login |

Young Sheldon: vége a 2. évadnak

2019. 05. 20. 14:50 - Írta: Necridus

8 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Szerettem a Young Sheldon S2 évadnyitóját, ahogy az első évadot is, de időközben elvesztem – s a kommentszekcióban hallható ciripelés azt sugallja, ti is. Nem is tudom, mi az, ami eltűnt időközben, de képtelen voltam hétről hétre a korábbi lelkesedéssel várni a részeket, mert a sorozat egy fikarcnyit sem változott, és feltehetőleg a már berendelt 3. és 4. évadjában sem fog.

Minden karakter ugyanolyan szórakoztató, és a recepten sem módosítottak meg a második évadra: Sheldon fura, Missy vagány, Georgie menő, George tipikus filmbeli, amerikai apuka, Mary a vallásos háziasszony, Meemow pedig a legkúlabb nagymama, akit tévében láthatunk. Lehet, hogy ez a baj? Hogy nem változik semmi?

Na meg persze lehet, hogy az, hogy hetiben néztem. Mert akárhányszor jött az új rész, s nekiestem, egyszerűen nem tudott lekötni 20 percre. Az utolsó pár epizódot viszont tömbösítve néztem, és teljesen meg voltam elégedve mind a humorral, mind a minőséggel, mind a történettel, mind pedig a színészi játékkal, szóval így darálva tudom ajánlani mindazoknak, akik még nem kezdték el a sorozatot, vagy félbehagyták.

Ha már színészi játék: nem győzöm elégszer dicsérni a színészeket, de főként a női karaktereket alakítókat. Meemow minden mozdulata természetesnek hat, Mary egyszerűen zseniálisan van megformálva, Missy pedig a kedvenc gyerekkarakteremmé vált játéka és a beszólásai miatt.

Karakterek közül viszont érdekes módon mindenki teljesen jól működik, kivéve Sheldont. Egyedül az ő jelenetei untathatnak, kiszámíthatóak, egyszerűen nem tudnak olyan szórakoztatóak lenni, mint testvérei jelenetei, hiszen sokkal szórakoztatóbbra írták meg őket és az egész család többi tagját, mint magát a főszereplőt. Valahol érthető, elvégre Sheldon esetében meg volt kötve a kezük, miközben a többieket úgy formálták, ahogy akarták – ez leginkább apun látszik meg, aki egyelőre egy cseppet sem hasonlít arra a George-ra, akit emlegettek a TBBT-ben.

A tovább mögött részletezem – immáron spoileresen – miért neheztelek az évadzáróra, s hogyan is crossoverezett a YS a TBBT-vel (a spoilerwarning az anyasorozatra is vonatkozik).

Egyszerűen hihetetlen, hogy megint Meemow-ra és párjára hegyezték ki az évadzárót. Igaz, Georgie és Sheldon is kapott saját jeleneteket, de megint a visszatérő karakter John kapta a legtöbb játékidőt, ahogy agyára ment a Nobel-díj kihirdetése, s ahogy Meemow próbálta nyugtatni. A két kedvenc Missy és Mary bezzeg alig szerepelt.

Sheldon viszont a már említett Nobel-díj győztes kihirdetésével volt elfoglalva, ami ugye az anyasorozat záróepizódjával igen szorosan összefügg. El is csüggedt, mert a kihirdetésnél senki nem jelent meg nála, hogy együtt örüljenek vele, s úgy érezte, rettentő magányos, mire kaptunk egy amolyan “eközben máshol” montázst, amiben az anyasorozat főszereplőinek gyermekkori énjeit mutatták be.

Mosolyogtató, ismét csak azt tudom mondani, hogy aranyos, de sajnos ezzel nem kárpótolt.

Ettől eltekintve jól szórakoztam a 6/10-es évad darálása közben, így jövőre is visszatérek, csak más formában próbálkozom meg vele, hiszen nehezen engedek el egy olyan sorozatot, amiben a karakterek és a humor is működik, ráadásul kiemelkedően jó színészi játékkal ajándékoznak meg minket részről-részre.

8 hozzászólás Ne habozz!

Running - 2019. 05. 20. 15:38

Nem tudom, szerintem jó volt, legalább annyira mint az első. Mondjuk John nekem nagyon sok, annyira nem érdekes karakter, Sheldon meg lehetne viccesebb. 7/10-nél nem volt több az évad, pár jobb résszel.

winnie - 2019. 05. 20. 16:33

így a finálé alapján én úgy érzem, hogy a sorozat abban lehet erős (feltételes mód, mert anno 5-6 rész után nem éreztem, hogy maradnom kell, de mindenképp a kaszások legerősebbjei között volt), hogy a humor mellett érzelmileg erős és hiteles, hihető. persze ez lehet, hogy csak a fináléra volt igaz.

plusz ugye ott van benne a flashforwardos réteg, ami egyszerre pesszimista és optimista színezetet is kölcsönöz neki, hogy tudjuk, mi lesz ebből a kisgyerekből. ha nem lett volna az utolsó (pár) tbbt évad, akkor mondjuk kevésbé lenne optimista:)

david - 2019. 05. 20. 17:37

A nagyi rendben van, amíg egyedül szerepel, viszont a “vénember” már nekem sok, és ketten elég sok időt kapnak sajnos – ez néha már tekerős.

Amúgy tényleg nem nagyon változott, ahogy az én véleményem sem:
a Sheldont játszó kissrác szerintem zseniális, a kislány sem gyengébb de a nagytesót ütném, annyira irritál a paraszt stílusa.

Mom - 2019. 05. 20. 19:34

Nálam végig szinten maradt. Valóban nem az a sorozat ami után rohannék kibeszélni, de ettől még kiemelt helyen van. A finálé vége különösen tetszett, nyilván az anyasorozat is bejátszott ebben.

Dr. Sturgis nekem is kicsit túl sok, de az utolsó rész amúgy is mintha a távozását jelezné előre. Bár inkább azt, mint hogy egy évadon át nézzük a drámáját…

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az apát meg sem próbálják olyanra formálni, mint Sheldon és Mary a TBBT-ben körülírta. Ami egyrészt talán jót tesz a családi komédiának. Másrészt egyre furcsább lesz visszanézni a TBBT azon jeleneteit, ahol korábban szóba került. Bár ezt a focis videóval próbálták kicsit árnyalni, talán ők is érezték a kontrasztot.

Jacques - 2019. 05. 20. 22:22

david. A nagytesót alakító színész vérbeli texasi, azért ilyen “paraszt” a stílusa.

Sziszi89 - 2019. 05. 21. 01:08

Nekem tetszett, nagyon bírom, olyan jó kikapcsolós sorozat… Missy és Meemow az abszolút favorit, de igazából az összeset imádom, talán George, aki nem annyira szimpi, lehet pont azért mert a TBBT miatt azt várom mikor csalja meg az asszonyt… Szerintem különösen aranyos volt, ahogy mutatták a többi szereplő gyermekkori énjét…

goodjohnwin - 2019. 05. 21. 08:45

Olyan ez a sorozat is, mint a New Girl, amiben az új csaj volt egy idő után a legidegesítőbb szereplő miközben minden más rajta kívül szerethető volt.

szati - 2019. 07. 01. 22:08

Az évadban többször is utaltak Sheldon és Dr. Sturgis hasonlóságára – éppen ezért volt is nagyon fontos szerepe és jelentősége az utolsó jeleneteknek. Sheldonnak minden esélye megvan, hogy oda jusson el, ahova Dr. Sturgis, de pont az anyasorozat barátai miatt válik másmilyenné az élete. Szóval nagyon is kellett ide az a néhány jelenet.
A 2. évad erősebb társadalmi mondanivalót hordozott, mint az 1., talán ezért is veszített közben az erejéből – de aki fogékony rá, az megnyalta mind a tíz ujját a “kommunistázós” meg a diákválasztásos résznél…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz