login |

Könyv formájában is A boszorkányok elveszett könyve

2019. 05. 22. 18:05 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, könyv,

Az A Discovery of Witches az ősz egyik legnépszerűbb újonc sorozata volt (pilotkritika + évadkritika) itthon junkie-körökben, így külön is írnék egy röviden a sorozat alapjául szolgáló könyvsorozatról, legalábbis arról, hogy itthon is kapható az első két kötet – hátha valaki előre szeretne rohanni a történetben. Van valakinek véleménye róluk, illetve arról, hogy a sorozat mennyire könyvhű?

Deborah Harkness regényei (Mindenszentek-trilógia / All Souls trilogy) közül az első A boszorkányok elveszett könyve címet viseli, míg a második Az éjszaka árnyai (Shadow of Night) – ezek már korábban megjelentek, de most ismét előtérbe kerülhetnek, és ki tudja, talán a harmadik kötet (The Book of Life) kiadását is meggyorsíthatja a sorozat.

UPDATE: 06.03-án jön itthonra a harmadik kötet.

A könyveket a Cartaphilus Kiadó adta ki és most 4490 forint a fogyasztói áruk. Íme az első hivatalos tartalma, a másodikét pedig a tovább mögött olvashatjátok.

Diana Bishop, az alkímia történetével foglalkozó fiatal történész – aki akarata ellenére lett boszorkány, és azért választotta a tudományos pályát, mert így kíván megszabadulni e terhes örökségtől – az oxfordi Bodley könyvtárban ráakad egy titokzatos, elveszettnek vélt könyvre, az Ashmole 782 névre hallgató kéziratra.
A Diana körül gyülekező túlvilági teremtmények központi figurája egy ezerötszáz éves vámpír, Matthew Clairmont, aki mellesleg az oxfordi egyetem professzora és az Angol Tudományos Akadémia tagja. Ők ketten elhatározzák, hogy megfejtik az eltűnt kézirat titkát. Deborah Harkness regénye ennek az izgalmas vállalkozásnak és kettőjük kapcsolatának története.

A boszorkányok elveszett könyvéből megismert Diana Bishop és Matthew Clairmont szerelme továbbra is izzik, kalandos történetük egyre újabb fordulatokat vesz térben és időben. Diana ugyanis nemcsak történész, hanem boszorkány is, a vonzó Matthew pedig vámpír. Mivel az oxfordi könyvtárban őrzött rejtélyes kézirat eltűnése nem hagyja őket nyugodni, a nyomába erednek, de nincsenek egyedül.

11 hozzászólás Ne habozz!

Luci - 2019. 05. 22. 18:45

Elég könyvhű a sorozat, talán kicsit gyorsan végigszaladtak az eseményeken, de egyébként mind a könyveket, mind a sorozatot nagyon szeretem.
Ja és a 3.rész várhatóan június 3-án jelenik meg nálunk. :)

Jemima - 2019. 05. 22. 18:48

A sorozat után olvastam a könyvet. Nekem a kettő együtt lett teljes egész.
A könyvben néhány szereplőt csak akkor ismerünk meg, amikor a főhősökkel találkozik, így kicsit indokolatlannak hathatnak, de a sorozatban már az elejétől megismerjük őket, ezért érthetőek a motivációik, mire találkoznak hőseinkkel.
A könyvben viszont jobban el lehet merülni, illetve eredetileg néhány dolog nem teljesen olyan sorrendben történt, mint a sorozatban.
Aki végignézte, de még nem olvasta, annak mindenképpen ajánlom a könyvet.

Cosmic80 - 2019. 05. 22. 20:21

Én a sorozat nézése közben olvastam a könyvet, bevallom volt hiányérzetem, de valahol érthető hogy 8 részbe ezt nem lehetett jobban megoldani. A kiadó azt írta, hogy a történethez kapcsolódó “negyedik” könyv a Time Convert is várhatóan megjelenik.

Zsanna - 2019. 05. 22. 20:32

Hú, én akkor megvettem a könyvet. De aztán azóta is ott hever az “Olvasnivaló” polcon. Nyárra tervezem, szabadság idejére. Remélem, tetszeni fog, bár azt olvastam róla, hogy nagyon terjengős és történelemtudományos.

Binky - 2019. 05. 22. 21:42

Szerintem is eléggé követi a sorozat a könyvet, de itt-ott eltér azért. Én is a sorozat nézése közben álltam neki a könyvnek, hipp-hopp el is olvastam. Azt hiszem, nekem is így lett kerek a történet, mert a sorozatban nem volt idő mindent kifejteni. De kifejezetten bejött a sorozat. Jók a színészek, és tetszett, hogy Oxfordban játszódott az eleje. A zene is nagyon eltalált volt.

Elkezdtem olvasni a 2. kötetet is, de az számomra elég unalmasan kezdődött, meg is akadtam vele úgy 70 oldal után. Talán nyáron lesz időm, és újra megpróbálom. Hátha beindul majd a történet. Legalább addig kijön a 3. kötet is magyarul.

Lora - 2019. 05. 22. 22:01

Én is olvastam a könyvet, de eszméletlenül körülményes, tele feleslegesen hosszú leírásokkal a jogazó meg 100oldalon keresztül bort szürcsölő vámpírokkal. Szerencsére a sorozat visszavett a zerkedelméből, viszont jól visszaadja a hangulatát.

Lora - 2019. 05. 22. 22:02

*terjedelméből

Kicsidelfin - 2019. 05. 23. 08:03

06.03 a várható megjelenése a 3. kötetnek.

Én a könyvvel kezdtem, de a sorozat miatt. A tökéletes terjedelem valahol a kettő között van. A jóga pl nagyon fontos, azt kár volt kihagyni a sorozatból. A mellékszereplők sokkal hangsúlyosabbak a könyvben. Őszintén szólva számomra inkább ők viszik a történetet, a két főszereplő sorsa kevésbé érdekel. Diana képességei a 2. könyvben már izgalmasabbak voltak, de a szerelmi huzavona… Khm. A király és királynő hisztijei is elég fárasztóak voltak.
A 3. kötetet várom, remélem inkább a külvilágra és a cslaád többi tagjára fókuszál majd, nem a szerelmespárra.

fencikoci - 2019. 05. 23. 08:21

Én előbb olvastam, aztán tudtam meg, hogy van belőle sorozat. A sorozatot muszáj volt néznem, nézette önmagát, de nekem nagyon nagy volt a hiányérzetem, minden tekintetben.
A könyvekből mindhárom nagyon jó, mindegyik másképp tökéletes. És gyönyörűen bemutatja minden egyes szereplő motivációját, legyen az ember, vámpír, démon vagy épp boszorkány. A The Book of life pedig akkora csavart nyom a sztoriba, hogy majdnem kiestem a fotelből, amikor olvastam. Ott mindenki indítéka, szándéka és életének története kiderül, valamint a Ashmole 782 lényege is. Az nagyon beteg! :D Szóval mindenki megnyugodhat, a 3.rész sok főszereplős, nem csak kettő, és több szálon fut.

Ypod - 2019. 05. 23. 21:28

Én olvastam az All Souls Trilogy-t, a könyvek jók, a sorozat kicsit bátran nyúl a történethez, pedig ha csak a leíró részeket lehagyják, amihez elég a látvány, és lett volna bennük annyi öegtartóztatás és tisztelet, mint a Gyűrűk Ura alkotóiban, akkor jó is lehetett volna. Nem kéne mindent “Újgondolni”.

Szilvia - 2019. 05. 24. 09:46

Én már a sorozat előtt olvastam a könyveket. Örülnék ha a harmadik kötet is le lenne fordítva.
Nekem a könyv jobban tetszett, de a sorozat is jó volt :) nincs okom panaszra :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz