login |

The Other Two: vége az 1. évadnak

2019. 05. 24. 14:50 - Írta: superpityu

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Meg is találtuk a Broad City pótlékot? Nem igazán, de mégis ahhoz tudnám leginkább hasonlítani a The Other Two-t. Az évad elején winnie írt bizakodóan a kezdésről, én pedig itt a végén ki merem mondani, hogy a sorozat betartotta az ígéreteit.

Röviden annyi a történet, hogy egy 13 éves srác berobban a zeneiparba, de a sorozat nem őt követi igazán, hanem az idősebb és sokkal kevésbé sikeres testvéreit. Persze először csak kicsit irigykedve néznek az öcsire, viszont hamar rájönnek, hogy a család többi tagja is profitálhat a sikerből. Tehát adva van egy sikertelen színész srác és egy törekvő csaj, de valahogy eddig semmi sem jött össze nekik. Na majd most.

Igazából történet szempontjából nem sokat lehet leírni, elég meredek szituációkba keverednek a szereplők. Talán ezért is merem leginkább a Broad City-hez hasonlítani.

Bár minden héten más sztori került a középpontba, mégis van átívelés. Sőt mondhatni egy kisebb cliffhanger is van a végén. Mindenesetre a heti történéseknek van következménye, foglalkoznak velük, nem merül feledésbe szinte semmi. Sőt van egy komolyabb szál is a háttérben, ami az 1×09-ben csúcsosodik ki. 

Viszont a The Other Two meglepően jól mutatja be a 20-as évei végén, 30-as elején járó korosztályt. Nálam lehet ezért is talált be igazán az egész, mert egyáltalán nem félt foglalkozni olyan dolgokkal, amelyek baromi nagy nyomást gyakorol ránk. Elfogadás, külvilágnak való megfelelés, a közösségi média szerepe az életünkben és sorolhatnám hány témába kóstoltak bele, miközben mutattak ezzel kapcsolatban  új dolgokat.

Egyébként hatalmas pacsi jár a készítőknek (és főszereplőknek), Chris Kelly és Sarah Schneider nagyon jól nyúlt a témához.

Mellettük pedig a színészekre sem igazán lehetett panaszkodni. Molly Shannon talán még sehol sem volt ennyire jó. Ken Marino nagy veteránként nem okozott csalódást az idióta menedzser szerepében. Heléne Yorke igazán meglepett, mert eddig csak komolyabb szerepben láttam, ahogyan Josh Segurra-t is. Drew Tarver és Case Walker viszont teljesen ismeretlen volt eddig számomra, de ők is hozták a kötelezőt.

Összességében megéri egy próbát tenni a The Other Two-val. Hamar el tudja dönteni az ember, hogy kíváncsi-e ezekre a szereplőkre. Egyelőre ezt a sorozatot tartom az év egyik legnagyobb meglepetésének, hiszen nem előzte meg semmi nagyobb várakozást, hanem csak jött a semmiből és lett baromi szórakoztató.

1 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2019. 06. 29. 22:26

Sokkal jobb lett, mint amit vártam. Nem mondom, hogy a kínos közjátékokat néha nem vitték túlzásba, mert de. Viszont az epizódok többi részében meglepő mélységeket is mutattak, legalábbis egy ilyen kis könnyed comedy-hez képest.
Például a már említett csúcspont a 9. részben, vagy épp amikor egy-két résszel korábban azzal zártunk, hogy a báty a tűzbe bámulva sír.

Sőt még az évad végi csavart is úgy tálalták, hogy érződött minden valódi hatása, nem csak olyan a szitkomokból ismert: nagyot álmodtunk, a rész végére földbeálltunk módon. Bennem komolyan felvetődött, hogy egy 14 évesen mennyire lehet számonkérni a felelősséget a környezetében élőkért. Meg az is, hogy egyébként mennyire nehéz lehet, amikor hirtelen benne találod magad ebben a helyzetben (a tesók), és amikor elkezdesz hozzá alkalmazkodni, ismét kirántják a lábad alól a talajt. Ilyen összetett gondolatokra nem számítottam amikor elkezdtem nézni.

Ahogy az influencereket, és egyéb felfuttatott celebeket kifigurázták, az egyszerre volt humoros és szánalmasan életszagú.

Nekem kellett pár rész, amíg igazán ráhangolódtam és a kínos jelenetek is sokszor csak kínosak maradtak, de a görbe tükör és a váratlanul lecsapó dráma nagyon szépen kiegyensúlyozta a végére. Főleg a két tesó kapcsolata tartotta jól össze, ahogy végig segítették egymást és a családot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz