login |

Pilot: LA’s Finest

2019. 05. 21. 18:22 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Igazából nem tudom, mi a fene van ezzel a Bad Boys spinoff-fal. Nem áll össze. Mondjuk a végül Spectrum internetszolgáltatón kikötő sorozat sorsát tekintve ez annyira nem meglepő, és lehet, hogy később kristályosodik jobban.

Az biztos, hogy a (Game of Thrones-költségvetésű) pilotból ezúttal főképp nem lehet ítélni, ezért is néztem meg az egyszerre kiadott három részt. De továbbra sem tudnék ítéletet hozni, viszont spoiler a kritikára nézve: szerintem dobbantok.

A történet a Bad Boys 2-ben megismert Syd Burnett körül bonyolódik, aki konkrét okkal kérte az áthelyezését a Los Angeles-i rendőrségre, és lett ott… nyomozó? Ugye a filmben nem pont ez volt a munkája. De amúgy kevésszer utalnak vissza a mozira (a tesóját, Marcust emlegetik), nyilván fogyasztható minden további nélkül magában a sorozat, szóval a későbbiekben már én sem veszem elő.

Tehát van egy nyomozó, aki valami után kutat, van a társa, akinek a 2. és 3. rész alapján szintén vannak sötét foltok a múltjában, és ketten dolgoznak heti ügyeken, plusz a látszólag összefüggő, nem túl tiszta magánszálaikon, amik átívelnek a szezono(ko)n. Klasszikus felállás, bár a rengeteg akcióbetét miatt inkább a Lethal Weapon mellé sorolható az L.A.’s Finest, nem pedig a nyomozósokhoz.

A lényeg a buddy cop felállás lenne a két főszereplő között, akiket Gabrielle Union és Jessica Alba kelt életre. Viszont pont a köztük lévő kapcsolat van a legfurcsábban kezelve, nincs meg az ugratós dinamikához az alapanyag bennünk, pedig maga a casting simán hozhatnak egy vicces, laza, szórakoztató popcorn darabot.

Valahogy mégis mellé megy az egész. Tényleg, akarom szeretni, kéne egy jó kis kikapcsoló akciósorozat, de ezt túlbonyolítják. Ez tökéletesen leírja amit a cselekménnyel művelnek. Pedig látszik, hogy hülyülni is akartak, hiszen a nők mellett van egy másik páros is (a két Ben), akik hozzák a humort, de a haverzsarusághoz az kéne, hogy a fő duóban nem a konfliktusokban, hanem viselkedésben húznak szét a tagok, és vannak súrlódások.

Pedig sok országos akcióhoz képest itt néha még korrektnek is mondható a megvalósítás. A pilot mondjuk budget-Bay volt, de a folytatás már visszább vett az arcból, és ezzel fogyaszthatóbb lett. Mondjuk a “shit just got real” kivitelezése miatt egy extra pontot is levonok, így lett 5/10. Közepes, jó színészek, aki nagyon ilyen popcornra vágyik, az azért nézzen bele, hátha.

16 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 05. 21. 18:29

na, ha esetleg írnék kritikát (de nem fogok, mert visszamenőlegeset, mármint 1,5 részes pilotírást nincs értelme), akkor rakok menőbb képeket is, főleg los angelesről, mert eléggé karakternek számít, tisztára a csi: miami színkészletét használják, azt az überszínes palettát.

nekem ez teljesen érdektelen volt, mint a hasonszőrű magnum, hawaii five-0, és valóban, a lethal weapon, bár utóbbit azért értékeltem, itt azonban kicsit sem érdekelt a két karakter. pedig vártam, a badass csajos akciózások mindig a gyengéim, de itt teljesen felejthető volt a dolog, a nyomozás és a párbeszédek is helykitöltők voltak, egy pillanatig sem kötött le a dolog ez nálam az a 1,5-2/10-es szint.

de.

azt azért el kell ismernem, hogy akinél karakterszinten elér valamit a sorozat, az lehet, hogy az átívelést érdekesnek fogja találni, mert ott történetileg és szerkezetileg is húztak érdekesebbeket, nem annyira elcsépelteket. szóval ez pozitív, de egy cseppet sem kötött le a dolog, szóval már az 1×02-t sem néztem végig.
sil - 2019. 05. 21. 18:30

“…A történet a Bad Boys 2-ben megismert Syd Burnett körül bonyolódik…”

idáig olvastam a kritikát… van ember aki még emlékszik valamire is a bad boys 2-ből? :/

winnie - 2019. 05. 21. 18:34

nem, szerintem én nem is láttam a filmet, ez csak egy marketingelem, hogy a stúdió könnyebben eladhassa a sorozatot a csatornának (hozzákapcsolják egy ip-jükhöz, ami nekik nem kerül semmibe, viszont növeli az eladási esélyeket) a nézőnek meg jelentéktelen infó, hogy aki akarja, összekötheti valamivel, de nem kell ettől megrettenni, az égvilágon semmit nem jelent. max annak, aki tudja, hogy kiről van szó.

Sawyer - 2019. 05. 21. 18:47

A Bad Boys 2 az egyik legjobb akciófilm, de hogy pont ezt a nőt kellett kioperálni belőle, nem tudom felfogni :D
Ha valami hibát ki kéne emelnem a filmből, az pont az ő karaktere, a magyar hangjával pláne.

lalakov - 2019. 05. 21. 19:08

Sajnos nagyon gyenge. :(

winnie - 2019. 05. 21. 19:13

Sawyer: nem ő rá esett a választás, mert hümmögtek, hogy kire építsenek, csak akartak egy csajos akciósorozatot és ő pont szabadult a korábbi szerepéből, így hozzácsapták az IP-t. ha nem akarsz asszociálni a filmre, akkor nem kell:)

Drake - 2019. 05. 21. 19:30

Ez eddig semennyire sem tudott lekötni sajnos.Ha már csajos akciósorozat,akkor inkább a Nikita huszönötezredszerre is,vagy esetleg nosztalgiázás gyanánt az Alias (amiből remélem tényleg lesz remake).

winnie - 2019. 05. 21. 19:34

Drake: remake-elni nem lehetne, max rebootolni.

egyébként ott a dark angel is, ha már jessica alba:)

mrkajtar - 2019. 05. 22. 08:37

Dark Angelnek a 2. évada valami förtelmes Joshuával az élen.

Vérnarancs - 2019. 05. 26. 10:05

Engem a pilot első percei is lefárasztottak. Kicsit sem volt vicces, az első rész végére berakták az átívelő szálat, de nem maradok rá.

Mate4182 - 2019. 05. 26. 15:43

en is leirnam hogy a Bad Boys 2 igenis egy nagyon eros hivatkozasi alap. a maga idejeben kb az evtized legjobb akcio filmje volt.

raadasul most jon a 3. resz amitol sokat varnak, szoval gondolom ahol lehet egyutt emlegetik a kettot.

nalam mindenkepp beprobalos less a sorozat

winnie - 2019. 05. 27. 09:55

á, ugyan, amelyik évtizedben volt egy b13, egy shoot ’em up meg egy running scared, ott nem pálya a bad boys 2 – mindjárt körülnézek a polcomon, hogy még milyen 2000-2010 közötti akciófilmes dvd-m van:)

Tyberius06 - 2019. 05. 28. 02:32

Hasonló érzésem volt, mint Humannak, hogy ez vmiért nem működik. Egyébként sokkal inkább a Lethal Weapon (sorozat) jut róla eszembe, mint mondjuk a Bad Boys filmek. Kicsit “érdekes” a két főszereplő dinamikája. Mármint partnerek, de még nem barátok (mármint az elején), nem is ismerik igazán egymást, de ennek bemutatása nagyon felemásra sikeredett. Ami a durva, hogy valahogy sokkal jobban működik pl. a férfi páros, viszont ebben meg talán a Bad Boys első részét vették elő.
Az elején a titkolózással, meg a mindenkinek van múltja szarságokkal majdnem elvesztettek, viszont pl. a 4-dik rész kifejezetten bejött már, főleg amikor a kis magánakciójukat tervezgették ott voltak jópofa dolgok. Nemtom egyébként én bírom Albát, míg a másikról fingom sincs mit csinált a Bad Boys 2 óta, de ha már a Lethal Weapont említettem, pl Wayans és Crawford között még akkor is jobb dinamika volt, amikor a második évad vége felé már baromira nem jöttek ki jól egymással.
Viszont 5 rész után maradok, a legtöbb zavaró dolgot megoldották, maradt a főszál, ami egyébként szerintem harmat gyenge, főleg így az 5-dik rész után van pár nagyon ordító dolog, amit ha meglépnek akkor az nagyon szegényes és fantáziátlan írás és pont emiatt félek, hogy meglépik azt gondolván, hogy az majd mennyire sokkoló lesz. Az 5-dik rész végén meg kezdődik vmi egér-macska játék, izé az mondjuk kevésbé érdekel, de a másik zsaru páros viszont egy érdekesebb ügyet kapott amolyan átívelő jelleggel és az érdekel hova fog kifutni.

Thomas - 2019. 06. 15. 19:01

Egyetértek, ez még ilyen nyomozós/rendőrös pilotnak is közepes volt, mert még ha nem is nézek epizodikus sorozatokat, legalább a pilotjuk érdekelni szokott. Az egyetlen, amire én is felfigyeltem, az említett színvilág, meg pár beállítás. Kár, mert szívesen elnéztem volna Albát egy jó sorozatban. Még a 2. részbe belekukkantok, de kétlem, hogy ezt érdemes lenne néznem.

rary - 2019. 09. 24. 15:43

Uh, az elején az erőltetett csajos párbeszédek, uh nekem ez nem jön be. Túl mesterkélt. Jessica Alba-t bírom, de itt nem jön át a szerepe. Nem tudom maradok-e.
Egyetértek az 5/10-zel.

Florabell - 2020. 07. 02. 11:41

Egy akció dramedy, ha létezik ilyen műfaj.A nyomozásos heti ügyes szál nagyon szét van esve. Egyszer 5 percet szánnak rá a 40-ből, máskor két részen keresztül is eltart egy ügy. Az átívelős szál viszont egészen érdekes, és szerencsère ez kerül inkább előtérbe. Aztán ott van a részenkénti 40 perc minimum felét elvivő családi dráma,amikor teljesen szappanba megy át a sorozat. Én mondjuk úgyis valami könnyedre vágytam, és a karaktereket meg lehet szeretni egy idő után szóval elmegy ez. Egy kellemes nyári limonádé, de azért ne várjunk tőle sokat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz