login |

Shadowhunters: vége a 3. évadnak. És a sorozatnak is. – írta: Zsanna

2019. 05. 22. 14:50 - Írta: vendegblogger

21 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez a sorozat lehetett volna más. Nagyon más. Mégsem sikerült megugrani a saját maga elé állított akadályokat. Ugyan a Netflixes koprodukció pozitív irányba tolta az eseményeket, mégsem sikerült igazán emlékezeteset és izgalmasat alkotni, amit mi, nézők igenis sajnálnánk elveszíteni.

Egész egyszerűen elvitte az egészet a könyves fanfaktor. Végig úgy éreztem, hogy semmi másról nem szól a történet, mint a keményvonalas könyvmoly-rajongók kiszolgálásáról. Itt nem a könyves sztori teljes copy+paste-elésére gondolok, hanem arra, hogy egy bevállalósabb, merészebb verziót akartak volna varázsolni a tévés vászonra akár Clace, akár Malec kapcsán, de ez csak most jutott eszébe az írónőnek.

Korábban írtam, hogy a három szezon a nagyon szép beállításokról, a remek dalválasztásokról, a rajongófogó, ám teljesen értelmetlen romantikus húzásokról, és persze az eredeti karakterekre megszólalásig hasonlító, szexi színészekről szólt. Mindez pedig a storyline rovására ment.

Nekem sosem okozott gondot elválasztani az eredeti, a filmes, és a tévés verziót, illetve az sem zavart különösebben, hogy ezek ugyan alapjaiban egyformák, mégis mindegyik teljesen különböző történetet mesél el.

A sorozat a maga nemében lehetett volna hiánypótló YA urban fantasy, de ez mégsem sikerült, és ebben nagy szerepe volt a kiszámíthatóságnak, az ostobáskodásnak, a bagatell megoldásoknak és nem utolsó sorban a tehetségtelenségnek (akár írói, akár színészi fronton).

A színészek tényleg nagyon szépek, egész egyszerűen gyönyörű volt mindenki. Azonban sokuknak gondot okozott három mondat hiteles elmondása. Az első évad ebben a tekintetben különösen szörnyű. Ugyanakkor nem vehetem el tőlük a fejlődőképesség jelzőjét, mert igenis mindenki jobb lett az évek során. Kivéve talán Dominic Sherwood, ő nem nagyon haladt előre, és a harmadik szezon B felében mintha erre rá is jöttek volna, mert fele annyi játékidőt kapott.

Harry Shum Jr. és Matthew Daddario viszont a kezdeti bénáskodás után végig sziporkázott, és szinte minden pillanatukat elhittem, nem csoda, hogy annyian odavannak értük külön-külön és együtt is. Matt pedig simán érdemelne itt egy eyecandy győzelmet (Jensen Ackles-nél fiatalabb és sokkal, de sokkal szexibb is, ne feledjétek majd jövő év elején a szavazáskor!!!)

A harmadik évad záróetapja azt hiszem, a legjobban sikerült szezonrész lett. Az első egy-két epizódot leszámítva minden része telitalálat volt, némelyre még 8-as osztályzatot is adnék. Összességében a 3B szerintem megérdemel egy 7-est. Míg az egész sorozat megrekedt a 6-os szinten a maximális 10-ből.

Beszéljünk spoilerekkel a tovább mögött arról, mi is történt a zárásban.

Gyakorlatilag végigvitték az alapelképzelést a 3B-ben annyi módosítással, hogy csak kicsit húzták szorosabbra a gyeplőt. Ez azt eredményezte, hogy kevésbé volt bugyuta a történetfolyam, ugyanakkor az eddig megszokott lamentálás helyett tényleg váratlan fordulatok következtek, anélkül hogy ezeken részeken keresztül merengtünk volna. Az utolsó két rész, amit egyben adtak le, pedig gyakorlatilag egy teljes negyedik évad történetét mesélte el majdnem két órában.

Nagyon hamar kiderült, hogy Clary nem halt meg és Jonathan tartja fogva, akivel az életük össze van kötve, mint Mihály és Lucifer voltak annak idején. Mondjuk nekem ez a sztori minden mitológiából kimaradt, de nem volt olyan béna a magyarázat, így hajlandó voltam továbblépni a felturbózott eredettörténeten.

Magnus erejét is visszaszerezték kisebb-nagyobb megpróbáltatások árán, és csak szorítottak némi szerepet Lorenzo Rey-nek és Underhillnek is, ha már alkalmazták őket erre az évadra, bár mindkettejük szerepe erőltetett volt, és ha kihúzzuk, akkor csak felesleges szenvedéstől mentettük volna meg magunkat. Alec-kel most is volt jó pár remek pillanata Magnus-nak, és ugyan a fő konfliktust most is kerülgették közöttük néhány apró érintéssel a halhatatlanság témakörét illetően, de komolyabban nem mentek bele.

Maia megbocsátott Jordannek, és végre felismerte, hogy elfogadta önmagát is, és alfa lett belőle. Jutott némi képkocka Batnek is, de semmi komoly.

Luke a Jonathan ellen alkotott fegyverből kinyert formulával visszaváltozott Árnyvadásszá, és kapcsolatba kezdett Marys-szel, amit azonban kiteljesedni már nem láthattunk, ugyanis a színész más sorozatos elfoglaltsága miatt csak egy-két snittre tudott beugrani. Ugyanez igaz egyébként Maiára is.

Izzy és Simon is rapid módon egymásra találtak, mindezt néhány lopott pillantással megalapozva. S bár Izzy Raphaelt nem bírta kiheverni, Simon pedig Clary miatt érzett bánatában Maiához menekült, mégis valahogy ezek seperc alatt elfelejtődtek. Mindezt megspékelve azzal, hogy Raphael nem tudott szexuális életet élni, Simonnak ugyanakkor ez nem okozott gondot, valamilyen rejtélyes oknál fogva, de ezen lehet csak én akadtam fenn.

Különösen szórakoztatott végig, hogy Izzy volt a tudományos munkatárs. Ő mindenhez értett: boncolt, nyomot olvasott, programokat írt, adattárakat tört fel, fegyvert kovácsolt, mesteri módon harcolt, és minden alvilági lénnyel kapcsolatban remekelt a kommunikáció terén is. A többiek meg csak mentek és aprítottak. Na jó, Clary tudott rúnákat kreálni. Ennek később még jelentősége lesz.

Jonathant és Clary-t végül sikerült elszakítani egymástól a Mennyei Tűz segítségével, és így a gonosz testvér végre átalakulhatott azzá, amivé mindig is válnia kellett, egy nagyon erős démonná. Elszabadította hát a poklot a Földön, amit Magnus önfeláldozásával sikerült megállítani. Aztán menni kellett Magnus-ért Edomba, hogy megmentsék Lilith-től. Izzy az angyali fegyver megtestesítőjévé vált, és ezáltal képes volt megsemmisíteni Lilith-et.

Izzy eztán haldoklott, de végül a Clary által kitalált rúnával megmentették őt is. Azonban Raziel angyal az édesanyjával megüzente, ha még egy rúnát készít, ami a természet ellen való, akkor elveszíti a képességeit és emlékeit is az Árnyvilágról.

Jutott némi szerep Meliornnak, aki érthetetlen módon nem hiányzott a Tündérkirálynőnek, míg odavolt világot menteni. Raphael is felbukkant, és belőle is ember lett a Mennyei Tűz segítségével.

A Tündérkirálynő harmadik alakját is megcsodálhattuk, és a gonosz énje is felszínre bukkant, de nem sokáig tudott ebben a szerepben tetszelegni, mert Jonathan hamar “meghálálta” a segítségét.

Felbukkant Helen Blackthorn és Aline Penhallow is, velük – gondolom – lettek volna még tervek, de ezek már nem kerültek megvalósításra. Plusz Alec és Izzy apja, valamint az öccsük is kapott egy kis szerepet az utolsó részben.

Magnus és Alec végre összeházasodtak, s bár megindító volt a pillanat, mi mégis azzal voltunk elfoglalva, hogy ezt megelőzően Clary szintén feláldozta magát és a tiltás ellenére alkotott még egy rúnát Jonathan elpusztítására. Ennek következtében folyamatosan veszítette el a rúnáit, aztán lassan elbúcsúzott mindenkitől egyesével. Annyit mondanék csak, hogy Katherine McNamara felnőtt a feladathoz.

Egy évvel később Izzy lett a New Yorki Intézet vezetője, Simon pedig a pasija és egyben az alvilági tiszt, Magnus Alicante Főboszorkánymestere, Alec pedig az Inkvizítor. Maia ahogy említettem visszatért egy alakuló és bővülő new york-i falka alfájaként, Luke Árnyvadászként éli mindennapjait Maryse oldalán, Clary pedig mondénként, a brooklyni művészeti iskola hallgatójaként festő.

Jace, bár Simon megbűvölte, mindenhova követi őt, természetesen álcázással, míg egy este a lány ránéz, és a rúnák hatása ellenére is megpillantja őt, megszólítja, majd utána rohan, mint annak idején a sorozat kezdetén, de most a nevén szólítja. Mert az Angyalok furcsa teremtmények, és velük kapcsolatban bármi előfordulhat, még az is, hogy megbocsátanak.

Jaj. A legfontosabbat majdnem kifelejtettem! Valentine nem tért vissza!

Bírtam ezt a sorozatot, még ha nem is ez az évszázad alkotása. Aranyos volt, szórakoztató a hibái ellenére is. Ugyan a végére összekapta magát, és ha így folytatódott volna, akkor még olyan két évad esetleg benne lett volna a sztoriban, de ez is méltó befejezése a próbálkozásnak. Viszont Cassandra Clare helyében nem erőltetném a regényfolyam bármilyen mozgóképes átültetését a közeljövőben.

21 hozzászólás Ne habozz!

LambSkewers - 2019. 05. 07. 22:55

Nem hiszem el, hogy kasza kellett ahhoz, hogy lássam milyen jó lehetett volna ez a sorozat. Nem vették magukat komolyan és ez jól állt mindenkinek. Az a gyíkos rész, amikor Alec telefonál Catarina-nak, durván megnevettetett. A poénok tényleg viccesek voltak, a karakterek pedig szórakoztatóak. Jace-t külön kiemelném. Ja, hogy ilyen szerethetőre is lehetett volna őt írni? Oké. ÉS VOLT ALLIANCE RUNE :) (bár a kivitelezés egy nagy meh volt).

Érezhető volt a sietség -érthető módon-, nem emlékszem, hogy említették volna mi lett Káin-nal, de az is lehet, hogy elengedtem a fülem mellett. Lilith-tel is gyorsan végeztek, meg az Izzy/Mindenki Heavenly Fire megosztós dolog nekem olyan logikátlan volt, de az 1 mindenkiért, mindenki 1-ért üzenete miatt elhiszem nekik.

Jó volt az időugrás, bár előbb kellett volna. Érdekes volt látni, hogy Malec-nak mekkora pozitív hatása volt a világukra, mosolyt csalt az arcomra. Az a Jace-Simon jelenet hihetetlen jó volt és a Clary-s lezárás is tetszett. Nem szeretem az emlékezetvesztős dolgokat, de jól oldották meg és egyértelmű utalást kaptunk, hogy minden rendben lesz.

Mindent egybe vetve, pozitívan érzek a finálé iránt. Túl későn találta meg a hangját a sorozat, ez sajnálatos, de ez a lezárás egy kielégítő lezárás volt. Nem igazán hagy maga után kérdőjeleket és mindenki boldog.

karli - 2019. 05. 11. 23:56

Jaj, borzalmas lett a vége! Biztos az én készülékemben van a hiba, de nekem nem tetszettek a felcserélések. Őszintén szólva a könyvtől se voltam elájulva, nem tudom mit szólnék akkor, ha nem olvastam volna. Szerintem hülyeség volt, hogy amikor Claryt leszúrták, Jonathannak nem lett semmi baja. És miért nem Jace szúrta le? Pont, hogy az angyali vér kellett ahhoz, hogy egyáltalán elbírja a mennyei tűzet. Az angyalok haragja is béna volt, minek adtak neki akkor jeleket, hogy mit csináljon? Meg, gondoltam, akkor nem lesz képes többé új rúnákat alkotni na bumm. Miért vesztette el az emlékezetét, és miért tűntek el a rúnái? Ez így nekem baromság volt! Az utolsó részekben, mintha már nem is Clary meg Jace lenne a főszereplő, kb mindenki több időt kapott, meg happy endet. Különben is mire volt ez az egész jó, ha a végén úgyis emlékszik mindenre?! Ha én lennék a könyv írója, baromi pipa lennék!

LambSkewers - 2019. 05. 13. 23:34

@karli Az írónő mérges lett azt hiszem a 2. évad környékén és ki is szállt az egészből. Őszintén, Clace nem volt a legjobb, se itt, se a könyvben. Egyedül a filmben kedveltem mindkettőjüket és a kémia is erős volt (mondjuk ott a két színész járt is való életben) köztük. Nagyon elbántak Clace-szel, az biztos, de a nézők nagy része Malec fan volt és gondolom őket, meg a Sizzy shippereket akarták inkább boldoggá tenni. Clary tudtommal azért kezdte el visszanyerni az emlékeit, mert a készítők ezzel akarták kifejezni, hogy semmilyen felső hatalom sem állhat közéjük + reménykedtek, hogy esetleg valaki folytatná a sorozatot és kapnak egy 4. évadot.

karli - 2019. 05. 14. 17:06

Az a baj, hogy nekem nincs meg sajnos a katarzis, mondjuk már eleve a nagy szünet tönkre vágta. Fantasztikus, hogy Malec meg Sizzy, de nekik végig voltak boldog percek. Tudom, ez az én nyűgöm, de engem akkor is a főszereplő érdekelt volna elsősorban. Tök elhúzták a testvér szálat is, meg még csavartak is rajta, mindig volt valami ami miatt nem voltak együtt, aztán ezt kapjuk!

LambSkewers - 2019. 05. 14. 18:37

Én teljesen megértelek, mondjuk a Sizzy fanoknak is alig jutott valami, de ettől még minden jogod megvan hozzá, hogy mérgelődj. Nyugi, én nagyon sokat szidtam az írást, attól még, hogy látszatra jó dolgokat írtak Malec-nak, minden félévadban volt valami, ami miatt ők is szakítottak, összevesztek, vagy karakteridegen döntéseket hoztak.

karli - 2019. 05. 16. 16:06

A könyv se volt nagy szám, leginkább szerintem gyerekes, de azért az, hogy mi miért történik át volt gondolva, itt meg olyan sietős lett. Értem én, hogy két részben egy könyvet kellett megvalósítani, de talán pont ezért nem kellett volna /rossz/ változtatásokat kitalálni. Hülyeség volt ez az “angyalok mérgesek” kitaláció is, miért nem a mennyei tűzzel ölték meg Jonathant? Magnus apjának a szálát is elbénázták. Az esküvő idejét fordíthatták volna jobb történésekre is! Nekem az tetszett volna, ha Simon ember lesz, és a mennyei tűzzel ölik meg Jonathant, de hát ez van sajnos!

ravengirl - 2019. 05. 17. 12:33

vessetek meg, de én az esküvőre fordított időt nem bántam…:))

LambSkewers - 2019. 05. 19. 19:58

@ravengirl Én se. Össz-vissz 3 perc volt a ceremónia és még volt a táncos jelenet, ami max 1 perc az 1 órás fináléból. Az esküvő többi része mind búcsúzásról és lezárásról szólt, nem Malec volt a középpontban.

Paz1414 - 2019. 05. 22. 15:35

Köszi a kritikát, nagyjából egyetértek.
Én nagyon szerettem a 2.évad környékén és a 3A is nagyon tetszett – persze nagyon sok volt a béna megoldás ahogy írod, mivel én szeretem a könyveket is, tényleg egyfajta fanserviceként működött és semmi komolyabb.

A 3B is tartotta a 3A szintjét, nekem még is laposabb volt, annyira nem lelkesdtem -talán pont a kasza miatt meg azért mert a Freeform már 8 hónapja kb aukciót tartott ahonnan sok spoileres dolog kiderült.

Az utolsó 2 rész viszont meglepett, rosszabbra számítottam. Clary memóriavesztése nekem nem tűnt szükségesnek meg persze jobban is megmagyarázhatták volna a lyukakat a történetbem de ehhez már hozzászoktam. Luke hiánya nagyon feltűnt de most megtudtam a kritikából hogy miért volt ez :D

Összességében jól búcsúzott, de szerintem sokszor jobb lett volna ha nem próbál annyira merészeket húzni – mert a végén jól belekeveredtek mindig. (Pl Clary/Jonathan kötelék nekem túl creepy volt, bár hangsúlyozták hogy Clary nem úgy szereti etc, a könyves verziót
preferáltam.)

Még annyi hogy sztem Raphael aszexualis szóval már a vámpír lét előtt sem akart szexelni senkivel. Úgy emlèkszem ezt mondta.

Kétlem hogy Cassandra Clare elsietné megint eladni vmelyik másik könyvsorozata jogait mert elég láthatóan elfordult a sorozattól a 2.évad alatt és többször is tett néhány gyerekes megjegyzést azokról a szálakról amik neki nem tetszettek.

Kösz ha valaki elolvassa xD

Necridus - 2019. 05. 22. 16:47

Én 2 hét alatt daráltam le a sorozatot, és így tudtam a sorozatzárót “valós időben” nézni. Kat McNamara miatt jöttem, mert az Arrowban nagyon szimpatikus alakítást nyújtott, meg amúgy is régóta szemeztem a sorozattal.

Valóban nem egy mestermű és igazából az egész egy megfilmesített tumblr oldal lett, de voltak jó pillanatai, el tudott szórakoztatni.

Az évadzáró(k) viszont rendesen fel tudtak idegesíteni. A 3×20 piszok jó lett, a 3×21 is szintén (jó, ott amikor egymás kezét fogva közösen szenvedtek a tűz miatt, azt nem bírtam ki nevetés nélkül), erre hozták a 3×22-t, amiben a főellenséget, aki piszok erős és badass volt, kiherélték 10 perc alatt, egy semmilyen zárást adtak neki, aztán már csak nyál,nyál és nyál.

Nálam Alec, Izzy, később pedig Simon volt szórakoztató, Magnus sablon karakter, ahogy Jace is (na nála rosszabb nem volt), Maia meg Luke kb feleslegesek voltak. Clary? Az elején idegesített, de ahogy fejlődött a karaktere, egyre szórakoztatóbb volt, és a végére sikerült megszeretnem. McNamara pedig tényleg ügyesen játszott a végére, látszott a fejlődés.

Tényleg 6/10. Nem kifejezetten jó, de egyszer lement.

Pallas - 2019. 05. 22. 18:45

Miért kell lekezelően írni róla? Nem veszítek észre, hogy ez az első sorozat ahol szerepeltetnek aszexuális karaktert és a fő szerelmi szál két fiú között van akiknek nem mellesleg más az etnikai csoportjuk és a szexuális beállítottságuk (Alec meleg, Magnus biszexuális) is. Ráadásul a befejező részben ők kapják meg a boldog befejezést, nem pedig Clace – ék. Az ő szerelmük változtatta meg a világot, egy újabb fiú-lány kapcsolat helyett. Ezen felül pedig a készítők olyan törődéssel és szeretettel fogtak a Malec történetszálhoz (Shumról és Daddarioról nem is beszélve) ami nagyon ritka. Ezért ők a TV történelem legjobb power couple-je.
Ez a sorozat megtanít minket a toleranciára és, hogy az ember nem egy “címke”(nem egy dolog határoz meg minket embereket, összetettek vagyunk). Szóval a Shadowhunters minden csaknem lapos és unalmas.

Necridus - 2019. 05. 22. 19:05

Pallas:

Ez így szép és jó, csak ennyi nem elég ahhoz, hogy nagyon jó legyen egy sorozat. Ettől még lehet néhol baromi unalmas története a már említett karaktereken kívül még további rettentő gyenge szereplőkkel.
A fő szerelmi szál egyékbént Clary és Jace szerelme volt szerintem, de ezen ne akadjunk fenn. Elismerendő, hogy jól kezelte a Malec szerelmet, de ez kevés ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy “hú b***meg ez nagyon állat sorozat!”. A biszexuális-meleg-aszexuális kártyát pedig mára már 1000 meg egy sorozat kijátszotta.

Amúgy – nem néztem, csak olvastam róla – a Game Of Thrones például már 2011-ben bemutatott egy aszexuális karaktert (Varys), így nem igaz, hogy Raphael az első Tv-s aszexuális karakter. És gondolom nem is a GOT-os volt az első.

Denisa - 2019. 05. 22. 19:43

SPOILER!!!

Raphael az utolsó részben elmeséli Izzynek és Simonnak, hogy mint ember végre beteljesítheti egy ősrégi álmát, és elmegy papnak. Ennyit az aszexualitásról. Simán és egyszerűen volt egy álma, és vámpírként sem tudott felülkerekedni rajta.

Magnus és Alec összes jelenetében több kémia volt, mint Clary és Jace között. Sajna, Clary esetében bárkivel több kémia volt közte és Simon vagy akár Izzy között, mint Jace-szel. Kíváncsi lennék, hogy a való életben hogy jöttek ki egymással?!
Simon és Izzy tényleg aranyosak voltak, de Luke-ot nagyon hiányoltam.

Jonathan karaktere viszont méltó halált kapott. Szerintem ahogy Clary átöleli, és őszintén gyászolja, nagyon jól sikerült.
Azt is hihetőbbnek találtam, hogy Clary öli meg Jonathant, és válik emberré, mint Simon esetében. Azért Clary mégis csak angyaltól származik, sokkal inkább mint bármelyik másik árnyvadász, leszámítva Jacet.
Kár volt a sorozatért, lett volna benne potenciál, ha nem nyavalyognak annyit…

Zsanna - 2019. 05. 22. 20:18

Én sem sajnálom az esküvőt. Malec párosa gyakorlatilag elvitte a hátán az egészet.
Egyet értek Necridussal: nem kifejezetten jó, de egyszer lement. És minden bugyutasága ellenére tudott szórakoztatni. És ha másért ne, de azért megérte, hogy Kat belejöjjön a dologba, és a legidegesítőbb karakterből az egyik legjobbá váljon.

Ja, és azon, hogy ez egy megfilmesített tumblr oldal, még most is nevetgélek.

Sajnos azzal is egyet kell értenem, amit karli mond, hogy a könyves alapanyag sem valami acélos. A sorozat alapjául szolgáló hat kötete elolvastam, de a végére teljesen kiábrándultam.

Pallas:
Nem. Nem ez az első sorozat, amiben aszexuális karakter van. Nem, nem ez az első sorozat, amiben az egyik fő szerelmi szál azonos neműek között alakult ki. Érdemes lenne szétnézed a CW kínálatában, mert ott akad jópár ilyen felvilágosult darab, és mondjuk a Trónok harca is remek példa valóban.
Amennyiben nem olvastad a könyvsorozatot, és más regényeket az írónőtől, akkor nem tudhatod, de a Malec szál teljes mellékvágány, az első csókjelenet is egy kivágott részlet, amelyet nem jelentetett meg a könyvben. Később a könyves rajongók sokkal inkább rácuppantak mint a többiekre, annyira, hogy külön kis füzetkéket, novellákat, és most valamikor egy teljes három részes regénysorozatot épít rájuk.
Már nem olvasom az írónő alkotásait, de nem kerülnek el a hírek ezzel kapcsolatban.
Tényleg nem kritikaként fogalmazom ezt meg, mert én is csípem őket – és nem csak a sorozatban, de a könyvben is jobban – de az egész biznisz. És a sorozat nem titkoltan pontosan ezt a hullámot lovagolta meg. Nagyon helyesen egyébként. De a sorozatbeli sztori ezerszer bevállalósabb és konkrétabb, mint amit az alap sztoriban valaha is olvashattunk.

Csillagvadasz2 - 2019. 05. 22. 20:20

+1 Necridus
Szólhat egy sorozat bármilyen etnikai csoportról, lehet akármilyen forradalmi a szereplők identitásának terén, attól még ugyanazon az unalmastól a zseniálisig terjedő skálán mozoghat. Megvalósítás kérdése. Ha a készítők csak azért dobálnak a történetbe pl. meleg karaktereket, hogy kipipálhassák a listán, akkor nagyon zavaró tud lenni számomra.

Zsanna - 2019. 05. 22. 20:30

@Csillagvadasz2
Pontosan. Nyilván a témának is jónak kell lennie, de nem egy sorozat tudott bukni a megvalósítás miatt, pedig jó sztorija volt.
És mondjuk erre, amit mondasz, ott van példaként a Roswell, New Mexico, na ott nem értem, hogy mit volt az az egész.

LambSkewers - 2019. 05. 22. 20:43

Pallas:

Azért, mert a sorozat bemutatott aszexuális karaktert és két férfi között szerelmi kapcsolatot, attól még nem fogom az íróknak elnézni azt a rettenetet, amit sokszor kreáltak. Amerikában már szinte teljesen elfogadott, ha valaki más, tele van a tv ilyen párokkal, nem is értem miért jönnek sokan azzal, hogy ha valami progresszív, azt nem lehet kritizálni, mert “örüljünk annak, ami van”. Nem láttam senkit Malec-ot leszólni, vagy homofób megjegyzéseket tenni, azt én se nézném el. Őszintén, sorozat nézőként a nagy probléma e téren Kínában van, ahol cenzúrázzák az összes LGBT tartalmat. Ott aztán tényleg örülünk annak, amit kapunk. Kis utalások, vagy egy-egy elejtett mondat. Tavaly jött ki pl. a nagyon népszerű Guardian. Biztos vagyok benne, hogy van a YT-on fmv róla. Csak nézd meg, hogy milyen egy olyan BL Kínában, amiben a szokásosnál is több kacsintás volt a néző irányába.

MrZed - 2019. 05. 24. 03:04

Annyi de annyi potenciál volt a sorozatban … nem is értem hogy sikerült ennyire elrontaniuk.
Igen, a fele sajnos nyafogás és nyavalygás lett.
Semmi gond nincs a lelkizős részekkel, ha vannak.
De ebben arról csak egy szó jutott eszembe: MŰANYAG.
Clary karaktere lehetett volna akár jó is egy jó színésznővel, de ez annyira túljátszotta magát, hogy már szem-, és fülsértően giccses lett.
Kb a hattyú halála … mert szálka ment az ujjamba kategória. Az Arrow-ban ugyanezt adja.
Annyira “színész”nő hogy van egyetlen karaktere amit meg tud formálni. OK, inkább csak próbál, mert az az egy sem megy neki.
Magnus és Alec-et játszók szó szerint sziporkáznak mellette.

Ami a sztorit illeti, kb olyan érzésem volt, mintha egy AC/DC koncertre vettem volna jegyet, és helyette Justin Bieber lépett volna fel.
Az utolsó pár rész volt az, ami sokat emelt rajta.
Na persze a befejezése nem, annak értelme lényegében nulla volt.

karli - 2019. 06. 04. 15:00

Ennyi idő elteltével olvasni a kritikát tök vicces, már elengedtem a dolgot, de tök igaz ahogy írod, hogy elvettek Dominic játék idejéből, mert rájöttek, hogy béna. :D
De hiszen nekem pont ez volt a bajom, hogy a „mellékszereplők” annyival jobban játszottak, hogy érdektelenek lettek a főszereplők.
Bizony ez nagyon nagy baj, ha az embernek elvárásai vannak! A könyv se volt nagy szám, de ott azért megvolt a „kielégülés” a végén. A forgatókönyvírók viszont nem tudták jól megírni, és/vagy a színészek nem tudták megfelelően eljátszani, szóval nekem csalódás!

Anita. - 2020. 03. 30. 19:12

Nem tudom hogy valaki olvassa e majd a kommentemet,de azért leírom. Eleinte isszonyúan untam a sorozatot,aztán amikor Valentine eltűnt a képből elkezdett érdekelni..El kell hogy mondjam: a filmet nem igazán szeretem,a könyvet még nem olvastam viszonta sorozat annyira a szívemhez nőt,hogy bár mégcsak tegnap fejeztem be de ma már újra kezdtem. Szerintem a 3. évad B része isszonyúan jó lett..viszont a Finale rohadtúl felkavart. Mi a francért kellett ennyire szomorú véget érnie? Basszus..Clary megőlte az bátyját ezzel megmentve az árvadászokat és (lehet hogy hülyeséget mondok,de) ha úgy vesszük akkor az angyalokat is. Feláldozta mindenét és erre még azt is elvették tőle ami maradt. Vagyis Jace-t és a többieket..Arról nem is beszélve hogy (ahogy Izzy is mondta) Jace Clary miatt változott meg erre elveszik tőle. Örülök a többieknek,imádom őket,de Clary-ék nem ilyen befejezést érdemeltek volna. És nagyom remélem hogy valamikor talán megveszi a jogokat és kapunk egy “4”.évadot arról hogy mi történik Clary-ékkel úgy hogy Clary elkezdett “emlékezni”. (Legalábbis Jace emlékezett)

Kaktusz - 2020. 05. 29. 08:24

Nekem a sorozatban csak az nem tetszett, hogy a végén az angyalok mérgesek, mert amit TŐLÜK KAPOTT képességet használta az ember,ezért el kell venni a rúnáit, emlékeit. Sajnos én egy történettől mindig happy endet várom, amit itt nem igazán kaptam meg. Mondom lehet velem van a baj, hogy folyton azt várom, hogy minden úgy legyen ahogy elképzetlem, de szerintem akkor is gyenge volt a 3.évadnak az a lezárása, hogy Clary elveszti az összes emlékét az árnyvadászokról, árnyvilágról.

Tényleg szerintem mindenre volt idő a sorozatban, csak arra nem, hogy Clace-ék normális kapcsolatba kerüljenek, mert hol azt hitték, hogy testvérek, hol Clary nem igazán emlékszik Jace-re, vagy csak szimplán nem találkoztak.

Nekem igazából a sorozat többi részével nem volt bajom, csak az utólsó képkockák voltak ilyen meh-ek. Ezt a sorozatot az egyik barátom mutatta, nem bántam meg, hogy elkezdtem nézni. A könyveket még nem olvastam, de annyit tudok, hogy az nem ezt a lezárást kapta. A színészek is úgy ahogy tetszettek, nekem Jace karaktere is nagyon tetszett, lehet valakinek nem.

Szóval a végét leszámítva szerintem jó sorozat volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz