatalál az életbe, miközben közelebbről is megismerhetjük ezt a furcsa bagázst. 

A Single Parents legnagyobb erénye a jól megírt, fejlődőképes karakterekben rejlik, amihez egy nagyszerű szereplőgárda párosul. Mind a gyerekek, mind a felnőttek jól elkülöníthető, markáns személyiséggel rendelkeznek, és ami még fontosabb a dinamika minden szinten működik a szereplők között, ami ennyi gyerekszereplővel azért nem lehet egyszerű dolog kivitelezni. A szülő-gyerek párosok összepasszolnak, de a gyerekek egymás között is megállják a helyüket.

Akár mennyire jópofák a gyakran írói bölcsességgel rendelkező 7 évesek, azért a hangsúly a szülőkön van. Az Angie-Will-Douglas hármas nagyon el van találva, ők folyamatosan szállítják a poénokat. Brad Garrett simán hozza a kicsit morcos, régimódi, a lányaitól titokban rettegő nagymenőt. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Az igazi telitalálat mégis Angie. Az ő zárkózott, passzív-agresszív karaktere bőven kapott réteget az évad során, és a nagyon anyás, mindentől félő, érzékeny Grahammal kiváló párost alkotnak. Leighton Meester pedig lubickol ennek a nem túl tipikus anyukának a szerepében.

Poppy viszont már jóval szürkébbre sikerült, bár a végére a romantikus történetszálnak köszönhetően érdekesebbé vált, de önállóan egyelőre még nem állja meg a helyét. Miggy-vel viszont nem tudnak mit kezdeni az írók. Egyszerűen nem tudják beilleszteni az amúgy vicces figurát a sztoriba, így mindig csak bugyuta mellékszálat kap. 

A sorozat részről részre könnyedebb és viccesebb lett, talán az évad közepén volt egy kis megtorpanás, de a végére megint belehúztak és erős részekkel zárták a szezont. Az évadzáró ugyan kevesebb poénnal operált, de a rajongók biztosan meg lesznek vele elégedve, hiszen a cselekmény gördült előre, megismertük Graham apját, kaptunk egy kis romantikát is, és egy kifejezetten feelgood zárást.

Bár a Single Parents egy kicsit visszafogottabb, kevésbé ütős, (és kevésbé idegesítő), mint a készítő előző sorozata a New Girl, de Meriwether stílusa itt is könnyen felismerhető. Az okosan megírt, szellemes párbeszédek, az életszerű szituációk, problémák humoros, őszinte megjelenítése, ugyanúgy megjelenik itt is, mint a New Girl-ben.

A színészek itt is kapnak lehetőséget az improvizálásra, de a családi jellege miatt a formátum egy kicsit kötöttebb, több a tanulság, érzelmes jelenet, így ez inkább tartozik az aranyos, mosolygós sorozatok táborába.

Akiknek hiányzik az életéből egy pozitív hangvételű, cuki, de azért vicces sorozat, vagy egy New Girl-höz hasonló széria, azok adhatnak egy esélyt a Single Parents-nek is. Én mindenesetre jól szórakoztam rajta, és remélem a már berendelt 2. évad is megüti legalább ezt a szintet.

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 05. 19. 19:43

nem maradtam, de ez azon idei új komédiák közé tartozik, aminek érdemes esélyt adni, és ami talán a hazai premier után rá fog találni jobban az itthoni közönségére.

galocza - 2019. 05. 20. 22:29

angie-be túl sokat próbáltak belepakolni, 3 ésszerű karakter kijött volna belőle. will olyan (jó), hogy olyan nincs is, poppy (chocolate) vanilla.
miggy annyira érdekes, hogy majdnem ki is felejtettem.
az igazi telitalálat nekem douglas.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz