login |

The Village: vége az 1. évadnak

2019. 05. 23. 18:30 - Írta: Necridus

Szólj hozzá | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Human és winnie is kifejtették, miért értékelendő közepesre szerintükaz NBC-s The Village, és én is hasonlóképpen gondolom az évad végignézése után. Szívmelengető, humoros és drámai is tud lenni, de tele van tömve olyan karakterekkel, akik elsőre jó drámai alapanyagnak hangzanak, mégis eljelentéktelenednek igen hamar.

Sőt, a karakterek első bemutatása óta lement 9 részben gyakorlatilag a fél ház megváltozott, kikerült a szerepéből, és vagy eltűnt, vagy pedig jelen volt, de igazából minek?

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Tulajdonképpen örülök, hogy a szezon 10 részes volt, mert ilyen formában nem is volt több benne. Ezalatt elmesélték (időugrással) a középpontba helyezett Katie terhességének történetét, mellette meg még szó esett egy-két szomszéd életének pár pillanatáról.

És ezzel szerintem teljesen jól le is írtam a sorozat felépítését: egy fő történet állt a középpontban, ami hozta a szívbemarkoló és/vagy megmosolyogtató jeleneteket, miközben a házban lakókról is néha-néha láthattunk jeleneteket, de egyáltalán nem olyan szignifikánsakat. Ha rosszindulatú akarnék lenni, azt is mondhatnám, hogy tulajdonképpen a nevüket se tudtuk megjegyezni.

Katie mellett édesanyja kapott főbb szerepet, valamint apja, akiknek alakító Grace Van Dien-nel ellentétben mintha megfáradtak volna. Rajtuk kívül Patricia karaktere volt meghatározó az évadban, valamint a bevándorló, szingli anyukáé (neki se tudtam megjegyezni a nevét, nézzétek el, de még mindig többet szerepelt az átlagnál).

A többiek? Volt öregurunk, aki kereste a kalandot, végül eljegyezte újdonsült barátnőjét. Neki az unokája is jelen volt, aki hiába volt szimpatikus, róla őszintén semmit nem tudnék mondani. Talán csak annyit, hogy ügyvéd. Patricia férje kapott még szerepet, de ő ennyiben ki is merült. Ja, meg volt még a rendőrünk, akiről az első részben megtudtuk, hogy rendőr, és azóta se volt semmi köze a rendőrséghez.

És jelen volt még rengeteg mellékszereplő.

De tényleg rengetegről van szó. A The Village csak úgy cserélgette a főszereplők mellett álló karaktereket, ami nem jelentett akkora problémát, mert üdítően hatott a Young & Hungry-s Aimee Carrero, a The Walking Dead-es Austin Nichols vagy Ben Ahlers (ő szinte újonc sorozatos) szerepeltetése, de néhányukról teljesen megfeledkeztek a főszál érdekében. Carrero karaktere például egyszer még jelen volt, aztán eltűnt a semmibe minden felvezetés nélkül, és azóta se láttuk.

Hard and happy aren’t mutually exclusive.

Az évadzáróban Katie megszült és megtartotta a koraszülött, feltehetően oxigénhiányos állapotban született gyermeket, akit apja legjobb barátjáról nevezett el. Édesanyja szerelemre lelt, miközben édesapja úgy döntött, marad a házban, s ismét meghódítja Sara szívét. Patricia-t pedig bevitték a műtőbe, hogy kioperálják a daganatot a testéből.

Aranyos, zenés montázsok, szívmelengető jelenetek és igen jó érzelmi hullámvasutak sorozata a The Village, de ugyanakkor rengeteg mellékvágány és felesleges karakter gyülekezete is. Mondhaton ugyan, hogy megnyert magának a a tinimama történetével és a házban lakók közti szoros kapcsolatokkal, de még így is csak egy abszolút közepes drámának számít az országos színtéren, amit talán csak azért néz az ember, mert nincs más akkor, amikor megy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz